Είχα το Strada (χρυσό) για 4+ χρόνια.
Τίμιο μηχανάκι. Τα προβληματάκια που μπορεί να προκύψουν είναι τα εξής:
1. Διακόπτης. Δεν έχουν βάλει ρελέ, περνάει πολύ ρεύμα, με αποτέλεσμα να λιώνει η κόλληση. Λύση: Ενισχύεις την κόλληση ή βάζεις ρελέ των 2,5 ευρώ. Ειρωνεία, ότι κάτω από το ντεπόζιτο υπάρχουν άλλοι 3 και η μ@λακισμένη Απρίλια δεν έβαλε άλλον ένα με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται το πρόβλημα.
2. Στο ντεπόζιτο υπάρχει καπάκι που ανοίγει με ελατήριο που το κρατάει ανοιχτό για να βάζεις βενζίνη. Πολλές φορές στραβώνει το ελατήριο και δεν στέκεται ανοιχτό. Λύση: Με κάποιο τρόπο το στερεώνεις καλύτερα να είναι όρθιο. Κάνε μια πατέντα. Στο δικό μου δεν έγινε ποτέ αλλά σε φίλους που βολτάραμε παρέα άκουσα πως γίνεται.
3. Τρόμπα βενζίνης. Εμένα μετά από 24.000 χλμ δεν χάλασε. Λύση: την αλλάζεις με κάποια aftermarket με κόστος γύρω στα 120 ευρώ με την εργασία απ' όσο θυμάμαι.
4. Κατά κάποιο παράξενο τρόπο το μηχανάκι "τραβάει" λίγο αριστερά. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου αλλά τελικά αποδείχτηκε πως πρέπει να είναι γενικότερο πρόβλημα. (Το έχει και το RSV4 !!!)
5. Το καντράν μπάζει νερό. Λύση: Μπορείς να το ανοίξεις και να το στεγανοποιήσεις (βλ PDF στο τέλος). Εγώ το άλλαξα στην εγγύηση αλλά το καινούργιο έμπαζε περισσότερο.
Σε κάθε περίπτωση η λύση ακούει στο όνομα bill. Λεπτομέρειες στο apriliabikers.gr.
Με το Strada έμεινα πολύ ικανοποιημένος. Με την aprilia όχι. Θεωρώ ότι έχει γραμμένους τους πελάτες της και διαιωνίζονται ΗΛΙΘΙΕΣ βλάβες που εύκολα και φθηνά θα μπορούσε να έχει εξαλείψει.
ΥΓ. Παλιότερα είχα φτιάξει ένα PDF για όλους τους κατόχους στα ελληνικά και στα αγγλικά με βελτιώσεις και μόντες. Μπορεί όποιος θέλει να το πάρει από
εδώ.