γμστα
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
δεν μπορώ να πω, έχεις ένα δίκιο, αλλά τότε, γιατί οδηγάς μηχανάκι που μολύνει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο μπορείς να φανταστείς, από την στιγμή της σύλληψής του σαν ιδέα μεχρι σήμερα που το κυκλοφορείς?
για να μην βάλω στο παιχνίδι οτι για την παραγωγή του επεσε εκμετάλευση του θανατά και ενδεχομένως και παιδική εργασία....
δλδ, αν βγει κάποιος από δω μέσα και πει "εγώ δεν έχω πάει ποτέ σε τσίρκο/ζωολογικό κήπο/σαφάρι/γουατέβερ", μπορεί να κράξει? αυτό είναι το πρόβλημα?
στο ξαναλέω, ένα δίκιο το έχεις, αλλά ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα....
για μένα, το γεγονός οτι προβήκαν σε αυτή την πράξη μπροστά από παιδιά και οτι γονείς επέτρεψαν στα παιδιά τους να δουν αυτό το αίσχος, με εκνευρίζει απίστευτα.... εκατομμύρια φορές καλύτερα να τα πηγαίνανε σε τσίρκο/ζού.....
Πρέπει να καταλάβουμε ότι θα ψοφήσουμε και ότι γεννηθήκαμε για να ψοφήσουμε, όχι να το καταλάβουμε με αυτό τον γελοίο τρόπο του τύπου ότι "θα πεθάνουμε κάποτε" έτσι αόριστα, αλλά ότι η μόνη σίγουρη πορεία μας και τελικά ο σκοπός όλων μας είναι ο θάνατος. Και όταν λεμέ θάνατος, μιλάμε για την απόλυτη εκμηδένιση, μιας έτσι και αλλιώς παντελούς ασήμαντης για τον κόσμο και το σύμπαν ύπαρξης. Άμα το βάλουμε καλά αυτό μέσα στο σκατοκέφαλο μας, θα πάψουμε να φερόμαστε με έπαρση σαν θεοί και θα δούμε με πολύ μεγαλύτερη συμπάθεια τις καμηλοπραδάλεις και τα δελφίνια και τους σκύλους και τα φυτά και τα δέντρα και τα πάντα. Γιατί δεν είμαστε ούτε ανώτεροι, ούτε κατώτεροι από αυτά, απο ενώσεις άνθρακα φτιαχτήκαμε όλοι, γεννηθήκαμε και θα πεθάνουμε, το ίδιο ζόρι τραβάμε. Ας enjoy λοιπόν αυτή την σύντομη κατάσταση της ύπαρξης και ας προσπαθήσουμε να μην είμαστε μαλάκες όσο διάρκέσει.
Από που βγαίνει αυτό; Αν δεν είχαμε πάει ποτέ ας πούμε, θα είχαμε κάθε δικαίωμα;
Τα τσίρκα λοιπόν τα κόψαμε εδώ και χρόνια, όταν αποκτήσαμε την ικανότητα να καταλάβουμε ότι για να χορέψει ο ελέφαντας πρέπει να τον σαπίσουν στην τυραννία πρώτα, τα κυνήγια -αν και εκτός "θεσμών"- δεν τα χωνέψαμε/καταλάβαμε/αποδεχθήκαμε αν θες ποτέ, στους ζωολογικούς κήπους θεωρούσαμε ότι για να αρπάξουν ένα ζώο από το φυσικό του περιβάλλον (γιατί κάποια λιοντάρια σαφώς και έφυγαν από την Αφρική και μαντρωθήκαν, δεν γεννήθηκαν όλα "μέσα"), θα φρόντιζαν τουλάχιστον να του προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή σε περιβάλλον που θα έφτιαχναν όσο το δυνατόν γίνεται πιο κοντά στο δικό του. Εννοείται βέβαια πως κάποια στιγμή αντιληφθήκαμε ότι ούτε το να πάρεις ένα ζώο από το φυσικό του περιβάλλον είναι σωστό, αυτό όμως έγινε, δεν αλλάζει, φτάσαμε βλέπεις να πιστεύουμε ότι το να διαθέτει μια χώρα έναν "κήπο" του είδους είναι πολιτισμός.
Θέλεις τη γνώμη μου να επεκταθεί κι άλλο; Στ'αρχίδια μου κι οι γονείς και τα παιδιά τους που βρέθηκαν εκεί, επιλογή σίγουρα είχαν, κατεστραμμένοι είμαστε έτσι κι αλλιώς. Εκτός κι αν το παρακάτω -κι εφόσον ισχύει βέβαια αν και οι πιθανότητες κοιτώντας τις φωτό μάλλον δεν είναι με το μέρος μας..- σου φαίνεται εσένα λογικό:
"Οι άνθρωποι είναι γοητευμένοι από αυτή τη διαδικασία, τόσο οι ενήλικες όσο και τα παιδιά και θέλουν να ακούσουν ιστορίες στις οποίες εν γένει δεν έχουν πρόσβαση. Νομίζω πως αυτό είναι καλό. Βοηθά στη διεύρυνση των γνώσεων για τα ζώα, τόσο όσο αυτά είναι στη ζωή όσο και μετά το θάνατό τους" δήλωσε ο επιστημονικός διευθυντής Μπενγκτ Χολστ.
"Γοητευμένοι"!
Ξέρεις κάτι; Βαριέμαι να το συνεχίσω (άσχετο, δεν έχει να κάνει με σένα), άσε με να πιστεύω και να φωνάζω αυτό που νιώθω αλλά και να πράττω όπως αισθάνομαι. Συνεχίζω να εύχομαι τα ίδια για δαύτους. Και τύψεις δεν έχω για τίποτα, πίστεψέ με.
1) Η καμηλοπάρδαλη δεν είναι απειλούμενο είδος.
2) Το ζωντανό ήταν λέει γενετικά υποδεέστερο. Όσο "άι λαβ Αδόλφος" κι αν ακούγεται, μάλλον σημαίνει ότι λόγω επιμειξίας δεν ήταν ιδανικός γονέας για τη διατήρηση του είδους.
3) Το ότι τα παιδάκια βλέπουν το ζώο να σφάζεται/τεμαχίζεται και να δίνεται στα λιοντάρια μπορεί να είναι πολύ μπρουτάλ για τον Έλληνα γονέα, αλλά δεν είναι κακή ιδέα. Αν ξέρεις ότι για να φάει κάποιος πρέπει να πεθάνει κάτι άλλο πρώτα, σέβεσαι περισσότερο αυτό που τρως. Όχι σαν μερικά Αμερικανάκια που νομίζουν ότι οι μπριΤΖόλες φυτρώνουν στους αγρούς. Επίσης, σημαίνει ότι το ζώο δε σφάχτηκε τελείως άδικα.
4) Άλλοι ζωολογικοί είχαν προσφερθεί να πάρουν το ζώο αλλά οι Δανοί αρνήθηκαν. Άει κατάλαβε.
5) Επειδή πολλή αγανάκτηση βλέπω για μια καμηλοπάρδαλη και μάλιστα εκτροφής (όχι ότι έφταιγε το ζωάκι): http://www.comedylab.gr/video/1822/5...ιλόζωοι . Ξεχέστε με αβέρτα.
[edit/warning: θα χαλαστείτε, δείχνει πράγματα που ταράζουν - και ζώα και ανθρώπους]
6)Όποιος τρώει αρνάκια γάλακτος καλύτερα να μασάει αντί να μιλάει. Και να με καλέσει το Πάσχα, φέρνω εγώ τις μπύρες...
Τελευταία τροποποίηση από Acacius; 15/02/2014 στις 03:45.
Η αληθεια ειναι οτι σε τετοιες περιπτωσεις σκεφτομαστε πολυ περισσοτερα απ'οτι λεμε.
Acacius το θεμα δεν ειναι αν επρεπε η οχι να θανατωθει το ζωο.Το θεμα ειναι αν επρεπε να γινει δημοσιο θεαμα για μικρα παιδια.Ναι και εμεις τρωμε τα αρνακια δεν παμε ομως τα παιδια μας τριημερη στα σφαγεια.![]()
Πιστεύω αυτά τα παιδάκια να πήραν ένα καλό μάθημα για το μέλλον τους...
"ελλαδα ειναι η χωρα οπου ο λαζοπουλος κανει σατιρα και ο αρκας προπαγανδα....(!)"
Δε λέω ότι συμφωνώ υποχρεωτικά, αλλά μπορώ να καταλάβω να θέλει κάποιος να το δείξει στο παιδί του ώστε να καταλάβει από πού έρχεται το κρέας και ότι τα λιοντάρια δεν τρώνε μαργαρίτες. Το τι βλέπαν οι γονείς/παππούδες στα χωριά το φαντάζεσαι και έτσι είναι άλλωστε η πραγματική ζωή. Μην κοιτάς που εμείς ζούμε σχετικά προστατευμένοι από το θάνατο.
Θυμάμαι καλά τη γιαγιά μου να ρίχνει ως άλλος Τσακ Νόρρις karate chop στο φτωχό κουνέλι και να το αφήνει σέκο (πίσω από τα αυτιά - μπαμ και κάτω). Το βίωμα για ένα παιδί της πόλης ήταν ελαφρά τραυματικό αλλά α)με έκανε να καταλάβω καλύτερα β)με έκανε να σκεφτώ. Ακόμα περισσότερο όταν αργότερα είδα το θείο μου να σφάζει αρνί. Τότε ήταν που σκέφτηκα πρώτη φορά σοβαρά αν θα γίνω χορτοφάγος ή αν θα ζω με τις τύψεις μου (το β... πολλά κιλά τύψεις όμως)
Με τη λογική μου βέβαια μετά το ζωολογικό μπορεί να πήγαν τα 8χρονα και στο μπ@@ρδέλο για να τους δείξουν πώς γίνονται τα παιδιά![]()
Συγνώμη αλλά δεν είδα ποτέ και κανέναν να μην έχει μάθει χωρίς να δει live στη ζωή του το τι τρώνε τα λιοντάρια και το πως καταφέρνουν να το αποκτήσουν, αυτό που βλέπω εγώ είναι παιδιά που όταν καταλάβουν (εάν καταλάβουν ποτέ με τέτοια καθοδήγηση..), τότε θα διαπιστώσουν πραγματικά σε τι γαμημένο είδος εξελίχθηκε ο άνθρωπος..