LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Προσθεσαν δηλαδη τα ΕΛΤΑ, επιπλεον δασμους 75% της αναγραφομενης αξιας?
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Nαι αυτο εννοω. Δεν ηταν με καποια κουριερ ας πουμε (πχ UPS). Το λεω γιατι βλεπω να κλαιω και εγω τα λεφτα μου με ενα δεμα απο Αμερικη
Αυτο που δεν μπορω εγω να καταλαβω, ειναι γιατι προσθετουν 75% και οχι 30%![]()
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Οχου ρε μαν, πως κάνεις έτσι?
Στήσε ένα μπλόκο κατά τις 16,00 που σχολάει, και άρχισε τον έλεγχο στο αυτοκίνητο για να εξακριβώσετε οτι δεν είναι κλεμμένο, έχουν πληρωθεί δασμοί, κτέο, αλκοοτέστ, δεύτερο ζευγάρι γυαλιά, πίεση ελαστικών, κατάσταση αμορτισέρ, db κόρνας, τζόγους κρεμαγιέρας κλπ κλπ κλπ.
νταβατζιλίκι λέγεται στην καθομιλουμένη....
σούτερ, το ενδεχόμενο να τους μιλήσεις "αλλιώς" δεν παίζει...? λίγο αγριεμένα εννοώ...?
ή το ενδεχόμενο να γίνει έλεγχος στο αυτοκίνητό τους και να "κοπέι" κουστούμι, για σπασμένο καθρέφτη, δυσδιάκριτες πινακίδες, ζώνη ή ότι άλλο λάχει....?
Μπαίρον στο μυαλό μου είσαι...!
βγές έξω δεν έχει πολύ χώρο!
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Πάρτε το απόφαση!!! Η υπέρτατη αρχή σε μία χώρα είναι το τελωνείο! Άμα ο τελώνας πεί θα πληρώσεις, θα πληρώσεις! Τέλος! Λογικό ή όχι αυτό που θα πεί, αυτό είναι! Τόσα χρόνια στα ΕΛΤΑ αυτό έμαθα. +75% και λίγα είναι. Συνήθως αγοράζουμε κάτι σε χ τιμή και καλούμαστε να πληρώσουμε χ + χ + ό,τι του φανεί του λολοστεφανή!!!! Περιστατικά άπειρα. Ο φίλος μας θα πληρώσει για τους ασυρμάτους και θα τους πάρει. Το ότι κράτησε 3 είναι περισσότερο τυπικό! Λεφτά θέλουν!!!
πολυ γενικα , χονδρικα & περιληπτικα , το εκαστοτε τελωνειο εχει υπεραυξημενη δικαιοδοσια & αρμοδιοτητα , σε καθε χωρα θεωρειται κατα μια εννοια ως συνορο της χωρας , μπορει να διενεργησει δειγματοληπτικα ή εξ ' ολοκληρου στα εισαγωμενα ειδη ελεγχο ή να παρακρατησει αγαθα για να διεξαγει διαφορους ελεγχους - σε πολλες περιπτωσεις οι ελεγχοι διενεργουνται απο μικτα κλιμακια - ως προς τα υλικα - χρωματα - συσταση κτλ , την ποσοτητα , την προελευση , την ιδιοτητα του εισαγωγεα - μαλιστα πρεπει για να μπορεις να εισαγεις & να εξαγεις απο μια ποσοτητα αγαθων & πανω να εχεις τουλαχιστον αριθμο : eori , υπαρχουν βεβαια διαφορα πλεον πακετα υπηρεσιων εισαγωγων - εξαγωγων οικονομικα , πρακτικα & γρηγορα απο logistics κτλ - πχ dhl & ups αλλα & απο εκτελωνιστες , που αφορουν κατα κυριο λογο εμπορους αλλα αν προκειται να κανεις εισαγωγη για μια ποσοτητα αγαθων μπορεις να συμβουλευτεις εναν εκτελωνιστη ή ενα logistics , για το κοστος δασμου κτλ , πχ μπορει να σε συμφερει να πληρωσεις τελωνειο στην χωρα εξαγωγης & να περασει ατελως το ελληνικο τελωνειο κτλ , το ελληνικο τελωνειο παντως δεν κανει κατι παραπανω - υπαρχουν παντα & τα ακραια - απο τα υπολοιπα τελωνεια ανα τον κοσμο , στην εταιρεια που δουλευω μας εχουν τσακισει ξενα τελωνεια για να εισαγουν στην χωρα τους ειδη που εξαγουμε σε ελεγχους & σε δασμους τους πελατες μας κτλ , μεχρι που μας εχουν απορριψει λιανικη πωληση & μας το γυρισαν πισω γιατι αρνηθηκαν να γινει λιανικη πωληση απο τριτη χωρα στην χωρα τους , εννοειται οτι δεν στεκει αυτο πουθενα αλλα & τι να πεις , με τσαμπουκα μας το γυρισαν πισω , επισης ειναι καλυτερο αν εισαι επιχειρηση & κανεις παραβαση & σε πιασουν , πχ να πουλας με το τσουβαλι χωρις αποδειξη & να σου γραψουν 1.000 αποδειξεις παρα μια παραβαση στο τελωνειο , αγγιζουν σχεδον ολες οι τελωνειακες παραβασεις περαν του φορολογικου το ποινικο
Ρε μπας και η γιατρος εχει γκομενο κανεναν τελωνειακο και περνει τι αιμα της πισω?
Μολις μιλησα με φιλο τελωνειακο.Μου ειπε οτι δεν γνωριζει να ισχυει κατι που να αφορα τα τεμαχια,Αλλα για τοσα τεμαχια ,κανονικα, χρειαζεται αδεια απο τον ΟΤΕ.