Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 106

Θέμα: Αγορά μηχανής SM (motard) - τη γνώμη σας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από darknezz Προβολή μηνύματος
    τι παίζει από συντήρηση για το husqvarna 630/610 ? εχω ακούσει ότι τσουζει λίγο ? ή λάθος ?

οταν λες "οι καινουργιοι δουκες (690) δεν ειναι sm...street μονοκυλινδρα ειναι..." από ποιά χρονολογία και μετά ? οι τελευταιοι οντως πιο στρεετ δειχνουν. Αλλά τα μοντελα 2008-11 ? και θέλω πάντα μετά το 2007-8 διότι το παλαιότερο μοτερ της ΚΤΜ δεν ηταν κι οτι καλύτερο.

οτι συντηρηση θελει ενα big bore μονοκυλινδρο θελουν και τα husqvarna...
    δεν εχω ιδεα απο τιμες στα σερβις τους, αλλα δεν σε υποχρεωνει κανεις να τα πας αντιπροσωπεια...
    υπαρχουν καλοι μαστορες που μπορουν να κανουν τα βασικα με ασφαλεια...
    το θετικο με τα husqvarna ειναι οτι ειναι αρκετα φτηνα σε αγορα (ειτε καινουργιο, ειτε μεταχειρο)...

δες εδω τα duke που εχουν βγει...

μιλαω για τα 2008 και μετα μοντελα που εχουν πλασαριστει σαν 690 (αλλα ειναι 650cc) και ειναι στην αγορα σαν duke III...

πιο πισω (τα duke II δλδ) ειναι sm μοντελα...τα 690 και μετα δεν ειναι...

εγω δεν εχω ακουσει να εχει βγει βλαβη σε μοτερ απο duke III...αντιθετα απο duke II ηταν συχνοτατο φαινομενο...

Επειδή το θέλω για καθημερινή χρήση έχω απορρίψει κάτι SXV κλπ όπου πρέπει να χεις κολλητό το μάστορα και κάθε 2 μήνες συνεργείο για συντήρηση. To KTM 950 SM που πε ο φίλος παραπάνω απορρίπτεται λόγω βάρους. Δεν θέλω πια 185 και 195 κιλά. Αν θέλω σε αυτή τη κατηγορία, περιμένω να μαζέψε μερικά φράγκα ακόμα, να βάλω καμιά δόση γραμμάτειο και να παω μια και καλή στο hyper motard της ducati.

Σκέφτομαι πως στην περίπτωσή μου μάλλον 3 επιλογές έχω :

ΚΤΜ 690 Duke III (μοντελο εως 2011)
    KTM 690 SMC
    Husqvarna 610-630

Το Duke μου φαίνεται πιο ωραίο καθότι έχει και πιο ωραίες ζάντες, είναι πιο "μηχανή" (χωρίς να χάνει τον SM χαρακτήρα της) κι αν είχε τη μουσούδα του SMC (δηλαδή φανάρι και φτερό), μαλλον θα είχα καταλήξει σε αυτό. Δεν ξέρω αν μπορώ να κάνω αυτές τις αλλαγές (φανάρι, φτερό) και τι κόστος θα έχω. Επίσης είναι όριακα στο βάρος που ψάχνω καθώς δεν θα ήθελα το μηχανάκι να ξεπερνά τα 150 κιλά.

Το 690 SMC αν και επίσης ωραίο ως σχεδιασμός, όλα αυτα τα πορτοκαλι στις ζάντες και τα πολύχρωμα μου θυμίζουν λίγο γυφταριό και κιτσαρία τύπου "ρόδα τσάρκα και κοπάνα". Είναι όμως στην ουσία κοντά σε αυτό που ψάχνω.. Ελαφρύ, δυνατούτσικο, δεν ξέρω από συντήρηση τι κάνει.

Τέλος το husqvarna επίσης μέσα στις προδιαγραφές αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με συντήρηση και κόστος ανταλλακτικών. Κάτι που πρέπει να ψάξω.

Τώρα, αν καταλέιξω στον δούκα, μπορώ να του βάλω aftermarket ανταλλακτικά, δηλαδή να τον κάνω λίγο πιο SM στην εμφάνιση μπροστά π.χ. ?

Επειδή το θέλω για καθημερινή χρήση έχω απορρίψει κάτι SXV κλπ όπου πρέπει να χεις κολλητό το μάστορα και κάθε 2 μήνες συνεργείο για συντήρηση.?
    To μηχανακι ειναι αγωνιστικο και θελει αγωνιστικη συντηρηση συμφωνα με το βιβλιο του. Το οτι κατι ασχετοι σαν κι εσενα τα παιρνουν (ή τα γλυκοκοιταν) και νομιζουν οτι ειναι lc4 και ΧΤΧ, δεν σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστα. Μην αρχισω να μιλαω για αναξιοπιστους μαστορες που βαζουν χερι χωρις να εχουν ιδεα (συμπεριλαμβανομενων εξουσιοδοτημενων που ομως δεν εχουν αδεια απο την aprilia Hellas να βαζουν χερι).
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bros400pgm Προβολή μηνύματος
    To μηχανακι ειναι αγωνιστικο και θελει αγωνιστικη συντηρηση συμφωνα με το βιβλιο του. Το οτι κατι ασχετοι σαν κι εσενα τα παιρνουν (ή τα γλυκοκοιταν) και νομιζουν οτι ειναι lc4 και ΧΤΧ, δεν σημαινει οτι ειναι αναξιοπιστα. Μην αρχισω να μιλαω για αναξιοπιστους μαστορες που βαζουν χερι χωρις να εχουν ιδεα (συμπεριλαμβανομενων εξουσιοδοτημενων που ομως δεν εχουν αδεια απο την aprilia Hellas να βαζουν χερι).
    Ρε φίλε δεν το είπα για να το μειώσω. Ελεος πια με τις παρεξηγήσεις. Φυσικά και είναι αγωνιστικής κατεύθυνσης. Με αυτή την έννοια το είπα. Οτι ΔΕΝ θα ήθελα κάτι που έχει απαιτητική συντήρηση έστω κι αν είναι απο τα πιο δυνατά όπως το SXV το οποίο είναι και το μοναδικό στη κατηγορία του απ οσο ξέρω με V2 κινητήρα, αρκετά ελαφρύ και πολύ δυνατό.

Τι να μειωσεις? το μπουρδελο το SXV? Εσυ πιαστηκες οτι το υποστηριζω?
    Θα μπορουσες ομως να το γραψεις διαφορετικα
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Το ανέφερα επειδή σε παρόμοια συζήτηση το πρότειναν μερικοί μέχρι που κάποιος τους είπε για τη συντήρηση και η συζήτηση έληξε.

Προσανατολίζομαι προς τον δούκα 690 εως 2011 αλλά το μόνο που με χαλάει είναι το φανάρι του και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο aftermarket mod γιαυτο.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από devil's animal Προβολή μηνύματος
    μιλαω για τα 2008 και μετα μοντελα που εχουν πλασαριστει σαν 690 (αλλα ειναι 650cc) και ειναι στην αγορα σαν duke III...

εγω δεν εχω ακουσει να εχει βγει βλαβη σε μοτερ απο duke III...αντιθετα απο duke II ηταν συχνοτατο φαινομενο...
    Για τα 2008-2011 μοντέλα, το "απλό" 690 είναι 654cc. Πραγματικά 690 είναι μόνο το R. "690" εννοούμε πάντα το μοντέλο, όχι τον κυβισμό :P

Το 690 ήταν το πιο αξιόπιστο ΚΤΜ μοτέρ, τουλάχιστον έως τότε. Έβγαζαν - ίσως - τρόμπα βενζίνης. Πρόβλημα από το οποίο πάσχουν πολλά ΚΤΜ, αλλά αλλάζεις μια φορά και ξενοιάζεις.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Για τα 2008-2011 μοντέλα, το "απλό" 690 είναι 654cc. Πραγματικά 690 είναι μόνο το R. "690" εννοούμε πάντα το μοντέλο, όχι τον κυβισμό :P

Το 690 ήταν το πιο αξιόπιστο ΚΤΜ μοτέρ, τουλάχιστον έως τότε. Έβγαζαν - ίσως - τρόμπα βενζίνης. Πρόβλημα από το οποίο πάσχουν πολλά ΚΤΜ, αλλά αλλάζεις μια φορά και ξενοιάζεις.
    Οταν λες οτι το 690 ηταν το πιο αξιόπιστο ΚΤΜ μοτέρ βάζεις μέσα και το "απλό" 690 που ήταν 654cc ?

ξέρει κανείς αν μπορεί να αλλάξει η μασκα-φανάρι του δουκα ΙΙΙ (2009-2010) με το διπλο φανάρι πανω-κάτω και στη θέση του να μπει του SMC ή του νεότερου μοντέλου ? Είναι πραγματικά το μόνο πράγμα που με χαλάει σε αυτό το μηχανάκι.

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Στα σοβαρά τώρα είναι τόσο μεγάλο θέμα το φανάρι??? Προς θεού...
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

@@ μαστορας Το avatar του/της Bob_o_mastoras
    Ασε τους δουκες και τους μαρκησιους και παρε ενα αλητικο ΧR 650R motard και δεν θα το μετανιωσεις! Και αν το μετανιωσεις, με την μεταπωλιτικη αξια που εχουν παιζει να κρεδισεις και λεφτα πουλωντας το!
    MADE IN JAPAN 日本製

Να κάνω την υπέρβαση και να προσθέσω στην αναζήτησή σου και το Yamaha MT 07;
    Με όλα τα συν και τα πλην που μπορεί να έχει αυτή η επιλογή.
    Ξέρω ότι δεν είναι SM, αλλά στα δικά μου μάτια εκπέμπει την ίδια αλητεία.
    Μπορεί να μην χαλάει κιόλας σε τέτοια συχνότητα όπως ένα ΚΤΜ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από notakos600 Προβολή μηνύματος
    Να κάνω την υπέρβαση και να προσθέσω στην αναζήτησή σου και το Yamaha MT 07;
    Με όλα τα συν και τα πλην που μπορεί να έχει αυτή η επιλογή.
    Ξέρω ότι δεν είναι SM, αλλά στα δικά μου μάτια εκπέμπει την ίδια αλητεία.
    Μπορεί να μην χαλάει κιόλας σε τέτοια συχνότητα όπως ένα ΚΤΜ.
    Το έχω δει στο δρόμο. Ωραίο μηχανάκι εμφανησιακά και καλός ο νέο ςκινητήρας λένε, αλλά φτάνει και αυτό τα 180 κιλά και είναι άλλο στυλ. Ψάχνω κάτι που να είναι αρκετά ελαφρύ και ευκολόχρηστο μέσα στη πόλη χωρίς όμως να χάνει την έννοια της μηχανής και να γίνεται κουνούπι (αλλιώς έπερνα και παπί).

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Red Rider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panos_zip Προβολή μηνύματος
    Υπάρχει ένα 690 smc-r στο 500 στην Βουλιαγμένης. Είναι στοκ και είναι λιγο πιο πάνω από τα λεφτά που λες.
    Αν θες πες μου πόσο το δίνει, γιατί στην αγγελία που έχει στο car δεν γραφει τιμή.
    The only easy day was yesterday.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Οταν λες οτι το 690 ηταν το πιο αξιόπιστο ΚΤΜ μοτέρ βάζεις μέσα και το "απλό" 690 που ήταν 654cc ?
    Ναι.
    Life begins at 45°.

Σελίδα 2 από 8 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τη γνώμη σας για αγορά μηχανής
    από ManosMoto στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 27/06/2008, 21:06
  2. Λοιπόν τη γνώμη σας για tatto
    από kapeos στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 17/05/2005, 20:47
  3. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2004, 19:00
  4. Τη γνωμη σας
    από gRim στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 25/06/2004, 08:52