οι δέστρες και τα πέδιλα είναι σε διάφορα μεγέθη και πάντα προσαρμόζονται στις δικές σου διαστάσεις (tip: το ιδανικό σε μήκος πέδιλο πρέπει να ξεκινάει όρθιο από το πάτωμα και να φτάνει περίπου μέχρι το πιγουνι σου- για την κατηγορία σου...).
Επειδή όμως μάλλον δεν είσαι καθόλου εξοικειωμένος η απορία μου είναι που μένεις, άρα πόσα χιλιόμετρα θα κάνεις για να πας στο Μπάνσκο...? αν είσαι κοντά, οκ, αν είσαι Αθηνα... μην το κάνεις. Το Μπάνσκο δεν είναι τίποτα σαν χωριό, δεν λέει τίποτα, δεν καταλαβαίνεις καν ότι είσαι Βουλγαρία, την οποία είχα την ευκαιρία να γυρίσω και δεν έχει καμία σχέση με το Μπάνσκο...
Οπότε πας μόνο για το βουνό και για το σκι. Και ναι, οι πίστες είναι μεγαλοπεπείς και κυρίως οι κόκκινες που έχουν απίστευτη διαδρομή αλλά εσύ δεν έχεις το επίπεδο να τις απολάυσεις και θα κουραστείς αμέσως.... οπότε αν δεν είσαι κοντά στα σύνορα, (Καββάλα, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, έστω Θεσ/νίκη) δεν ξέρω αν αξίζει το ταξίδι για κάτι που δεν θα απολαύσεις...
αυτή είναι η γνώμη μου και αν νιώθεις πορωμένος με το σκι και θες να ασχοληθείς, μην τη λάβεις υπ' όψιν σου!
ΥΓ: αν τελικά πας, και αν και αρχάριος είσαι θαρραλέος, να κάνεις τη διαδρομή από το σαλέ πάνω μέχρι την αφετηρία των τελεφερικ κάτω... είναι απίθανη και θα σε κάνει εξπέρ...!