το βλέπω τα κινέζικα να γίνονται μελλοντικά η τρίτη (μητρική, αγγλικά) γλώσσα....![]()
το βλέπω τα κινέζικα να γίνονται μελλοντικά η τρίτη (μητρική, αγγλικά) γλώσσα....![]()
Πάντως είναι πρώτη παγκοσμίως σε αριθμό ανθρώπων που την μιλάνε σαν μητρική, με δεύτερη την Ισπανική και τρίτη την Αγγλική
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ative_speakers
σιγουρα οι κινεζοι κανουν ταχυτατα βηματα και σε μερικα χρονια θα ειναι πολυ μπροστα
αμφιβαλλω ομως αν θα μπορεσουν να φτασουν ποτε τους ιαπωνες καθως η ποιοτητα δεν ειναι μονο θεμα εμπειριας και χρηματων αλλα και θεμα νοοτροπιας κι εκει η κινεζει λογω πολιτικου συστηματος πασχουν.......
Η αληθεια ειναι οτι οι κινεζοι εχουν αποκτησει μεγαλη τεχνογνωσια σε ολα τα θεματα, την οποια την πηραν φυσικα απο τη δυση. Οταν εχει φθηνα εργατικα και οι μεγαλες εταιριες στελνουν ολη τους τη παραγωγη εκει λογικο δεν ειναι να αποκτουν και το τη τεχνογνωσια τους? Οπου φυσικα τη πληρωνουν με τη χαμηλοτερη τιμη παραγωγης. Αν το δουμε απο τη μερια τους επενδυουν για το μελλον και νομιζω (αποψη μου) οτι το μελλον εφτασε. Αυτη τη στιγμη φτιαχνουν τα παντα με τα moto να ειναι το λιγοτερο. Δες αεροπλανα, οπλα, δορυφορους, δικτυακα συστηματα, υπολογιστες, και πολλα αλλα και αλλα τοσα.
Σωστα το θετεις αφου δεν εξηγησα λεπτομερως τι εννωω.
Απετυχαν,εννωω σχεδιαστικά,οπου οι Σελικες ηταν φτηνα αντιγραφα των πορσε(μιλαω για το προτελευταιο μοντελο με τα αναδιπλουμενα φαναρια)οι μοτοσυσκλετες τους ηταν ευρωπαικα αντιγραφα που αργοτερα οταν εξελιξαν τους κινητηρες και ανεβασαν τα κυβικα/αλογα φανηκαν οι αδυναμιες των παλιομοδιτικων πλαισιων.
Βεβαια,επειδη εισαι μιας καποιας ηλικιας και θα το θυμασε,οι αγγλοι εφαγαν ήττα επειδη ειχαν εκεινο τα ηλιθιο επιμονο σκεπτικο,να ακολουθουν οι αλλοι αυτους και οχι να ακολουθουν και αυτοι τις εξελιξεις.
Οταν πχ οι ιαπωνες πηγαν στα 4κυλιδρα 4 βαλβιαδα μοτερ με εκκεντροφορους επι κεφαλης,οι αγγλοι συνεχιζαν να βγαζουν μονοκυλινδρα ,2βαλβιδα μοτερ με ωστηρια και κοκκορακια.
Οι δε στοκοι γερμανοι ειχαν τον περιορισμο των 100 ιππων και απαιτουσαν ολη η οικομενη να τρωει στην μαπα τις μ@@ες επιλογες τους.
Τοτε ξεφυγαν οι ιαπωνες και μεσα απο την εμπλοκη τους σε αγωνες εξελιξαν τις μοτοσυκλετες.
Μη ξεχνας ομως και την μεγαλη ιταλικη σχολη.Η BIMOTA εβαλε το αλουμινιο στο παιχνιδι των πλαισιων...............
Επι του θεμεατος τωρα.
Κινα πηγα και ειδα οτι οι ανθρωποι φτιαχνουν τα παντα και σαβουρες και καλα προιοντα.
Αυτες τις εποχες ειναι προσανατολοσμενοι στο φτηνο προιον που τους επιτρεπει να μπουν σε ασιατικες/φτωχες αγορες που ομως ειναι πολυπληθεις και εχουν μεγαλες πωλησεις.
Ενδεικτικο ειναι το οτι ολες οι ξενες εταιριες για να πουλησουν στην κινεζικη αγορα,υποχρεωτικα συναρμολογουν/κατασκευαζουν ,εκει.........
Οποιο δε μοντελο βγει εκτος παραγωγης,το αγοραζουν ντοπιες εταιριες και συνεχιζουν την παραγωγη με δικα τους λογοτυπα.
Δεν ειμαι σε θεση να προβλεψω το εαν σε μερικα χρονια οι κινεζοι θα γινουν ιαπωνες ,επειδη απο θεμα νοοτροπιας ειναι σαν να συγκρινεις ελληνες με γερμανους...........
Υ.Γ τα κινεζικα ειναι δυο γλωσσες,οχι μια και οι μεν δεν καταλαβαινουν τους δέ.
Τελευταία τροποποίηση από manosamos; 19/12/2013 στις 18:00.
Δεν είναι το ίδιο πάντως. Οι κινέζοι δεν κάνουν ότι έκαναν οι Ιάπωνες παλιότερα.
Οι Ιάπωνες, ξεκίνησαν με φτηνά αντίγραφα, και σε λίγα μόνο χρόνια, έβγαλαν ποιότητα και τεχνολογική εξέλιξη και ξεχώρισαν.
Οι Κινέζοι, έχουν κοντά 20 χρόνια τώρα που φτιάχνουν μοτοσυκλέτες, κι όλο στο στάδιο της κακής ποιότητας χοντροκομένου αντίγραφου μένουν, κι όλο στα λόγια θα είναι οι επόμενοι Ιάπωνες, αλλά όπως ήδη έγραψα, τόσα χρόνια έπρεπε να είχε γίνει αυτό.
Μέχρι στιγμής, εγώ δεν έχω δει να κινούνται στα βήματα των Ιαπώνων, σε καμία περίπτωση, δεν έχει ομοιότητα η ιστορία.
Καμια σχεση οι Ιαπωνες με τους Κινεζους. Εντελως διαφορετικη νοοτροπια. Ο λογος του Ιαπωνα ειναι συμβολαιο, του Κινεζου πορδη.
Μπαμπα μην πεφτεις !!!!
Έχετε τόσο βαθιά γνώση δλδ 2 λαών που βρίσκονται κάτι χιλιάδες χλμ μακρυά που συγκρίνεται και τους λόγους και τις κουλτούρες τους .
Εντυπωσιακό .
Πόσοι είπαμε από εσάς έχουν πάει στη Κίνα και την Ιαπωνία έστω και μία φορά ?![]()
Έρχονται τα προιόντα τους εδω, και όποιος έχει μυαλό τα βλεπει, δεν χρειαζεται να πάμε εκεί.
Εγώ από συμφοιτητές κυρίως αλλά και από λίγο καιρό σε εργασιακό περιβάλλον, έχω δει πως οι κινέζοι δουλεύουν ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ πολύ! Μια από τα ίδια και για τους Ιάπωνες. Υπάρχει πίσω από την κουλτούρα των Ιαπώνων και ένα θρησκευτικό υπόβαθρο σαν κατάλοιπο που τους "υποχρεώνει" για την προσέγγιση στην τελειότητα σε ότι κάνουν. Τέλος πάντων γενικά όλα αυτά παιδιά δεν είναι θέμα κουλτούρας αλλά τι θέλει να πετύχει κάποιος. Αν μια κινεζική εταιρεία αποφασίσει πως θέλει να βγάλει κάτι εξαιρετικά ποιοτικό μια χαρά μπορεί να το πετύχει αν επενδύσει σε αυτό, πράγμα που θα αυξήσει όμως το κόστος. Εξαιτίας διαφόρων οικονομικών κυρίως συγκυριών έχει επικρατήσει το να παράγονται κυρίως χαμηλής ποιότητας, σε μεγάλο αριθμό και με χαμηλό κόστος Κινεζικά προϊόντα. Φυσικά υπάρχουν και αρκετά ποιοτικά προϊόντα από αυτή την αγορά, κάποια από εξέλιξη στην τεχνογνωσία κάποια με εξαγορά τεχνογνωσίας. Όλα στο χρήμα είναι κύριοιpp
Ααααμ έτσι να μου το πείτε να το καταλάβω .
Κρίνουμε τους λαούς , ανάλογα με τα προιόντα που πωλούν εδώ ανώνυμες πολυεθνικές εταιρείες .
Εεεε ναι έτσι είναι κατανοητό ....![]()