Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 23 από 23

Θέμα: Ασφάλεια (με δίπλωμα... που δεν το έχω στα χέρια μου)

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    μέχρι να βρεις μηχανάκι, θα σου χει έρθει και το δίπλωμα

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Για την αστυνομια αν δεν εχεις διπλωμα μαζι σου εναι ψιλοπαραβαση οπως και αν δεν εχεις οποιοδηποτε αλλο εγγραφο
    Ειναι αρθρο 100 και το προστιμο ειναι 20ευρο
    Τωρα η δικη σου περιπτωση ειναι λιγο ιδιαιτερη
    Φροντισε να εχεις παντα οτςν οδηγεις την βεβαιωση οτι περασες τις εξετασεις και δεν θα εχεις προβλημα
    Εκτος αν πεσεις σε κανενα στραβοξυλο και θελει να το τραβηξει
    Εκει το προστιμο ειναι 200 και υποβαλεται και μυνηση
    Το προστιμο το γλιτωνεις αν κανεις αντιρρησεις οτι εχεις οντως διπλωμα αλλα τυπικα στερεισαι του εγγραφου
    Την μυνηση θα την περασεις στο δικαστηριο οπου θα παρουσιασεις το εγγραφο(καρτα)του διπλωματος και αθωωνεσαι
    Ολα αυτα μονο εφ οσον πεσεις σε κανενα στραβοξυλο
    Τωρα ασφαλεια κοιτα να βγαλεις ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ακομα και αν χρειαστει να ειναι σε αλλο ονομα
    Σου κόβει 20 ευρώ κλήση αν δεν το έχεις πάνω σου, αλλά πρέπει μέσα σε κάποιες μέρες να το παρουσιάσεις?
    Έχω αυτήν την εντύπωση.
    Πάντως καλύτερα να βγεις στον δρόμο έτοιμος, παρά να έχεις και το άγχος της παρατυπίας, που μπορεί να σε αποσπάει από την οδήγηση..

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimzan Προβολή μηνύματος
    Να δωσεις τα 45€ για τα ΜΜΜ και να μαθεις παραλληλα τη μηχανη που θα παρεις. Πιστεψε με, σε βενζινες θα καις πολυ παραπανω απο τα 45€ αρα δεν ειναι αμαρτια. Αμαρτια ειναι να καταβαλησεις τη μηχανη χωρις να εισαι ετοιμος. Οχι να νιωθεις ετοιμος, αλλα να εισαι. Και 100% δε θα εισαι με τιποτα στην αρχη. Ουτε αν οδηγας ενα δυο μηνες. Εδω χρονια οδηγας και δεν ξερεις απο που μπορει να σε στριμωξει καποιο αλλο οχημα στο δρομο. Ποτε δε μπορεις να σαι 100% σιγουρος. Και καλο ειναι στο διτροχο να μην παιζουμε με τις πιθανοτητες.

αυτο δεν το γνωριζω

Ευχαριστώ όλους για το feedback.
    1) ναι προφανώς δεν είμαι εξοικειωμένος με μηχανή στην κίνηση. :P . Μα ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι, μην πέσω... σχεδόν σταματημένος ή καθώς σταματάω πάνω σε καμιά στροφή (καταλάβετε τι εννοώ) ή μην μου σβήνει συνεχώς σε καμιά ανηφόρα που πάω να ξεκινήσω.
    2) δεν το καταλαβα. Λες να πάρω την μηχανή που θα καταλήξω, και παράλληλα να συνεχίζω να πηγαίνω στην δουλειά μου, με τα ΜΜΜ? Και για 1-2 μήνες να εκπαιδεύομαι στις αλάνες? Εντάξει ξαναλέω, δεν είμαι έτοιμος, αλλά κάποια στιγμή δεν πρέπει να ξεκινήσω? Έστω και αν τα πρώτα 10-15 δρομολόγια είναι με ρυθμούς χελώνας, και εντελώς προσεκτικά? Δλδ αν παίρνω την μηχανή να πάω μεχρι την πρώτη αλάνα, πχ πανεπιστημιούπολη, ή μέχρι το Παγκράτι που είναι η δουλειά μου, ποια η διαφορά? Συμφωνώ ποτέ δεν είμαι σίγουρος, και ειδικά τώρα δεν είμαι καθόλου έτοιμος. Το γεγονός ότι πήρα το δίπλωμα είναι ίσα ίσα... να πεις ότι μπορείς να δοκιμάσεις και έξω. Αλλά δεν πρέπει να ξεκινήσω κάπως?

Είπαμε δεν θα κάνω κάτι, (αν και μηχανές βρίσκω από φίλους που κάθονται και αύριο κιόλας, δεν είναι το θέμα μέχρι να την αγοράσω και να διαλέξω εγώ τι θέλω αυτό ίσως χρειαστεί λίγο χρόνο σίγουρα. ) αλλά θα ήθελα -αν όχι για την δουλειά- να πάω το ΣΚ αυτό με φίλο συνοδεία δίπλα, μια βόλτα των 15λεπτών σου λέω εγώ στην πόλη. Να αρχίσω να εξοικειώνομαι. Και να είμαι όμως σωστός, και ουσιαστικά και τυπικά με το νόμο.
    Ξανά ευχαριστώ όλους.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Και εγω περασα χθες τις εξετασεις (πορεια) για απεριοριστο. Θεωρητικα εχουμε διπλωμα, πρακτικα οχι, μπορεις απο την σχολη σου απλα να παρεις ενα χαρτι οτι περασες η μια φωτοτυπια της καρτελας οτι πετυχες σηματα και πορεια ωστε να την γλυτωσεις ελαφρα με ενα πολυ ελαφρυ προστιμο 20 ευρω οτι δεν ειχες τα χαρτια σου μαζι. Ασφαλεια μπορεις να κανεις, αν ο ασφαλιστης ειναι δικος σου θα στο ασφαλισει χωρις διπλωμα μιας και ασφαλιζεται το οχημα και οχι ο οδηγος. υ.γ. καλοταξιδοι να μαστε!

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Και εγω περασα χθες τις εξετασεις (πορεια) για απεριοριστο. Θεωρητικα εχουμε διπλωμα, πρακτικα οχι, μπορεις απο την σχολη σου απλα να παρεις ενα χαρτι οτι περασες η μια φωτοτυπια της καρτελας οτι πετυχες σηματα και πορεια ωστε να την γλυτωσεις ελαφρα με ενα πολυ ελαφρυ προστιμο 20 ευρω οτι δεν ειχες τα χαρτια σου μαζι. Ασφαλεια μπορεις να κανεις, αν ο ασφαλιστης ειναι δικος σου θα στο ασφαλισει χωρις διπλωμα μιας και ασφαλιζεται το οχημα και οχι ο οδηγος. υ.γ. καλοταξιδοι να μαστε!
    Εσύ πέρασες πορεία εχτές, αλλά έχεις ήδη 258 μηνύματα ήδη, δλδ οδήγαγες πιο μικρή μηχανή ήδη?

καλά μυαλά, όπως είναι και ένας φίλος μας εύχομαι. Είναι απλά η αγωνία του καινούργιο, that's all.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Deorum Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ όλους για το feedback.
    .............

Είναι η ανυπομονησία … είναι και το άγχος της πρώτης φοράς … είναι και η μλκια καθυστέρηση της γραφειοκρατίας …
    Στα είπαν και οι από πάνω … 100% νόμιμος δεν μπορείς ακόμα να είσαι … αλλά θα είσαι σε λίγο καιρό…

Όμως , αυτό το διάστημα μπορείς να το αφιερώσεις στην μοτοσυκλέτα…
    Κατ αρχήν , να αρχίζεις να ψάχνεις τι μοτοσυκλέτα θα πάρεις …
    Καινούργια ή μεταχειρισμένη ,είναι μια χρονοβόρα διαδικασία… (μπορεί να έχεις πάρει το δίπλωμα κι ακόμη να μην έχεις βρει..)
    Επίσης , τι εξοπλισμό θα πάρεις (αν δεν έχεις)…

Όσο αφορά την οδήγηση , αν έχεις τόσο καλούς φίλους που σου δινουν την μηχανή τους , φρόντισε κι ΕΣΥ να είσαι καλός τους φίλος και να μην την δοκιμάσεις μέσα στην κίνηση…
    Η πιθανότητα ατυχήματος με μια ασφαλισμένη μεν μηχανή αλλά με νέο οδηγό στο τιμόνι μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα στους φίλους σου με την ασφαλιστική τους αλλα και τύψεις …
    Δικαβαλο μέχρι την αλάνα και πειραματισμός εκει…
    Υπάρχει και νόμιμος αλλα ακριβός τρόπος να κινηθείς στους δρόμους …. Να συνεχίσεις μαθήματα με την μηχανή της σχολής οδηγών..

Δυστυχώς , μάλλον θα πρέπει να κάνεις υπομονή …. Και θα χρειαστείς ακόμη περισσότερη όταν θα πάρεις μηχανή και θα κινείσαι στους δρόμους της πόλης …

Banned
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Red Rider Προβολή μηνύματος
    Σου κόβει 20 ευρώ κλήση αν δεν το έχεις πάνω σου, αλλά πρέπει μέσα σε κάποιες μέρες να το παρουσιάσεις?
    Έχω αυτήν την εντύπωση.
    Πάντως καλύτερα να βγεις στον δρόμο έτοιμος, παρά να έχεις και το άγχος της παρατυπίας, που μπορεί να σε αποσπάει από την οδήγηση..
    Ναι εντις 3 ημερων
    Αν αυτος που θα κοψει την κληση δεν του κανει η καρτελα των εξεταστων-σχολης οτι περασε
    Εκει που θα παει να τα δειξει ολι και καποιος γνωστικος και με λογικη θα υπαρχει

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Deorum Προβολή μηνύματος
    Εσύ πέρασες πορεία εχτές, αλλά έχεις ήδη 258 μηνύματα ήδη, δλδ οδήγαγες πιο μικρή μηχανή ήδη?

καλά μυαλά, όπως είναι και ένας φίλος μας εύχομαι. Είναι απλά η αγωνία του καινούργιο, that's all.
    Εγώ φίλε μου οδηγούσα πολύ καιρό έτσι χωρίς δίπλωμα. Δεν το επικροτώ βέβαια γιατί αναλογίζομαι τις συνέπειες αν γινόταν μια στραβή και μου παγώνει το αίμα.....
    Την ξέρω την αγωνία σου. Αλλά σαν φίλος σου λεω μην οδηγήσεις έτσι χωρίς να το πάρεις στα χέρια σου. Όχι τίποτα άλλο, απλά είναι ψυχοφθόρο....
    Ασχολήσου με την μηχανή σου, αν δεν έχεις ψάξου να δεις τι θα πάρεις. Κάνε και άλλα μαθήματα έστω και με φίλο σου αν θέλεις, δεν είναι ντροπή να ζητήσεις βοήθεια για να μάθεις να οδηγείς όσο πιο καλά μπορείς...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. το καινουργιο μου κρανακι μολις το πηρα στα χερια μου!
    από GTZ750 στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2007, 05:44
  2. Το μικρό Κ6 επιτέλους στα χέρια μου!!!!
    από mirrorofsorrow στο forum Suzuki GSXR's
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2006, 09:53
  3. ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ
    από ΜΗΤΣΟΣΚΥΛΟΣ στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2006, 12:28
  4. Πήραν το νόμο στα χέρια τους!!
    από Stergios69 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2005, 15:25
  5. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί! τι είναι;