Βρέθηκε σπιτι με πάρκινγκ οποτε το άμεσο πρόβλημα διευθετήθηκε
Περισσότερα σε λίγες μέρες
Ευχαριστω![]()
Βρέθηκε σπιτι με πάρκινγκ οποτε το άμεσο πρόβλημα διευθετήθηκε
Περισσότερα σε λίγες μέρες
Ευχαριστω![]()
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Κρίμα που φεύγεις.
Αλλά σωστό για σένα!
Μακάρι να μπορούσαμε να εξάγουμε τους παπάρες.
Κρίμα γαμώτο..
Χωρις να σε γνωρίζω προσωπικά.
Να είσαι καλά!
Και αν χτυπα ξυλο γινει η στραβη.....που θα βγαλουν ακρη οι ασφαλιστικες μεταξυ τους;;; η γνωμη μου ειναι να ασφαλιστεις στην ιδια χωρα!
Γαλλία λόγω οδικής γειτνίασης με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχεις κανένα πρόβλημα με το 6 μηνο, κανένας δεν πρόκειται να σε σταματήσει για να σε ρωτήσει πότε μπήκες πότε βγήκες.
το κριτήριο είναι το οικονομικό, ό,τι από τα δύο βγαίνει φθηνότερο το κάνεις.
Σε πια πόλη πας;
Βρετανη, κοντά στη Rennes. Θενκς γκαις
Τζουλς θα μιλήσουμε
71°1′8″N 25°47′50″E
48°07'01.6"N 1°27'50.9"W
Le Servonais
Πές του, του "χέστη", να το ξανατσεκάρει γιατί νομίζω ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι παντού στην ευρωπαική ένωση ο ίδιος...6 μήνες νόμιμα αλλά μετά πρέπει να βγει από την χώρα για άλλους 6...Φυσικά κανείς δεν ενδιαφέρετε και μόνο αν κάτσει στραβή θέλει προσοχή...
Το τυπικά σωστό μάλιστα είναι να δηλώσεις το όχημα σου στις αρχές όταν κατοικήσεις στην χώρα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα(2 εβδομάδες περίπου...) έτσι ώστε σε περιπτώσεις παραβάσεων να σε βρίσκουν...φυσικά αν το κάνεις αυτό, στο εξάμηνο ή πας ταξιδάκι εξωτερικά ή αλλάζεις πινακίδες...
Αν πάλι δεν το δηλώσεις και παραμείνεις 3χρόνια ας πούμε, έρχετε η στιγμή του ελληνικού ΚΤΕΟ...οπότε ή κάνεις το ταξιδάκι ή αλλάζεις πινακίδα...ή δεν περνάς ΚΤΕΟ και παρακαλάς να μην μπλέξεις...
Σκατόκατάσταση γενικά...
Καπετάνιο η "γαλατία"-Βρετάνη είναι σούπερ...κρασί και φαγητό τοπ, κρύος ο ωκεανός αλλά ωραίο κλίμα...Καλά να περνάς![]()
μη ζητας μονο χρονια απο τη ζωη,δωσε ζωη στα χρονια
σε ωραίο μέρος πάς
καλή αρχή
τώρα για το θέμα του 6μηνου. Από όσο γνωρίζω το όλο θέμα έχει να κάνει με τη χρήση του δρόμου (σαν να λέμε τέλη κυκλοφορίας). Δεν επιτρέπεται να έχεις το όχημα πάνω από έξι μήνες το χρόνο σε δημόσιο δρόμο. Το ερώτημα είναι πώς μετράται αυτό; Αν έχεις τη μηχανή στο ιδιωτικό σου πάρκιν αυτό δεν είναι δημόσιος δρόμος. Όσοι ζουν κοντά σε σύνορα και εργάζονται σε γειτονικές χώρες (πχ γερμανία σε λουξεμβουργο ή γαλλία σε βέλγιο ή βέλγιο σε λουξεμβούργο κλπ) κοινούνται σχεδόν καθημερινά και μοιράζουν τα ετήσια χιλιόμετρα τους σε δύο χώρες ή και παραπάνω. Το έξι μήνες (όπως εγώ το έχω αντιληφθεί) είναι αθροιστικό. Τώρα στο νησί επειδή αναγκαστικά θα φύγεις και θα έρθεις με πλοίο μπορείς να έχεις πρόβλημα γιατί απλούστατα θα σου πουν μπήκες τότε και δεν έχεις βγει άρα αναγκαστικά είσαι εδώ πάνω από 6 μήνες. Ενώ στις άλλες χώρες κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι είσαι συνέχεια στην ίδια χώρα και συνεπώς δεν ασχολούνται.
Μάνο σώστα τα λες και καταλήγεις στο συμπέρασμα "συνεπώς δεν ασχολούνται"...Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι νόμιμος...απλά κάπου ο νόμος μπάζει και το εκμεταλευόμαστε όσο μας παίρνει...ΑΛΛΑ η Ελλάδα και η Γαλλία δεν συνορευουν ούτε και έχουν κοντινά σύνορα... κάποια στιγμή το "ελληνικό" 'οχημα θα χρειαστεί ΚΤΕΟ... σε περίπτωση εμπλοκής σε διαπιστωμένη παράβαση ή ατύχημα τα πράγματα ίσως περιπλακούν... και γενικά δεν είναι μια safe κατάσταση που σε κάνει να κυκλοφορείς χωρίς δευτερες σκέψεις... Αν κάποιος το επιλέξει να το κάνει απλά καλό είναι να γνωρίζει ΚΑΙ το γράμμα του νόμου ωστε να ξέρει και πως θα συμπεριφερθεί/απαντήσει αν του κάτσει "στραβή"...
υ.γ.1 Είναι όπως με τις εκλογές που όπως λέει ο Τζιμάκος μπαίνεις στο παραβάν και κάθεσε με τις ώρες...κανείς δεν σε κουνάει...αναποφάσιστος...διαβάζεις και τον Ριζοσπάστη του '45...Νομικό κενό...![]()
υ.γ.2 Που βρίσκεσε τώρα ρε Μάνο? μήπως να κανονίσουμε κανά σουαρέ στη Βρετάνη να μοιράσουμε την απόσταση να δούμε και τον Καπ10?![]()
εμενα 8 χρονια στη κατανια της σικελιας...σ αυτα τα χρονια ειχα 2 xt και μετα πηρα μια αφρικα γιατι δεν τη παλευα στα ταξιδια...ολα τα μηχανακια με ελληνικες πινακιδες γιατι οι ιταλοι δεν ξεραν τι ζητουσαν στην ασφαλεια...οποτε με σταματησαν οι μπατσοι ποτε δεν μου ζητησαν να τους δειξω αυτα που λετε για 6μηνα και τετοια...μπορει να ετυχε ομως...
υγ. σε οσα ταξιδια εκανα σε ισπανια, γαλλια ιταλια ποτε δεν μου ζητησαν κατι περισσοτερο απο αδεια, διπλωμα ασφαλεια....
τα βυζια της Παολα δεν εχουν σιλικονη....ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
Λέμε ακριβώς το ίδιο...δεν το ψάχνουν γενικά... αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι είσαι νόμιμος...και μένα με είχαν σταματήσει και τα λέγαμε για διακοπές στην Ελλάδα και σαχλαμαρίτσα...αν είχα εμπλακεί σε κανά τροχαίο δεν ξέρω αν ήταν το ίδιο...Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες και το ρίσκο για όσο γουστάρει ...
τα ταξίδια τι σχέση έχουν? μιλάμε για μόνιμο κάτοικο εξωτερικού...
Επίσης με το αυτοκινητο που είναι και τεκμήριο διαβίωσης έχεις και λιγότερα βάσανα με την ελληνική εφορία αν δεν το έχεις έξω με ελληνικές πινακίδες...
Στην τελική κάθε περίπτωση είναι διαφορετική λόγω χώρας, οχήματος, εποχής, προσωπικών χαρακτηριστικών κτλ...και ο καθένας κρίνει αι αποφασίζει με βάση τις δικές του προτερεότητες και ανάγκες...
Νομίζω το εξαντλήσαμε και ο καπετάνιος έτσι και αλλιώς άλλο ρώτησε.
![]()