Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 62

Θέμα: Οι εργολάβοι εν δράσει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Καί μόλις κανονίσουν όλοι και καταθέσουν τις προσφορές πάς τελευταίος και τους παίρνεις την δουλειά τζάμπα.
    Είναι ομερτά ρε συ , ειδικά στην επαρχία που είμαι εγώ .

10 εργολάβοι όλοι και όλοι κανονίζουν ποιος τρώει τι ....

Βέβαια τα τελευταία χρόνια που έπεσε πείνα , και μεγάλες εταιρείες των Αθηνών ή της Θεσσαλονίκης άρχισαν να χτυπάνε μικρά έργα σε δήμους , όπως το λες και συ παραπάνω έσπασε το καρτέλ τους γιατί δεν μπορούσαν να τις ελέγξουν αυτές .

όσο όμως η ανάπτυξη ( ) μας χτυπάει τη πόρτα ερχόμαστε σιγά σιγά στο παλαιό καθεστώς

Παλαιό μέλος
    Αρα υπάρχει διαφθορά στους δήμους?
    Οχι ρε Στεφανε,δεν ειναι αυτο που νομιζεις.

http://www.ethnos.gr/article.asp?cat...pubid=63633708

Καλα εκει κολλησατε??...
    Ο Τομπουλογλου κανει περιοδειες κανονικα σαν να μην τρεχει τιποτα,η διαφθορα στους δημους θα ηταν ειδηση??

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    δε μπορείς να τους κάνεις τίποτα. το μόνο που μπορείς να κάνεις (αν είσαι σίγουρος οτι συμβαίνει όντως κάτι τέτοιο) είναι να πιέσεις με όσους σε ακολουθήσουν για αλλαγή ηγεσίας στο Δήμο. Η δύναμη σου εκεί βρίσκεται.

χωρίς πλάκα, αν έχετε χρόνο, μπείτε σε οποιαδήποτε τοπική πολιτική (ή μη) οργάνωση με συμμετοχή στο ΔΣ του Δήμου. θα ανακαλύψετε πολλά για αυτούς τους άλλους, αλλα και τους εαυτούς σας. δεν είναι κατα ανάγκη κακό. μπορεί και να σας αρέσει. στο τέλος θα δείτε πια είναι η πραγματική παρέμβαση που μπορείτε να έχετε.

προσοχή, προσοχή. μην σας εκπλήξει το γεγονός οτι κάποιες φορές η παρέμβαση σας δεν θα είναι αμελητέα.

σε τοπικό επίπεδο μας διοικούν κάτι ανίκανοι εξωγήινοι. Χειρότερα απο το εθνικό επίπεδο. Η σοβαρή διαφορά όμως είναι, οτι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο στο Εθνικό να παρέμβεις.

Και μετα ολοι μαζι θα "κατεβουν στους δρομους" για να διαμαρτυρηθουν επηδει τους κοψανε τον μισθο και δεν αντεχουν την φορολογια (για να φτιαχτουν τα υπερκοστολογημενα εργα).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sonic22 Προβολή μηνύματος
    υπερκοστολογημενα εργα.
    Υπάρχει ένα τιμολόγιο για όλα τα έργα οπότε δεν στέκει σαν έκφραση το "υπερκοστολογημένα".

Υπάρχει ένα τιμολόγιο για όλα τα έργα οπότε δεν στέκει σαν έκφραση το "υπερκοστολογημένα".
    ΟΚ αλλα βρες μου πως θα πουμε το εργο, του οποιου η μελετη (η οποια δεν ειχε αντιπαλο) εχει υπολογιστει με διπλασια υλικα απο τα απαιτούμενα και τα οποια θα παραδωθουν αλλα δεν θα χρησιμοποιηθουν (και θα τα καβατζωσει η εταιρια του εργολαβου).

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    ΟΚ αλλα βρες μου πως θα πουμε το εργο, του οποιου η μελετη (η οποια δεν ειχε αντιπαλο) εχει υπολογιστει με διπλασια υλικα απο τα απαιτούμενα και τα οποια θα παραδωθουν αλλα δεν θα χρησιμοποιηθουν (και θα τα καβατζωσει η εταιρια του εργολαβου).
    ότι να ναι...
    προφανώς ασχολείσαι και με μελέτες δημοσίων έργων να φανταστώ ;

τεσπα παιδιά, ένας διαγωνισμός μπορεί να κηρυχθεί άγονος απλά και καθαρά

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AristidisZ Προβολή μηνύματος
    ότι να ναι...
    προφανώς ασχολείσαι και με μελέτες δημοσίων έργων να φανταστώ ;
    Δουλεψα σε γραφειο μελετων για 2 χρονια (με πολυ καλα λεφτα) απο οπου και εφυγα οταν σιχαθηκα με αυτα που εβλεπα και ακουγα και δεν ηθελα να εχω καμια αναμιξη.

Και μετα ολοι μαζι θα "κατεβουν στους δρομους" για να διαμαρτυρηθουν επηδει τους κοψανε τον μισθο και δεν αντεχουν την φορολογια (για να φτιαχτουν τα υπερκοστολογημενα εργα).
    Εντάξει δεν θέλω να αναθερμάνω το θέμα .... αλλά και αυτό ισχύει .
    Και μάλιστα αυτοί οι τύποι ( στη περιοχή μου ) ήταν από τους βασικούς συντελεστές του ''κινήματος'' των αγανακτισμένων

Δουλεψα σε γραφειο μελετων για 2 χρονια (με πολυ καλα λεφτα) απο οπου και εφυγα οταν σιχαθηκα με αυτα που εβλεπα και ακουγα και δεν ηθελα να εχω καμια αναμιξη.
    μάλιστα...
    οπότε κάνατε μια μελέτη και αντί π.χ. για 30 φωτιστικά που είχε το σχέδιο στη προμέτρηση βάζατε 85 ;

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    μάλιστα...
    οπότε κάνατε μια μελέτη και αντί π.χ. για 30 φωτιστικά που είχε το σχέδιο στη προμέτρηση βάζατε 85 ;
    Και αν είχε και 130 στην προμέτρηση θα τα τα επιμετρούσες στην πιστοποίηση αν δεν ήταν τοποθετημένα?
    Αυτά είναι για αγρίους ρε παιδιά.
    Ουσιαστικά η μελέτη έχει πάντα αποκλήσεις στην προμέτρηση αλλά αυτό δεν βγαίνει σε όφελως του εργολάβου.

Και αν είχε και 130 στην προμέτρηση θα τα τα επιμετρούσες στην πιστοποίηση αν δεν ήταν τοποθετημένα?
    Αυτά είναι για αγρίους ρε παιδιά.
    Ουσιαστικά η μελέτη έχει πάντα αποκλήσεις στην προμέτρηση αλλά αυτό δεν βγαίνει σε όφελως του εργολάβου.
    μη τα λες σε μένα, εξάλλου όσοι ξέρουν από δημόσια έργα ξέρουν καλά ότι οι τιμές με τις οποίες τα παίρνουν οι εργολάβοι είναι για κλάματα...

ψαναψόφα φούστη γλάρε

μάλιστα...
    Τωρα λες εσυ οτι να ειναι...
    Αφου τα σχεδεια τα συμπληρωνει το εκαστοτε γραφειο μελετων... Εξ αρχης και με την σιγουρια οτι το εργο θα ειναι σιγουρα του ταδε (ειχε ερθει η σειρα του ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ) εγραφε στην μελετη οτι ηθελε. Ειδικα σε αυτα που ειναι μεσα στον τοιχο και δεν φαινονται παρα μονο στα τιμολογια ή σε αυτα που μπορουν να αλλαχτουν με φτηνοτερα (χαμηλης ποιοτητας) απο τα αναγραφομενα του τιμολογίου...

Το τότε αφεντικο μου ειχε αρκετη δουλεια ιδιωτων για να μην χρειαζετε να μπει στο κυκλωμα των δημοσιων εργων. Οπωτε οχι εμεις δεν τα καναμε αυτα οσο τουλαχιστον ημουν εγω εκει. Με ειχε παει ομως κανα δυο φορες σε δημοπρατηση εργων οπου εκει οι τοπικοι εργολαβοι τσακονονταν στο λομπι για το ποιος εχει ΣΕΙΡΑ για να παρει το καθε εργο (γιατι καθε εργω εχει και διαφορετικο μπατζετ και αντιστοιχο περιθωριο "κερδους")...
    Οι φωνες τους δε ακουγονταν σε ολο το κτήριο οπωτε το δεν ειδαμε δεν ξεραμε δεν παιζει...
    Αν πηγαινες να χτυπησεις εργω με τσαμπουκα, μετα δεν επερενες ουτε χαρτοσημο απο την δημο.

Τωρα λες εσυ οτι να ειναι...
    Αφου τα σχεδεια τα συμπληρωνει το εκαστοτε γραφειο μελετων
    δηλαδή γίνεται η ανάθεση, και μετά συντάσσονται τα σχέδια ;
    τεσπα, πάω να δω Ολυμπιακό, πάλι καλά που δεν έχω και μαλλιά να μου πέσουν

ψαναψόφα φούστη γλάρε

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ζητάδες εν δράσει...
    από 618RR στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 03/05/2007, 14:09
  2. Οι εν ...Χόνδα αδελφοί, ανταλλακτικά ΠΟΥ βρίσκετε???
    από startengine στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 10/03/2006, 16:12
  3. χαχανουληδες εν δρασει!
    από RapidShade στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 16/10/2004, 20:18

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας