Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 97

Θέμα: Κατάλληλο μηχανάκι

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από angelosxf650 Προβολή μηνύματος
    ηθελα να πω οτι με 500 ευρο σημερα αγοραζεις οτι γουσταρεις φιλε μου και μην τους ακους...ψαξε την σωστη ευκαιρια και παρε κατι καλο μην ακους τους πλουσιους απο πανω.....
    Αγγελε μην υπερβαλεις,γιατι μπορει να σε παρει στα σοβαρα.

Τα υπολοιπα παλικαρια δωσανε τις απαντησεις που επρεπε να δωθουνε.

Παλαιό μέλος
    αδερφέ jimger

Όλα αυτά μαζί που λες δε γίνονται με 500 ευρώ.
    Έχεις τις εξής επιλογές: μαζεύεις τουλάχιστον κανά 800αρι+ ευρώ και ψάχνεις παπί με υπομονή, ας πούμε crypton r, astrea, όχι innova παλιά μόνο τα injection τα τελευταία (οπότε πας πάνω από τα 800). Ας πούμε ότι παίρνεις κάτι σε crypton r.

Υπολογίζεις ένα 200αρι για μαζέματα και έχεις ένα καθημερινό μέσο που δεν θα καίει, δεν θα σε νοιάζει αν σου πέσει. ΑΛΛΑ δεν θα στρίβει και δεν θα φρενάρει, ο,τι μα ο,τι και αν του κάνεις. Μην περιμένεις να μπαίνεις σε κλειστές στροφές με 80αρες και πλαγιάσματα με το λαστιχάκι του παπιού...Εδώ δεν πάνε τα μεγαλύτερα...Μέσα στην ΑΘήνα, σόρυ κιόλας δεν θες κρατήματα. Θες μυαλό, λαστιχάκι και τακάκια φρέσκα και μια ανάρτηση που να δουλεύει. Και τύχη.

Και επειδή πολλοί τα έχουν πάθει, σε μικρά μηχανάκια δεν σκάμε λεφτά για βελτιώσεις γιατί οι διαφορές δεν είναι ουσιαστικές. Συνεπώς μαθαίνεις τα όριά του και πηγαίνεις σαν άνθρωπος στη δουλειά σου...Όμορφα και ωραία..

Σκούτερ δεν παίρνεις ούτε με 500 ούτε με 1000. Θες πολύ παραπάνω για να πάρεις κάτι αξιόπιστο, οικονομικό και όχι ζημιάρικο. Σκούτερ ως 1500 ευρώ μεταχείρο είναι κοροϊδία..Καίνε, χαλάνε και είναι ακριβό σπορ..

Η επιλογή να δώσεις 400-500 ευρώ, θα πληρωθεί για το ίδιο ή και για καινούριο μηχανάκι, το τριπλάσιο. Χωρίς καμία υπερβολή.

Καλύτερα να περιμένεις υπολογίζοντας πάντα και λεφτά για κράνος (180), μπουφάν (100-150), γάντια (30), ασφάλεια (150 το χρόνο).

Αν έχεις λεφτά πάρε καινούριο παπί crypton r / x, innova, kawasaki zx130 και να το χαρείς και να του πεις το αίμα..

Νέο μέλος
    Καλησπερα.
    Λοιπον φιλε ειχα Innova 2004 το ξεπατωσα με στα χιλιόμετρα αλλά δε μου εφαγε και λιγα οπως θα καταλαβεις...
    Στα 64000χμ ηδη ηθελε ρεκτιφιε και ως τοτε το ειχε ο πατερας μου για δουλειες μεσα στην πολη και υπερβολικα συνετος οδηγος και στα σερβις...
    Στα 99700χμ οκ δε το συζητω παλι ρεκτιφιε αλλα οκ ακομα και να θεωρουσα πως ειναι πολλα χμ εχω να τονισω πως μεγαλο σερβις προ ουτε 2000χμ μου στοιχισε 127ευρω σε εξουσιοδοτημενο στην Καλλιθεα... Θα μ πεις γτ σε εξουσιοδοτημενο... και θα σου πω πως ψαχνοντας η αληθεια ειναι δε μ ζητουσαν και πολυ λιγοτερα...
    Λοιπον από τα 5000χμ εκαιγε λαδι (οχι πολλα, αλλα εκαιγε) και εννοειται σε συνετη μονοκαβαλη οδηγηση κατ' εξοχην.
    Εννοειται σε οτι συνεργειο κ αν πηγα ειχαν δικη τους θεωρια στα ποσα λαδια παιρνει και οτι η εταιρεια λεει μλκ στο σερβις book... ελεος και ηταν και εξουσιοδοτημενα και τα 2 σε καλλιθεα και Αμπελοκηπους...
    Τελικα εγινε μπλεξιμο σε συνεργειο οταν πηγα για ρεκτιφιε: Ειπαμε με το μαστορα να μ πει τιμη να του πω αν αρχισει να φτιαχνει γτ με 120 βαζεις πραγματι νεο κινητηρα lifan ομως...
    Ο μαστορας για τροφαλομπιελα ζητησε 680 ευρω και ΑΦΟΥ το επισκευασε χωρις την αδεια μ... Με τη δικαιολογια γτ θα μου το αφηνες εδω; Εννοειται εξουσιοδοτημενος.
    Αποτελεσμα η τιμη με φασαρια κατεβηκε στα 500...!!!! ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ δλδ!!! και αυτο γτ το αφεντικο καταλαβε τη μλκια του υπαλληλου τ και ειπε πως κανει τετοια και τον εδιωξε (κριμα να χασει ανθρωπος τη δουλεια τ αλλα κριμα να μας κλεβουν κιολας).
    Τελικα για να δωσω το παπι αναγκαστικα να το πουλησω 900 και οχι λιγοτερα γαι να μπορεσω να πιασω τα λεφτα τ ρεκτιφιε και να μη το δωσω τσαμπα.

Αν σου λεει κτ η ιστορια... ΟΧΙ INNOVA και οχι τσιγκουνιες σε χρημα θα τα βρεις μπροστα σ... περιττο να σ τονισω πως τα παπια μετα τα 60000χμ ειναι στανταρ για τα μπαζα. βρες λοιπν κανα daytona sprinter 125 με 15000χμ περιπου με 800-900 ευρω και μια χαρα θα πας. τουλαχιστον και μλκ να σ συμβει πολλα δε θα εχεις σκασει. Που πιστεψε με η λεξη HONDA εγγυηση δε σ δινει μονο τη σκεψη ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ- ανταλλακτικα...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από NickSt Προβολή μηνύματος
    Καλησπερα.
    ΟΧΙ INNOVA και οχι τσιγκουνιες σε χρημα θα τα βρεις μπροστα σ... περιττο να σ τονισω πως τα παπια μετα τα 60000χμ ειναι στανταρ για τα μπαζα. βρες λοιπν κανα daytona sprinter 125 με 15000χμ περιπου με 800-900 ευρω και μια χαρα θα πας. τουλαχιστον και μλκ να σ συμβει πολλα δε θα εχεις σκασει. Που πιστεψε με η λεξη HONDA εγγυηση δε σ δινει μονο τη σκεψη ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ- ανταλλακτικα...
    Το αυτό.. έχω το daytona το sprinter 125i και το πήρα καινούριο στα 1600. Έχει κάνει 15000 χλμ κ το κόστος είναι γελοίο (αναφορικά πάντα με μηχανή - αμάξι). Θέλω να πιστεύω ότι θα φτάσω απροβλημάτιστα μέχρι τα 60.000xlm και μετά ας τα ξηλώσω κ όλα από πάνω κ ας βάλω και καινούρια.. Μόνο κ μόνο από το γεγονός ότι για την μηχανή στα 15.000χλμ θα έπρεπε να αλλάξω λάστιχα (και θα είχα κάνει και 2-3 τσουχτερά service) εντάξει δεν το συζητάμε νομίζω ότι ξεπερνά ο πάπαρος κάθε προσδοκία... Άααα κ το σημαντικότερο.. 5€-->140χλμ μονοκάβαλος βέβαια..

Νέο μέλος
    χαχαχα φιλε με 500 και σκουτερ να δεις τι γινεται με μικρες ζαντες θα ειναι σιγουρα και τα μισα λεφτα να στοιχιζουν τα πλαστικα...
    ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ παπι που στην τλκ τρως την τουμπα και σηκωνεσαι ουτε για νοσοκομειο ουτε για συνεργειο... αν δν εισαι με πολλα παντα γτ αλλιως με οτι και να πεσεις θα σε κλαινε

Νέο μέλος
    Φαντασου τωρα με δωρακια φουλ 1200ευρω εφτασε και λεω να το παρω και εγω γτ μονο με dorsoduro στην πολη πιεζομαι ...
    Φιλαρακο αν μπορεις ενημερωσε με για τυχον μικροθεματακια του παπιου σ και σερβις τιμες
    Χιλια ευχαριστω

Νέο μέλος Το avatar του/της elvisjedi
    πριν απο κανα 2 χρονια ειχα παρει ενα hexagon 150cc 2t, 300 ευρω του εκανα και ενα σερβις γυρω στα 150 ευρω (ιμαντας,λαστιχα,φρενα και ψιλομαζεματα)
    σε ενα χρονο του ειχα κανει 17.000χλμ και πηγαινα παντου με αυτο,
    το ρεζουμε ειναι το εξης:
    μην παρεις τοσο φτηνο μηχανακι αν δεν πιανουν τα χερια σου και δεν εισαι της πατεντας αλλιως θα σου βγει πολυ ακριβο και θα σε αφησει σιγουρα στο δρομο,
    αν θες οικονομια σε καυσιμο μην παρεις διχρονο (5-6 καταναλωση στα 100 αλλα πολυ καλο γκαζι καμμια σχεση με 4τ 150cc)
    με πολυ ψαξιμο μπορεις να βρεις κατι στα λεφτα που θες και να κανεις τη δουλεια σου αρκει να εισαι συνηδητοποιημενος τι παιρνεις και γιατι

Μέλος Το avatar του/της Christoforos
    Παιδιά καλησπέρα !

Νέος στο φόρουμ , και ψάχνοντας συζητήσεις που να "λύνουν" και συζητούν το πρόβλημά μου έφτασα εδώ.
    Μπορώ να πω ότι είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με τον δημιουργό του thread.
    Πληροφορικάριος και εγώ λοιπόν, που ψάχνω να βρω ένα παπί από τα κλασικά honda astrea - supra , crypton r , kaze r (αν και αυτό διαβάζοντας για την -λίγο παραπάνω- κατανάλωσή του το άφησα).

Δηλαδή με 5-5 κατοστάρικα στην άκρη, να βρω ένα παπί. Από τα παλιά ναι, χωρίς καλά αμορτισέρ, και με λίγο χαλασμένα λάστιχα.
    Όμως, και εγώ όπως και ο δημιουργός, το θέλω για μέσα στην πόλη. Χαλαρά πράγματα δηλαδή, ούτε 80 στην στροφή ούτε άλλα παρόμοια..
    (σ.σ. το μέσο μου τις ανοιξιάτικες μέρες για μετακίνηση μέσα στην πόλη είναι το ποδηλατό μου..)

Προφανώς και πρέπει να υπολογιστούν τα έξοδα κράνους + ασφάλειας γιατί είναι instant έξοδα. Δεν κινείσαι αλλιώς.

Οπότε μιλάμε για +50 της ασφάλειας (της ελάχιστης εννοείται νομικής κάλυψης) συν ένα κράνος το οποίο μπορεί να είναι από τα 40 ευρώ μέχρι τα 100 μάξιμουμ.

Για να σας εισάγω στην (κοινή ( ; )) "φιλοσοφία" μας λοιπόν..

Ένα παπί με χαμηλή κατανάλωση, αξιόπιστο στα μηχανικά ("μόνο λάδια του έβαζα και ήταν σκυλί"), με τιμή στα 500 ευρώ, μια τυπική ασφάλεια, και ένα κράνος αν όχι το προβλεπόμενο, λίγο καλύτερο..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Christoforos Προβολή μηνύματος
    Παιδιά καλησπέρα !

Νέος στο φόρουμ , και ψάχνοντας συζητήσεις που να "λύνουν" και συζητούν το πρόβλημά μου έφτασα εδώ.
    Μπορώ να πω ότι είμαι ακριβώς στην ίδια φάση με τον δημιουργό του thread.
    Πληροφορικάριος και εγώ λοιπόν, που ψάχνω να βρω ένα παπί από τα κλασικά honda astrea - supra , crypton r , kaze r (αν και αυτό διαβάζοντας για την -λίγο παραπάνω- κατανάλωσή του το άφησα).

Δηλαδή με 5-5 κατοστάρικα στην άκρη, να βρω ένα παπί. Από τα παλιά ναι, χωρίς καλά αμορτισέρ, και με λίγο χαλασμένα λάστιχα.
    Όμως, και εγώ όπως και ο δημιουργός, το θέλω για μέσα στην πόλη. Χαλαρά πράγματα δηλαδή, ούτε 80 στην στροφή ούτε άλλα παρόμοια..
    (σ.σ. το μέσο μου τις ανοιξιάτικες μέρες για μετακίνηση μέσα στην πόλη είναι το ποδηλατό μου..)

Προφανώς και πρέπει να υπολογιστούν τα έξοδα κράνους + ασφάλειας γιατί είναι instant έξοδα. Δεν κινείσαι αλλιώς.

Οπότε μιλάμε για +50 της ασφάλειας (της ελάχιστης εννοείται νομικής κάλυψης) συν ένα κράνος το οποίο μπορεί να είναι από τα 40 ευρώ μέχρι τα 100 μάξιμουμ.

Για να σας εισάγω στην (κοινή ( ; )) "φιλοσοφία" μας λοιπόν..

Ένα παπί με χαμηλή κατανάλωση, αξιόπιστο στα μηχανικά ("μόνο λάδια του έβαζα και ήταν σκυλί"), με τιμή στα 500 ευρώ, μια τυπική ασφάλεια, και ένα κράνος αν όχι το προβλεπόμενο, λίγο καλύτερο..

κανεις πολλα λαθη.

λιγο χαλασμενα λαστιχα, λιγο χαλασμενα αμορτισερ και θες να κυκλοφορεις πολη με αυτο????

ο επαρχιακος δρομος ειναι σαφως πιο ασφαλης απο τους δρομους της πολης.

τα 50€ για ασφαλεια δε νομιζω πως ισχυουν αν εισαι νεος οδηγος.

κρανος με 40€ δε θα παιρνα με τιποτα! Η αξια που δινεις στο κρανος ειναι οση αξια δινεις και στο κεφαλι σου. Κρανος εννοειται full face και οχι αυτες τις καραγκιοζιες-καφασια που πουλανε στο πρακτικερ.

Για μεταχειρισμενο αξιοπιστι παπι και εξοπλισμο-ασφαλειες-σερβις υπολογιστε καπου πανω απο χιλιαρικο
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Απλά κάποιοι δεν έχουν να το διαθέσουν το ένα+ χιλιάρικο.. :/ Και για αυτό κάνουν αναγκαίες υποχωρήσεις.

Banned
    Παπι σε καλη κατασταση με 500γιουρα θελει πολυ ψαξιμο
    Για εξοπλισμο θα ελεγα να κοιταξεις κατι σε επωνυμο και μεταχειρο παρα κατι απο το ραφι ενος σουπερ μαρκετ

Σωστό..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Christoforos Προβολή μηνύματος
    Απλά κάποιοι δεν έχουν να το διαθέσουν το ένα+ χιλιάρικο.. :/ Και για αυτό κάνουν αναγκαίες υποχωρήσεις.
    οταν καποιος δεν μπορει να διαθεσει αυτο το χιλιαρικο εχοντας την ασφαλεια σε πρωτη προτεραιοτητα τοτε η υποχωρηση ειναι να μην παρει παπι.

λυπαμαι που σου χαλαω το ονειρο αλλα ετσι ειναι.

υπαρχει βεβαια και το επισης πιθανο σεναριο να παρεις κανα χρεπι με 300€ και σε ενα χρονο να σου φυγει ενα 300-500€ ακομα σε επισκευες αν θες να τσουλαει κανονικα και να μην εισαι εχεις το χαρο στη σελα παρεα.

υπαρχει και το σεναριο να παρεις παπι με μαπα φρενα αναρτησεις λαστιχα και σε καθε λακουβα-στριψιμο-φρεναρισμα-επιταχυνση να το παιζεις κορονα γραμματα.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

Παλαιό μέλος
    πριν 2 χρονια ειχα πάρει ενα glx για 350 ευρω
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC07425.jpg 
Προβολές:	107 
Μέγεθος:	107,3 KB 
ID:	309032

το παπι στημένο για κοντρες. 57 χιλιοστα και εκαιγε λαδι με τα απαραίτητα πάνω
    καρπυρατερ πολυ μεγάλο πάνω και επώνυμο, αλλαγμένη εξάτμιση.
    το πήρα με το εμπρός σύστημα φρένου στο χερι.
    αναρτησεις-λαστοιχα μετρια .το θετικο οτι παρα το μεγάλο καρμ έκαιγε πολυ λίγο

δενω τα εμπρος φρένα μονος χωρις κάποιο κόστος.
    ρυθμίζω και τις εμπρος μπουκάλες τερμα πανω και παμε.
    που παμε? για εκμαθηση σουζας :-p παιχνιδάκι τρελό το παπάκι.
    και στις στροφες εγερνε αερα. τοσο πολυ που αρχιζε να πεταει το πισω μερος μονο και μονο απο το στρηψημο.εδινες λιγο ακομα ανάποδο τιμονι και πετουσε το πισω οταν το πλαγιαζες τερμα
    το πολυ μικρο του βαρος ειναι μεγαλο θετικο στοιχείο
    οποτε θα το χαρακτηριζα ασφαλες στο πλαγιασμα.
    εκει που ειχε θεμα ηταν στο φρεναρισμα και στις μεγαλες λακουβες

με τις πολλες σουζες και την αμελια μου στο να βαλω λαδια (τα εκαψε ολα και χαλασε)

οποτε παιρνω λιφαν 110 αμιζο με 180 ευρω και το βαζω πανω μονο μου. (εσεις που τα βρίσκετε με 120 ευρω? )

οποτε εχουμε και λεμε 350+ 180= 520
    ομως κατάφερα να πουλήσω τον παλιο κύλινδρο και τα καρτερ, καθος και το καρμπυρατερ συνολο 100ε πηρα και απο τα 2
    οπότε παμε στα 400 περίπου

απο εκει και πέρα ειχα ενα εργαλείο. καθημερινή μετακίνηση στην πολη χωρις κανενα πρόβλημα αξιωπιστειας και εβαζα 5 ευρω βενζίνη τον μηνα. (πρεπει να εκαιγε καπου στο 2 λιτρα ανα 100).
    συντιρηση 0. ουτε μπουζί άλλαξα ποτε και στο λιφαν 1 φορα μπήκαν καινούρια λαδια στην αρχή

σε μια στιγμη εχω ενα ατυχημα με εναν που παραβιασε στοπ και μου στραβώνει την μια πισω ανάρτηση.
    την πληρώνει και με τα λευτα αυτα παίρνω 2 καινουριες φτηνιαρικες πισω εξατμισεις. (τις βαζω μονος)
    ριχνω αλλα 40 για καινουριο πισω λαστοιχο και αλλα 10 γιατι εκαιγε τις λαμπες. (σταθεροποιητης)

οποτε με συνολο 450 ειχα ενα μηχανακι αξιόπιστο,οικονομικο με καλες αναρτησεις και φρενα.

το κραταω περιπου 2 χρονια δεν θυμαμαι και το πουλαω για 350. οσο το πηρα.

οποτε αυτα τα χρονια ειχα ξοδεψει μονο 150 ευρω+ τις βενζινες για να μετακινηθω αξιοπρεπος μεσα σε μικρη πολη.

απο ανταλακτικα απειρα και ολα τζαμπα.
    φαναρι εμπρος 5 ευρω. πλαινα καπακια 10 ευρω, βαση κατω απο την σελα 10, τεποζητο 30
    χαλαρα κανεις ανακατασκευη μονος σου και φτηνα.

για αυτα θεωρω οτι αξιζει ενα τετειο παπακι.

Παλαιό μέλος
    Ξέχασα μια επιλογή ακόμα.
    Αν δεν έχεις κοντά στο χιλιάρικο για να πάρεις κάτι της προκοπής, αν δεν έχεις να πάρεις εξοπλισμό, αν δεν έχεις για ασφάλεια, είναι απλό: δεν παίρνεις μηχανάκι. Ο λόγος είναι ότι μπορεί το "καθημερινό πήγαινε έλα στη δουλειά" να το πληρώσεις πολύ ακριβά και δεν εννοώ σε λεφτά.

Κάθε μέρα βλέπω ακριβώς αυτή την κατηγορία, παπί σάπιο "400 ευρώ", κράνος κατσαρόλα ή καθόλου, με όσα χλμ μπορεί να πάει και δώστου γκάζι...Ρε μάγκες σόρυ, δεν πάει έτσι...Δεν υπάρχουν αναγκαίες υποχωρήσεις στα λάστιχα, φρένα, αναρτήσεις, κράνος, ασφάλιση...Μνημόνιο σε αυτά δεν παίρνει στο μηχανάκι...Υπάρχει και το ποδήλατο...

Είναι σα τη φάση που ο γονιός έχει φράγκα και πάει και παίρνει στο 20χρονο κάτι σε 120φεύγα άλογα και του παίρνει και ένα κράνος...Το 20χρονο καβαλούσε μέχρι πριν 50αρια που έφτανε βαριά τα 70χλμ και τώρα παίρνει το πιστόλι που η πρώτη βγάζει 140...Δεν πάει έτσι...Κάποια πράγματα έχουν τον τρόπο και το δρόμο τους, δεν γίνεται να τα γαμάς όλα επειδή απλά θες.

Μπορεί να είναι γεροντέ τα παραπάνω, αλλά δεν είναι καλό να καταλάβεις ότι έχεις κάνει πολλά λάθη όταν απαιτήσεις από το μηχανάκι να σου φρενάρει και να σου στρίψει χθες...

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 39
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2008, 01:37
  2. Τι μηχανακι εχει???Παμε στοιχημα???
    από life_dab στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 13/08/2004, 18:53
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/08/2004, 16:06
  4. Βοήθεια ρε! (νέο μηχανάκι!)
    από milaber στο forum Off topic