Πρώτον η Yuasa βγάζει μπαταρίες σε πάρα πολλές χώρες:
http://www.gs-yuasa.com/us/corporate/group.html
Δεύτερον, όπως κάθε τι που είναι επώνυμο και έχει παρουσία και καλές πωλήσεις παγκοσμίως, έτσι και η Yuasa έχει πέσει θύμα απομίμησης προιόντων. Δεν είναι δηλαδή μόνο οι Yuasa που φτιάχνονται Japan, USA,Vietnam,Taiwan,China κλπ, αλλά και κάποιες μπαταρίες άσχετης φίρμας που κάποιος πονηρός έγραψε Yuasa πάνω και πουλάει.
Να σας πω την δική μου εμπειρία μετά από δύο δεκαετίες σχεδόν; Οι μόνες Yuasa που κρατάνε καμιά 5ετία+ μέσο όρο είναι αυτές που έρχονται μαζί με την μηχανή και φτιάχνονται για ΟΕΜ τοποθέτηση. Από εκεί και πέρα δεν μου έχει πάει μπαταρία μηχανής πάνω απο 3-4 χρόνια και με προσοχή. Στα 3 χρόνια μου βγαίνουν κάτι Κινέζικες των 10-15 ευρώ με ονομασία TET ή MGM ή κάτι παρόμοιο. Τόσο βγάζει περίπου και μια επώνυμη μπαταρία made in China (έχω δοκιμάσει bosch,yuasa,varta κλπ φτιαγμένες σε χώρες ανατολής) μόνο που η επώνυμη δεν κάνει στα ίδια χαρακτηριστικά 10-15, αλλά 45-50 ευρώ.
Όποιος δεν έxει σκοπό να δώσει λεφτά στην αντιπροσωπεία του για να πάρει μια μπαταρία made by Yuasa (αλλά ΟΕΜ για το δικό του μηχανάκι) και να την πληρώσει κανα 120 ευρώ και δεν έχει σκοπό να πάει σε λύσεις odyssey που θα του βγουν στα 200 ευρώ περίπου, αλλά είναι πανάλαφρες και βγάζουν καμια 7ετία-8ετία για πλάκα, ας μην ψάξει πέρα απο κινέζικες noname. Με 10-15 ευρώ στην διετία τριετία είναι οκ.