Ε οχι και αγνωστη η Gulf!
Απο κει και περα εφοσον εβαλες καινουργια λαδακια φυσικο ειναι να νοιωθεις μαλακο το σασμαν και τη λειτουργια του κινητηρα σε σχεση με τα δουλεμενα.
Η πορεια θα σου δειξει
Ε οχι και αγνωστη η Gulf!
Απο κει και περα εφοσον εβαλες καινουργια λαδακια φυσικο ειναι να νοιωθεις μαλακο το σασμαν και τη λειτουργια του κινητηρα σε σχεση με τα δουλεμενα.
Η πορεια θα σου δειξει
ρε μαν διάβασε τι γράφω πριν απαντήσεις please δηλαδή ....
μιλάω για Λάδια και ΦΙΛΤΡΟ που πχ σε cbr 600 rr πρέπει να λυθεί καρίνα δεξι φαίριν και το δοχείο πλήρωσης ψυκτικού
στο Busa καρίνα και δεξί φαίρινγκ
στο Blackbird το ίδιο στο αριστερό φαίρινγκ
και αν σου τύχει μηχανάκι με κινέζικο Abs φαίριν που είναι όλο πέτσικο και φοβάσαι όταν το βάζεις - βγάζεις μη σου μείνει το μισό στα χέρια .... άλλη ώρα θα φας με δαύτο και άλλη με ενα μηχανάκι που θα λύσεις μια τάπα και ενα φίλτρο που έχεις πρόσβαση εύκολη
στα ανταλλακτικά και στα λιπαντικά τώρα αν μου βρεις σε επώνυμη μάρκα αναλώσιμα που η τιμή χονδρικής να είναι το 1/3 η το 1/2 της λιανικής να μου πεις ειλικρινά το όνομα του μαγαζιού να παω να ψωνίζω κι εγώ γιατί οι τιμές στα αναλώσιμα να πάνε επί δύο και επί τρία δεν υπάρχουν ΠΟΥ-ΘΕ-ΝΑ εκτός από κάτι χωριά τύπου χεζόλακκος αρκαδίας που ο μηχανικός είναι μόνος του και θα σε βρεί στην ανάγκη και θα στον πιάσει
αν τώρα ο μηχανικός είναι καραλαμόγιο και βαράει τόσο .. ε μία φορά θα περάσει ο πελάτης αυτός ... μετά δεν θα πηγαίνει ούτε απ' έξω
οι εποχές που βαράγανε ότι να-ναι έχουν περάσει ... και αυτό ισχύει για κάθε επιχείρηση και κλάδο
![]()
να σας πω και εγω τις εμπειριες μου???
τη μηχανη την εχω παει απειρες φορες στο συνεργειο για βλαβες που προκαλεσε ο προηγούμενος μάστορας..
ομως να σας πω και το ωραια...πριν ουτε μηνα που πηρα τη μηχανη απο σερβις σε καρμπυρατερ ζητησα να αλλαξουμε λαδια φιλτρο γιατι εμεινε παρα πολυ καιρο ακίνητη.
πριν μια εβδομαδα που ελυσα τη μηχανη ειδα οτι το φιλτρο ειναι το παλιο μου..αλλα τα λαδια ειναι καινουρια.χωρια που παντα καποιο πλαστικό σπάει.
άποψή μου είναι η εξής.
εχω σπαταλησει κοντα στα 2000 χιλιαρικα ευρω σε μπαστορες και ακομα δεν εχω μηχανη....
στο φινάλε δε μπορω να αντιληφθω γιατι οι μαστορες να κανουν μισες δουλειες και να πληρώνονται..συγνώμη αν θίγω καποιους που εργάζονται σωστά αλλα εγώ προσωπικά μέχρι στιγμής δε γνώρισα κανένα..
λυπάμαι φίλε μου που σε κοροιδεψαν και ξέρω πως νοιώθεις γιατί και εμένα με έχουν πιάσει κότσο.
ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ... δυστυχώς καριολόπουστες υπάρχουν παρα πολλοί σε όλους τους κλάδους
ιστορίες να φρίξετε (inside info)
βαρέλι ανακυκλωμένο λάδι από Ασπρόπυργο το ρίχνουν και σε ένα φυγοκεντριτή και μετά στο μηχανάκι - αυτοκίνητο - τρακτέρ whatever
το φίλτρο το πετάνε στη βενζίνη και το ξεπλένουν και έτοιμο
δεν λέω για βαλβίδες ...που απλά περνάνε λαδάκι το λαστιχο στο ψευτοκαπακο να φαίνεται ότι το ανοίξαν (εξουσιοδοτημένο)
πας στο συνεργείο και
αν δεν τον εμπιστευεσαι καλό είναι να είσαι παρών (όχι απο πάνω του αλλά σε απόσταση)
τα πράγματα που σου άλλαξε να τα έχει σε σακούλα και να στα δώσει ασχέτως αν εσύ τα πάρεις η τα πετάξεις
μαζί με τα παλιά και τα κουτιά από τα ανταλλακτικά και τα δοχεία λαδιών
δεν ειμαι κατα ολων των μαστορων, αλλα οταν βλεπουμε μια αδικια και ενα δαγκωμα, καλο ειναι να το λεμε...
και να μην λεμε "η αληθεια βρισκεται καπου στην μεση"...
εκτος οτι η αληθεια βρισκεται στους sex pistols, βρισκεται και στο γεγονος οτι ο φιλος ΔΑΓΚΩΘΗΚΕ ασχημα απο τον μαστορα...
![]()
το πρώτο που είπα ήταν ότι πλήρωσε δυσανάλογα με την υπηρεσία που του πρόσφεραν
καλύτερα τώρα ;;
όταν λέω η αλήθεια βρίσκεται στη μέση εννοώ ότι υπάρχουν καλοί και κακοί , οικονομικοί και ακριβοί
τι δεν κατάλαβαίνεις και πρέπει να ξαναγράφουμε τα ίδια ρε μαν ;;
![]()
Προφανως δεν ειπαμε πως του εκανε χαρη ο μαστορας...Οτι τον δαγκωσε τον δαγκωσε απλα οπως προειπαν δεν ειναι ολα ασπρα μαυρα, αλλα κ ενδιαμεσες καταστασεις!!
Η μαθαινεις κ αλλαζεις μονο σου λαδια φιλτρα κλπ η μαθε τις τιμες κ ρωτα πριν πας γιατι στους καιρους αυτους περιμενουν 1-2 τετοιους μπας κ βγαλουνε!!(τα λαμογια γιατι δεν ειναι ολοι ετσι)
Κ παντα μιλας για συνοικιακο συνεργειο γιατι αντιπροσωπειας συνεργειο εχει κανονικα ταριφα!!!
Για λαδια λυνεις φαιρινγκ...?Απο κατω ειναι η ταπα!(ασχετο)
Ride(s) the wind of change...
η αμυνα απεναντι στα λαμογια ειναι η ερευνα αγορας
με το internet ολα γινονται ευκολα
πριν πας στον μαστορα μαθαινεις ποσο εχει το φιλτρο σου και που κυμαινονται τα καταλληλα λαδια και πας προετοιμασμενος
και δεν ειναι κακο να ρωτησεις κοστος πριν γινει η δουλεια![]()
Εγώ λέω ότι με πορδές δεν βάφουν αυγά. Έτσι λοιπόν και εδώ αν θες το άμεσο και γρήγορο κέρδος χάνεις το μόνιμο εισόδημα. 70-80 € περνούσα τα κορυφαία liquimoly 5w-50 μαζί με εργασία και φίλτρο. Πλέον αντιπροσωπία honda
Επίσης η αλλαγή λαδιών στο συγκεκριμένο μηχανάκι είναι παιχνιδάκι. Απλά όπως είπα πιστεύω πως σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς πρέπει να στηρίζουμε τηβ αγορά όσο γίνεται γιατί υπάρχει αλυσιδωτή αντίδραση. Αυτό που δεν γουστάρω είναι η κοροϊδία
Kανουν πονηριες και δεν καταλαβαινουν ότι χανουν πελατες.Παράδειγμα,το μηχανακι περνει 2,3 λιτρα,πληρωνεις φυσικα 3 και δεν δινει το υπολοιπο πισω,καποια στιγμη γεμιζει το μπουκαλι από τα περισσευματα.Άλλο,πας για λαδια,μονο λαδια, αφηνεις την μηχανη φευγεις και όταν γυρνας εχει αλλαξει ο μαστορας φιλτρο λαδιου και τακακια(δεν ηθελαν αλλαγη στανταρ αυτό).
Χαχα ενταξει,φαινεται το λαδι ότι είναι ξανθο...τωρα αν είναι 10w-40 20w-50 15w-50 δεν εχει σημασια.