LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Eλα, εδω σε εχω...
http://www.gizmag.com/l115a3-sniper-...anistan/31455/
Typhoon 125, NX 250, WR200, LC4 400E, M 600, Canyon 500, LC4 640 SM, 640 ADV, Speed 4, Z1000, 404 DS, ADV 950S , SDuke 990, SM 950 , 440 SM, 690 SM, TUONO 660!
Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....
Συνήθως σαυτές τις περιοχές που διεξάγονται peace keeping operations εκτελούνται "περίπολα μάχης" κατά το "περίπολα αναγνωρίσεως" που κινούνται σε περιοχές που δεν έχουν εκκαθαριστεί πλήρως για να συλλέξουν πληροφορίες. Αυτά είναι έτοιμα και εξοπλισμένα για να εμπλακούν κανονικά και είναι μεγέθους διμοιρίας περίπου.
Εγώ να κάνω μια "τεχνική" ερώτηση?
Γιατί τα τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών κλπ έχουν χειροκίνητο κινητό ουραίο (αν το λέω και σωστά)?
Ο σκοπευτής, στις περιπτώσεις που θέλει να πετύχει πάνω από έναν στόχους, δε χάνει (έστω και για λίγο) το σημάδι του για να κάνει με το χέρι τη διαδικασία που στα υπόλοιπα όπλα γίνεται αυτόματα?
Κι ακόμα κι αν δεν συμβαίνει αυτό, γιατί να "μπαίνει στον κόπο", χάνει χρόνο κλπ?
Φαντάζομαι (είμαι σίγουρος μάλλον) ότι δεν είμαι ο πρώτος που το σκέφτηκε, και η τεχνολογία θα υπάρχει για να γίνει κάτι τέτοιο, και, μιας και μιλάμε για πόλεμο και τα πάντα μετριούνται σε αποτέλεσμα και νούμερα, δε θα κρατούσαν την "αρχαία" διαδικασία έτσι για το τελετουργικό της υπόθεσης.
Οι μόνοι πιθανοί λόγοι που μπορώ να φανταστώ είναι:
1. Δεν μπλοκάρει
2. Λιγότερο kick (δεν έχει κλείστρο που να πηγαινοέρχεται και να κοπανάει)
3. Ίσως μικρότερο βάρος (πιθανολογώ ότι είναι ελαφρύτερος σα μηχανισμός)
Πουθενά στον κόσμο δεν πάνε οι ελεύθεροι σκοπευτές σ διμοιρίες... Μιλάμε για δίδυμα με πολύ εξειδικευμένη εκπαίδευση. Συλλογή πληροφοριών κάνουν οι ανιχνευτές.
Οι βολές είναι τόσο ευαίσθητες που οι σφυγμοί τους είναι σε εξωπραγματικά για ανθρώπους χαμηλά επίπεδα (κάτω απο 70 οταν σημαδεύουν). Σιγά μην περπατάνε, ανεβάσουν πάνω από 100 σφυγμούς και κάνουν βολή πάνω απο 500μ...
Εκτός αν η εμπειρία σου είναι από τον ΕΣ που όλα παίζουν... Όπως η μόναδα στο Κόσσοβο που όταν της επιτέθηκαν, έκλασαν τόση μέντα που έριξαν ΟΛΑ τα πυρομαχικά τους και μετά αρχισαν να παιζουν κρίκετ με τα G3... Ό,τι να 'ναι...
Γιατί έτσι το όπλο έχει λιγότερα κινούμενα μέρη κι άρα περισότερη σταθερότητα.
Μία βολή κάνεις μόνο. Μετά μετακινείσαι γιατί ερχεται κατα πάνω σου βροχή από σφαίρες. Εκτός αν η απόσταση είναι μεγαλύτερη απο το δραστικό βεληνεκές των όπλων του στόχου οπότε έχεις την πολυτέλεια του χρόνου. Συνηθως δεν αστοχούν όμως.
Κι αυτά... αλλά μιλάμε για εξιδεικευμένα όπλα που δεν έχουν καμία σχέση με τα όπλα των υπολοίπων.
Οι κάνες δεν ακουμπανε πουθενά (free float) παρά μόνο στον θάλαμο σφηνώσεως για αποφυγή ταλαντώσεων και στραβωματος της κάνης, είναι πιο χοντρες και με επιστρωση (parkerized) για να μην ζεεστένονται και (α) στραβώνουν και (β) να μην θολώνει από τη ζεστη το οπτικό πεδίου του σκοπευτή (parallax) κι άλλα πολλά...
Υπάρχουν όμως και ημιαυτόματα τέτοια όπλα όπως το PSG-3 (το "πολιτικό") και το ΜSG-3 της ΗΚ (αυτή που βγαζει και τα G3) ή το Barett, το Μ21 (το Μ14 τουμπανιασμένο) και άλλα, αλλά οι περισοτεροι snipers θέλουν bolt action....
Τελευταία τροποποίηση από sniper; 03/04/2014 στις 21:47.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Ε όχι και Διμοιρία από ελεύθερους σκοπευτές!!!
Για να σοβαρευτούμε, οι ελεύθεροι σκοπευτές αποτελούν υποστήριξη του περιπόλου μάχης είτε αυτό είναι μεγέθους ομάδος είτε Διμοιρίας....
Πουθενά οι ελεύθεροι σκοπευτές όπως πιθανόν να νομίζεις από τις ταινίες δεν ξυπνάνε ένα πρωί, παίρνουν το δισάκι τους και πάνε να λουφάξουν σε μια κρυψώνα για 30 ώρες, αλλά αποτελούν τμήματα υποστηρίξεως μιας ευρύτερης αποστολής που αναλαμβάνεται το πολύ από Λόχο....
Οι ανιχνευτές που υπήρχαν στο απλό πεζικό τώρα δεν υπάρχουν πλην ελαχίστων περιπτώσεων όπως οι πεζοναύτες μιας και έχουν αντικατασταθεί στο Μηχανοκίνητο. Τώρα το ρόλο αυτό παίζουν τα τεθωρακισμένα τροχοφόρα οχήματα τύπου VBL η ακόμη περισσότερο εξειδικευμένα στις Ίλες αναγνώρισης των τεθωρακισμένων, η αποστολή τους όμως είναι όπως παλιά και των ανιχνευτών η ταχεία συλλογή πληροφοριών και όχι η εμπλοκή εν αντιθέσει με ένα περίπολο αναγνώρισης ή μάχης το οποίο κάλλιστα θα εμπλακεί αν απαιτηθεί...
Τα ειρωνικά περί του Στρατού μας και τον τρόπο που στέκεται στις αποστολές το αποδεικνύει η ζήτηση που έχει παρά τα πενιχρά του μέσα στις ΝΑΤΟικές αποστολές και οι εντυπώσεις που έχει αφήσει όχι μόνο στους συμμάχους, αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό όπου κι αν επιχειρεί. Αν αρχίσω και γω τώρα με περιστατικά Καναδών, Αμερικανών και λοιπές ιστορίες θα γράψω βιβλίο. Η ουσία είναι μία. Όποιος δεν έχει νοιώσει στη ψύχρα το RPG να τον σημαδεύει παγιδευμένος σένα όχημα, ας είναι λιγότερο εύπιστος και απαξιωτικός στα σχόλιά του....
Καλά δεν θα τσακωθούμε κιόλας αλλά..
Ουτε εγώ εννοούσα διμοιρία ΕΣ...
Σωστό
Κάνεις λάθος. Δεν ξυπνάνε βέβαια ένα πρωί και περπατάνε μέχρι το στόχο τους... Για το πόσο λουφάζουν ή πόσ τους παίρνει να φτάσουν εεκει βεβαια, εξαρτάται από τον περιβάλλοντα χώρο...
Σωστά. Αυτά όμως για τον "τακτικό" στρατό. Έχουν κι άλλα "σώματα" ανιχνευτές και ΕΣ πλην των πεζοναυτών.
Δεν ξέρω τη σχέση σου με τον στρατό (πιθανώς να είσαι στέλεχος) αλλά επέτρεψε και στους υπόλοιπους να έχουν άποψη. Κι όχι αυτή του απλού στρατιώτη.
Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.
Καταληκτικά η σχέση μου με το στρατό και το background μου είναι τόσο όσο να μην αμφισβητήσω το δημοσίευμα το οποίο μου δίνει να καταλάβω με την 1η από τη δήλωση του Βρετανού εκπροσώπου Τύπου του Στρατού, ότι ο ελ. σκοπευτής και μικρός αριθμός συναδέλφων του είχαν διατεθεί από τη Μονάδα τους προς υποστήριξη αποστολής περιπόλου μάχης αναληφθείσας από μικτό τμήμα Βρετανών και Αφγανών (μεγέθους δρίας η Λόχου) με σκοπό εκκαθάριση ευρύτερης περιοχής από Ταλιμπάν.![]()
Γινήκαμε πολλοί δεν νομίζετε???
Κι εγώ IMSAF
International Mosquitoes Security Assistance, όπου δούμε κουνούπι, το τσακίζουμε
MotoForum παίδες, ας πιάσουμε τις μηχανές κι ας αφήσουμε τα όπλα.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Big guns, small dicks![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais