Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 18 από 18

Θέμα: Επικίνδυνη ταλάντωση τιμονιού

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από aardvark Προβολή μηνύματος
    Μιας και είδα ότι ξεθάφτηκε αντίστοιχο θέμα στην ενότητα των cbf να πω και γω εδώ τον πόνο μου.
    Μετά από αλλαγή ρουλεμάν τιμονιού(κωνικά) στο vstrom άρχισα να έχω πολύ έντονες ταλαντώσεις στο τιμόνι.
    Όταν λέμε έντονες εννοούμε πολύ έντονες.Την πρώτη φορά που το έκανε ήταν μόλις το πήρα από τον μάστορα και έφυγα για Χαλκιδική.
    Ίσα που κατάφερα να σταματήσω δεξιά με το τιμόνι να ταλαντώνεται στα όρια του tank slapping.Πήγα και γύρισα με την ψυχή στο στόμα.Η ταλάντωση εμφανίζεται σε όλο το φάσμα των ταχυτήτων πάνω από τα 60-70 και δημιουργείται με οποιαδήποτε αφορμή όπως πλευρικός άνεμος, διαμήκης ανωμαλίες του δρόμου κλπ όμως αντί να κουνηθει το τιμόνι και να επανέλθει στην θέση του δημιουργεί μια προοδευτικά αυξανούμενη ταλάντωση η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί.Ο μάστορας με τον οποίο σημειωτέον ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα τόσα χρόνια αρχικά το απέδωσε σε ζυγοστάθμιση μπροστινού.Επειδή ήταν ώρα έτσι και αλλιώς να αλλαχθούν τα Metzeller έβαλα καινούργια τα οποία φυσικά ζυγοσταθμίστηκαν. Καμία βελτίωση. Έβγαλα την γέφυρα που φορούσα μπροστά καμία βελτίωση.Οπότε την επόμενη εβδομάδα θα το βάλουμε μέσα για λύσιμο του μπροστινού να δούμε τι σκατά φταίει.Ο μάστορας ορκίζεται πάντως ότι το πρόβλημα δεν είναι από τα ρουλεμάν.Είχε ποτέ κανείς αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?

PS Τα πικρόχολα και κακόψυχα σχόλια για την οδηγική συμπεριφορά των vstrom γίνονται δεκτά μόνο αν είναι εξόχως ευφάνταστα.
    Εγω ειμαι κακεντρεχης και σιγουρα θα μου περνουσε απο το μυαλο το ενδεχομενο ο μαστορας να εκανε καμια τραμπα κανα αμορτισερ η μπροστινο.
    Οπως και να'χει, το να πας ενα μηχανακι για ρουλεμαν τιμονιου και μετα να κουναει κατι λεει για τον μαστορα. Εκτος κι αν ειναι αυτο που λεει ο Στεφανος, το οποιο ομως μου φαινεται λιγο απιθανο.
    Θα προτεινα παντως σε καθε περιπτωση να ελεγχθει αν τα ρουλεμαν ειναι σωστα φωλιασμενα και σφιγμενα.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από el-Gatto Προβολή μηνύματος
    Αυτό ακριβώς.
    Και καλό θα είναι ,πρίν σφίξεις την προφόρτιση για να βγείς για δοκιμή ,να ελέγξεις κ το ότι λειτουργεί σωστά η πίσω ανάρτηση.
    Εννοώ να δουλεύουν οι αποσβέσεις της.
    Κοινώς ,να μην έχει "κλάσει" κ δουλεύει μόνο το ελατήριο σαν σουμιές.
    Το πιο πιθανό είναι αυτό. Τέτοιες ταλαντώσεις ξεκινάνε από πίσω. Το πρόβλημα εκτιμώ (ιντερνετικά) πως προϋπήρχε και δεν το είχε αντιληφθεί ο φίλος μας. Στους περισσότερους έχει συμβεί να μην έχουμε αντιληφθεί εξ αρχής κάποιο θέμα της μοτό και να ψαχνόμαστε μετά. Το ότι δύσκολα θα το παραδεχτούμε είναι άλλο.

Ε τώρα αν δεν έχει τοποθετήσει σωστά τα ρουλεμάν τι να πω; Σκότωμα...;
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Η αλήθεια είναι ότι δεν πήγε το μυαλό μου οτι μπορεί αυτές οι ταλαντώσεις να ξεκινάνε από πίσω.Μόλις μπορέσω θα βγάλω την μπαγαζιέρα αν και την φοράω 6 χρόνια χωρίς πρόβλημα, θα δοκιμάσω να σφίξω και την προφόρτιση και ίσως να σκληρήνω και το μπροστινό πρίν πάω στον μάστορα την Τετάρτη.Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι δοκιμές είναι ιδιαίτερα αγχωτικές γιατί αναγκάζομαι να σταματήσω όπως όπως όταν ξεκινάει τις ζειμπεκιές.
    Αισιόδοξοι είναι μόνο οι απληροφόρητοι.

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Ταλάντωση τιμονιού σε KLE 500, τι είναι;
    από sogrwig στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2012, 17:59
  2. Ταλάντωση τιμονιού
    από jp79 στο forum Yamaha Fazer
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2009, 21:15
  3. Ερώτηση για "κούνημα" τιμονιού σε Ζ750...
    από modeerf στο forum Kawasaki Z series
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 19/05/2006, 09:43
  4. Επικινδυνη οδηγηση...αυτοκινητου κ' πεζων
    από Πατρινός στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 15/11/2004, 22:00
  5. αντίβαρα τιμονιού
    από kchrono στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2004, 17:35

Κανόνες δημοσιεύσεων