Επισης υπαρχει περιπτωση να εντεινεται το πατιναρισμα (με φουλ συνθετικα) ;
Επισης υπαρχει περιπτωση να εντεινεται το πατιναρισμα (με φουλ συνθετικα) ;
Μετά από 8 χρόνια συμβίωσης με το συγκεκριμένο μηχανάκι και 60.000χλ θα πω ότι τα δυο καλυτέρα λάδια που έχω βάλει είναι τα MOTUL 300V 15w50 και τελευταία τα SILKOLENE pro4 15w50 τα οποία τα θεωρώ ένα κλικ παραπάνω.
Να πω ακόμα ότι έχω δοκιμάσει αρκετά λάδια εκτός bel ray.
Τα αλλάζω περίπου κάθε 5.000 Χλμ + φιλτρο και ότι ποτέ δεν μου έχει κάψει σταγόνα.
Αυτά από μένα
Dankannn
CBR 600F THE BEST
λογικα απο οικονομικης αποψης το λεει.
εγω εβαλα τα μοτουλ 5100 και στα πρωτα 1000κμ μου ρουφηξαν 1 λιτρο λαδι παραπανω απο οσο ειχα βαλει. ομως ειχα βαλει ενα λιτρο λιγοτερο απο οσο λεει το μανουαλ. γιατι? γιατι ετσι εβλεπα στο ματακι. πως και γιατι δεν εχω καταλαβει αλλα απο τοτε δεν εχει καψει ουτε σταγονα. τωρα εχουν κανει 6000 και λεω να τα αλλαξω πριν την καλοκαιρινη περιοδο, που λογω ζεστης αλλα και χιλιομετρων θα καταπονηθει το μοτερ πιο πολυ.
Ειναι cbrf 600 f4 του 2004 και εχει 60.000χλμ
Τα τελευταία λάδια είναι bel ray συνθετικά 10 40 καί η αλήθεια είναι ότι ειμαι ικανοποιήμενος εχώ κανει γύρω στις 4000 χλμ και τα περισσοτερα το καλοκαιρι ,και δν εχω παράπονο..
Το μηχανάκι δν εχει κάψει σταγόνα που λένε.. ,πιστεύω και λόγω τής αξιοπιστίας της HONDA
οχι με ζορίζει η αλλάγη του φίλτρου λαδιού εκει που βρίσκεται..
ενώ τα λαδάκια τσάκ μπάμ!αλλα βλέπω οτι δν παίζει πρόβλημα να το αλλάξω το φίλτρο στή δεύτερη αλλάγή λαδιών
Οχι προβλημα δεν υπαρχει να το κανεις καθε δευτερη αλλαγη αλλα για 7 € ειναι μ@λ@κι@.
Εισαι μακρια , αν ησουν αθηνα θα το καναμε παρεα.
Εγω ουτε το fering δεν βγαζω για να κανω αλλαγη λαδιων και φιλτρου.
Dankannn
CBR 600F THE BEST
Δεν πειράζει λέω να το αφήσω τώρα θα δώ..απλά την τελευταία φορά δεν μπορούσα να το ξεβιδώσω με τίποτα τό φίλτρο και πρόσπαθησα με κάποιον πού ειναι εμπειρος στις μηχανές ,βέβαια δν είχα κ το κατάλληλο εργαλείο..
Γιατι οχι Motul ? Και για ποια Bel ray λετε ?
Εγω βαζω τα Motul 300V 15-50 και δεν καινε σταγονα λαδι. Ασε που το κιβωτιο ειναι σαν βουτυρο.
Μια φορα εβαλα Mobil 1 (raicing αν δεν κανω λαθος) και ............ ασε καλυτερα. Μεχρι να περασουν τα χλμ και να τα βγαλω, υπεφερα με το κιβωτιο. Ολο γκαπ και γκουπ ηταν.
Τελευταία τροποποίηση από ODYESE; 11/03/2014 στις 23:45.
Μου θυμιζει 1000rr.net αυτο το θεμα...
Ο,τι λαδι και να βαλεις αυτα που εχουν σημασια ειναι
1. το ιξωδες να ανταποκρινεται στις θερμοκρασιες περιβαλλοντος και χρηση που κανεις
2. συχνες αλλαγες
3. το φιλτρο ειναι σημαντικο...εστω για την 1 στις χιλιες που παιζει να βουλωσει ή να χαλασει η βαλβιδα του ,ειναι μ@λ@κι@ να κλαψεις μοτερ για 6-10 ευρω.
ΔΕΝ ειναι ολα τα φιλτρα ιδια.
4. τα λαδια αυτοκινητων ειναι καλυτερα και (ΑΝΑΛΟΓΩΣ) το μηχανακι μπορεις ή οχι να βαλεις καποια ποσοτητα μεσα.
π.χ. για τα cbr1000rr04-07 επι χρονια ακομα και αγωνιστηκες ομαδες ψαχνονταν πως να κανουν να μην ''γραπωνει'' ο συμπλεκτης στις εκκινησεις με μετατροπες στο συμπλεκτη,αλλη σειρα δισκων κτλ. και η λυση ηρθε απο ντραγκστεραδες...βαζεις 1-3 λιτρα λαδι αυτοκινητου (ΑΛΛΑ ο συμπλεκτης του 1000 ειναι αυτο που λεμε οverengineered και το αντεχει...δεν ξερω για το 600fi). Επισης κ στο παπινσον μου βαζω λαδι αυτοκινητου και δεν εχει κανενα προβλημα. ΔΕΝ στο προτεινω γιατι δεν το εχω δοκιμασει στο συγκεκριμενο μηχανακι που εχεις για να ξερω σιγουρα το αποτελεσμα.
http://www.tobycreek.org/oil_filters/index.shtml
http://motorcycleinfo.calsci.com/Oils1.html
ένα μικρό bump, επειδή είμαι να αλλάζω λαδάκια...
επειδή θα βάλω πάλι bel-ray (τα motul δε με άφησαν και πολύ ικανοποιημένο), ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα bel-ray exp και στα bel-ray exs ???
υπόψην ότι μιλάμε για hornet και οχι cbr...
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε