το προβλημα με τα κινεζικα ειναι ο ανεπαρκης ποιοτικος ελεγχος
γι αυτο για καθε 10 διαλυμενα lifan θα βρεθει και ενα αθανατο
απλα κανεις δεν ξερει αν αυτο που εχει ειναι το σκαρτο ή ενα απο τα λιγα καλα
και ποιος ειναι ο τροπος να δουμε τι μεταλλα εχουμε στο μοτερακι μας; αντε και εχω υποψια για τα καρτερ μου γιατι με αναλωσιμα οπως ρουλεμαν κλπ δεν περιμενω να ειναι αθανατα. υπαρχει τροπος να σκληρηνουν τα μεταλλα;
Είχαμε πρόβλημα με την κεφαλή.
Έχω 2 κυλίνδρους, ο ένας λέει 97cm3 και η διάμετρος είναι 53mm, ο άλλος λέει 107cm3 και η διάμετρος είναι 52.2mm. Τώρα ποιος είναι νορμάλ, ο Θεός και η ψυχή τους.
Η κεφαλή τώρα για 1 χιλιοστό δεν ταιριάζει με τα μπουζόνια του κυλίνδρου. Κοινώς θέλει κεφαλή να "πέσουν" οι τρύπες για τα μπουζόνια αλλιώς δεν κουμπώνει με τίποτα.
Πήρα το παχύμετρο και μέτρησα κάρτερ και κεφαλή ώστε να με βοηθήσετε να βρώ τον κατάλληλο κύλινδρο και το ανάλογο πιστόνι με την στροφαλομπιέλα....
Κεφαλή:
Κάρτερ:
Υ.γ. Ρουλεμάν είναι όλα εντάξει, καδένες θέλουν αλλαγή, μια γλύστρα και το γρανάζι της τρόμπας λαδιού.
Ο δευτερος ειναι ο νορμαλ απο λιφαν(μαλλον)110cc
Ο αλλος ειναι απο 100αρι που εφαγε ρεκτιφιε
Με λίγα λόγια πήγαν να το κάνουν 125...?
Άρα τώρα για να μπεί η μεγάλη κεφαλή τι κύλινδρο / πιστόνι πρέπει να βρούμε?
η μεγαλη κεφαλη ειναι απο λιφαν 3v ε?
και δεν ταιριαζει στον κυλινδρο?
μηπως θελεις και τον αναλογο κυλινδρο γι 3v κεφαλη?
και πιστονι εφ οσον ειναι απειραχτος ο κυλινδρος που θα βρεις για 110 cc
Η κεφαλή δεν ξέρω αν είναι απο λιφαν.
Για να καταλάβεις πως ήρθε στα χέρια μου η κεφαλή, είχα δώσει το κινέζικο σε εναν μάστορα όταν είχα πάρει απο αυτόν το 1ο λιφαν που είχα πάνω, για να μου πεί τι βλάβη είχε το μαμά μοτέρ. Ο τύπος "έχασε" την κεφαλή μου μετά απο 2 μήνες που γύρισα να το πάρω πίσω και μου έδωσε την 3βάλβιδη. Την έλυσα εκεί στο συνεργείο να δω τυχόν ρωγμές κλπ και αφού ήταν καθαρή την πήρα μαζί με το μαμά μοτέρ μου και έφυγα. Απο καθαρή χαζομάρα δεν κοίταξα οτι δεν ταιριάζει στον κύλινδρο και έτσι το άφησα στο φλού με το σκεπτικό "έλα μωρέ θα μπεί"....
Ήξερα οτι χρειάζομαι στροφαλομπιέλα άλλωστε. Τώρα προστέθηκε και ο κύλινδρος με το πιστόνι στην λίστα.
Αν γραφει πανω με μεγαλα γραμματα 3ν μαλλον απολιφαν ειναι
Φιλε μου καλησπερα..Η κεφαλη αυτη στη φωτο ειναι οντως lifan..Αρα θα κρατησεις τον δευτερο κυλινδρο που ειναι και αυτος lifan (ο πρωτος που γραφει 97cm ειναι απο astrea που εχει γινει ρεκτιφιε στα 53χιλιοστα οπως πολυ σωστα ειπε ο SHOOTER045)..Μαλιστα αν ταιριαξεις κεφαλη και κυλινδρο προχειρα,θα δεις οτι συνπέφτουν οι τρυπες για τα μπουζονια..Αυτο που γινοταν και γινεται με τα lifan ειναι οτι οταν βγαλουν καποιο προβλημα,βαζουν πραγματα απο astrea για μεγαλυτερη αξιοπιστια..Μην ασχοληθεις παντως με το κινεζικο..Οσο καλα και ποιοτικα πραγματα να βαλεις,εφοσον τα μεταλλα ειναι china,θα παει αδικα χρονος και χρημα..Φτιαξε το lifan οπως πρεπει (το πρεπει ειναι σχετικο ειναι βεβαια...) και με καλα λαδακια θα εισαι κυριος!!![]()
Το lifan που εχει βαρεσει μπιελα,ειναι 115 η 125.....??
Σπύρο δεν ταιριάζουν φίλε μου τα μπουζόνια, τα 3 ταιριάζουν και η επιστροφή λαδιών. το 4ο μπουζόνι έχει απόκλιση ενα χιλιοστό περίπου. Θέλει και κύλινδρο για να μπεί η 3βάλβιδη.
Μετά απο συνομιλία με τον shooter καταλήξαμε οτι η 3βάλβιδη δεν θα κερδίσει κάτι παραπάνω απο μια καλοφτιαγμένη 2βάλβιδη.
Θα το κάνω με απλή κεφαλή όπως ήταν και θα προσπαθήσω να κερδίσω δύναμη απο άλλα περιφερειακά.
115cc είναι αυτό με την βαρεμένη μπιέλα.
Κάτι άλλο να σας ρωτήσω: όταν μια μπιέλα έχει τζόγο αριστερά / δεξιά είναι ελλατωματική? Και πως αλλιώς μπορώ να δω οτι εχει στραβώσει κάτι. (πχ στρόφαλος) κλπ?
ΑΝ μοντάρω το μισό κάρτερ, κύλινδρο, πιστόνι και δώσω στροφές απο ενα black and decker θα δώ αν χτυπάει κάτι πχ? ή τσάμπα κόπος?
Τζαμπα κοπος μιας και θα το κανεις στον αερα δλδ δεν θα υπαρχει κυλινδρος και πιστονι
Σου ειπα και απ το τηλ αφου εφτασες εκει και ειναι βολικο αλλαξε τα
Βρε κύλινδρο και πιστονι θα χω (τα παλιά)...
Θα σε παρω αύριο τηλ, σου χω νεα. (με συγχωρείς αλλα είμαι καθηλωμένος απο ίωση)