Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 24 από 24

Θέμα: Προβλημα ψυξης ή yamaha cafe...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    @sapila Η βαλβίδα που λες, είναι στο "σώμα" του θερμοστάτη, φισώνει επάνω της το καλώδιο του βεντιλατέρ; Αυτή δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό, πάει με το "σώμα" του θερμοστάτη αν λέμε το ίδιο.
    ΟΚ απ ότι βλέπω στο Fazer ο διακόπτης του βεντιλατερ ειναι όντως πάνω στον θερμοστάτη.
    Διαβάζω επίσης οτι γενικά σε αυτη την μοτο, το βεντιλατερ βαραει υπερωρίες απο μαμα.

Για να τσεκάρεις τον διακόπτη του βεντιλατερ απλά βγάλε τα καλώδια και γεφύρωσέ τα.
    Εφ όσον λες οτι ανάβει όμως, δεν νομίζω να είναι εκει το πρόβλημα.
    Η τάπα παλι μπορεί να σε κοροιδεύει εύκολα. Μπορεί να έχει χαλαρώσει το ελατήριο και να μην κρατάει πίεση και σε αυτην την περίπτωση απλά χάνεις σιγά σιγά υγρά γιατί το κυκλώμα δεν κρατάει την σωστή πίεση οπότε τα υγρά βράζουν.
    Για το ψυγείο βρες/δανείσου η πήγαινε σε καποιον που έχει θερμόμετρο υπέρυθρων με lazer και αν υπάρχει βούλωμα κάπου θα το δείς πανεύκολα.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Παλαιό μέλος Το avatar του/της virus
    παιρνει ευκολα μπροστα τσακμακι; και παντα;

virus Τα "καμπιλατέρ" είναι πειραγμένα (φαίνεται από τις μακελεμένες σταυρόβιδες) και δεν ξέρω τι έχουν κάνει. Πάντως από μαμά έχει "λάθος" στάθμες στα φλοτέρ και ειδικά στο πλαϊνό σταντ παρκαρισμένο πλημμυρίζει τα μπωλ και θέλει το χρόνο του να πάρει, αν το παρκάρω στο μεσαίο παίρνει πιο εύκολα. Αφού μιζάρει 5-6 δευτερόλεπτα (κρύο) παίρνει. Ζεστό πιο εύκολα. Και τώρα καλοκαίρι κρατάει ρελαντί σχεδόν αμέσως. Αλλά έτσι ήταν από τότε που το πήρα, δεν έχει αλλάξει χούγια εδώ και... 90,000 χιλιόμετρα.

παλι καλα. διοτι κι αυτο ειναι συμπτωμα μαζι με τον ασπρο καπνο για φλατζα. μακαρι ναναι ταπα οπως ειπε κι ο σαπιλας. τι νουμερο σου γραφει πανω στην ταπα; εχω καναδυο ταπες αν θες να δοκιμασεις καμια να δεις αν φταιει οντως. δηλαδη bar.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Τα "καμπιλατέρ" είναι πειραγμένα (φαίνεται από τις μακελεμένες σταυρόβιδες) και δεν ξέρω τι έχουν κάνει.
    Ενα ενα μας τα λες όμως...

Αν εχουν γαργαλεψει το μίγμα, ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ μπορεί να ανεβαζει θερμοκρασία το μηχανακι..
    (και σε συνδυασμό με ανεπαρκή ψύξη, σου χύνεται η σούπα..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

oldman αυτό δεν θα το έκανε εξ αρχής; Θα μου πεις όχι γιατί τότε το ψυγείο ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Με "ησύχασε" για το θέμα φτωχού μείγματος, το οποίο είναι το αποφευκτέο λόγω υπερθερμάνσεων, το ότι είχε/έχει μιά οσμή άκαυστης βενζίνης στο καυσαέριο ακόμα και με καινούρια μπουζί, στο μυαλό μου αυτό σημαίνει πλούσιο, άρα ασφαλές. Και εννοείται ότι μπορεί να τα λέω λάθος.
    Ζιγκλέρ Mikuni N102.221 στο ελλαδιστάν δεν έχει, τάδε έφη γούγλης. Την μόντα στα πρότυπα που προτείνει (και δουλεύει) το αμερικάνικο φόρουμ την είχα στα πλάνα από τότε που το πήρα, αλλά αφού δουλεύει και δεν καίει πολύ έμεινε στα "κάποτε θα". 2,93 το ένα και 6.4 ευρώ μεταφορικά από Ηνωμένο Βασίλειο με βλέπω... Ανταλλακτικά άλλα μάλλον δεν θα χρειαστούν γιατί είχα ψωνίσει μιά 4άδα καρμπιρατέρ για κάβα το πάλαι ποτέ και φαίνεται "του κουτιού". Μπορώ θεωρητικά να τα ετοιμάσω και να τα κάνω σκάντζα με αυτά που φοράω.

virus 1.1 γράφει στο ένα "αυτάκι" της τάπας. Αυτό ψάχνουμε, λογικά; Χαζή ερώτηση, αλλά οι τάπες είναι ίδιες ή κάθε μάρκα έχει δικές της; Πχ η δική μου θεωρητικά δεν παράγεται πιά, τα μοντέλα που βγάζει ότι είχαν την ίδια είναι όλα παλιά οπότε οι πιθανότητες να παράγεται για εκείνα μικρές. Τι στο καλό ρε γμτ... Να την πάρω στο χέρι και να πάω Yamaha να μου βρουν μιά που να μοιάζει; Ναι ξέρω, τι λέει ο άσχετος, ζμπαθάτε με δεν έχω ξανασχοληθεί με το πράγμα δαύτο.

Και τώρα που το ξανάνοιξα κατάλαβα τι εννοούσε ο σαπίλας ότι μπορεί να φταίει η τάπα, κατάλαβα από που μπορεί να χάνει, ίσως σηκώνεται το καπάκι που σφραγίζει το ψυγείο από την πίεση και τα βγάζει από την υπερχείλιση, αν έχει κουρασμένο λαστιχάκι ή ελατήριο όντως μπορεί και να γίνεται χωρίς να υπάρχει πρόβλημα στο κύκλωμα ψύξης.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    υπαρχουν 2 συνηθσμενα μεγεθη ταπες και δουλευουν ολες σε 3-4 πιεσεις
    σε οποιοδηποτε καταστημα ανταλλακτικων πας με τη δικια σου δειγμα και παιρνεις καινουρια
    πιθανον το προβλημα να ειναι απο κει αλλα κι αν δεν ειναι τα λεφτα ειναι λιγα
    σε παρομοια περιπτωση σε παλιο αυτοκινητο την καθαρισα καλα εσωτερικα και στραβωσα ελαφρα προς τα μεσα τα αυτακια που ασφαλιζει ωστε να παταει το ελατηριο με μεγαλυτερη δυναμη τη βαλβιδα στην εδρα της και να στεγανοποιει

ναι αυτο το νουμερο λεω. 1.1 ειναι η πιεση που δουλευει. εχω ταπα 1.1. πμ να στην δωκω να δεις αν οντως φταιει η ταπα σου

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Εναλλακτικά, πηγαινε στο βενζιναδικο, βγαλε το πανω κολαρό, βαλε το κονφλερ και δωστου 1.1 bar να δεις τι θα γίνει...
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. ΠΡΟΒΛΗΜΑ:ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ Yamaha Z
    από Umicah στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 13/04/2010, 21:55
  2. Yamaha TTR Πρόβλημα στα ηλεκτρικά!!!
    από Voliminal στο forum Yamaha XT series
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 23/06/2009, 13:37
  3. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ Yamaha Yzf R1 2005