Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 26 από 26

Θέμα: Περί καυγάδων για όλα και τα πάντα παντού και πάντοτε "Ο Ελληνοέλληνας"

Ένα μέλος... Το avatar του/της Aggelos_SV
    Θα είχε ενδιαφέρον,αν κάποιοι εξ'όσων -ας το πω ευγενικά - διαφωνούν με το κείμενο του Λιαντίνη,παρέθεταν και κάποιο απόσπασμα που τους προκαλεί απέχθεια.
    Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους

Νέο μέλος
    Απ'οτι έχω καταλάβει,οι περισσότεροι ξενερώνουν με τον Λιαντίνη λόγω του τρόπου που επέλεξε να φύγει από την ζωή.Κάντε τον κόπο να διαβάσετε ολόκληρη την Γκέμμα (μια "άτυπη προοικονομία" του τέλους του) ή τα Ελληνικά,η γνώση που θα αποκομίσετε είναι μεγάλη και ουσιαστική,και δεν μιλάω απαραίτητα για τον θάνατο.Όπως λέει ο ίδιος, "όλη μου η ζωή ήταν μια μελέτη θανάτου,και μαζί με αυτό,μελέτησα άλλες 10 επιστήμες".Ακούστε τον να αναλύει μυθολογία,Πλάτωνα,Αριστοτέλη,Όμηρο,Καβάφη,Σολωμό,Σεφέ ρη,Ελύτη,Γκέτε,και αν έχετε ξανακούσει τα ίδια και με το ίδιο πάθος,τότε πάσο,αλλά αμφιβάλω.

Εκτός από τον θάνατο,το αγαπημένο θέμα του Λιαντίνη είναι ο έρωτας,ως γεννετήσια ορμή,ως συναίσθημα και ως θέμα στην παγκόσμια ποίηση.Άλλωστε,κατηγορήθηκε από την επίσημη εκκλησία για την ερμηνεία της εντολής " Ου μοιχεύσεις ", και την άποψη του περί έρωτος στην αρχαία Ελλάδα.Ότι έρχετε σε σύγκρουση με τους σύγχρονους κοινωνικούς θεσμούς είναι κατακριτέο από την κοινωνία,αυτό όμως δεν το καθιστά λανθασμένο.

Μπορώ να γράφω πολλά για τον Λιαντίνη,τον μελετάω χρόνια,γι αυτό θα σταματήσω εδώ.Κάντε τον κόπο και διαβάστε τον ή δείτε καμιά διάλεξη του στο youtube,ακούστε τι έχει να πει,θα εκπλαγείτε.

Φίλε cosgili,ναι θεωρώ τον Λιαντίνη ένα από τα καλύτερα μυαλά του 20ου αιώνα,έναν σύγχρονο Φιλόσοφο,έναν άνθρωπο γεμάτο γνώσεις και πάθος και υπόδειγμα Δασκάλου,γιατί θεωρείς το αντίθετο;

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Συμφωνώ απόλυτα με τον Antartis, o Λιαντίνης είναι ίσως η τελευταία πνευματική μορφή που γέννησε ο τόπος.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Antartis Προβολή μηνύματος
    Φίλε cosgili,ναι θεωρώ τον Λιαντίνη ένα από τα καλύτερα μυαλά του 20ου αιώνα,έναν σύγχρονο Φιλόσοφο,έναν άνθρωπο γεμάτο γνώσεις και πάθος και υπόδειγμα Δασκάλου,γιατί θεωρείς το αντίθετο;
    Προφανώς γιατί έχουμε διαφορετική αντίληψη περί "καλύτερου μυαλού". Διαφορετικοί άνθρωποι είμαστε, υποκειμενική κρίση έχουμε, και σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια ο Λιαντίνης δεν συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους του περασμένου αιώνα...με ΤΙΠΟΤΑ. Όσο για αυτό που αναφέρεις για τον θάνατό του, θεωρώ άδικο να μη συμπεριλαμβάνεται στην όλη κριτική. Καλώς ή κακώς, κάποιος θα πρέπει να κρίνεται, εκτός από το έργο του, και από τις πράξεις του, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί "φάρο" πολιτισμού. Όσο για το υπόδειγμα Δάσκαλου που αναφέρεις, η πεμπτουσία της διδασκαλίας είναι το προσωπικό παράδειγμα, και σε αυτό ο Λιαντίνης απέτυχε παταγωδώς.
    ...next thing you know, they'll take my thoughts away...
    KTM RC8
    Moto Guzzi V85TT
    SYM Symphony ST 125

Παλαιό μέλος Το avatar του/της MG-KTiNoS
    Εγώ θα σας συνιστούσα να μην μιλάτε τόσο απλά για την αυτοκτονία.
    Σας εύχομαι ειλικρινά να μην μάθετε ΠΟΤΕ περί τίνος πρόκειται και τι οδύνη
    βιώνει ο αυτόχειρας και οι γύρω του.
    ανανήψαντας

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el_hymador Προβολή μηνύματος
    Επέτρεψε μου να σου πω ότι το πνεύμα εκείνων των ανθρώπων δεν χρειαζόταν και δεν χρειάζεται να ωραιοποιηθεί. Μιλάμε για το πνεύμα. Όχι για την σαλαμοποίηση με δούλους - πολέμους - ιντριγκες κτλ-κτλ.
    να μην ξεχναμε οτι, αυτό ...των ανθρώπων. ειναι μια γενικότητα που περιλαμβάνουμε 6-7 αιώνες με 3 -4 ανα αιωνα
    κάνοντας σύγκριση με τα μυαλά του 20 αιώνα και της ανακαλύψεις τους, απομυθοποιούμε λιιιγω εστω ή...?

Συμφωνώ απόλυτα με τον Antartis, o Λιαντίνης είναι ίσως η τελευταία πνευματική μορφή που γέννησε ο τόπος.
    τα νεκροταφεία ειναι γεματα με τελευταίους και αναντικατάστατους

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Aggelos_SV Προβολή μηνύματος
    Θα είχε ενδιαφέρον,αν κάποιοι εξ'όσων -ας το πω ευγενικά - διαφωνούν με το κείμενο του Λιαντίνη,παρέθεταν και κάποιο απόσπασμα που τους προκαλεί απέχθεια.
    άλλο απομυθοποίηση
    άλλο διαφωνία
    και άλλο απέχθεια

Νέο μέλος
    Η σύγκριση σύγχρονων επιστημόνων με αρχαίους είναι άκυρη.Οι σύγχρονοι πάτησαν σε ανακαλύψεις των παλαιών για να μεγαλουργήσουν,χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει την ευφυία τους.Διάνοια ο Τέσλα,διάνοια ο Αριστοτέλης.
    Διάνοια ο Αινστάιν,τρομερά πνευματικά μεγέθη και πρωτοπόροι ο Δημόκριτος,ο Θαλής,ο Πυθαγόρας,ο Ηράκλειτος και τόσοι άλλοι.Εκτός απο την επιστήμη,οι Έλληνες γέννησαν και την φιλοσοφία.Ο Φρόυντ δεν είπε κάτι σπουδαιότερο απο τον Σωκράτη ή τον Διογένη.Ο Νίτσε δήλωνε φανατικός μελετητής της αρχαίας γραμματείας (κάτι που φαίνεται στα γραπτά του) και φιλέλλην,όπως και ο Αινσταιν,οι ίδιοι οι επιστήμονες αναγνωρίζουν το μεγαλείο και τα επιτεύγματα των αρχαίων και εμείς οι ίδιοι τα σνομπάρουμε.Κάτι θα ξέρουμε παραπάνω...

@cosgili Σέβομαι αυτά που γράφεις.Προς αποφυγή παρεξήγησης,εννοούσα από τα μεγαλύτερα ελληνικά μυαλά,σαφώς και δεν ήταν Hawkin.Θέλω λίγο να σταθώ στο εξής " Όσο για αυτό που αναφέρεις για τον θάνατό του, θεωρώ άδικο να μη συμπεριλαμβάνεται στην όλη κριτική. Καλώς ή κακώς, κάποιος θα πρέπει να κρίνεται, εκτός από το έργο του, και από τις πράξεις του, ειδικά από τη στιγμή που αποτελεί "φάρο" πολιτισμού ". Θυμήσου, ότι και ο Σωκράτης επέλεξε να πιεί το κώνιο. Όπως και ο Εμπεδοκλής επέλεξε να πηδήξει στο ηφαίστειο της Αίτνας.Δεν νομίζω ότι το έργο τους και η συμβολή τους στην επιστήμη κρίνονται από την στίγμη του θανάτου τους όμως.Εξετάζουμε το έργο του καθενός καθαρά απο επιστημονική άποψη,όχι απο το πως επέλεξε να ζήσει/πεθάνει.Άλλωστε πολλοί λόγιοι και επιστήμονες ήταν βαθιά αντικοινωνικοί,άλλοι ομοφυλόφιλοι,άλλοι τρελοί (για τους υπόλοιπους),άλλοτε κρίνονταν και καίγονταν ως αιρετικοί κλπ

Τα πιστεύω του Λιαντίνη μπορούμε να τα συνοψίσουμε (χοντρά χοντρά) σε αυτό που είχε πει. " Να ζείτε κάθε μέρα της ζωής σας γιατί δεν θα ξαναέρθει,να ρουφάτε την ζωή,μέσα στα όρια της ηθικής".Το γράμμα που άφησε στην κόρη του και η τελευταια του διάλεξη πριν εξαφανιστεί,τα λένε βέβαια πολύ καλύτερα απο εμένα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tai Προβολή μηνύματος
    να μην ξεχναμε οτι, αυτό ...των ανθρώπων. ειναι μια γενικότητα που περιλαμβάνουμε 6-7 αιώνες με 3 -4 ανα αιωνα
    κάνοντας σύγκριση με τα μυαλά του 20 αιώνα και της ανακαλύψεις τους, απομυθοποιούμε λιιιγω εστω ή...?

τα νεκροταφεία ειναι γεματα με τελευταίους και αναντικατάστατους

άλλο απομυθοποίηση
    άλλο διαφωνία
    και άλλο απέχθεια

Να απομυθοποιήσουμε τι ακριβώς;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Antartis Προβολή μηνύματος
    .Δεν νομίζω ότι το έργο τους και η συμβολή τους στην επιστήμη κρίνονται από την στίγμη του θανάτου τους όμως
    ισα ισα ο Σωκράτης επειδή ήπιε το κώνειο δικαίωσε την διδασκαλία του.
    Πολλες φορές ο τρόπος του θανάτου επιβεβαιώνει ή ακυρώνει την διδασκαλία

Τα πιστεύω του Λιαντίνη μπορούμε να τα συνοψίσουμε (χοντρά χοντρά) σε αυτό που είχε πει. " Να ζείτε κάθε μέρα της ζωής σας γιατί δεν θα ξανάρθει,να ρουφάτε την ζωή,μέσα στα όρια της ηθικής".Το γράμμα που άφησε στην κόρη του και η τελευταια του διάλεξη πριν εξαφανιστεί,τα λένε βέβαια πολύ καλύτερα απο εμένα.
    σωστά και ωραία αλλα δεν ήταν κάτι νεο αυτά που ειπε, και στην διάλεξη και στον αποχαιρετισμό.
    Είχαν (περίπου) ειπωθεί πολλάκις
    hymadorie απομυθοποίηση των μεγεθών. Ναι ήταν μεγάλοι οι παλαιοί αλλα δεν είναι μικρότεροι και οι νεότεροι.
    δλδ θέλω να πω, ο εφευρέτης του κάρου δεν είναι τιτανομεγιστος μπροστά στον κύριο OTO με τους κύκλους του και τα μοτερια του.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από tai Προβολή μηνύματος
    hymadorie απομυθοποίηση των μεγεθών. Ναι ήταν μεγάλοι οι παλαιοί αλλα δεν είναι μικρότεροι και οι νεότεροι.
    δλδ θέλω να πω, ο εφευρέτης του κάρου δεν είναι τιτανομεγιστος μπροστά στον κύριο OTO με τους κύκλους του και τα μοτερια του.
    Οι τελευταίας γεννιάς κεφαλοσπορίνες καλύπτουν εξαιρετικά ευρύτερο φάσμα ως αντιβιοτικά σε σχέση με την πενικιλίνη αλλά όλοι τον Φλέμινγκ και τη μούχλα του μνημονεύουμε (και δικαίως). Από κάπου ξεκινάνε όλα, στην προκειμένη περίπτωση η δυτική σκέψη θεμελιώθηκε πάνω στους αρχαίους και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το παραβλέψουμε, να το εξισώσουμε ή να το απομυθοποιήσουμε. Άποψη μου βέβαια και χωρίς ίχνος σωβινιστικοπατριωτισμού...

Οι τελευταίας γεννιάς κεφαλοσπορίνες καλύπτουν εξαιρετικά ευρύτερο φάσμα ως αντιβιοτικά σε σχέση με την πενικιλίνη αλλά όλοι τον Φλέμινγκ και τη μούχλα του μνημονεύουμε (και δικαίως). Από κάπου ξεκινάνε όλα, στην προκειμένη περίπτωση η δυτική σκέψη θεμελιώθηκε πάνω στους αρχαίους και αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να το παραβλέψουμε, να το εξισώσουμε ή να το απομυθοποιήσουμε. Άποψη μου βέβαια και χωρίς ίχνος σωβινιστικοπατριωτισμού...
    Δεν διαφωνώ επι της ουσίας, αλλα περί του μεγέθους, που το έχουμε ασύμμετρα μεγιστοποιήσει, για να είμαστε περισσότερο περήφανοι απο τους άλλους. Οι δικοί μας τον ειχαν ΠΟΛΥ μεγαλύτερο κλπ

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. 8.0 λίτρα V10........νόμιμο με πινακίδα και τα πάντα όλα.
    από George_Sp στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2012, 00:00
  2. Για ολα φταινε τα μινι
    από all right στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2008, 13:15
  3. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 13/05/2008, 14:58
  4. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2005, 08:18

Κανόνες δημοσιεύσεων