Τα ανταλλακτικά για το 800 και το service είναι πολύ πιο φθηνά από το vfr. Ας γράψει κάποιος που το έχει.. Επίσης η κατανάλωση έχει χαοτική διαφορά. Άλλη μοτοσυκλέτα η μια άλλη η άλλη νομίζω, δε μπαίνουν σε σύγκριση.
Τα ανταλλακτικά για το 800 και το service είναι πολύ πιο φθηνά από το vfr. Ας γράψει κάποιος που το έχει.. Επίσης η κατανάλωση έχει χαοτική διαφορά. Άλλη μοτοσυκλέτα η μια άλλη η άλλη νομίζω, δε μπαίνουν σε σύγκριση.
Με διαφορά ανώτερο μηχανάκι ο ιάπωνας σε όλα του![]()
...next thing you know, they'll take my thoughts away...
KTM RC8
Moto Guzzi V85TT
SYM Symphony ST 125
Καλημέρα και καλή εβδομάδα, σύμφωνα με τα γραφόμενα το bmw προτείνεται για κάθε μέρα , έχει φθηνότερα ανταλλακτικά και κόστος service και επίσης κατανάλωση περίπου 4lt/100 , το HONDA έχει ανώτερη ποιότητα κατασκευής , είναι πιο ταξιδιάρικο , με αυξημένη αξιοπιστία και δύναμη αλλά με κατανάλωση 7-8lt/100 και αυξημένα κόστη .
Η εμφάνιση είναι κάτι υποκειμενικό (του αρέσουν εμφανισιακά και τα δύο).
Σύμφωνα με τα παραπάνω εκτός εάν κάτι δεν έχει γραφτεί και σύμφωνα με τα κριτήρια του αρχικού post μάλλον θα πρέπει να κινηθεί προς το BMW , κάνω κάπου λάθος ;
...αξίζει να ζουν σαν παιδιά εκείνοι που έχουν καρδιά............
[QUOTE=georgemark;2477904
Σύμφωνα με τα παραπάνω εκτός εάν κάτι δεν έχει γραφτεί και σύμφωνα με τα κριτήρια του αρχικού post μάλλον θα πρέπει να κινηθεί προς το BMW , κάνω κάπου λάθος ;[/QUOTE]
Δεν κάνεις λάθος...εκεί πρέπει να κινηθεί, δεν αξίζει για 4-5 ταξιδάκια τον χρόνο (που έτσι κι αλλιώς, μια χαρά τα κάνει και η BMW) να θυσιάσει την καθημερινή άνεση του (για να μην μιλήσω για τα κόστη καυσίμων και αναλωσίμων...)![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Φιλος με vstrom της κουτας κ ουτε 10Κ χλμ μοιρασε τα σωθικα του μοτερ στην ασφαλτο.Όλα τα μηχανακια,έχουν ατυχεις στιγμες (σε ενα ποσοστο).
Ο ιμαντας βγαζει ανετα 60Κ χλμ και υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που εχει πιασει τα 90Κ.Επισης η bmw κατα περιοδους βαζει εκπτωσεις που ισχύουν κ σε ανταλλακτικα.
Εγω πήρα ιμάντα με 230€ χαρη σε αυτη την προσφορα (που από ότι εχω δει μπαινει σχεδον καθε χρόνο).
Καταναλώσεις ειναι αυτες, κ σε πολύ χαλαρή βόλτα έχω δει με 16αρι ντεποζιτο 360 διανυθεντα και αλλα 60 υπολοιπο.Αν τελικα καταληξει ο φίλος και θελει πληροφορίες πμ me.
Έχω το VFR και, πριν το αγοράσω είχα εξετάσει και το F800ST.
Διάλεξα το VFR επειδή είναι πολύ πιο αξιόπιστο και επειδή εδώ στην επαρχία, δύσκολα βρίσκεις καλό μάστορα, ειδικά για BMW.
Το F800ST, σχεδόν θα με τρόμαζε κάθε φορά που θα το έπαιρνα για βόλτα με αυτά που άκουσα!
A, και επειδή το VFR είναι πολύ πιο όμορφο! :a07::a07::a07:
Ως πρώην κάτοχος F800R έχω να δηλώσω τα εξής:
Όμορφο και καλό το ST.
Κατανάλωση 4/100χλμ δεν νομίζω....Έπαιζα σταθερά 6.7-7.2 και έχω δει μέχρι 12.7(στην εθνική έκαιγε σημαντικά παραπάνω αν πήγαινες σταθερά πάνω από 180.
Ικανοποιητικότατα έστριβε, φανταστικά φρένα.
Κακή ποιότητα κατασκευής(το πήρα καινούριο κ στη 2ετία είχε ήδη αρχίσει και θάμπωνε, παρόλο που πάντα το σκέπαζα με κουκούλα)
Τέλος, δεν θα σκεφτόμουν καν να αγοράσω ξανά μοτοσυκλέτα που φορά αυτό τον κινητήρα, μιας και ο πρώτος παρέδωσε πνύμα στα 32000χλμ με ευλαβική συντήρηση, εγγύηση κλπ και ο επόμενος που μπήκε έκανε άλλα 25000χλμ στα χέρια μου και μόνο χάρηκα όταν το έδωσα. Σημειωτέο οτι το μηχανάκι δεν ήταν από τα πρώτα που είχαν βγεί, ήταν κατασκευής 2010 και μάλιστα συλλεκτική έκδοση που υποτίθεται πως θα περίμενες λίγο καλύτερο quality control, δεδομένης και της αρκετά υψηλότερης τιμής αγοράς σε σχέση με το απλό.
Πρίν το F800R είχα F650GS το οποίο με πήγε 130000χλμ χωρίς να κάνει κιχ, παρ'όλη την έντονη κακοποίηση που είχε υποστεί....Άγνωσται αι βουλαί της BMW..
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
Απλώς το άνοιγα. Σε ρυθμούς πόλης δεν έκαιγε κάτω από 6.7(τουλάχιστον στα χέρια μου). Σίγουρα παίζουν ρόλο και οι διαστάσεις του αναβάτη(192cm-90kg). Η μόνη φορά που είδα πολύ χαμηλή κατανάλωση(4.5-4.7) ήταν στην εθνική με 80 σταθερά(έψαχνα βενζινάδικο στις 3 το πρωί). Δεν είναι κακή μοτοσυκλέτα, αλλά νομίζω πως στην κατηγορία του παίζουν αρκετά καλύτερα μηχανάκια(π.χ. triumph street triple).
Στα + του BMW το 2κύλινδρο του ζητήματος με συνεπαγόμενη ροπή από χαμηλά. Όχι οτι είναι κανένα κτήνος, αλλά στο δρόμο κινείται αξιοπρεπώς.
Επίσης στα + του η ύπαρξη ABS και λοιπών ηλεκτρονικών μπλιμπλικιών(νομίζω βέβαια πως ποτέ δεν μου έλειψαν όλα αυτά μετά το F800, μιας και τα επόμενα μηχανάκια μου δεν είχαν κανενός είδους τέτοιο ηλεκτρονικό παιχνίδι).
Επίσης στα + του τα καλά φρένα και οι ωραίες αναρτήσεις του με τα κουσουράκια τους βέβαια και εξηγούμαι. Το μπροστινό δεν ρυθμίζει, οπότε ή σου κάνει το stock σετάρισμα ή ψάχνεσαι με ελατήρια, λάδια, revalving. Το πίσω αμορτισέρ έχει ιδιαίτερη λειτουργία λόγω απουσίας μοχλικού, είναι όμως κάτι που το συνηθίζεις.
Στα - οι βλάβες που μου έβγαλε και το κακό(για bmw δεδομένα) quality control, όπως και η ποιότητα κατασκευής/βαφής του.
Για την ιστορία, το δικό μου βάρεσε μπιέλα στον αριστερό κύλινδρο στα 31700(έστριψε το κάτω κουζινέτο, παρόλο που ήταν με ασφάλεια....). Φυσικά η χρήση του ήταν ευλαβική, πάντα το ζέσταινα επαρκέστατα, όλα τα σέρβις στην αντιπροσωπεία κλπ. Κάποιες φορές είναι απλώς.....να σου κάτσει! Εννοείται οτι με άφησε στου διαόλου το κέρατο και έψαχνα μισή μέρα να βρώ τρόπο να το κουβαλήσω στην αθήνα δεκαπεντάυγουστο.
ανατρεπεις την εικονα που εχω για τα f800. νομιζα οτι καταναλωνουν μεχρι 5λ/100 βαρυα 6λ/100 σε πολλη πιεση. πραγματικα πεφτω απ τα συννεφα. με νορμαλ χρηση βλεπω 6-6,5 εντος πολης σε 4κυλ 650αρι, και εκτος πολης πεφτει ανετα κατω απο 5 αν το παω 110-120. Τι εγινε ρε παιδια? απο εκει που το λεγαμε οικονομικο αποδεικνυεται ρουφηχτρα? τα συνηθη 600αρια 4κ fazer hornet bandit καινε λιγοτερο απο το f800, πως γινεται?
Να μου θυμιζετε οτι ειμαι νεος οδηγος στις μηχανες και δεν πρεπει να παιρνουν τα μυαλα μου αερα...
για να μπορουμε να μιλαμε κι αυριο!
όπως τα λέει, δεν παίρνεις ένα fazer 1000 σαν το δικό μου, καίει λιγότερο, τα σέρβις είναι πανεύκολα και η τιμή στο 1/3...
(πλάκα κάνω προφανώς... σχεδόν)