Τα long runs είναι λίγο ψυχοφθόρα καμιά φορά. Παρέα, μουσική, καινούριες διαδρομές είναι κάποιες λύσεις. Προσωπικά απλά ακούω μουσική και βυθίζομαι στις σκέψεις μου... Ένα μεγάλο τρέξιμο κάθε 10 μέρες φτάνει για τους στόχους που έχεις θέσει.
Μόλις τερματίσεις στο πρώτο δεκαράκι θα αποκτήσεις παραπάνω κίνητρα...
Τα ξαναλέμε...πάω για τρέξιμο τώρα
Το τρέξιμο σε στίβο, αν δεν είσαι σε κάποιον σύλλογο, είναι αρκετά βαρετό. Εγώ προτιμώ το ορεινό τρέξιμο και γενικώς το τρέξιμο στη φύση. Δε βαριέσαι ποτέ, φτιάχνεις ατσάλινη φυσική κατάσταση και νιώθεις ότι είσαι αντιμέτωπος με τα όριά σου! Θέλει προσοχή μόνο αν έχεις ευαίσθητες αρθρώσεις.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
καλημερα
να κανω μιαν ερωτηση?αν βγαλουμε την συμμετοχη σε μαραθωνιο απο την εξισωση εστω προσωρινα,για ποιο λογο θες να ξεπερασεις τα 22 χλμ τρεξιματος οταν θες να συμμετασχεις σε 10χλμ αγωνα?θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος να τρεξεις παραπανω με βαση τις δικες μου εμπειριες παντα.
επισης,δεν θα συμφωνησω απολυτα με την προταση να μην σκεφτεσαι τιποτα αλλο παρα μονο το στοχο σου η τον αγωνα.οταν ετρεχα παντως 10χλμ σκεφτομουνα οτι μπορεις να φανταστεις,μεχρι και τι δουλειες ειχα να κανω μεσα στην εβδομαδα αναλυτικα και με λεπτομερειες για να καταλαβεις
Δημήτρη ένα ποδήλατο MTBκαι μεγάλες cross country προπονήσεις θα βοηθήσουν περισσότερο στην οδήγηση.
Όσο αφορά το Τρέξιμο, εφόσον νιώθεις σωματικά καλά, παίξε λίγο με τον ρυθμό σου ώστε να κρατήσεις το ενδιαφέρων στην διάρκεια.
Εμένα προσωπικά με φτιάχνει ψυχολογικά η μοναχικότητα του αθλήματος (Τρέχω μεγάλες αποστάσεις).
![]()
Τελευταία τροποποίηση από Julius; 19/03/2014 στις 13:26.
Προφανως αυτο που σε κουραζει ειναι η μονοτονια. Θα σε βοηθησει να κανεις τρεξιμο με εναλλαγες ρυθμου, οι οποιες μπορει να ειναι ειτε μονολεπτα (ενα γρηγορα - ενα αργα), ειτε πυραμιδες (1 λεπτο γρηγορο τρεξιμο, 2 λεπτα, 3 λεπτα και μετα παλι προς τα κατω). Επισης επελεξε να κανεις την αγαπημενη σου διαδρομη, αυτη που σου φαινεται οτι περναει πιο ευκολα κ ευχαριστα.
Καλο ειναι αν μπορεις καποιες μερες να κανεις κατι διαφορετικο (ποδηλατο, ποδοσφαιρο, μπασκετ, κολυμπι) για να ξεφευγεις λιγο απο την μονοτονια του τρεξιματος.
Απ την αλλη μπορεις να πεις τον byron να σου δανισει το χμαχ του, εκει να δεις τρεξιμο![]()
TO AVOID HELL-MET ALWAYS WEAR HELMET
GO AT LEAST ONCE A YEAR TO A PLACE YOU HAVE NEVER BEEN BEFORE!
Μωρέ, έτσι κόλλησα!
Έτρεξα τον Σεπτέμβρη στο 10άρι ρεματιάς Χαλανδρίου, και ενώ κάλυψα τα 10370 μέτρα σε 56:13 (πίστευα ότι πέταγα), τερμάτισα στην 538η θέση γενικής
Λέω λοιπόν να το ξανακάνω αλλά να ανέβω μερικές θεσούλες.
Julius, κι εγώ τις περισσότερες φορές ξεχνιέμαι ακούγοντας μόνο τον ήχο των ποδιών μου και αντί να με κουράζει το μεγάλο τρέξιμο, με ξεκουράζει ψυχολογικά. Αλλά είναι και κάποιες άλλες στιγμές που ειδικά μετά το 15-18ο χιλιόμετρο δεν το διασκεδάζω πλέον. Ίσως δε μπορώ να επιβληθώ στην κούραση.
Think faster than you ride
Η μεγάλη απόλαυση (κυρίως ψυχολογικά) έρχεται σε ένα σημείο που παύεις να αισθάνεσαι κούραση και πηγαίνεις πια μηχανικά.
Αν εκεί βέβαια σου χαλάσουν το ρυθμό, την έκανες.
Θυμάμαι φορές που αναγκαζόμουν να σταματήσω επειδή απλά έπρεπε να σταματήσω (ή είχα κάτι άλλο που έπρεπε να κάνω, ή αν
συνέχιζα πιθανόν να πέθαινα)
Ρε τι κάθομαι και λέω, εδώ τα παίζω και χρειάζομαι οξυγόνο πια σε 500m όχι χλμ![]()
Θα σου πω μερικά πράγματα αν και δεν είμαι δρομέας αλλά ασχολούμαι για λόγους φυσικής κατάστασης. Αρχικά να πάρεις ένα ζευγάρι παπούτσια για τρέξιμο που σκοπό θα έχουν να προφυλάξουν τις αρθρώσεις σου και τη μέση σου. Η διαφορά με καλά παπούτσια είναι αισθητή. Εγώ προτιμώ New Balance. Έπειτα να μην τρέχεις για προπόνηση σε τσιμέντο η πολύ σκληρή επιφάνεια. Μία φορά για αγώνα δεν πειράζει αλλά αν τρέχεις σε σκληρές επιφάνειες για προπόνηση μετά από καιρό θα βγάλεις ζημιά είτε σε αρθρώσεις είτε σε μέση. Τώρα για να βελτιώσεις την επίδοσή σου πρέπει να κάνεις ανοίγματα (π.χ. 1000 μέτρα με ρυθμό 80% μετά 1000 μέτρα τζόκιν επί 10). υπάρχουν πολλές τέτοιες παραλαγές ασκήσεων που μπορείς να βρεις εύκολα στο ίντερνετ. Επίσης καλό είναι να κάνεις και μεγάλη απόσταση με σταθερό ρυθμό για να συνηθίσει το σώμα σου. Τώρα για το ότι πλήττεις.... ε σε αυτό δεν υπάρχει γιατρεια! Καλό είναι να σκέφτεσαι τι στόχο έχεις ή άσχετα πράγματα με το πότε θα φτάσεις η όχι. Μερικούς τους βοηθάει η μουσική, εγώ δεν το προτιμώ. Τέλος τα 10000 μέτρα σε 56 λεπτά δεν είναι άσχημα!!!
Η βάντα σταμάτησε (γέρασε κι όλας σήμερα), ο κάπτεν έκοψε το κάπνισμα και τέζαρε (ξανάρχιστο ρε, αφού σε χαλάει), η έρρικα έμεινε μόνο,
αν μπει κι αυτή εδώ μαζί με μένα και τον μάκις206, θα καταφέρουμε να κλειδώσουμε το θρεντ για το τρέξιμο![]()