Γιαπωνεζικη αξιοπιστια
Το ιδιο μοτερ φοραει και η aprilia παντως, αλλα δεν εχω ακουσει για ουτε ενα με προβλημα σε μοτερ.![]()
Γιαπωνεζικη αξιοπιστια
Το ιδιο μοτερ φοραει και η aprilia παντως, αλλα δεν εχω ακουσει για ουτε ενα με προβλημα σε μοτερ.![]()
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
Είναι απίστευτο πόσο εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί μια εντύπωση -κυρίως αρνητική- με βάση κάποια περιστατικά.
Παρακαλώ να μην παρεξηγηθώ, σκοπός μου δεν είναι η αντιπαράθεση αλλά η τροφή για σκέψη.
Το να αναλύσεις αν ένας κινητήρας είναι αναξιόπιστος ή όχι, δεν αποτυπώνεται από των αριθμό των βλαβών αλλά από την αναλογία βλαβών σε σχέση με το σύνολο της διάθεσης των κινητήρων στην αγορά.
Σημειώνω λοιπόν:
Yamaha: XT660R, XT660X, MT 03, XT660Z, RAPTOR 660
Aprilia: Pegaso Trail, Pegaso Strada
Derbi: Mulhacen
Jawa: 660
(9 μοτό από 4 εταιρείες με τις παραλλαγές τους και δε ξέρω αν ξεχνάω και κανένα μοντέλο ή εταιρεία)
Αν λοιπόν κάποιος σκεφτεί τον αριθμό των μοτοσυκλετών -με τον συγκεκριμένο κινητήρα- που έχει διατεθεί στην αγορά, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για έναν από τους πιο αξιόπιστους κινητήρες. Μόνο τα XT θα αρκούσαν για να παράγουν μια θετική στατιστική. Φυσικά είναι ένας ακόμη κινητήρας και οι κινητήρες χαλάνε κάποιες φορές.
Προσωπικά δε θα με ενδιέφερε αν είναι Ιταλικός, Γαλλικός, Ιαπωνικός κ.τ.λ. Δε μπαίνω με τίποτα στη λογική της διαμάχης Ιαπωνικός/Ευρωπαϊκός. Σε αυτό που στέκομαι είναι πως είναι ένας κινητήρας κατασκευασμένος από τη Minarelli, του Group της Yamaha και κάθε θετική ή αρνητική εντύπωση θα μείνει στην εταιρεία και όχι στη χώρα παραγωγής. Και βάλτε στη σκέψη σας και το κόστος απόκτησης αυτών των μοντέλων. Νομίζω πως στατιστικά στέκεται πολύ-πολύ καλά!
Ο άτυχος kaps θα επισκευάσει το μονοκύλινδρο XT του και μετά θα κάνει πολλά ακόμη χιλιόμετρα.
Τελευταία τροποποίηση από STF; 05/02/2014 στις 09:50.
δυο φορες σε xt φιλου.διελυε το γραναζι της τριτης.![]()
Δεν καταλαβα τι εννοεις. Το ιδιο μοτερ φοραει και το aprilia strada/trail.
Απολυτα δικιο. Ελα μου ομως, που στο aprilia δεν εχει καμια βλαβη και εδω, αμεσως-αμεσως μαζευτηκαν 10!!!! Και μου κανει εντυπωση διοτι πραγματικα σε aprilia δεν εχω ακουσει κανενα θεμα. Ποιο το συμπερασμα λοιπον? Ιδιοκτητης![]()
Επειδή οι περισσότεροι δίνουν μεγάλη σημασία στη χώρα προέλευσης, γι'αυτό η Yamaha προσπάθησε να μας πουλήσει ένα 100% ιταλικό μηχανάκι για γιαπωνέζικο.
Ειναι πολύ σωστό το ότι πρέπει να κοιτάμε το αριθμό των βλαβών σε συνάρτηση με τα κυκλοφορούντα κομμάτια. Όμως στην περίπτωση του 660... δε σώζεται με τίποτα. Ψάχνεις να βρείς σώο και αβλαβές , αλλά και ιδιοκτήτη με... καλή μνήμη.
Φυσικα. Αναλογ ικα θα επρεπε να εχουν ακουστει 10 κρουσματα. Εδω μιλαμε οτι τεινουν στο κανενα (προσωπικα, και επειδη παρακολουθω aprilia παγκοσμιως) σου λεω πως ειναι 0. Θα το ψαξω ομως περισσοτερο και θα σου πω εαν κανω λαθος.![]()
Και να προσθέσω πως είναι απόλυτα λογικό πως ιδιοκτήτες μοτό που έχουν αντιμετωπίσει μια βλάβη ή ένα πρόβλημα έχουν ανάγκη να το εκφράσουν και σωστά κάνουν, σε αντίθεση με κάποιον ο οποίος είναι απόλυτα ευχαριστημένος και δεν έχει ουσιαστικά λόγο να επιβεβαιώσει το οτι ΔΕΝ έχει πρόβλημα.
Αν υπάρχουν 1000 εδώ μέσα που έχουν το κινητήρα της minarelli στη μοτό τους και δεν έχουν προβλημα θα μιλάγαμε για 1%. Όμως η αναλογία βλαβών σε σχέση με αυτά που κυκλοφορούν έξω, πιστεψτέ με θα ήταν κάτω του ποσοστού αυτού.
Την πιο κοντη μνημη (αμνησια θα το ελεγα εγω) την εχουν οι πελατες των γιαπωνεζικων.
Δηλαδή για να καταλαβαίνουμε όλοι τι λέμε, λέτε πως το XT είναι μία αναξιόπιστη μηχανή και η "ομερτά" των ιδιοκτητών της την καθιστά μία καλή και αξιόπιστη μηχανή. Εγώ από αυτά που διαβάζω αυτό καταλαβαίνω.
Σας ζητώ να το ξανασκεφτείτε.
Αυτό δεν πιάνεται! Είναι συνέχεια χαλασμένο λόγο ηλεκτρικών συνεπώς δεν βγάζει ποτέ πρόβλημα στον κινητήρα.
Κατά παράδοση οι ducatisti είναι αυτοί με την μνήμη χρυσόψαρου!
Αλλά και οι Γιαπωνεζόφιλοι δεν πάνε πίσω. Η μόνη δικαιολογία που έχουν επειδή οδηγούν κουβάδες είναι η αξιοπιστία. Αν πέσει και αυτό το κάστρο, ΧΨΚΑ..
Τελευταία τροποποίηση από daz; 05/02/2014 στις 14:28.
Sent from me using a computer.