μεγαλη κουβεντα...
εγω δεν εχω χωριο γιατι η οικογενεια του πατερα μου ηταν Αθηνα απο το 1912...της μητερας μου λιγο αργοτερα μεσα στην δεκαετια του 10...
αμφοτεροι προπαπποι τα πουλησαν ολα και ηρθαν οταν η ευρυτερη Αθηνα ηταν χωραφια και το κεντρο ηταν ενα λιγο πιο μεγαλο χωριο απ'τα χωρια τους...
οι ιστοριες που μου λεει οτι εζησε ο πατερας μου σαν παιδι (ειναι 68 ετων) στην Αθηνα ειναι απιστευτες σε σχεση με αυτες που αντικριζεις τωρα...
οντως λοιπον ειναι πανεμορφη η Αθηνα...απλα εχει γεμισει χωριατες...
ουτε εγω εχω χωριο αλλα ζω τη ζωη της επαρχιας καποιες βδομαδες το χρονο λογω της συζυγου
δεν κατηγορω κανεναν και δεν υποτιμω κανεναν σεβομαι τον τροπο ζωης του καθενος και τα γουστα του αλλα με ενοχλει οταν επειδη ζω στην αθηνα με κοιτουν με οικτο και συγκαταβατικοτητα
πραγματικα στην αθηνα υπαρχουν σημεια να ζησεις που ειναι καλυτερα απο καθε επαρχια και σε αποσταση μισης ωρας απο την ομονοια
Έμενα Αργυρούπολη 30 χρόνια και 11 χρόνια Αιγάλεω .
Τα υπόλοιπα στο Μεγάλο Πεύκο με όλες της δουλειές στα Μέγαρα (ταχυδρομεία υγεία κλπ )ο κόσμος είναι πολύ πιο χαλαρός μιλάνε ρε φίλε, λένε μια καλήμερα οι γείτονες προσέχουν ο ένας τον άλλο μια βδομάδα στο Θριάσιο τάιζε το σκύλο χωρίς δεύτερη κουβέντα . όταν μπούκαραν στο σπίτι του, τους τσάκωσα στα πράσα και την γλύτωσε .
Στην Αθήνα ποιος θα κάνει αυτό και ο σκύλος θα ψοφήσει αλλά και θα τον κάνουν μάγκα οι διαρρήκτες
Τελευταία τροποποίηση από soter3gm; 24/05/2014 στις 14:45.
Ειναι αστειο να τιθεται τετοιο ζητημα...
Η ποιοτητα ζωης στην επαρχια δεν συγκρινεται με την ζουγκλα των μεγαλουπολεων,οτι και να λετε.
Η Αθηνα μια φορα κι εναν καιρο ηταν ομορφη..
Και τα δυο μου αδερφια ζουν μονιμα Αθηνα,εφυγαν ανθρωποι και τωρα ειναι σαν ζομπι,αποβλακωμενοι
απο το αγχος και το τρεξιμο ολη μερα.
Η Αθηνα θελει χρονο και χρημα για να περνας καλα,στην επαρχια και με πολυ λιγα χρηματα κανεις παρα πολλα πραγματα.
Οι μεγάλες πόλεις είναι η προσωποποίηση της ασχήμιας και της κατάθλιψης. Δυο φορές χρειάστηκε να μείνω στην Αθήνα για λίγο, και τις 2 δεν έβλεπα την ώρα να φύγω απο εκεί. Να ζήσω σε μια ανθρώπινη πόλη,ας ζήσω.Να ζήσω στο χάλι που λέγεται Αθήνα,και οποιαδήποτε σαν την Αθήνα,δεν μπορώ. Καλύτερα στην επαρχία και ας τρώω μόνο χόρτα,τουλάχιστον θα ξυπνάω το πρωί και θα βλέπω τη φύση,όχι τσιμέντο και ασχήμια. Πραγματικά απορώ πώς αντέχουν άνθρωποι που μένουν στο κέντρο (Μεταξουργείο,Ομόνοια,Εξάρχεια κλπ)...
Νομίζω ότι το δίλημμα πόλη ή επαρχία πρέπει κανονικά να γίνει τρίλημμα
Αθήνα - Πόλη (γενικώς) - Επαρχία
Καμμία σχέση δεν έχει το μαύρο χάλι της Αθηναικής ζωής σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη πόλη...
Εξωτερικο, οπουδηποτε στη κεντρικη και δυτικη Ευρωπη. Καμια σχεση με το χαλι μας το μαυρο. Ειδικα οι υπολοιπες χωρες του νοτου τα σπανε.
![]()
anousia kouventa xwris telos....kai me 500000 diaoretikes apopseis..