ανανήψαντας
Βασικά αν θα έπρεπε κάποιος να ντρέπεται, θα έπρεπε να είναι οι ίδιοι οι Εβραίοι που εφαρμόζουν πάνω στους Παλαιστινίους σχεδόν τα ίδια που υπέστησαν οι ίδιοι πριν κάποιες δεκαετίες.
Μην τρελαθούμε κιόλας, που θα μας την πουν οι Αγγλοι για ρατσισμό. Σαν να βγαίνει παιδεραστής και να κατηγορεί 15χρονα πως φιλιούνται με άσεμνο τρόπο.
εδώ είναι και η βασίκη έννοια του Αντισημιτισμού
!!!!
ακόμα και σε μορφωμένα και σπουδαγμένα αλλά και έξυπνα μυαλά σαν και το δικό σου byron έχει καταφέρει αυτη η χώρα (η Ελλάδα) να εξισώσει στο μυαλό σου ότι
Ισραηλίτης Εβραίος = Εβραίος απανταχού της Γής (π.χ. Έλληνας Εβραίος, Σουηδός Εβραίος, Ιάπωνας Εβραίος, Αιγήπτιος Εβραίος κτλ)
Είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο αυτό που αναφέρεις κι άμα το ανοίξουμε άσ'τα να πανε.
Με κανέναν δεν τα έχω γιατί τονε βαφτίσανε με το Χ όνομα ή γεννήθηκε στο Ψ μέρος του κόσμου, αλλά τα έχω με τις ιδέες και τις αντιλήψεις που υιοθετεί.
Το να είναι κανείς Εβραίος είναι τελικά θρησκεία? "Ιδεολογία"? Τρόπος ζωής (νομαδικός κάποτε έστω)? Εθνικότητα? Τί απ'όλα, αν όχι όλα και τίποτα αναλόγως των συνθηκών.
Είναι πολύ μεγάλο και λεπτό το θέμα για να συζητηθεί εδώ, σε κόσμιο επίπεδο και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε ο ένας τί εννοεί ο άλλος.
γιατί πρέπει να είναι η μόνη θρησκεία η οποία στο μυαλό μας να μην είναι μόνο θρησκεία? από πού προκύπτει το ανάποδο? γιατι ο Χριστιανός Καθολικός Ιταλός δεν είναι ίδιος με τον Χριστιανό καθολικό Μεξικάνο? Γιατί ο Χριστιανός Έλληνας δεν είναι ίδιος με τον Χριστιανό Ορθόδοξο Νιγηριανό ή Χριστιανό Ορθόδοξο Μαροκινό?
πάντου όπως Χριστιανούς Ορθόδοξους παντού σιγά το περίεργο ρε,
"There are presently about 2,000 Jews living in Japan.[24] With the Opening of Japan in 1853 and the ending Japan's "closed-door" foreign policy, some Jews immigrated to Japan from abroad, with the first recorded Jewish settlers arriving at Yokohama in 1861. The Jewish population continued to grow into the 1950s, fueled by immigration from Europe and the Middle East, with Tokyo and Kobe forming the largest communities.
During World War II, some European Jews fleeing the Holocaust found refuge in Japan, with one Japanese diplomat, Chiune Sugihara, the Japanese consul to Lithuania, disregarding his orders and issuing more than 6,000 entry visas to Jews fleeing the Nazis. After World War II, a large portion of Japan's Jewish population emigrated, many going to what would become Israel. Some of those who remained married locals and were assimilated into Japanese society.
There are community centers serving Jewish communities in Tokyo[25] and Kobe .[26] The Chabad-Lubavitch organization has two centers in Tokyo.[27][28]
source wikipedia
-δεν θέλω να πω τίποτε παραπάνω απ αυτά που έγραψαν τα παιδιά-
Θέλω μόνο να προσθέσω αυτό.
Σε ότι αφορά εμάς
Δεν βλέπω τι κερδίζει η χώρα μας με το βγαίνει ο κάθε μαλακοπίτουρας και να βρίζει και λέει
ότι του κατέβει.
(για να μην σου πω ότι δεν έχουμε καν εξωτερική πολιτική στο θέμα της Μ Ανατολής)
Η εσωτερική κατανάλωση πάντως έχει τελειώσει προ πολλού.
Υπάρχουν πρεσβείες πια, που ότι γράφεται ή λέγεται για τη χώρα τους, μεταφράζεται και μεταφέρεται αυτούσιο.
Εν κατακλείδι
Στην κατάσταση που είμαστε θετικό θα ήταν να το έχουμε βουλωμένο για όλους γενικά.
Λεονταρισμούς με δανεικά?
Όχι ευχαριστώ.
ανανήψαντας
Νομίζω οτι δεν έχει να κάνει ΚΑΘΟΛΟΥ με το τι νομίζει ο καθένας μας του τι σημαίνει "Ιουδαϊσμός", αλλά του τι θέλουν οι ίδιοι να σημαίνει.
Από την στιγμή λοιπόν που έχουν ταυτίσει την έννοια Εβραίος=Ισραηλίτης, από την στιγμή που η επιμειξία μεταξύ Εβραίων και αλλόθρησκων ουσιαστικά απαγορεύεται, από την στιγμή που ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το μέγεθος του εγκλήματος που θα διαπράξει ένας Ισραηλίτης, σύσσωμη η Εβραϊκή κοινότητα θα το στηρίξει με κάθε τρόπο, από την στιγμή που οποιαδήποτε φωνή κριτικής για τα αίσχη που διαπράττουν αντιμετωπίζεται ως ....αντισημιτισμός, από την στιγμή που αν κάποιος Εβραίος διαμαρτυρηθεί για το αυτονόητο χαρακτηρίζεται ως προδότης, έχω το δικαίωμα να θεωρώ οτι υπάρχει ταύτιση έννοιών Εβραίου/Ισραηλίτη.
Anyway, θεωρώ μεγάλη μαλακία οτι είπα η Αγγλίδα. Δείχνει αμορφωσιά και τίποτα περισσότερο. Αν θεωρεί τους Ελληνες αντισημίτες, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσω πως χαρακτηρίζει τους
Γερμανούς (χωρίς εξήγηση)
Ιταλούς (άστο καλύτερα λόγω καθολικής εκκλησίας)
Γάλλους (οι διωγμοί Εβραίων το 40 ξεκίνησαν ΠΡΙΝ το ζητήσουν οι Γερμανοί και με δική τους πρωτοβουλία)
Ισπανία (εκεί δεν έχουν πρόβλημα αντισημιτισμού γιατί τους έδιωξαν όλους το 1492)
Και για όλους έχει ο μπαξές...