Γερασες καημενε. Αστα τα σαπια!!
και αν δεν έχεις πισίνα εύκαιρη,
παίρνεις μια από αυτές τις μεγααααλες μπάλες γυμναστικής και κάνεις 10 λεπτά ημερησίως απαλές ασκησούλες.
Εγώ έτσι γλίτωσα το χειρουργείο.
Βασικά
Ψάχνω γνώμες από ομοιοπαθεις κυρίως
Όπως ο tzimidis
Δηλαδή τι μπορώ να κάνω να την παλέψω
Φίλε μην ξαναχρησιμοποιήσεις την τσουτσού σου παρά μόνο για κατούρημα, το πρώτο που πρέπει να κάνεις.
Μην ξανα καβαλήσεις μοτοσακό παρά μόνο αυτοκίνητο, μην ξανα πιείς και μην ξανα καπνίσεις, νωρίς για ύπνο το βράδυ (άσε τις μεταμεσονύκτιες τσόντες δεν είναι για σένα). Ποτέ ξανά βουνό με το μηχανάκι και όλα κομπλέ.
Να σωθείς και να σου περάσουν όλα, μπααα δεν παίζει, αλλά θα σου φανούν οι μήνες αιωνιότητα και μια χαρά παππούδι θα είσαι, καβαλάς και την παππουδιέρα όλα κομπλέ.
![]()
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
"These violent delights have violent ends
And in their triumph die, like fire and powder
Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).
κοίτα , εγώ μετά από έντονους πόνους πήγα για μαγνητική (ΔΕΝ ξαναμπαίνω εκεί μέσα , που να μου τάξεις το Τζόκερ) βρέθηκα με δισκοκήλες σε μερικούς σπόνδυλους χαμηλά, ζημιά στην Ιππουρίδα και διάφορα άλλα όμορφα.
Πρώτη γνώμη : μόνο με χειρουργείο θα γιάνεις.
Δεύτερη γνώμη :Κόφτο μηχανάκι και έλα να σε χειρουργήσω.
Τρίτη γνώμη :Χάσε 40 κιλά (150 ήμανε ) και πάμε για χειρουργείο
Για να μην τα πολυλογώ, επικοινώνησα και με 2 φίλους γιατρούς στο εξωτερικό και τους έστειλα με mail τη μαγνητική και τις διαγνώσεις , και ακόμα γελάνε..........................
Και οι δύο (αμφότεροι έλληνες , Γερμανία ο ένας και Αυστραλία ο έτερος) μου συνέστησαν σαφώς δίαιτα , και ασκήσεις με τη μπάλα γυμναστικής για ενδυνάμωση ραχιαίων-κοιλιακών . το χειρουργείο είναι η έσχατη των εσχάτων λύση (και όχι η πρώτη που προτείνεται εδώ).
Με τη φυσικοθεραπεία μπορεί να μην εξαφανιστούν οι κήλες στο 100% , αλλά οι πόνοι και τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν, αναίμακτα , ανώδυνα και ανέξοδα (κόστος μπάλας 10-15 € + μερικά παυσίπονα 5-10 €).
Ισως στο μέλλον να χρειαστώ τελικά το μαχαἰρι , αλλά 5 χρόνια τώρα είμαι περδίκι, 41 χρονώ παίδαρος.
Βρες έναν φυσιοθεραπευτή να του πεις που πονάς να σου υποδείξει τις κατάλληλες ασκήσεις. (Το ιντερνετ είναι γεμάτο από προτάσεις-ασκήσεις, αλλά για θέματα υγείας δεν είναι να το εμπιστεύεσαι ιδιαιτερα )
Και σαφώς το μηχανάκι δεν βοηθάει. Καπως μου είχαν εξηγήσει ότι η καθιστή σταση που παίρνει το σώμα στη μηχανή επιβαρύνει τη μέση πάρα πολύ αλλά αν μπω σε λεπτομέρειες μάλλον μαλακίες θα γράψω. Κάτι για το ζελέ μεταξύ των σπονδύλων που προεξέχει και τελικά βγαίνει έξω δημιουργώντας την κήλη.
τη χρησιμοποιείς άνετα , αλλά μόνο σε ύπτια στάση (ξεκούραστος ΚΑΙ με συνταγή γιατρου)
Εγω παλι ειχα μετατοπιση σπονδυλου...ο τελευταιος σπονδυλος πιεζε το ζελε και τα ποδια μου ηταν μουδιασμενα σε σημειο να μην μπορω να σταθω ορθιος..ειχα φτασει σε σημειο να κανω 45 λεπτα να συκωθω απο το κρεβατι απο πονο κλπ... τελικα την παλεψα με χαπια.. και τωρα νιωθω καποιες ενοχλησεις μερικες φορες οταν κουραζομαι στην δουλεια..αλλα οκ με ξεκουραση περναει... ειχα ρωτησει τον γιατρο αν θα εχω θεμα με την μηχανη..η αν φταιει η μηχανη και μου ειπε ΟΧΙ..κανενα απολυτως θεμα με μηχανη ! προσοχη οταν πας να σηκωσεις βαρος... σιγουρα τα κιλα παιζουν ρολο... γυμνασε τους ραχαιους... και το σημαντικοτερο μην παιρνεις χαπια απο μονος η οτι σου λενε οι φιλοι...μεγαλη μλκ..
Now people keep asking if we're going to change
I look'em in the eye
Tell'em no fucking way !!!
Το λοιπονε!
Αποφευγεις να σηκωνεις βαρη. Πηγαινεις συχνα Ποζαρ για λουτρα και το καλοκαιρι οπωσδηποτε μπανιο στη θαλασσα (μπανιο ε! οχι φραπε, ξαπλωστρα και ματι). Πας γυμναστηριο με προγραμμα που θα σου δωσει φυσιοθεραπευτης (τον οποιο καλο θα ειναι να επισκευτεις) για να ενδυναμωσεις ραχαιους ωστε να πεφτει λιγοτερο φορτιο στη μεση. Αποφευγεις τα κρυα, τουτεστιν κρυο μπανιο, κρυος αερας, υγρασιες κλπ. Φορας συχνα πυκνα ζωνη μεσης θερμαντικη. Συνεχιζεις να καβαλας αλλα με ζωνη μεσης και προστασια καλη απο το κρυο.
Αν, ω μη γενοιτο, χρειαστεις γιατρο για σερβις ξερω τον καλυτερο νευρολογο-νευροχειρουργο ειδικευμενο στη σπονδυλικη στυλη στη Θεσ/νικη. Κορυφαιος γιατρος, καθηγητης πανεπιστιμιου στο ΑΠΘ και καλος ανθρωπος.
MADE IN JAPAN 日本製
Ψάξτην λίγο και με θεραπεία με όζον.
Φιλαράκι με δισκοκήλες που στο νοσοκομείο στο Κιλκις τον πήγαμε με το καροτσάκι , έκανε μια σειρά ενέσεις στα Γιαννιτσά και τώρα χορεύει !!!!
Λίγο μπανάκι στο Ποζαρ , κανένα τσιπουράκι μετά και είσαι αστέρι![]()
παρα πολυς κοσμος προβλημα με μεση (κι εγω)
πρωτη λυση:φουλ κοιλιακους και ραχιαιους ωστε να αποφορτιστει η σπονδυλικη στηλη (σωστα ομως οχι οτι ναναι)
δευτερη λυση: κολυμβητηριο συστηματικα (αν εχεις κοντα και αν υπαρχει χρονος)
το μαχαιρι ξεχασε το![]()
Εγώ έχω κήλη στον αυχένα μετράει;
Χωρίς πλάκα, η κήλη στον αυχένα είναι αρκετά πιο σοβαρή λόγω μυνιγγικού σάκου και στενού χώρου.
Λόγω δουλειάς και κύκλου πήγα σε 3 χειρουργούς ορθοπαιδικούς και οι 3 μόλις έκαναν κλινική διάγνωση μου έλεγαν δεν χρειάζεσαι τίποτα. Μόλις έβλεπαν τη μαγνητική...χειρουργείο.
Σημείωση, έχω ξάδελφο φυσικοθεραπευτή με εξειδίκευση σε βελονισμό, laser και πολύ μεγάλη πείρα σε αθλητικούς τραυματισμούς. Σε συζήτηση που κάναμε μου λέει ξεχνας το μαχαίρι, ΜΟΝΟ σε extreme καταστάσεις και όταν δεν υπάρχουν άλλες λύσεις. Επίσης με το μαχαίρι (σπονδυλοδεσία ή μόσχευμα) αλλάζουν οι δυνάμεις στην σπονδυλική και πολυ πιθανά να εμφανιστεί νέα κήλη πιο πάνω ή πιο κάτω. Το βασικό μου είπε είναι φυσικοθεραπεία με laser για να αφυδατωθεί η κήλη και να μαζέψει κάποια χιλιοστά ώστε να μην χτυπάει νεύρο και μυνιγγικό σάκο που χτυπούσε εμένα (κυρίως μουδιάσματα αλλά κανονική δύναμη). Από εκεί και πέρα φουλ ασκήσεις για ενδυνάμωση των μυών που στηρίζουν τον αυχενα και να αποφέυγω κάποιες κινήσεις και πολλούς κραδασμούς (έκοψα το ποδήλατο στο βουνό, στην πόλη μόνο με ψηλό τιμόνι για να έχω σωστή θέση).
Ο τελευταίος γιατρός που είδα, νευροχειρουργός μου είπε καθαρά, δεν χειρουργούμε κήλες αν δεν υπάρχει σοβαρό νευρολογικό πρόβλημα, τελεία και παύλα.
Το ίδιο ισχύει και για τη μέση, με φυσικοθεραπείες (ρεύματα και λαμπες μόνο δεν κάνουν τίποτα στην κήλη, μόνο στους μύες για χαλάρωση...ψάξε να βρείς κάποιον που να ξέρει απο laser -ινδιο,αλουμίνιο) και γυμναστική ραχιαίους κοιλιακούς. Όσο λιγότερα κιλά τόσο καλύτερο για να μην την επιβαρύνεις περισσότερο. Επίςης το μπάνιο βοηθάει σε όλα!!
Στη μηχανή επίσης θέλει καλή γυμναστική στα πόδια για στήριξη εκεί ενώ έχει φτιάξει την πλάτη να αντέχει.
Περαστικά και μην τα παρατας γιατί τότε σαραβαλιάζεις εντελώς!!
Ρε παιδιά ο γιατρός μού δεν είπε για χειρουργείο, ούτε ότι επηρεάζει τόσο η μηχανή, γιατί κάθεσαι μεν αλλά σφίγγεις πόδια- γόνατα, και ρίχνεις και βάρος στα χέρια,η οδήγηση κουτιού είναι περισσότερο επιβλαβης γιατί όλο το βάρος τού σώματος πέφτει στην μέση, πάνω σε αυτό να πω πως τα τελευταία χρόνια η οδήγηση τού αυτοκινήτου για μεγάλη απόσταση μού προκαλούσε πονο και εντονο μάλιστα( Αριδαία - Βόλος )
Όταν έφερα τον Απρίλιο το στρώμα από Αθήνα εδώ, δεν πονεσα καθόλου
Δηλαδή για να μην μακρυγορουμε, άσκηση, κολύμβηση,αποφυγη βάρους - όσο γίνεται - και σχεδόν πάντα ζώνη στην μηχανή
Οσο ζοριζεσε "φουσκωνουν" οι κοιλες.Αν ειναι λιγο φουσκωμενες και ζοριστεις φουσκωνουν περισσοτερο και εχεις θεμα.Μαθε να κανεις την παπια οταν νοιωθεις οτι εχεις προβλημα.