κλικ εδώ γατάκι (κουτσό γατάκιδιφορούμενο νόημα)
συν το ότι όσο και αν προσπαθούμε να μην κάνουμε ή να χρησιμοποιούμε ακόμα και κάποιον οδηγό διόρθωσης,μη ξεχνάς οτι υπάρχουν πολλά παιδιά-άτομα με χρόνιο πρόβλημα δυσλεξίας. (πχ εγώ) και κάνω αρκετά λάθη συντακτικά αλλά και ορθογραφικά,παρότι προσπαθώ για το καλύτερο,αλλά δεν ευθύνομαι για αυτό.
Πολλές φορές με έχω πιάσει να ψάχνω στο google την λέξη να δώ πως γράφεται.
Απλά εκνευριστικό είναι το "3elw na p0yme kati,edw einai gr33klish!" λες και είναι κώδικας απο ASCII υπολογιστή.
Σε αυτό συμφωνώ στα υπόλοιπα,να ξέρεις οτι υπάρχουν και τέτοια άτομα ,με μαθησιακές δυσκολίες.
Παιδιά, συνήθως καταλαβαίνουμε πότε κάποιος έχει πραγματικό θέμα ή απλά είναι ανορθόγραφος και *x/ του. Στο κάτω κάτω, δεν είναι παρατήρηση, προσπάθεια για βοήθεια σε όποιον το θέλει είναι από ότι κατάλαβα, όποιον τον ενοχλεί συγνώμη προκαταβολικά, ουδείς άσφαλτος εξάλλου
Συμφωνώ και εγώ μαζί σου,
Απλά επειδή μου έχει τύχει να με αποκαλέσουν με διάφορες λέξεις χωρίς να με ξέρουν επειδή κάνω και έκανα λάθη, για αυτό το λέω.Το γνωρίζεις οτι πολλά άτομα και από έρευνα με μαθησιακή δυσκολία (π.χ δυσλεξία) δεν θέλουν να γράφουν για να μην τους κοροιδεύουν;Για αυτό μπορεί να δείς άτομα να μην απαντάνε καν ,σε μυνήματα ή άτομα να μην γράφουν ελληνικά και να προτιμούν τα Greeklish ,γιατί πολύ απλά όσο και να θες να διορθώεις την χρόνια δυσλεξία είναι δύσκολο,και όχι μόνο αυτή αλλά και άλλους τομείς της.
Η δυσλεξία είναι νευρολική-ψυχολογική πάθηση και έχει να κάνει με τον εγκέφαλο,και όταν ειδικά το άτομο αγχώνεται τότε κάνει ακόμα χειρρότερα λάθη (ειδικά εγώ).
Αλλά η προσπάθεια και μόνο να γράφεις σωστά βοηθάει αρκετά
Για αυτό κάτω απο το Nickname μου,έχω βάλει "Ο ... αγχώδης"
Η ανορθογραφία δεν είναι έγκλημα, ούτε για κατάρες και απαξίωση, προφανώς. Και πέραν μιας κακής σχέσης με το σχολείο ή το προσωπικό διάβασμα, μπορεί να υπάρχουν και εγγενή προβλήματα πχ.δυσλεξία κλπ.
Αλλά, οι λόγοι επέκτασης/μεγέθυνσης της ανορθογραφίας, είναι πιο επικίνδυνοι και από την ίδια. Δηλαδή μιλάμε ότι είμαστε στο 2014, με φουλ τεχνικά μέσα, εκατομμύρια διαθέσιμα βιβλία (φυσικά και ηλεκτρονικά), στιγμιαία πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία, αυτόματους διορθώτες και...ο πιτσιρικάς των 20 και κάτι, δεν ξέρει πως να γράψει το "παιδιά να πάμε ΠΙΟ αργά στη βόλτα"..
Η γλώσσα (μαζί με την ορθογραφία της και τους κανόνες της και τις διαφωνίες σε αυτούς) είναι πλούτος. Το ότι πολλά νέα μέλη της κοινωνίας μας, δεν ξέρουν, δεν θέλουν, μισούν και θεωρούν "κουλτουριάρικη ευαισθησία" την ανάγνωση και τη γλώσσα, το παιχνίδι με τις λέξεις και τις σκέψεις, είναι ένδειξη όχι απλά πνευματικής φτώχειας ή ρηχότητας αλλά ένδειξη υποτίμησης της αξίας της ζωής και της ιστορίας των ανθρώπων. ( Όπως δυστυχώς δείχνουν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, περιφρόνηση προς την ιστορία, σημαίνει φρικτή επανάληψή της...)
Δεν είναι τόσο φοβερά τα ορθογραφικά ή τα συντακτικά λάθη. Φοβερά είναι όταν αυτά πάνε πακέτο με μια περιφρόνηση για την ανθρώπινη ιστορία και ιδίως τα λάθη της, δηλαδή τελικά για την ανθρώπινη ζωή.
Δεν είναι δε καθόλου τυχαίο ότι οι σημερινοί υπέρμαχοι του γνωστού χουντικού τρίπτυχου, είναι σφόδρα τσακωμένοι με την ορθογραφία, την ανάγνωση, τα βιβλία, την παγκόσμια ανθρώπινη ιστορία και τον ορθολογισμό...
Ναι, είναι άσχημο. Βέβαια αυτό προέρχεται από έναν άνθρωπο, ο οποίος παίζει να έχει κάνει 5 ορθογραφικά στη ζωή του. Δυστυχώς, η ορθογραφία επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και σπάνια από το πόσο προχώρησες στο σχολείο. Δε μπορώ να δεχτώ, πάντως, ότι μας φταίνε οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές. Οι υπολογιστές είναι το χόμπι ΚΑΙ η εργασία μου εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Μάλιστα, μέχρι πολύ πρόσφατα, έγραφα παντού greeklish (ακόμα τα χρησιμοποιώ, χάριν ταχύτητας και ευκολίας, σε πιο real-time chat τύπου πλατφόρμες, βλ. fb, skype). Αλλά ποτέ δεν έκανα ορθογραφικά. Τα αίτια είναι πολύ βαθύτερα και, γι'αυτό, σπανίως διορθώσιμα. Τουλάχιστον όχι αν δεν ενδιαφέρεσαι πραγματικά να ασχοληθείς. Το οποίο είναι κρίμα, γιατί, για μένα, η ορθογραφία είναι δείγμα πολιτισμού και ευφυϊας.
ΥΓ. Αυτό που ακόμα με ενοχλεί όταν πληκτρολογώ ελληνικά, είναι το ελληνικό ερωτηματικό. Πολύ συχνά χρησιμοποιώ το λατινικό.
Life begins at 45°.
δημοτικο και τεχνικη σχολη εγω.
είμαι ανορθόγραφος αλλα εάν καθισω να κανω ορθογραφια σε ολα τα ποστ που κανω ... ασε βαρεθηκα μονο που το σκευτομε.
όταν γραφω προσφορες με το word λεω μετα θα κανω ορθογραφια .
βαζω ορθογραφεα και την λεξη γαλβανιζέ την βγαζει γαλβάνιζε και δεν εχει την λεξη που θελω αντε και στην επομενη αντε και στην επομενη οποτε αρχιζω τα τρισαγεια μεχρι να τελιοσο την ορθογραφια.
οποτε για τα δικα μου ποστ απλα οποιος θελει δεν τα διαβαζει απλα και φιλοι ειμαστε..![]()
ποτε ξανα σκουπιδια της BMW. καλυτερα κινεζικο παπι....
Για εμενα,περα της "αισθητικης" του θεματος που πολλες φορες μας γκαβωνει, ειναι το τι γραφει ο καθενας μας ασχετου ορθογραφιας...Καλο ειναι εαν το γνωριζουμε το "προβλημα" να κανουμε κατι για να βελτιωσουμε, για παρτη μας. Αχ, αυτα τα greeglish...
Typhoon 125, NX 250, WR200, LC4 400E, M 600, Canyon 500, LC4 640 SM, 640 ADV, Speed 4, Z1000, 404 DS, ADV 950S , SDuke 990, SM 950 , 440 SM, 690 SM, TUONO 660!
δε μιλάμε τώρα για ένα λάθος στις 100 λέξεις, ξέρεις καλά τι εννοώ
προσωπικά γράφω συνέχεια ανάποδα το μήνυμα, πολλές φορές ανάποδα το διάλειμμα (2 λάμδα και ένα μ) κλπ
έριξα λίγο διάβασμα σήμερα στο φόρουμ που είχα χρόνο, και εκνευρίστηκα
και για τα δύο αυτά, έχω πραγματική προσπάθεια να τα διορθώσω
παλιά έγραφα κατά κόρον και εγώ με greeklish (βλέπε τι έγραψε ο Blitzer), και οι τόνοι και το ερωτηματικό ήταν απομεινάρια
το κόλλημα με τα greeeklish οφείλεται σε 2 παράγοντες:
επειδή πάντα έκανα - κοίταγα κλπ (και εξακολουθώ) πολλά πράγματα στο ίντερνετ ταυτόχρονα, εκνευριζόμουν να πηγαίνω στον browser ή στο google και αντί να γράψω www.moto.gr να έβλεπα ςςς.μοτο.γρ
επίσης είμαι "ερωτευμένος" με τα smileys, τα οποία όμως πάντα πληκτρολογώ, και επειδή πάρα πάρα πολλές φορές τελειώνω προτάσεις με αυτά, πολλές φορές ειδικά σε skype, chat κλπ, βλέπω την "επόμενη πρότασή μου" να ξεκινάει με λατινικούς χαρακτήρες
+2 (ήτοι +1 και +1)
συμφωνώ απόλυτα και με τους δύο
![]()
ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές
Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
ψαναψόφα φούστη γλάρε
Κοιτάξτε να δείτε, στο φόρουμ ο Pipe λογικά έχει τα περισσότερα ορθογραφικά λάθη*, οπότε κακώς ανοίξαμε ένα θέμα που εκθέτει έναν τόσο πολλά υποσχόμενο διαχειριστή.
*είναι εντελώς λογικό αυτό το συμπέρασμα δεδομένου ότι έχει ήδη δημοσιεύσει στο φόρουμ μια 5τομη εγκυκλοπαίδεια, άσχετο αν στατιστικά έχει τα λιγότερα![]()