Σαν ονειρο ζωής θα ήθελα να κανω την εξής διαδρομή.
Link...
Σταματώντας φυσικά σε διαφορα σημεία (κατα προτίμηση filming locations απο αγαπημένες ταινίες)
και με όχημα ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ καποιο αμερικάνικο muscle car.
Σαν ονειρο ζωής θα ήθελα να κανω την εξής διαδρομή.
Link...
Σταματώντας φυσικά σε διαφορα σημεία (κατα προτίμηση filming locations απο αγαπημένες ταινίες)
και με όχημα ,ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ καποιο αμερικάνικο muscle car.
NY, Florida, SF, Vegas, LA.
Με αεροπλάνο NY και NY - FL - Vegas, τα υπόλοιπα με ενα Harley.
Run, rabbit run
δεν ξερω τι και πως αλλα ενα Las Vegas (Nevada) θα το "χτυπουσα" οπως και δηποτε...
επισης ενα Miami beach (Florida)...
την New York (New York)...
το Los Angeles και πιο συγκεκριμενα την περιοχη Hollywood...
και αν μπορουσα θα το συνδυαζα με MotoGp στην Laguna Seca, California...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Λοιπόν θα ακολουθουσα κατά μήκος τις δύο μεγάλες οροσειρές, Απαλάχια και Βραχώδη όρη, ανατολικά και δυτικά αντιστοίχως, με την ένωση να γίνεται από τα νότια. Αφετηρία η Νέα Υόρκη όπου θα της αφιέρωνα μισή μέρα ίσα - ίσα για να πω ότι πήγα και είδα το τερατούργημα, μετά πούλο και καβάτζωμα των ανατολικών παρυφών των Απαλαχίων με κατεύθυνση νότια. Ότι εθνικό πάρκο - δρυμό συναντούσα θα το επισκεπτόμουν, μέχρι που να τραβήξω εντελώς νότια και να αποτίσω φόρο τιμής στο διαστημικό κέντρο Kennedy και το ακρωτήριο Canveral στην Florida. Μετά ξάνα πάνω και κατεύθυνση δυτικά από τις πολιτείες των rednecks, εκεί θα έψαχνα γελεοιότητες όπως ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη γενειάδα, μουσείο αμερικάνικης κονσέρβας, η οικογένεια φασόλι που ζουν σε σπίτι φασόλι, έχουν όλη την οικοσυσκευή σαν φασόλι, ρούχα φασόλι και πιτζάμες φασόλι, περίεργα φεστιβάλ και γιορτές με μπύρα και τίγκα βλαχορεπουμπλικάνους. Καπάκια οι πολιτείες των blues και της τζαζ, Μισσισίπι & Λουϊζιάνα, εκεί θα άραζα σίγουρα ένα σεβαστό αριθμό ημερών ψάχνοντας καταγώγια με καλή μουσική, φυσικά θα πήγαινα και Νέα Ορλεάνη!
Συνέχεια Δυτικά μέσα από το Τέξας, απο δευτερεύοντες δρόμους με ειδικό μουσικό playlist γιατί κάτι μου κάνει η έρημος και η αχανείς εκτάσεις. Ύπνος σε παρακμιακά Motels και αναζήτηση εγκατελειμένων / απομονωμένων βενζινάδικων, συνεργείων, εστιατορίων να τα λιώσω στην φωτογράφιση. Απο φαί μπριζόλες 2 τετραγωνικά μέτρα και σαράντα λίτρα κοκά κόλα. Το ίδιο μοτίβο θα συνεχιζόταν και προς Νέο Μέξικο, Αριζόνα, Νεβάδα, Γιούτα με τη διαφορά ότι θα έψαχνα πυροβολημένους ουφολόγους και παραθρησκευτικές / new age οργανώσεις για να προσυλιτιστώ (αποφέυγοντας την ομαδική αυτοκτονία). Grand Canyon και Monument Valley, ένα τσιγάρο δρόμος εκεί, φυσικά και είναι must. Επίσης Bonneville Salt Flats για το απόκοσμο τοπίο.
Eίμαι πλέον California και καβατζάρω δρόμους δίπλα στον Ειρηνικό ανεβαίνοντας προς τα πάνω. Aπό φύση αυτή η πλευρά είναι στα καλύτερα της οπότε στάσεις σε Death Valley, στον δρυμό με τις γιγαντιαίες σεκόγιες & στο πάρκο Γιοσέμιτι επιβεβλημένες! Το ίδιο και στο Όρεγκον που απ' ότι λένε ειναι η ομοροφότερη πολιτεία των states. Tερματίζω βόρεια πάνω στο Σιάτλ επιμένοντας στην παράκτια περιήγηση και αναζητώντας μέρη σαν και αυτά που γυρίστηκε το Twin Peaks του Lynch. Mετά κόβω προς τα νοτιοανατολικά, πάνω ή στις έσω παρυφές τις οροσειράς των Rocky Mountains με τελικό προορισμό το πάρκο Yellowstone όπου και σηματοδοτεί το τέλος του ταξιδιού. Με τόση αμερικανίλα, θα μπορούσε να σκάσει το ηφαίστειο και να γυρίσω πίσω γατζωμένος σε ένα τεράστιο θραύσμα ηφαιστειακής λάβας σε φάση τήξης, δεν θα μου έκανε εντύπωση.
Γενικά σε όλο το ταξίδι θα απέφευγα τις μεγάλες πόλεις και τους κεντρικούς δρόμους και θα την έψαχνα σε δευτερεύοντες επαρχιακούς και χωριά / οικισμούς στη μέση του πουθενά. Επίσης είναι προφανές ότι θα έγραφα στα @@δια μου τις μεσοδυτικές πολιτείες, γιατί πόση καλλιέργεια καλμποκιού να δεις πια; θα βαρεθείς. Συντροφιά και (πνευματικοί) οδηγοί το On the Road του Κέρουακ και σκηνές από το σινέμα που έχουν μείνει ανεξήτηλα χαραγμένες στη μνήμη μου. Ιδανικό όχημα: χάρβαλο ανοιχτή κάντιλακ ή κάποιο αντίτοιχο σε έκταση αυτοκίνητο που θέλει άδεια από την πλεοδομία όπου παρκάρει.
Αυτά.
Η διαδρομή είναι ετούτη, με τα σημεία που έχω κυκλώσει να σηκώνουν περισσότερη περιήγηση στο εσωτερικό τους:
![]()
Τελευταία τροποποίηση από el_hymador; 16/01/2014 στις 11:02.
μόλις έγραψα φιλαράκι εγώ το coast 2 coast από Βορρά, βγήκε το πνεύμα αντιλογίας, και έγραψε coast to coast από Νότο
τυχαίο ;
δε νομίζω...
επί του θέματος πάντως, στο μυαλό μου τουλάχιστον, οι ΗΠΑ είναι ένας προορισμός που θα ήθελα υπερβολικά να δω, αλλά τα μεγέθη είναι τέτοια που τη καθιστούν δυστυχώς απαγορευτική
θες πάρα πολύ χρόνο και πάρα πολύ χρήμα, για να πάρεις έστω μια μυρωδιά
τώρα που τα σκέφτομαι πιο αναλυτικά, θα ήθελα πάρα πολύ επίσης να δω:
Καζίνο στο Λας Βέγκας
Καταρράκτες Νιαγάρα (εντάξει πιάνει και λίγο Καναδά, αλλά είπαμε, λεπτομέρειες)
Το βουνό με τις φάτσες (δε θυμάμαι πως λέγεται)
Χόλυγουντ
Route 66
και μάλλον αρκετά ακόμη αν το ψάξω λίγο παραπάνω![]()
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Utah Backcountry Discovery Route (UTBDR), Oregon Backcountry Discovery Route (OBDR), Colorado Backcountry Discovery Route (CBDR), Washington Backcountry Discovery Route (WBDR).
Μπορεί και ένα Trans American Trail (TAT).
2 μήνες είναι λίγοι βέβαια για τα παραπάνω... αλλά δεν γαμιέτ...
edit: http://www.backcountrydiscoveryroutes.com/
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
Eπίσης ξέχασα να αναφέρω πως θα προσπαθούσα να προγραμματίσω χρονικά το ταξίδι ώστε να παρίσταμαι σε αυτό: http://www.burningman.com/
Σιγουρα απο νότιες πολιτείες
Και προς καλοκαιράκι μεριά για να συμπέσει με αυτό
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Τον φούστη τον Wenders... όταν δεν σκηνοθετεί τραβάει γαμάτες φωτογραφίες που σε ένα καρέ περικλείουν απίστευτη ποσότητας "αμερικής", αυτής της αμερικής που δεν αναλλώνεται στο προφανές, στο massive τουριστικό και στο χαζοχαρούμενο. Είναι μια αμερική με μια γλυκόπικρη μοναξιά και πολλά άλλα πράγματα που δυστυχώς λίγοι τα έχουν πρoβάλει. Αυτή την αμερική θα ήθελα να γνωρίσω αν αξιωθώ ποτέ και πάω, είναι όνειρο ζωής.
http://www.dpgr.gr/manlyk/Wenders/img_7070_std.htm
![]()