Γιώργο να προσέξεις τους καλοθελητές αν φτιάξεις κανενός "φίλου" το μηχανάκι και μείνει "δυσαρεστημένος" μπορεί άνετα να κάνει καταγγελία όχι γιατί δεν του έκανες δουλειά αλλά από ζήλια !!
Γιώργο να προσέξεις τους καλοθελητές αν φτιάξεις κανενός "φίλου" το μηχανάκι και μείνει "δυσαρεστημένος" μπορεί άνετα να κάνει καταγγελία όχι γιατί δεν του έκανες δουλειά αλλά από ζήλια !!
Μου ειπαν κι εμενα οτι με εργαλεια στον τοιχο και με ραμπα ανυψωτικη θεωρειται συνεργειο. Αλλα το θεωρω αστηρικτο σαν ισχυρισμο...
Με επιφύλαξη , καθότι , μη ειδικός..
Τόρνος , φρέζα … Θεωρούνται «βαριά» εργαλεία και συνήθως η εγκατάστασή τους γίνεται υπό προϋποθέσεις και κανόνες καθοριζόμενους από το υπουργείο βιομηχανίας (ή όπως λέγεται σήμερα).
Η δικαιοδοσία της αστυνομίας σταματά στον έλεγχο όσο αφορά την μη όχληση σε ώρες κοινής ησυχίας και την ύπαρξη νόμιμης και σε ισχύ άδειας λειτουργίας , αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο.
Επίσης ισχύουν και πολεοδομικές διατάξεις και απαγορεύσεις πχ στη περίπτωση που η περιοχή έχει χαρακτηρισμό αμιγούς κατοικίας αλλά αυτό πάλι αφορά επαγγελματικούς χώρους.
Αν η (α)πιθανή καταγγελία γίνει στο υπουργείο βιομηχανίας τότε ακολουθεί αυτοψία κλπ..
Όλα αυτά βέβαια είναι .. παρατραβηγμένα και δεν πρόκειται να συμβούν ειδικά αν έχεις καλές σχέσεις με τη γειτονιά , αλλά και να συμβούν , ε.. δεν θα σου πάρουν και το κεφάλι.
Γιατί δεν ρωτάς έναν δικηγόρο? Ώστε να έχεις έτοιμη απάντηση σε ενδεχόμενη ερώτηση?
Θα κατάλαβες βέβαια ότι σου βάζω δύσκολα γιατί … Σε ζηλεύω!
Γράψε απ έξω «Ιδιωτικό γκαράζ παρακαλώ μη παρκάρετε»
Όσο δεν μπορούν ν' αποδείξουν ότι αμείβεσαι γι' αυτό που κάνεις, κανείς δεν μπορεί να σε ενοχλήσει (τηρουμένου βεβαίως ωραρίου κοινής ησυχίας) και αφού δεν ενοχλείς με κάποιον άλλο τρόπο (ας πούμε βαψίματα σε κοινόχρηστους χώρους, οσμές από χημικά, εύφλεκτα υλικά κλπ)
@byron
μου 'λειψε το χιούμορ σου ρε μπαγάσα.
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
Αν θεωρηθεί διαφήμιση παρακαλώ οι συντονιστές να το καθαρίσουν.
Να ξεκαθαρίσω κάτι, ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ότι κάνω το κάνω καθαρά από χόμπι. Έχω εταιρεία με συστήματα ασφαλείας και ασχολούμαι μόνο με αυτό. Το εργαστήριο το έχω καθαρά προσωπικό και εκεί κάνω όλα τα πειράματα μου (δεν το λέω για να παινευτώ αλλά εγώ και ο αδελφός μου έχουμε κάνη δυο παγκόσμιες πατέντες καταχωρημένες στον Ο.Β.Ι.) Κατά καιρούς βοηθάω φίλους και όχι μόνο δεν παίρνω χρήματα αλλά μερικές φορές βάζω και δικά μου. Ανταλλακτικά για μότο δεν τα πουλάω τα χαρίζω σε όποιον τα χρειάζεται, για όλα τα παραπάνω αν θέλουν μπορούν να το πουν αυτοί που με γνωρίζουν.
Τώρα το θέμα είναι να μην μπλέξεις με το ελληνικό δημόσιο, αν σου κάνουν καταγγελία δεν γλιτώνεις με τίποτα το πρόστιμο (απόδειξε ότι δεν είσαι ελέφαντας). Το μόνο παραθυράκι που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση είναι να δηλώνεις κάθε χρόνο 100-200€ εισοδήματα από διάφορες δραστηριότητες έτσι μπορείς να ισχυριστείς ότι δεν κλέβεις το κράτος και αν σου κάθετε καμία αρπαχτεί εσύ αυτό το έξτρα εισόδημα το δηλώνεις
· Ο χαρακτήρας είμαι εγώ, η συμπεριφορά μου εξαρτάται από εσένα.
www.agmalarm.gr https://www.facebook.com/giorgos.marazotis https://twitter.com/GMarazotis
Τσάμπα το κουράζουμε! Καλές οι εναλλακτικές, αλλά ο μάνος είπε πως θα φτιάχνει μόνο δικά του μηχανάκια! Επειδή καλοθελητές υπήρξαν και στη δική μου περίπτωση, ήρθε η αστυνομία με τσαμπουκά (αφού υπήρχε καταγγελία για παράνομο συνεργείο) και έφυγε με την ουρά στα σκέλια ζητώντας 1000 φορές συγνώμη. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σου πεί τι θα κάνεις με την ιδιοκτησία σου! Κανένας!!! Μπήκανε στο χώρο ΜΟΥ χωρίς άδεια και χωρίς να ρωτήσουνε, τάχα πως πιάσανε τον μέγα απατεώνα! Τους έδειξα τα χαρτιά από το κάθε ένα μηχανάκι που βρισκόταν στο χώρο, τους έκραξα που μπήκαν μέσα φωνάζοντας, μου ζήτησαν συγνώμη και έφυγαν! Βλέπετε ο γείτονας από πάνω στην πολυκατοικία μου είχε πεί "το θέλω για γκαράζ, κάπως θα σε κάνω να φύγεις!" δεν φρόντισε να μάθει, όμως, πως ο χώρος ήταν ήδη αγορασμένος! Ας αφήσουμε τα αστεία και ας δούμε το θέμα σοβαρά! Ακόμα και το πιό επαγγελματτικό εργαλείο να έχεις στο χώρο σου, εφόσον όλα τα μηχανάκια είναι δικά σου, δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα! Και ναί οι γείτονες πάντα κακεντρεχείς θα είναι και έτοιμοι για καρφωτή! (Ίδιον της φυλής μας!)
www.agmalarm.gr https://www.facebook.com/giorgos.marazotis https://twitter.com/GMarazotis
1) χωρίς ένταλμα δε μπαίνει κανείς σε ιδιωτικό χώρο.
2) για να βγει ένταλμα θα πρέπει να υπάρχει υπόννοια παράνομης δραστηριότητας
παράνομη δραστηριότητα μιλάμε για διακίνηση ναρκωτικών, λαθραίων αντικειμένων κλπ.
το αν έχεις άτυπο συνεργείο και να φωνάξει κάποιος φιλαράκι του από το ΣΔΟΕ, θα πρέπει επίσης να έχουν χαρτιά στα χέρια τους μετά από καταγγελία που γίνεται επώνυμα, άρα ξέρεις ποιος έκανε την καρφωτή. επίσης το ΣΔΟΕ και οποιαδήποτε παρεμφερή υπηρεσία οικονομικού ελέγχου δε μπορεί να μπει να ελέγξει ΙΔΙΩΤΙΚΟ χώρο δίχως εισαγγελικό χαρτί και παρουσία αστυνομίας.
κοινώς αέρα στα παπάκια σου αρκεί να τηρείς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και πυρασφάλειας με βάση τη χρήση των μηχανημάτων όπως ορίζεται από το νόμο.
π.χ. πυρασφάλεια για εύφλεκτα υλικά, περίφραξη ασφαλείας σε μοτέρ υψηλής ισχύος για αποφυγή ατυχήματος αν βρίσκονται σε κοινόχρηστο χώρο.
Μπορεί δηλαδή να έχεις το άτυπο συνεργείο στο υπόγειο της πολυκατοικίας στο χώρο που έχεις ΑΓΟΡΑΣΕΙ ως ιδιοκτήτης διαμερίσματος (π.χ. αποθήκη ή θέση parking) αλλά όποιο μηχάνημα έχεις σε κοινή θέα με τον υπόλοιπο χώρο ΠΡΕΠΕΙ να έχει κιγκλίδωμα ασφαλείας για να αποφευχθεί άσκοπη χρήση από τον οποιοδήποτε τρίτο.
Δεν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα...Ειναι περιπου ετσι....
Ας τα παρουμε απο την αρχη:
Καταγγελία: ειτε επωνυμη ειτε ανωνυμη εχει ακριβως την ιδια βαρυτητα νομικα(οι περισσοτερες γινονται ανωνυμα για ευννοητους λογους).Τωρα το αν θα γινει επιτοπιος ελεγχος η οχι αφορα αλλον και οχι εμας..
Ιδιωτικος χωρος: ανετα μπορουν να ελθουν για ελεγχο, αν δεν τους αφησεις και θελουν , ερχονται την επομενη με εισαγγελικη παραγγελία και στα κανουν ολα πουτ@ν@...
Παρανομο συνεργειο: ναι, ισως να μην τους αφησεις να μπουν, οπως λεει ο φιλος με τσαμπουκα, ομως δεν μπορεις να τους εμποδισεις να "γραψουν" ...και αν γραψουν μετα, αντε να αποδειξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας....
Με λιγα λογια θελω να πω οτι καλο ειναι να μην μπλεξεις γιατι το αποτελεσμα δεν ειναι παντα ευχαριστο....Παρε οσα πιο πολλα μετρα μπορεις (πυρασφαλειας, ρυπανσης, θορυβου κλπ) και προσπαθησε να stay low που λεμε , για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
άρα καταλήγουμε στο ίδιο στενάχωρο συμπέρασμα, ότι είτε είσαι στο σπίτι σου, ή όχι, άλλος έχει το πεπόνι, άλλος και το μαχαίρι...
προσωπικά έχω βάλει κάμερα, με την οποία προτίθεμαι αν κάποιος "λειτουργός" του νόμου επιχειρήσει να μπει στον χώρο μου, να χρησιμοποιήσω την καταγραφη....
Θα κουφαθώ τώρα...
σε ιδιωτικό χώρο, μέσα στον οποίο απαγορεύεις την είσοδο, οφείλεις να προειδοποιείς (και να καρφώνεσαι) ότι έχεις κάμερες...???
πές μου ότι ισχύει κάτι τετοιο να τρελαθώ!!!
δεν μιλάω για κάποιο κλιμακοστάσιο κοινόχρηστο, μία δημόσια υπηρεσία, ένα λόμπυ εταιρίας, ή οτιδήποτε άλλο, μιλάω για κλειστό ιδιωτικό γκαράζ σε πλήρως ιδιόκτητη οικοδομή.
δηλαδή σε λίγο θα πρέπει να προειδοποιώ και για το λαπτοπ που έχω στο σαλόνι με τη webcam της logitech επάνω!!!!?
Εάν δεν σε πιάσουν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα δύσκολα θα αποδείξουν ότι δουλεύεις μαύρα.
Όσες καταγγελίες και να σου κάνουν εσύ δεν έχεις πρόβλημα,έστω και αν φτιάχνεις το μηχανάκι του φίλου σου. Τώρα αν ο φίλος σου πάει και πει ότι το μηχανάκι του,που είναι μέσα στο γκαράζ σου,είναι επί πληρωμή......![]()