Στην περίπτωση που κάποιος λοιπόν σκοτώνει έναν συνάνθρωπό του ποιά είναι η δικαιοσύνη και η τιμωρία που πρέπει να του επιβληθούν...?
Η ελληνική δικαιοσύνη αποφάσισε ισόβια κάθειρξη...
Και αυτός ξανασκοτώνει αμετανόητα με σκοπό να ξανασκοτώσει στο μέλλον.
Η παύση της ζωής του σαν τιμωρία δεν είναι ικανή να ακυρώσει τις συνέπειες των τετελεσμένων του,
όμως μήπως είναι ικανή να ακυρώσει μελλοντικές παρόμοιες πράξεις του...?
Πολυ λεπτο το θεμα,οπως και να εχει ομως δεν μιλαμε για δικαιοσυνη.
Και μαλλον δεν πρεπει να πολυμιλαμε για το συγκεκριμενο θεμα.
Οι σωφρονιστικοί του φλόρουμ καραδοκούν...
Θα πέσει λουκέτο λεει...
Δεν είμαι της θανατικής ποινής, αλλα δεν ειμαι και γενικά των συνθηκών φυλακισης που επικρατούν στην παρούσα φάση.
Πιστεύω οτι άλλη επικινδυνότητα έχει ενας κρατούμενος που μπήκε μεσα για χρεη και αλλη καποιος που χει σκοτώσει ανθρωπο.
Δεν θα αναλύσω την προσωπική μου άποψη για το πως πρέπει να κρατείται η καθε κατηγορία γιατι είμαι λίγο υπερβολικός στις απόψεις μου...
Στάνταρ απο μέσα τον φάγανε και μπορεί να μην ηταν σωφρονιστικοι αυτοι που καναν τη ζημια.
Ουτως η άλλως οταν περνάνε "ζάχαρη" οι κρατούμενοι και τώρα τρώνε αγγούρι απο τους σωφρονιστικούς για εναν μαλάκα που τράβηξε μαχαίρι, λογικό είανι αυτόν τον μαλάκα να τον βγάλουν απο τη μέση για να συνεχίσουν να ζουν μεσα βολεμένοι.
::Τάσος::
παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...
Ο θάνατος είναι ανώδυνη τιμωρία. Όσο ο τιμωρημένος δεν αισθάνεται τις επιπτώσεις της τιμωρίας δεν έχει καμία σημασία η τιμωρία. Σημασία ίσως θα είχε για τους ανθρώπους του υπαλλήλου που ίσως (λέω και πάλι) μπορεί να θέλανε εκδίκηση. Αλλά δεν το κόβω να τον σκότωσαν οι άνθρωποι του αδικοχαμένου αλλά άλλοι. Και όσο αφορά τους άλλους, δεν πρέπει να θεωρούν δίκαιο το να σκοτώνεις δολοφόνο, δολοφόνο σε κάνει, όποιον και να σκοτώσεις.
λεπτες κοκκινες γραμμες παντου...
η αφαιρεμενη ζωη του θυματος εξισορροπειται με αυτη του θυτη...?
και αν συνεχιζαν να αφαιρουν ζωες τα συγγενικα προσωπα των αρχικων θυματων θα φταναμε καπου ή θα δημιουργουσαν μια αεναη βεντετα...??
τελικως η θανατικη ποινη που ισχυει σε καποιες χωρες/πολιτειες των USA ειναι σωστη ή ειναι εναντια στα ανθρωπινα δικαιωματα και στο ανωτερο δικαιωμα του ανθρωπου, την ιδια την ΖΩΗ??
εγκληματιας αφαιρει ζωη απο 2χρονο κοριτσακι ενω πρωτα το εχει κακοποιησει σεξουαλικα...ο πατερας του παιδιου σκοτωνει τον εγκληματια...του αξιζει να πεθανει αφου αφαιρεσε (πολλοι θα πουν δικαια) την ζωη του?
μηπως σε καποιες περιπτωσεις πρεπει να ισχυσει το "μαχαιρα εδωσες, μαχαιρα θα λαβεις"?
δεν ξερω, ειναι τοσο ρευστα ολα...![]()
Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από χτυπήματα στο στέρνο με γκλομπ.
Το zougla.gr γράφει πως εγιναν απο αστυνομικους και φυλακες.
εδω ειναι και το λινκ
http://www.zougla.gr/greece/article/ka8estos-aftodikias
Ρωτάει ο καθηγητής:
-Πόσοι θα μπορούσατε να κλέβατε;
Κανείς δεν σήκωσε το χέρι.
-Αν χρειαζόταν ένα συγκεκριμένο φάρμακο το παιδί σας για να μην πεθάνει, και δεν είχατε τα χρήματα να το αγοράσετε ούτε μπορούσατε να τα βρείτε, θα το κλέβατε;
Νομίζω πως όλοι σήκωσαν το χέρι.
-Πόσοι από σας θα αφαιρούσατε μια ανθρώπινη ζωή;
Καμία απάντηση.
-Γυρνώντας σπίτι σας από δουλειά, βρίσκετε τη γυναίκα και μικρή σας κόρη δολοφονημένες και σεξουαλικά κακοποιημένες. Ο δολοφόνος είναι ακόμα στο σπίτι. Θα επιχειρούσατε να τον σκοτώνατε;
Νομίζω πως σχεδόν όλοι απάντησαν καταφατικά.
Υπό συνθήκες όλοι μπορούμε να κάνουμε σχεδόν τα πάντα.
Think faster than you ride
Απλα ανεφερα το γεγονος, για ενα τετοιο ζητημα χρειαζομαι χρονο για να δημηουργησω και να εκφερω αποψη.
Αυτο λεγετε εν βρασμω ψυχης. Το πιθανοτερο ειναι να αθωωθει και στο δικαστηριο. Η βεντετα ειναι αλλο πραγμα και καλα κρατει στην Κρητη και στην Γιακουζα
Συμφωνω ομως με την τιμωρια επειδη ειναι περιεργος και σκοτωσε οχι για να διαφυγει, αλλα επειδη γουσταρε (ελευθερη χωρα ειμαστε αλλωστε)
Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss
όσο και να διαφωνώ με την πράξη της δολοφονίας του φύλακα, τόσο η τελική κατάληξη δείχνει ότι τα λεγόμενα του κρατουμένου έχουν μία βάση.
μονο οποιος εχει βρεθει & απ'την μια μερια & απ'την αλλη σε παρομοια κατασταση του φυλακισμενου ή του δεσμοφυλακα μπορει να καταλαβει καποια πραγματα , για το πως αντιδρα καποιος τελικα κρινεται εκ του αποτελεσματος & μονο , ενα ειναι το σιγουρο , ολα σε αυτη την ζωη εχουν ενα οριο & αυτο ισχυει για ολους ,
οι ανθρωποι δεν ειναι λογισμικα & αντιδρουν σε συναρτηση με πολλους παραγοντες , τα ορια αυτα οταν τα περνας πρεπει να εισαι ετοιμος να υποστεις τις συνεπειες ή αν δεν τις υποστεις σημαινει οτι εχεις φροντισει να τις αποφυγεις εκ των προτερων με διαφορους τροπους & ειτε εισαι στην θεση του ενος ή του αλλου , δυσκολο θεμα για να γραψω πραγματα δημοσια & ακομα πιο δυσκολο να σχολιασω εφοσον δεν γνωριζω ολες τις λεπτομερειες να καταληξω & σε συμπερασμα , η ολη φαση παντως απο οπου & να την πιασεις & οπως & να την δεις ειναι εντελως τραγικη