Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 51

Θέμα: μπερδεμενος για νεα μηχανη...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της est
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pararos Προβολή μηνύματος
    και δεν εκλεινα καθολου προς αυτα...θα το ηθελα λιγο πιο παιχνιδιαρικο...κοιταζα μεχρι και mz baghira 660 αλλα ξεφευγει λιγο
    Το Τρανσαλπ σίγουρα είναι ένα από τα πιο βαρετά μηχανάκια που μπορείς να βρεις. Χωρίς ξεσπάσματα, χωρίς αρκετή δύναμη για να σε βάλει στην πρίζα. Γι' αυτό και συνήθως δεν είναι λιωμένα.
    Κατανάλωση εντός πόλης οδηγώντας κανονικά (Το κανονικά, είναι κανονικά. Ούτε αλλαγές στις 8,5-9Κ στροφές, ούτε και στις 3Κ στροφές..κανονικά λέμε!) παίζει στο 6 με 6,5 ανάλογα την κίνηση.
    Το ένα του καλό είναι ότι "βαστάει". Αν βρεις ένα καλοσυντηρημένο δεν θα σε απογοητεύσει.
    Το άλλο του καλό είναι πως θα σε πάει παντού. Από εθνική μέχρι δασικό χωματόδρομο. Και σκέψου ότι στο χώμα θα γίνει πιο διασκεδαστικό απ'ότι στην άσφαλτο.
    Αν νιώθεις ότι θα βαρεθείς με ένα τέτοιο μηχανάκι, μην το πάρεις. Αν θέλεις παιχνίδια και εντο και σουζίτσες και και και.. θα σε απογοητεύσει παντελώς.

Τα ίδια ακριβώς ισχύουν απ' όσο ξέρω και για τον μονοκύλινδρο, ισάξιο κατ' εμέ αντίπαλο, BMW F650 GS με εξαίρεση την κατανάλωση που είναι κανα-ενάμιση λίτρο πιο κάτω.
    Απλά για να πας σε αυτό θα χρειαστεί να "τεντώσεις" λίγο το μπάτζετ σου προς τα πάνω.

Σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις μονοκύλινδρα που είναι πιο διασκεδαστικά πχ ΚΤΜ 640 LC4, HUSKY TE610, SUZUKI DRZ 400 αλλά το θέμα είναι τι θα σου ζητήσουν σχετικά άμεσα και τι θα βγει στην πορεία.
    Και κάποια από αυτά θα θέλουν κάτι παραπάνω από εσένα αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά.. αντέχεις;

α (το FMX δεν το βάζω μέσα γιατί θα μας την πέσουνε όσον αφορά το "διασκεδαστικό" μιας και κυκλοφορούν φήμες πως είναι ψοφίμι )
    β (Για το ΧΤ που λες δεν ξέρω αν συγκαταλέγεται στα παραπάνω επίσης για το fun της υπόθεσης)

Επίσης με μια τέτοια επιλογή σαφώς και αποκτάς πλεονέκτημα στην κίνηση εντός των τειχών, αλλά θα κάνεις υποχωρήσεις στην άνεση και το ταξίδι.

ΥΓ.Επειδή τώρα στην προεπισκόπηση είδα το SLR.. καλό και άγιο αλλά πρέπει να είναι λίγο πιο βαρύ από το FMX, λίγο πιο παλιό και λίγο πιο αργό.
    Ίσως και λίγο πιο "παπουδιέρα" από το Τρανσαλπ!!!
    Και σίγουρα η τιμή του συγκεκριμένου είναι στο θεό!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της freewind
    ελα στην παρεα μας και εσυ παρε freewind
    το χιονι λιώνει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    καλησπερα παιδια...κατοχος εδω και καιρο ενος honda bros 400 ηρθε η στιγμη να το αποχωριστω.απο εδω και περα τι κανουμε?τι περνουμε?εχω μπερδευτει...τα θελω ολα...
    θελω ενα να τα κανει σχεδον ολα...να παταει λιγο χωμα,να κανω και κανα ταξιδακι και γενικα να μου ειναι ευκολο στην μετακινηση καθημερινα...τρελαινομαι για supermotard και naked.σε λεφτα παιζω γυρω στα 1700 και κλεινω προς το xt 600 motard-klr 650...αλλα πειτε και εσεις καποια γνωμη μηπως μου διαφευγει καποιο...
    http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4845138/
    http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4844672/

και γενικοτερα οτι ΚΤΜ DUKE II υπαρχει κοντα στα λεφτα αυτα...

τα ktm δε τα κοιταω καθολου,ειναι μηχανακια με προβληματα,δεν εχω ακουσει εναν που να μην εχει αλλαξει ρουλεμαν στροφαλου και δεν ειμαι για τετοια...

μαλλον κλινω προς xt 600...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    τα ktm δε τα κοιταω καθολου,ειναι μηχανακια με προβληματα,δεν εχω ακουσει εναν που να μην εχει αλλαξει ρουλεμαν στροφαλου και δεν ειμαι για τετοια...

μαλλον κλινω προς xt 600...

γιατι το λες αυτο??
    εδω μεσα ολοι πινουν νερο στα ΚΤΜ και στην αξιοπιστια τους...
    και εδω ειναι και το σχετικο thread που συμφωνα με τους ιδιοκτητες, τα ΚΤΜ ειναι αξιοπιστα...και υπαρχει και καλο ποσοστο που δεν ειναι ιδιοκτητες αλλα τα θεωρει αξιοπιστα και ανετα θα αγοραζε ενα...

τωρα πως γινεται να χανουν μεταπωλητικη αξια και να εχουν ιδια τιμη με τα ΧΤ οταν το ενα καινουργιο εχει 10000€ και το αλλο 6500€, ενας Θεος το ξερει...

ειναι ωραια μηχανακια και ειδικα τον δουκα τον παω με χιλια,πολυ ομορφα με δυναμη με κρατημα κλπ....αλλα εχω ακουσει πολλα και δεν εχει και τα πιο φθηνα ανταλλακτικα...προσφατα ειχα δυο εμπειριες απο κολλητους οι οποιοι εχουν ξοδεψει τα μαλλια της κεφαλης τους για να τα φτιαξουν και φαντασου δεν τους εχουν πιει κ το αιμα...δε ξερω μπορει να ετυχε αλλα γενικα την ιδια ζημια ακουω παντου,ρουλεμαν στροφαλου...

" Ναι, ΚΤΜ έχω, το 950 το adventure. Απο τότε που ήρθε η ΚΤΜ στην Ελλάδα δεν έχασαν ευκαιρία να φάνε τα γνωστά λαμόγια του χώρου. Και εξηγώ:
    Αυτή η εταιρία με το που ήρθε, πραγματικά έφερε τα πάνω κάτω στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Ναι, τα ΚΤΜ όσο και να βγάζουν προβληματάκια, τα γουστάρουμε ατελείωτα. ΑΛΛΑ, βαρέθηκα να τσακώνομαι με τους μάστορες με τους υπεύθυνους στην ΚΤΜ κλπ. Παίρνεις ένα μηχανάκι ακριβό. ΟΚ. Ξέρεις από πριν ότι "παίζει" να σπρώξεις και χρήματα για βλάβες. ΟΚ -το γουστάρουμε παρ'όλα αυτά. Λες, εντάξει σοβαρή εταιρία είναι άρα θα με στηρίξει. Και όταν τύχει το πρώτο πρόβλημα καταλαβαίνεις πόσο μπινέδες είναι όλοι τους. Ο ένας μάστορας κράζει τον άλλο, η ΚΤΜ το ξέρει ότι είναι όλοι χάλιες και δεν κάνει τίποτα γι'αυτό. Και αυτό γιατί το ελληνικό δαιμόνιο λέει: αφού πήρε ΚΤΜ θα έρθει σε μένα τον εξουσιοδοτημένο να το φτιάξει, άρα στα π@π@ρι@ μου γιατί με έχει ανάγκη. Κι αν δεν έρθει σε μένα θα πάει στον Κίτσο ή στο Μήτσο (όχι τον blogger χαχα) που είναι εξουσιοδοτημένος να το φτιάξει, οπότε πάλι ανάμεσά μας θα το συντηρήσει το μοτόρι.
    Και λέω ρε παιδιά, αφού όλοι τους είναι λαμόγια, γιατί γνωρίζουν οτι εξαρτάσαι απο αυτούς και δουλεύουν όπως δουλεύουν:
    1. Γιατί η ΚΤΜ τους αφήνει να δουλεύουν με αυτό τον τρόπο;
    2. Με ποια κριτήρια γίνονται εξουσιοδοτημένο συνεργείο;
    3. Γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά σε stock στην ΚΤΜ και σε κάθε πρόβλημα πρέπει να περιμένουμε από Αυστρία να έρθουν; και μιλάμε πχ για πρόβλημα συμπλέκτη που ΟΛΑ τα 950 βγάζουν. Αφού βλέπετε ρε άχρηστοι οτι είναι σοβαρό το πρόβλημα και χρειάζονται ανταλλακτικά συνέχεια, γιατί δεν κρατάτε ένα stock;
    4. Τα συνεργεία (εξουσιοδοτημένα) δρουν ανεξέλεγκτα και κάνουν ότι θέλουν. Και λέω: Είναι τόοοοοοσο δύσκολο να φτιαχτεί μια επιτροπή απο την ΚΤΜ που θα ελέγχει τη δουλειά των μαστόρων; που θα επιβλέπει και θα αξιολογεί ανα τακτά διαστήματα τα συνεργεία; που θα καταγράφει τα προβλήματα των ιδιοκτητών για να βρίσκει λύσεις;

Συμπέρασμα;
    Μάλλον οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται ούτε για τις πωλήσεις τους, ούτε για τους πελάτες τους. Δεν εξηγείται αλλιώς. Γιατί γνωρίζουν ήδη οτι το ΚΤΜ πουλάει μόνο του μιας και το στηρίξαμε και το πιστέψαμε απο τότε που πρώτο ήρθε στην Ελλάδα.
    Κάτι πρέπει να γίνει και προσωπικά ήδη ετοιμάζω επιστολές για την ΚΤΜ στην Αυστριά με ονόματα και καταστάσεις που βέβαια θα προωθηθούν μέσω δικηγόρων.
    Αυτά, γιατί τσαντίστηκα πρωί πρωί..."

korkodeilas

http://pelatis.blogspot.gr/2007/07/h.html

καποιο αλλο?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της angelosxf650
    φιλε μου πιστευω σε αυτα που ζητας και με τα λεφτα που εχεις οτι μπορεις να κανεις μια καλη αγορα!μην βιαστεις σκεψου καλα τι θες και τι χρειαζεσε!στα μονοκυλινδρα εχω να σου προτινω το bmw 650 που ειπαν τα παιδια και το freewind που το εχω εγω και ειμαι πολυ ευχαριστημενος!ειναι απιστευτο value for money μηχανακι καλυτερο απο xt σε κραδασμους σε ταξιδι σε φρενα και πιστευω και σε γκαζι επισης το ιδιο αξιοπιστο με το χτ.εχει καλη σελα πας ταξιδακι με 120-140 και στην πολη εισαι κυριος!με τα χρηματα που εχεις παιρνεις ενα καλο και ριχνεις και λεφτα σε σερβις η οτι αξεσουαρ σου αρεσει!το kle πολυ σκυλι μηχανακι αλλα απο φρενα κρατηματα και παιχνιδι με το γκαζι πασχει!!
    δεν θα πεθανουμε ποτε κουφαλα νεκροθαυτη!!!!!:a36:

σορρυ αλλα το slr που εβαλε ο φιλος μου φερνει πολυ γελιο.....ειναι αστειο το μηχανακι ειλικρινα....
    http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4918405/ με χιλια το παιρνεις και με τα αλλα 800ε κανεις σερβις εξατμιση χουφτες φιλτρο και οτι αλλο σου κανει κεφι......
    και πιστεψε με νομιζω οτι σε κατι xt fmx kle θα κανεις μεγαλη πλακα στο δρομο.....

Νέο μέλος Το avatar του/της tony81
    Καλησπέρα μάγκες 1ο μήνυμα και λέω επειδή είμαι κοντά σε αυτό το θέμα λέω να μην ανοίξω άλλο.
    Λοιπόν εγώ δίνω 2,5χήνες. Δεν έχω καβαλήσει δίκυκλο παρά δύο φορές παπί και αυτό για λίγο πολύ σιγά. Anyway είμαι άσχετος.
    Λοιπόν ετοιμάζομαι για δίπλωμα απεριόριστο και έχω αρχίσει σιγάαα σιγάαα να ψάχνω για μηχανή. Λέω να τολμήσω για 650cc.. Χρήση εντός πόλης κυρίως και αν γίνεται εκτός για λίγες φορές..
    Το εύκολο κομμάτι είναι η άποψή σας για τύπο μηχανής και πιο ειδικά.
    Εγώ έχω δει
    1. cbr 600f
    2. gsxr-600
    3.gsr
    4. xt 660x
    5. duke
    Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το κόστος συντήρησης. Δεν κοιτάω παπί αλλά αν είναι ακριβά για την τσέπη μου να τη συντηρήσω θα πάω σε λιγότερα κυβικά (ίσως μια ninja 250)
    Διάβασα ότι οι ktm θέλουν πιστά σερβις και ότι yamaha και vstrom είναι κάπως σκυλιά.
    Πείτε μου τι κοστίζει γενικά ετήσια μία μηχανή τέτοιου κυβισμού πολύ περίπου (ξέρω είναι ανάλογα τι θα προκύψει)

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από George_Sp Προβολή μηνύματος
    μηχανή από το συγκεκριμένο έμπορο ούτε με τηλεσκόπιο.
    Ακριβως!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tony81 Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα μάγκες 1ο μήνυμα και λέω επειδή είμαι κοντά σε αυτό το θέμα λέω να μην ανοίξω άλλο.
    Λοιπόν εγώ δίνω 2,5χήνες. Δεν έχω καβαλήσει δίκυκλο παρά δύο φορές παπί και αυτό για λίγο πολύ σιγά. Anyway είμαι άσχετος.
    Λοιπόν ετοιμάζομαι για δίπλωμα απεριόριστο και έχω αρχίσει σιγάαα σιγάαα να ψάχνω για μηχανή. Λέω να τολμήσω για 650cc.. Χρήση εντός πόλης κυρίως και αν γίνεται εκτός για λίγες φορές..
    Εγώ έχω δει
    1. cbr 600f
    2. gsxr-600
    3.gsr
    4. xt 660x
    5. duke
    Αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως είναι το κόστος συντήρησης. Δεν κοιτάω παπί αλλά αν είναι ακριβά για την τσέπη μου να τη συντηρήσω θα πάω σε λιγότερα κυβικά (ίσως μια ninja 250)
    Διάβασα ότι οι ktm θέλουν πιστά σερβις και ότι yamaha και vstrom είναι κάπως σκυλιά.
    Πείτε μου τι κοστίζει γενικά ετήσια μία μηχανή τέτοιου κυβισμού πολύ περίπου (ξέρω είναι ανάλογα τι θα προκύψει)
    δεν εχεις καβαλησει δικυκλο και θες να παρεις gsxr 600 η cbr 600f?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dimzan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tony81 Προβολή μηνύματος
    Εγώ έχω δει
    1. cbr 600f
    2. gsxr-600
    3.gsr
    4. xt 660x
    5. duke
    υπολογισε 2 με 2μιση χηνες το χρονο για τα 600αρια που γραφεις για συνολογικο κοστος χρησης (λαστιχα, τελη, ασφαλειες, βενζινες)
    κατω απο 2 χηνες για καποιο 250αρι
    και πανω απο 1 χηνα για 125αρια μοτοσυκλετοειδη και παπακια.

κακη επιλογη το gsxr για πρωτη μηχανη. το duke το αφηνεις γτι η συντηρηση ειναι λαχειο. cbr και gsr καπως μεγαλα για τη μηδενικη εμπειρια σου.
    Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...

για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!

εναλλακτικό μέλος Το avatar του/της akis_trevor
    για μηχανακι δεν θα σου πω κατι,υπαρχουν απειρα θεματα εδω μεσα που μπορεις να βρεις χρησιμες κουβεντες και πληροφοριες.
    το κοστος συντηρησης-χρησης εξαρταται σε μεγαλο βαθμο απτα χλμ που θα κανεις.αλλο να κανεις 5.000 χλμ τον χρονο και αλλο 20.000.
    ....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Γνωμη για νεα μηχανη 125 (οχι παπι).
    από SteveuS στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2014, 13:07
  2. Νέα μηχανή για αρχάριο
    από kogos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 13/12/2011, 11:21
  3. Σκέψεις για νέα μηχανή
    από koumatrix στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2010, 04:38
  4. Ψαχνω για νέα μηχανή...
    από giannisbreva750 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 29/10/2007, 17:14
  5. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2005, 22:42

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ