Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 32

Θέμα: "Τέλη του 2014 ξεκινά η παραγωγή ελληνικού αυτοκινήτου..."

Μακρύ μέλος... Το avatar του/της IRA57
    http://www.troktikaras.com/2008/07/blog-post_22.html
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	SKAVAS+-+1.jpg 
Προβολές:	235 
Μέγεθος:	8,0 KB 
ID:	311353

Οταν πηγαινα ΙΕΚ σε μια ''εκδρομη'' εκπαιδευτικη το ειχαμε δει απο κοντα...εν ετη 2001 φοραγε ενεργητικη αναρτηση απο μερσεντες πλεον...
    Εμφανιση υποκειμενικα ομορφη αλλα αντικειμενικα εντυπωσιακη και δεν το μπερδευεις με τιποτα στο δρομο.
    Και οχι δεν ειναι ποιο μαγκας ο Παγκανι...απλα δεν ειναι στην ελλαδα και ειναι στην ιταλια...

Τα λεφτα και η ''δοξα'' μιας αυτοκινητοβιομηχανιας ειναι στα σπορ (και γιατι οχι) και σουπερκαρς.
    Αν ο Σκαβας ειχε παρει αδεια κατασκευης...συν την ανθιση των σπορ/τρακ-ντευ/υπεραυτοκινητων...αν...αν...αν...

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Drake Ramore Προβολή μηνύματος
    Βρίσκω τους περισσότερους αρκετά αρνητικούς εδω. Εγω το βλέπω θετικά το εγχείρημα.

Έρχεται να καλύψει κενό στην αγορά. Δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλο επαγγελματικό ελαφρύ φορτηγάκι pick up που να γίνεται κλειστό με μια κίνηση με δική του τέντα και να κοστίζει 7000 ευρώ. Εγώ μια τέντα ήθελα εργοστασιακή για το hilux να κλείνει στεγανά την καρότσα και μου ζητούσαν 1000 ευρώ! Βρήκα την λύση με μουσαμά (και ας πούμε οτι στεγανοποιηθηκε κάπως), αλλά πιάνετε νομίζω το σκεπτικό μου. Όταν το πιο φθηνό pick up είναι το dacia που είναι κατά πολύ ακριβότερο και με παρόμοιας τεχνολογίας κινητήρα στα 11000 ευρώ, υπάρχει χώρος για το Pony. Και τοποθετούμαι σαν επαγγελματίας και όχι σαν νεοΕλληνας ιδιώτης που θέλω όλα τα κομφόρ στο δικό μου όχημα που κουβαλάω την οικογένεια μου. Το Πονυ δεν το προωθούν σαν το anti Golf ξέρω 'γω. Ένα επαγγελματικό φθηνό όχημα είναι.

Εγώ δεν είναι καθόλου αρνητικός, μακάρι να το βγάλουν (αν είναι το Pony τελικά). Ωστόσο και τα 7 χιλιάρικα πολλά θα είναι. Αν είναι 4Χ4 σε αυτά τα χρήματα το συζητάμε, αλλά για δικίνητο να το βάλουν στον κ*λο τους. Με πολύ λιγότερα βρίκεις ότι θες μεταχειρισμένο, όταν είσαι συνειδητοποιημένος και δεν θες να πουλάς μούρη, πετάς τα πίσω καθίσματα όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, βάζεις και ένα τρείλερ πίσω και είσαι κομπλέ. Αυτό έχω κάνει εδώ κάτω και έχω σωθεί, παντως καιρού, εδάφους, εκτελούνται μεταφοραί και τα πάντα όλα με -καλά συντηρημένο- αυτοκίνητο 20+ χρόνων.

Ωραία και ρομαντικά όλα αυτά περί στήριξης ελληνικών προϊόντων κτλ-κτλ αλλά δεν φτουράνε στις μέρες μας και σε αυτές τις τιμές. Όσοι έχουν θα πάρουν ότι γουστάρουν, όσοι δεν έχουν, δύσκολο να καταθέσουν 7Κ που δεν τους περισσεύουν έτσι και αλλιώς για λόγους πατριωτισμού. Το Pony θα έχει σαφώς επιτυχία αν παρουσιάζόταν σε άλλες εποχές, όχι γιατί θα ήταν ανταγωνιστικό, αλλά για λόγους cult.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από spyrakos35 Προβολή μηνύματος
    εγώ ξέρω οτι με το πόνυ φίλου κάναμε απίστευτες τρέλες στο χώμα και δεν μας έπιανε τίποτα (τότε)....

Ητανε σκυλι.Αν καταφερουνε να κανουνε κατι αναλογο,σε πρωτη φαση για επαγγελματικη-αγροτικη χρηση,θα εχει μεγαλη επιτυχια.

Υπαρχει προσφορο εδαφος και μακαρι να μην μεινουνε στα λογια.

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Αν πλησιάσει τη συνταγή του Samurai με σύγχρονους κινητήρες γύρω στο λίτρο (ειδικά diesel), μπορεί να πάει καλά, αφού αυτό λείπει από την αγορά. Με την πρώτη ματιά πάντως δε βλέπω να έχει τετρακίνηση που είναι απαραίτητη για αρκετά επαγγέλματα όπως προέγραψε κι ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι. Στα 7 χιλιάρικα μάλλον δύσκολο άλλωστε. Είναι και σχετικά χαμηλό...

Αν είναι μόνο για το δρόμο υπάρχουν κι άλλες φθηνές λύσεις. Αυτό που νομίζω ότι χρειάζονται πολλοί είναι ένα μικρό κατσίκι που είναι φθηνότερο από το Jimny και πιο "πολυμορφικό" από το Niva (που εκτός από αυτοφερόμενο πλαίσιο έχει και τέλη κυκλοφορίας φωτιά σαν επιβατηγό). Οπτικά πάντως είναι ψιλοάσχημο μέσα-έξω ακόμα και με τα στάνταρ του 1994.

Υ.Γ: Για crash test δε θέλω να ξέρω...

Τι το θέλουν το 4Χ4; Ας ξεκινήσουν με ένα αυτοκίνητο πόλης 600-800cc και μετά βλέπουν τι θα κάνουν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    μακαρι να περπατησει αλλα...........
    στην αυτοκινητοβιομηχανια δεν υπαρχει παρθενογεννεση
    πρωτα ξεκινας με συναρμολογηση μετα βαζεις προστιθεμενη αξια με τη μορφη παραγωγης εξαρτηματων μετα αγοραζεις καλουπια και πατεντες και φτιαχνεις αντιγραφα ωστε καποια στιγμη να βγαλεις κατι δικο σου
    και τα βηματα αυτα απαιτουν καποιες δεκαετιες
    ετσι εκαναν καποτε οι ιαπωνες μετα οι κορεατες και τωρα οι κινεζοι και οι ινδοι και στην ευρωπη οι τσεχοι οι σλοβενοι κλπ
    καπου εχω αρθρο και για την τουρκικη αυτοκινητοβιομηχανια

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    και πες οτι βγηκε...

ποιος ο λογος να παρθει καινουργιο ενα τετοιο οχημα, οταν θα βρισκεις μεταχειρισμενο Ιαπωνα σε μικροτερη τιμη?
    και μην μου πειτε οτι η αξιοπιστια θα ειναι παρομοια με τα ιαπωνικα...
    ακομα τα toyota starlet και τα πρωτης γενιας nissan micra κυκλοφορουν αδιαφορωντας για το περασμα των χρονων και των χιλιαδων χλμ στα κοντερ τους...

εγω δεν εχω δει ΚΑΝΕΝΑ pony στον δρομο...σε καποια χωραφια παρατημενα ειναι τα περισσοτερα...

Με θυμάσαι ρε πούστη ? Το avatar του/της AristidisZ
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    και πες οτι βγηκε...

ποιος ο λογος να παρθει καινουργιο ενα τετοιο οχημα, οταν θα βρισκεις μεταχειρισμενο Ιαπωνα σε μικροτερη τιμη?
    θα τα πουλάνε μεταχειρισμένα

ψυχή μου πιες, πιες όσο θες μήπως και πάρεις στροφές

Ο Γλάρος / ψόφα φούστη γλάρε
    ψαναψόφα φούστη γλάρε

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    και πες οτι βγηκε...

και μην μου πειτε οτι η αξιοπιστια θα ειναι παρομοια με τα ιαπωνικα...
    ακομα τα toyota starlet και τα πρωτης γενιας nissan micra κυκλοφορουν αδιαφορωντας για το περασμα των χρονων και των χιλιαδων χλμ στα κοντερ τους...

εγω δεν εχω δει ΚΑΝΕΝΑ pony στον δρομο...σε καποια χωραφια παρατημενα ειναι τα περισσοτερα...
    Όταν η φημολογία για παραγωγή (εντός ή εκτός εισαγωγικών) αντιμετωπίζεται σαν γεγονός εθνικής...ανάτασης δε χρειάζεται να αναρωτιέσαι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    επειδη τωρα ειναι η εποχη των μικρων και φθηνων τυπου i10, mii, aygo κλπ και επειδη ολα αυτα συναρμολογουνται σε <<τριτες>> χωρες ΜΑΚΑΡΙ να τσιμπαγαμε κι εμεις ενα αντιστοιχο εργοστασιακι εδω
    πρεπει ομως πρωτα να αποφασισουμε ποιες αποδειξεις θα μετρουν για την εκπτωση φορου:a31:

Εργοστάσιο στη χώρα της απεργίας για ψύλλου πήδημα, του αεναως αορίστου φορολογικού συστηματος και της άπατης μιζοτσεπης ακόμη και για το αυτονόητο; μα και αυτά που ειχαμε πήγαν στην Τουρκία.

Τουλάχιστον θα ανοίξουν το δρόμο για τον άλλο παλαβό ρομαντικό στην Κατερίνη με τα Πόρσε ρεπλικα. Κάτι καλό θα βγει απο την αλλαγή στην νομοθεσία.

Το εν λόγω όντως λίγο ακόμα και για τις εποχές που ζούμε. Αν ειναι καλό μηχανικά, ίσως παραβλέψει κάποιος την εμφάνιση.

Παραγωγή εξ'ολοκλήρου ελληνικού αυτοκινήτου,σε μια χώρα που δεν παράγεται απολύτως τίποτα σε αυτόν τον τομέα,ούτε καν ένας υαλοκαθαριστήρας.Πώς ακριβώς είναι βιώσιμο κάτι τέτοιο;

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Takata Dome Προβολή μηνύματος
    Παραγωγή εξ'ολοκλήρου ελληνικού αυτοκινήτου,σε μια χώρα που δεν παράγεται απολύτως τίποτα σε αυτόν τον τομέα,ούτε καν ένας υαλοκαθαριστήρας.Πώς ακριβώς είναι βιώσιμο κάτι τέτοιο;

Έχεις ένα point... αν γινόταν να κατασκευαστεί αυτοκίνητο από ξεραμένο αφρό φραπέ και άλμη φέτας κάτι γινόταν.

Squadra Puzzola Το avatar του/της Ichigo
    Και όμως υπήρξε και μάλιστα από ελληνικά χέρια και ηλεκτροκίνητο:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	enfield-syros.jpg 
Προβολές:	84 
Μέγεθος:	93,4 KB 
ID:	311607

Και όχι δεν έφταιγε το ανάλγητο κράτος αυτή τη φορά :

https://www.youtube.com/watch?v=1Ob-6VK1o-I
    Salentu. Lu Sule Lu Mare Lu Ientu.

Et quacumque viam dederit fortuna sequamur
    "Conservatives are not necessarily stupid, but most stupid people are conservatives."

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Χαλάνδρι - Βριλήσσια στα τέλη του 70.
    από buckley στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 29/04/2015, 12:36
  2. Τέλη κυκλοφορίας 2014
    από nikos_abel στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 27/03/2014, 22:36
  3. ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2014
    από Lioulios στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2013, 20:53
  4. Η Suzuki στα MotoGP του 2014