κοιτα και ctek
Εγώ έχω αυτόν που χρησιμοποιούσα στα τηλεκατευθυνόμενα.Άψογος και κάνει για πολλούς τύπους.Pb,Ni-Cd,LiPo,NiMH,Li-ion
http://www.ebay.co.uk/itm/iMAX-B6-Di...item2c6daba812
Έχω την ίδια μπαταρία από το 2010 και τα τελευταία 2,5 χρόνια κάνω ελάχιστες βόλτες.
Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο για την διάρκεια της μπαταρίας,είναι σταθερές και όσο το δυνατόν πιο ανθρώπινες θερμοκρασίες.Από τότε που τα έβαλα σε κλειστό πάρκινγκ βρήκα την ησυχία μου γενικότερα.
Ride till the end....isle of man style!
William Joseph "Joey" Dunlop, OBE (February 25, 1952 - July 2, 2000)
Εννοείται.
http://www.afoikiriazi.gr/battery/s26801p
με 5 χρονια εγγυηση (το μαγαζι ειναι τυχαιο)
Να φορτίζει μπαταρίες μολύβδου (ΜΟΝΟ)..!!
(με δυνατότητα εξόδου σε Αmperes λίγο πανω από το 1/10 της χωρητικότητας της μπαταρίας σου σε Ah..)
@ ΗλίαΦυντανίδη:
Despite of manufacturer's bullshit, ο καθε τύπος μπαταρίας έχει τον δικό του αλγόριθμο φόρτισης...!!!
(και όχι, δεν υπάρχει τσιπακι που να αναγνωρίζει - ή να του λες εσύ - τι σχέδιο μπαταρία θα φορτίσει γιατί είναι εντελώς διαφορετικό ΟΛΟ το κύκλωμα φόρτισης..)
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Ο συγκεκριμένος φορτιστής που έβαλα πιο πάνω,όντως θελει να του εισάγεις εσύ τον τύπο της μπαταρίας που πρόκειται να φορτίσει όπως λες,ρεύμα,cells κ.λ.π.Σε περίπτωση που μπει λάθος τύπος παράγει ηχητικό μήνυμα.Πόσο λάθος μπορεί να κάνει στην φόρτιση μίας μπαταρίας και τι λάθος είναι αυτό?Να μην την φορτίσει σωστά(τι εννοείς με αυτό?),να την φορτίσει λιγότερο κ.ο.κ.
Όσα χρόνια φόρτιζα μπαταρίες κυρίως NiMH και LiPO δεν είχα πρόβλημα,δεν έσκασε κάποια,και μέχρι που τα πούλησα η αυτονομία ήταν η ίδια.Πλέον τον χρησιμοποιώ στην μοτοσυκλέτα.
Βάλε μία διάταξη φόρτισης για μπαταρίες Pb και NiMH αν μπορείς.
Για να μην την παμε μακρια την βαλίτσα..
(ίσως σε άλλο topic..)
Οι μπαταρίες μολύβδου χρειάζονται 3 (4 προαιρετικά) στάδια φόρτισης:
1. Σταθερό ρεύμα (στο 1/10 της χωρητικότητας τους) μεχρι η ταση να φτασει τα 14.2 - 14.4 Volts
2. Σταθερή τάση (με μειούμενο ρευμα φόρτισης) μεχρι να γίνει η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας
3. (προαιρετικά) Αυξανόμενο ρεύμα μεχρι να φτασει η ταση τα 14.6 -14.8 Volts και σταθερή ταση με σταθερό πλέον ρεύμα, για "εξισορρόπηση" των στοιχείων)
4. Μειούμενο ρευμα μέχρι να πέσει η ταση στα 13.6 Volts και σταθερό πλέον για "διατήρηση" του φορτίου...
Οι Νικελίου Καδμίου/Υδριδίου μεταλλου χρειαζονται σταθερο ρευμα σε ΟΛΗ την διάρκεια φόρτισης με ενδιάμεσες μεταβολες της τασης και peaks που - σε συνδυασμό με την μεταβολή της θερμοκρασίας και την μεταβολή της τασης ανα Δt - θα καθορίσθεί ο τερματισμός της φόρτισης...
Υ.Γ.
2 απλουστευμενα κυκλωματα για να δεις απλα την διαφορα στην φιλοσοφία σχεδίασης ..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
Βλέπω κάτι γέφυρες,κάτι σταθεροποιητές τάσης...Η υπόθεση σηκώνει παλμογράφο.Για την ιστορία θες να στον στείλω να μετρήσεις σε μπαταρίες μολύβδου και νικελίου καδμίου/υδριδίου?
Είμαι σίγουρος ότι την πρώτη παράγραφο την έχουμε.Ε,τι λες?
για να μην ανοιξω νεο θεμα...
η μπαταρια μου ειναι καινουρια αγορασμενη τον ιουλιο.
μεχρι πριν ενα μηνα χρησιμοποιουσα καθημερινα τη μοτο. απο τοτε που επιασαν οι βροχες απλα καθε εβδομαδα τη βαζω μπρος και τη παω μια βολτα τριγυρω.παρολα αυτα έχω κανει και 5 6 μεγαλες διαδρομες.
πριν τρεις μερες πηγα να πεταχτω καπου για μια δουλεια και δυσκολευτηκε να παρει...οκ επειδη μενω σε ανηφορα πηρε πολυ ευκολα σκαστο.πηρα τη μπαταρια να τη φορτισω στη δουλεια μου και φορτισε κανονικα.εχθες το βραδυ πηγα να τη τοποθετησω ,επανήλθε η ζωηραδα στα φωτακια των οργανων και μολις πηγα να πατησω μιζα .....απλα εσβησε το συμπαν.ουτε λαμπακι ουτε φωνη ουτε ακροαση...
εννοειτε οτι οι πολοι μπηκαν σωστα (ειπαμε..κουλαδια κουλαδια αλλα το + και - πρεπει να εισαι τυφλος να μην το δεις.)
επισης σφιχτηκαν και καλα οι βιδες.καμμια ιδεα για το τι μπορει να παιζει..
επισης..ειναι δυνατον μια καινουρια μπαταρια (οπου οταν τοποθετηθηκε ελεχτηκε και το κυκλωμα για το αν ο ανορθωτης ειναι ενταξει κλπ) να πεθανει μεσα σε 3 μηνες?
Ναι αν δεν δουλεύει αρκετά, φαντάζομαι πως ναι. Καλύτερα θα ήταν να την είχες "μόνιμα" σε συντηρητή/φορτιστή.
Αυτό το G650 κλειστού τύπου μπαταρία, δεν παίρνει;
Αυτός καλύπτει αυτά που αναφέρεις ;
http://www.e-moto.gr/el/2915_428_%CF...2808-09%29.htm
Άπας αήρ αετώ περάσιμος