ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Από τη μία σκέφτομαι ότι η υπομονή έχει κάποια όρια τα οποία ένα παιδί μπορεί να τα φτάσει πολύ εύκολα και γρήγορα
να σε βγάλει εκτός εαυτού, οπότε δε μπορείς να ξέρεις τι έχει προηγηθεί για να φτάσει ένας γονιός σε τέτοιο σημείο.
Από την άλλη όμως, το να ακούγονται χυδαίες βρισιές, να είναι επαναλαμβανόμενο το φαινόμενο
και αντί η "μάνα" να κρύβεται από ντροπή, να στη λέει κι όλας, δεν είναι καλά δείγματα.
Με αυτά που λες, πιθανότατα θα παρακολουθούσα λίγο καιρό ακόμη το τι γίνεται γενικώς σε αυτό το σπίτ,
θα μίλαγα (διακριτικά) με γείτονες και θα ανακατευόμουν αφού ήμουν σίγουρος.
Εσύ ξέρεις τη περίπτωση, εσύ θα κρίνεις, σκέψου καλά όμως πως θα κινηθείς γιατί πολλά έχουν ακούσει τα αυτιά μας.
Στο κάτω κάτω, μην γυρίσει στο παιδί μπούμερανγκ "Είδες τώρα, κλαις και μας κάνεις και ρεζίλι"
Οσον αναφορα το θεμα σχεσης με τους γειτονες, να πω οτι στη πολυκατοικια μενω απο μικρο παιδι, πριν φυγω δηλαδη, και δεν ξερω κανεναν. Οι γειτονες ειναι ενοικοι και αλλαζουν καθε μερικα χρονια. Το να εχω καλες σχεσεις μαζι τους ετσι ωστε να μπορουμε να μοιραζομαστε το ασανσερ δε με νοιαζει, να περιμενουν να παρουν το επομενο. Αν ειναι τετοιοι ανθρωποι προτιμω να με λεμε ουτε καλημερα.
Πολυ καλα φερθηκες και στα δυο μετοπα (που ενδιαφερθικες και που εδωσες την πρωτη προηδοποιητικη). Μπραβο σου.
Φυσικα τωρα εχεις εναν εχθρο που λογο μαγκιας και "ξερεις ποιος ειμαι εγω" μπορει να σε εχει στο ματι.
Ταυτοχρονα εχεις και μια εντελος παθητικη και αδιαφορη γειτονια οπωτε εισαι μονος σου. (αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα)
Το παιδακι τωρα ακομα και αν επεμβουν οι υπηρεσιες αυτους τους γονιους θα εχει και σε τετοιο περιβάλλον θα μεγαλωσει. Ισος μονο να ησυχασει η κακοποιηση ή να πανε σε αλλη γειτονια. (το ιδρυμα δεν το εξεταζω καν σαν περιπτωση)
Το χειρωτερο της υποθεσης ειναι ο κυκλος της βιας. Συχνα αυτος που εχει κακοποιηθει μικρος κακοποιει αλλους (πιο αδυναμους απο αυτον) οταν μεγαλωσει.
Ευτυχία δεν είναι να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά να μην κάνεις αυτό που δεν θέλεις
Δυσκολα διλειματα...
Εγω θα τους μιλουσα επι τοπου. Να προσπαθησω ρε αδερφε να τους πω οτι κανουν λαθος. Εαν γινονταν χειροτερα τα πραγματα τοτε αστυνομια.
Απο την αλλη ? κανεις σας δεν εχει φαει ξυλο μικρος ? Καταλαβαινω οτι για να το μοιραστεις αυτο το περιστατικο σημερα μαζι μας πρεπει να ηταν πολυ εντονο...
Δεν ξερω... προβληματιστηκα πολυ.
Γκομενες και μηχανες , εχουν πικρες και χαρες........
Δεν νομιζω οτι υπαρχει ανθρωπος που δεν εχει φαει σφαλιαρα απο τους γονεις του.
Αλλο πραγμα ομως αυτο που περιεγραψε ο φιλος μας.
Αυτο ειναι βασανιστηριο.Την επομενη φορα που ο μικρος θα κανει καποια σκανταλια τη θα κανουν
οι γονεις θα τον κρεμασουν αναποδα απο το πιατο της δορυφορικης;
Gagourus agamitus Parthenopipitsus!
Και εγω λογω προβληματισμου το συζητησα μαζι σας. Οταν κατεβηκε η "μανα" να ζητησει τα ρεστα προσπαθησα να μιλησω ηρεμα και να της δωσω να καταλαβει οτι καποιος ακουει, και σαν εξωτερικος παραγοντας κρινω οτι αυτο που κανει ειναι εκτος οριων και οτι αν συνεχιστει θα πραξω αναλογως. Δεν εδειξε να ακαταλαβε και μου ειπε το κλασικο: Κοιτα το δικο σου σπιτι και ασε το δικο μου. Αλλα δεν ειναι ετσι, εδω μιλαμε για ενα παιδι που και διαολος να ειναι δεν πρεπει να ακουει τετοια πραγματα ουτε να δεχεται τετοιες τιμωριες. Για ξυλο και σωματικη κακοποιηση δε μπορω να πω τιποτα, δεν εχω στοιχεια, ουτε το παιδι δεν εχω δει καλα καλα.
Δεδομένης της εξουδετέρωσης των δασκάλων, οι οποίοι έκαναν θαύματα παλιότερα αλλά τα δυο τελευταία χρόνια, αν και εντοπίζουν συχνά κακοποιημένα παιδιά, δεν τολμάνε να κάνουν το παραμικρό, από φόβο να μην έρθουν σε ρήξη με τους γονείς και βρεθούν απολυμένοι, καλά έκανες.
Το παιδάκι είναι ουσιαστικά απροστάτευτο πλέον.
ολα τα παιδια πρεπει να εχουνε γονεις...αλλα σιγουρα οχι ολοι οι γονεις πρεπει να εχουνε παιδια...και απο το οπως το περιεγραψες ειναι οτι αυτη η μητερα δεν καταλαβαινει χριστο και πιο πολυ την ενοιαξε τι κανει ο ξενος για το παιδι της παρα η ιδια...καλα εκανες...
Καλά έκανες .
Μπορείς αν θες και ανώνυμα να τους καταγγείλεις στην πρόνοια , και να δεχτούν μια επίσκεψη κοινωνικού λειτουργού .