Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 70

Θέμα: Το παπάκι καίει λάπμπες Help!

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από atzimpourdakas Προβολή μηνύματος
    Παιδιά τελικά το πρόβλημα δεν λύθηκε!
    Ανορθωτής (εκτός αν χρειάζεται το δικό του(τον lifan εννοώ)) , αντισταση(σταθεροποιητής) , μπαταρία δεν είναι!

Οπότε το μόνο που έμεινε είναι να έχει δίκιο ο συμφορουμίτης μας ο Pan!
    Δηλαδή να είναι κάποιο καλώδιο!

Πάντως με μετρήσεις που έκανα, βγάζει πολλά volt, γύρω στα 17, ενώ ξέρω ότι κανονικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 15-15,5!
    Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας βοηθήσει!
    Αφου βγαζει τοσο αλλου ειναι το προβλημα και οχι στα καλωδια.Περιμενε να χωνεψει ο Βορειος μαστορας το κοπαδι που εφαγε,μηπως και μας λυσει την απορια.

SWOUAG κι ετς.... Το avatar του/της Dbnn
    Παιδιά τελικά το πρόβλημα δεν λύθηκε!
    Ανορθωτής (εκτός αν χρειάζεται το δικό του(τον lifan εννοώ)) , αντισταση(σταθεροποιητής) , μπαταρία δεν είναι!

Οπότε το μόνο που έμεινε είναι να έχει δίκιο ο συμφορουμίτης μας ο Pan!
    Δηλαδή να είναι κάποιο καλώδιο!

Πάντως με μετρήσεις που έκανα, βγάζει πολλά volt, γύρω στα 17, ενώ ξέρω ότι κανονικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 15-15,5!
    Αν ξέρει κάποιος κάτι παραπάνω ας βοηθήσει!
    Που μέτρησες και είδες τέτοια τάση?
    Ή πηνίο ή ανορθωτής ή μπαταρία φταίει. Ή όλα αυτά μαζί.

Banned
    Όταν έβαλα το λιφαν μοτέρ μου έκαιγε λάμπες γιατί κάτι γινόταν με ένα καλώδιο δεν θυμάμαι όμως ποιο κάτι που πήγαινε στον σταθεροποιητη αν θυμάμαι καλά το οποίο τραβήξαμε καινούργιο καλώδιο κάπου μετά την ηλεκτρονική και το συνδέσαμε απευθειας
    Αν και για να δουλέψει το λαμπάκι νεκρας πρέπει το κίτρινο καλώδιο(απ αυτά που πάνε στο βολάν) να συνδεθεί στο σασι

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dbnn Προβολή μηνύματος
    Που μέτρησες και είδες τέτοια τάση?
    Ή πηνίο ή ανορθωτής ή μπαταρία φταίει. Ή όλα αυτά μαζί.
    Μέτρησα στα καλώδια της μπαταρίας ενώ ανέβαζα στροφές!

Αν δεν κάνω λάθος, αν ήταν τα πηνία θα έβγαζε λιγότερο ρεύμα όχι περισσότερο!Διορθώστε αν κάνω λάθος!

Δίτροχος Κένταυρος Το avatar του/της Gi_4ce
    4πινο ανορθωτη εχεις?
    ::Τάσος::
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Όταν έβαλα το λιφαν μοτέρ μου έκαιγε λάμπες γιατί κάτι γινόταν με ένα καλώδιο δεν θυμάμαι όμως ποιο κάτι που πήγαινε στον σταθεροποιητη αν θυμάμαι καλά το οποίο τραβήξαμε καινούργιο καλώδιο κάπου μετά την ηλεκτρονική και το συνδέσαμε απευθειας
    Αν και για να δουλέψει το λαμπάκι νεκρας πρέπει το κίτρινο καλώδιο(απ αυτά που πάνε στο βολάν) να συνδεθεί στο σασι
    Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς, νομίζω ότι βοήθησες αρκετά!
    Το λέω γιατί δοκίμασα να βγάλω και να βάλω το σταθεροποιητή ενώ είναι στο ρελαντί, και δεν αλλάζει κάτι, οπότε μπορεί να φταίει αυτό!
    Επίσης το λαμπάκι της νεκράς κάνει ψιλονούμερα!

Αν θυμηθείς κάτι πιο συγκεκριμένο πες!
    Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη βοήθεια!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Gi_4ce Προβολή μηνύματος
    4πινο ανορθωτη εχεις?
    Το lifan κανονικά έχει 4πινο!Εγώ όμως έχω αφήσει τον 3πινο του c50!
    Απλά μου κάνει εντύπωση που παρουσιάστηκε τώρα το πρόβλημα ενώ το μοτέρ το χω βάλει εδώ και 8-9 μήνες!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SHOOTER045 Προβολή μηνύματος
    Φίλε SHOOTER045 ποια ηλεκτρονική και ανορθωτή είχατε βάλει;

Banned
    Στην αρχή είχα κρατήσει του glx αλλά μετά αφού μου έκανε νούμερα και έμενα έβαλα τα λιφαν πράγματα
    Και όσο για το ότι σου καίει τώρα λάμπες μετά από τόσο διαστημα
    Έχω εξήγηση
    Ήταν καινούργιο το μοτέρ και στρωνοντας το δεν άνοιγες το Γκάζι άρα δεν έβγαζε πολύ ρεύμα
    Τώρα που το έστρωσες σου τινάζει τα μπουρια
    Αν δεν σου δώσει λύση κανένας άλλος θα δω εγώ στο δικό μου από μεθαύριο όμως

Το lifan κανονικά έχει 4πινο!Εγώ όμως έχω αφήσει τον 3πινο του c50!
    Απλά μου κάνει εντύπωση που παρουσιάστηκε τώρα το πρόβλημα ενώ το μοτέρ το χω βάλει εδώ και 8-9 μήνες!
    Βρέθηκε το πρόβλημά σου.
    Οι λάμπες έχουν μια ανοχή, μπορούν να αντέξουν και 17 και 18 βολτ μια στιγμή (peak to peak), όπως λέει και ο Δημήτρης πιο πάνω όσο το έστρωνες δεν έδινες γκάζι και δεν ανέβαζε τάση το πηνίο.
    Όσο όμως μετά έδινες γκάζι ανέβαιναν τα βολτ και οι λάμπες δεν άντεξαν.
    Άλλαξε ανορθωτή και βάλε του λιφάν, και ανορθωτή και ηλεκτρονική. Επίσης και την αντίσταση του C50 την ξηλώνεις, δεν χρειάζεται.
    Οι συνδεσμολογίες που θα κάνεις θα είναι ίδιες με αυτές που σου λέει ο κατασκευαστής του κινητήρα σε ότι αφορά τον κινητήρα και τα ηλεκτρικά του.
    Όχι τίποτα άλλο γιατί με τις λάμπες την γλυτώνεις αλλά αμα σκάσει η μπαταρία θα γίνεις ήχος και θέαμα!

Βρέθηκε το πρόβλημά σου.
    Οι λάμπες έχουν μια ανοχή, μπορούν να αντέξουν και 17 και 18 βολτ μια στιγμή (peak to peak), όπως λέει και ο Δημήτρης πιο πάνω όσο το έστρωνες δεν έδινες γκάζι και δεν ανέβαζε τάση το πηνίο.
    Όσο όμως μετά έδινες γκάζι ανέβαιναν τα βολτ και οι λάμπες δεν άντεξαν.
    Άλλαξε ανορθωτή και βάλε του λιφάν, και ανορθωτή και ηλεκτρονική. Επίσης και την αντίσταση του C50 την ξηλώνεις, δεν χρειάζεται.
    Οι συνδεσμολογίες που θα κάνεις θα είναι ίδιες με αυτές που σου λέει ο κατασκευαστής του κινητήρα σε ότι αφορά τον κινητήρα και τα ηλεκτρικά του.
    Όχι τίποτα άλλο γιατί με τις λάμπες την γλυτώνεις αλλά αμα σκάσει η μπαταρία θα γίνεις ήχος και θέαμα!
    Καλά δε μπορώ να πω ότι αυτό με το στρώσιμο παίζει 100%, γιατί το στρώσιμο δεν κράτησε 8 μήνες που το έχω!
    Ας πούμε ότι κράτησε 4 μήνες, τους άλλους 4 που το πήγαινα όπως τώρα γιατί δεν τις έκαιγε;
    Τώρα με το που βάλεις τη λάμπα την καίει, οπότε δε θα μπορούσε να κρατήσει μία λάμπα 4 μήνες!

Απλά για να βάλω τον καινούριο ανορθωτή θα πρέπει να αλλάξω πλεξούδα(ή να τον βάλω με πατέντα)
    όσο για την ηλεκτρονική δεν ξέρω αν έχει την ίδια φύσα!
    Οπότε αν υπήρχε καμία πιο ανώδυνη λύση θα την προτιμούσα!

Καλά δε μπορώ να πω ότι αυτό με το στρώσιμο παίζει 100%, γιατί το στρώσιμο δεν κράτησε 8 μήνες που το έχω!
    Ας πούμε ότι κράτησε 4 μήνες, τους άλλους 4 που το πήγαινα όπως τώρα γιατί δεν τις έκαιγε;
    Τώρα με το που βάλεις τη λάμπα την καίει, οπότε δε θα μπορούσε να κρατήσει μία λάμπα 4 μήνες!

Απλά για να βάλω τον καινούριο ανορθωτή θα πρέπει να αλλάξω πλεξούδα(ή να τον βάλω με πατέντα)
    όσο για την ηλεκτρονική δεν ξέρω αν έχει την ίδια φύσα!
    Οπότε αν υπήρχε καμία πιο ανώδυνη λύση θα την προτιμούσα!
    Και αν κάηκε η αντίσταση που έχουν τα 50άρια και ότι ρεύμα βγαίνει πηγαίνει ατόφιο στις λάμπες?
    Γιατί πρέπει να αλλάξεις πλεξούδα?
    Οι ανορθωτές έχουν 4 καλώδια.
    Οι ηλεκτρονικές (οι συνηθισμένες) έχουν 4 καλώδια. Και να θέλει λίγο κόψε-ράψε είναι πολύ απλή δουλειά.

Πάρε και ένα θέμα που είχα ανεβάσει και ότι απορία έχεις αν δεν καταλάβεις κάτι εδώ είμαστε
    http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=140482

Και αν κάηκε η αντίσταση που έχουν τα 50άρια?
    Οι ανορθωτές έχουν 4 καλώδια.
    Καταρχήν ωραίο το θέμα!
    Δεύτερον, ο ανορθωτής του c50 έχει 3 καλώδια(στη φύσα) και 1 που πάει σασί, όπως είπαμε και πιο πάνω ενώ του lifan έχει 4(στη φύσα)
    Τρίτον, η αντίσταση δεν έχει πρόβλημα μιας και δοκίμασα και μία καινούρια!
    Τώρα αν θέλει κανένα έξτρα καλώδιο για να δουλέψει σωστά όπως λέει και ο φίλος μας πιο πάνω δεν ξέρω!

Ο ανορθωτής του λιφάν είναι ίδιος με του c50 απλά το καλώδιο που περισσεύει (στο c50) το έχει πάνω στην φίσα.
    Γνώμη μου, έχεις ένα παλιό μηχανάκι με παλιά καλωδίωση και καινούριο κινητήρα. Ότι και να κάνεις θα "μπαλώσεις" το πρόβλημά σου μέχρι να στο ξαναβγάλει μέχρι να κάνεις χοντρή ζημιά στον πηνιοφόρο.
    Εντάξει δεν είναι ακριβός αλλά γιατί να πετάς λεφτά τσάμπα.
    Τα λιφαν ειδικά έρχονται με όλη την προίκα τους σε ότι αφορά ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά.
    Βγάλε ότι έχει απομείνει απο το c50 πάνω και βάλε τα λιφάν.
    Είναι δουλειά μιας ωρίτσας και θα έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Δεν θες τα λιφάν? Πάρε honda γνήσια αλλά 12volt.

Το να έχεις ένα 12volt μοτέρ και η πλεξούδα του να είναι 6volt (με τα εξαρτήματά της), ότι μα ότι κάνεις μπάλωμα θα είναι.
    Αυτό στο λεω γιατί:
    Χαλαρώστε παιδιά, το παπάκι 12V και ήταν και είναι!
    Καλώδια δεν είναι!
    Έχω αλλάξει ανορθωτή προς το παρόν και δεν έχει κάψει καμία!
    Το τσεκάρω λίγο καιρό και λέω!
    Τα C50 έβγαιναν και 12βολτα, αλλά αντίσταση στα φώτα είχαν τα 6βολτα απο όσο θυμάμαι δηλαδή.... Είσαι 1001% σίγουρος πως ήταν 12βολτο?

Τα C50 έβγαιναν και 12βολτα, αλλά αντίσταση στα φώτα είχαν τα 6βολτα απο όσο θυμάμαι δηλαδή.... Είσαι 1001% σίγουρος πως ήταν 12βολτο?
    Φίλε μου ευχαριστώ για τη βοηθεια γενικώς!
    Μπορεί να μην ξέρω πολλά πράγματα από αυτά αλλά μπορώ να σου πω με 10000005555% ότι το μηχανάκι ήταν 12βολτο!
    Αν ησχύει το γεγονός ότι παίζει να έχω μελλοντικό πρόβλημα και να φταίει αυτό τότε να αλλάξω και την πλεξούδα να ησυχάσω!
    Αλλά αν μπορώ να το "σώσω" τότε να το κάνω!
    Ξέρεις μήπως που μπορώ να βρω τη συνδεσμολογία του ανορθωτή?Τι εννοώ:
    Ποια καλώδια της παλιάς φύσας πάνε σε ποιες επαφές του ανορθωτή?
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων 3085683_0_n.jpg‎  

Σελίδα 2 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως φρεναρουμε με το παπακι;
    από Mike2525 στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2012, 17:44
  2. Τι έχει το παπάκι μου?
    από schumifer στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 28
    Τελευταίο μήνυμα: 24/10/2009, 09:13
  3. το παπάκι!
    από gixxerpap στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ