Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 47

Θέμα: 950 ή 990

Παλαιό μέλος Το avatar του/της renos.xart
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DrBig Προβολή μηνύματος

Αξιοπιστια...οι κινητηρες ειναι αμφοτεροι σκυλια και επισης και τα μεν και τα δε θελουν τις κλασσικες αναβαθμισεις σε τρομπες και τα ρεστα.
    Συμφωνώ απόλυτα με τους κινητήρες διαμάντια. Αλλα θα διαφωνισω οτι όλα θέλουν τις αναβαθμίσεις σε τρομπες κτλ. Εξαρτάται απο το εκάστοτε μηχανάκι και τον ιδιοκτήτη του.
    Μια φορά χοντρός, μια ζωή "χοντρος" .

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από renos.xart Προβολή μηνύματος
    Συμφωνώ απόλυτα με τους κινητήρες διαμάντια. Αλλα θα διαφωνισω οτι όλα θέλουν τις αναβαθμίσεις σε τρομπες κτλ. Εξαρτάται απο το εκάστοτε μηχανάκι και τον ιδιοκτήτη του.
    Υπονοείς πως γνωρίζεις τον σωστό τρόπο χρήσης ώστε να μην βγάλει τρόμπα ένα 950-990 ?
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Όχι δεν ξέρω τροπο χρήσης. Ξέρω όμως οτι το δικο μου με 63000 χλμ δεν έχει παρουσιασει τέτοιο πρόβλημα.

#Spamon#Αν εμφανιστεί στο μέλλον θα φταις εσύ γκαντεμη#spamoff#

Είναι η πιο πρόσφατη... Το avatar του/της stavrouliasp
    Όχι δεν ξέρω τροπο χρήσης. Ξέρω όμως οτι το δικο μου με 63000 χλμ δεν έχει παρουσιασει τέτοιο πρόβλημα.

Ούτε τρόμπα νερού, ούτε καυσίμου, ούτε συμπλέκτη (επάνω- κατω) ; Παίζει να είναι και το μόνο στον κόσμο όλο.

Ο σημειολόγος Το avatar του/της spyro
    αυτό το μηχανάκι με την έννοια του pumping έχει πολυ σοβαρά ψυχολογικά θέματα.

εγω έχω αλλάξει τρόμπα συμπλεκτη άνω και κάτω και τρόμπα πίσω φρένου. θεωρώ οτι είμαι απο τους light σε προβλήματα pumping

Παλαιό μέλος

Μήπως(λέω εγώ τώρα)το έχεις πάρει δεύτερο χέρι?Άν όχι πρέπει να είσαι η εξαίρεση στον κανόνα
    Δεινόσαυρε ψηφίζω 950 S του 2004 ή ακόμα καλύτερα του 2005(κάπως δυσεύρεστα βέβαια).
    Αν σε ενδιαφέρει ABS τότε το 990 απλό είναι μονόδρομος(990 S και R φαντάζομαι γνωρίζεις ότι δεν έχουν),αν τώρα σε πέρνει και οικονομικά θα πρότεινα 990 R:a29:
    Τελευταία τροποποίηση από MiltiadisK.D; 27/02/2015 στις 14:17.

ktmikos Το avatar του/της crfouras
    @Δεινοσαυρος
    Το βασικο ειναι οτι θα παρκαρεις στο γκαραζ σου KTM!!!
    Τωρα οσο αφορα την αμεση συγκριση του 990/950, μπορω να πω απο προσωπικη χρηση, με αρκετα χλμ στην πλατη μου με 950 S, παλι καρμπυρατερ θα επερνα!!!
    Συγνωμη αν στεναχωρω καποιους φανατικους υποστηρικτες του injection κ της τεχνολογιας που κουβαλαει το 990...........αλλα ρε παιδια.......το καρμπυρατερ ειναι αλλο πραγμα.
    Δεν θα σταθω στο επιπεδο επιδοσεων, καταναλωσεων κτλ κτλ, μιας κ τα δυο, αν και εφ οσων μιλαμε για "μαμα" ειναι εφαμιλλα.
    Ωστοσο εκεινο το οποιο εχει τεραστια διαφορα μεταξυ τους,ειναι η διαχειρηση καυσιμου κ η αποκριση στο γκαζι. ειδικοτερα μπορω να αναφερω, οπως και πολλοι αλλοι, τον εντονο δισταγμο κ στο αποτομο (ξαφνικο) τραβηγμα-κλοτσια που παρουσιαζει το 990, κατι το οποιο με εχει χαλασει αρκετα, ειδικοτερα σε σφιχτα κομματια, αλλα και στην πολη.
    Επισης αν λαβουμε υπ οψιν οτι τελικα ΚΤΜ θα παρεις, παρε S!!!! Παρα το αυξημενο υψος σελας και τις διαδρομες αναρτησεων 265mm & 245mm (μονο τα τελευταια 950 του 2005), αξιζει οταν οδηγας το "θηριο", τουλαχιστον να καθεσε ψηλα!!! τιμη κ δοξα σε μια replica του Dakar!!!! Το συνολο της συμπεριφορας της μοτοσυκλετας, παρα το υψος κ κινουμενος σε ασφαλτινα κομματια οχι μονο δεν θα σε επηρεασει πουθενα.......αλλα τα περιθωρια κλισης ειναι μεγαλυτερα, αλλα θελει συνηθεια μιας και εν αρχη θα σου φαινεται σαν να πεφτεις απο ψηλα. Σημειωσε επισης οτι τα μοντελα 2005 φορανε 4.5 πισω στεφανι κ το ελαστικο "καθεται" κ δουλευει καλυτερα.
    Στον τομεα των φρενων κ οσοι αναφερθηκαν στο ABS, ας με συγχωρεσουν κ παλι οι φιλοι, αλλα το συστημα ABS που φερει το 990, ειναι αθλιο!!! θα μπορουσα να πω μαλιστα οτι ο τροπος λειτουργιας κ η μειωμενη αισθηση φρεναρισματος με εχουν τρομαξει, αντιθετα με το 950 το οποιο δεν με εχει προδωσει ποτε απο φρενα. Φυσικα κρατα στο μυαλο σου οτι μιλαμε για φρενα τα οποια ανηκουν σε μια μεγαλο-κοπελα με πολλες επιρροες απο τον κοσμο του enduro και τα φρενα εχουν τοποθετηθει με γνωμονα να καλυψει και αναγκες off-road κ ουσιαστικα εκει ειναι που διαπρεπει. Δεν πιστευω οτι δεν θα σε καλυψουν σε καποια περιπτωση, ομως θελει συνηθεια να τα εκμεταλευτεις σωστα κ αποτελεσματικα.
    Τωρα τα περι οσων ακουγονται περι τρομπες συμπλεκτη, βενζινης, πισω φρενου κτλ κτλ...........οι αποψεις ειναι πολλες!!! καποιοι δεν εχουν αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα, καποιοι εχουν μεινει στα βουνα στο πουθενα κ καποιοι αντικατεστησαν τα υπαρχοντα με αναβαθμισμενα aftermarket. Εγω προσωπικα, σε κανενα απο τα 3 950 που ειχα, ποτε δεν ειχα προβλημα!!! ομως στο τελευταιο που εχω στην κατοχη μου, προληπτικα εχω αλλαξει την κατω τρομπα με μια της Oberon, τρομπα βενζινης με μια της Facet + φιλτρο και στα πλαισια του σερβις των 45.000χλμ, αναβαθμισα την τρομπα νερου.
    και το 950S κ το 990S μου αρεσουν κ μου αρεσουν πολυ, αν ομως τα λεφτα δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας θα σου προτεινα να παρεις το R!!!! Για εμενα ειναι το μονο το οποιο επιτρεπεται να στεκεται χωρις ιχνος "ντροπης" διπλα σε 950S κ το μονο με το οποιο θα αλλαζα το αγαπημενο μου 950S.
    Αν τωρα εισαι ανθρωπος που θελει βελτιωσεις κ διαθετεις χρηματα, τοτε sky is the limit και τουλαχιστον σε επιπεδο 990 κ με αρκετα πλεον πραγματα να κυκλοφορουν στο εμποριο, μπορεις να εχεις στα χερια σου ενα πολυ καλο ΚΤΜ. Για το 950 το κοστος βελτιωσης ειναι πολυ μικροτερο κ ενδεχομενος "περιορισμενο" εν συγκριση με το ψεκαστο, αλλα αν βαλεις το χερι βαθια ολα γινονται.
    Σημεωσε επισης οτι το 950 διαθετει εναν μικρο αποθηκευτικο χωρο κατω απο την σελα του, ικανος να φιλοξενησει εργαλεια, αδιαβροχα κτλ κτλ, κατι το οποιο απουσιαζει απο το 990, μιας κ εχουν φυτεψει την μοναδα του ABS εκει. Σου παραθετω κ καποιες διαφορες για τα 950.

http://en.wikipedia.org/wiki/KTM_950_Adventure
    Εκεί που τελειώνει ο δρόμος αρχίζει η περιπέτεια....

Μέλος Το avatar του/της AggelakasK
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από crfouras Προβολή μηνύματος
    @Δεινοσαυρος
    Τωρα οσο αφορα την αμεση συγκριση του 990/950, μπορω να πω απο προσωπικη χρηση, με αρκετα χλμ στην πλατη μου με 950 S, παλι καρμπυρατερ θα επερνα!!!
    Συγνωμη αν στεναχωρω καποιους φανατικους υποστηρικτες του injection κ της τεχνολογιας που κουβαλαει το 990...........αλλα ρε παιδια.......το καρμπυρατερ ειναι αλλο πραγμα.
    Δεν θα σταθω στο επιπεδο επιδοσεων, καταναλωσεων κτλ κτλ, μιας κ τα δυο, αν και εφ οσων μιλαμε για "μαμα" ειναι εφαμιλλα.
    Ωστοσο εκεινο το οποιο εχει τεραστια διαφορα μεταξυ τους,ειναι η διαχειρηση καυσιμου κ η αποκριση στο γκαζι. ειδικοτερα μπορω να αναφερω, οπως και πολλοι αλλοι, τον εντονο δισταγμο κ στο αποτομο (ξαφνικο) τραβηγμα-κλοτσια που παρουσιαζει το 990, κατι το οποιο με εχει χαλασει αρκετα, ειδικοτερα σε σφιχτα κομματια, αλλα και στην πολη.
    Επισης αν λαβουμε υπ οψιν οτι τελικα ΚΤΜ θα παρεις, παρε S!!!! Παρα το αυξημενο υψος σελας και τις διαδρομες αναρτησεων 265mm & 245mm (μονο τα τελευταια 950 του 2005), αξιζει οταν οδηγας το "θηριο", τουλαχιστον να καθεσε ψηλα!!! τιμη κ δοξα σε μια replica του Dakar!!!! Το συνολο της συμπεριφορας της μοτοσυκλετας, παρα το υψος κ κινουμενος σε ασφαλτινα κομματια οχι μονο δεν θα σε επηρεασει πουθενα.......αλλα τα περιθωρια κλισης ειναι μεγαλυτερα, αλλα θελει συνηθεια μιας και εν αρχη θα σου φαινεται σαν να πεφτεις απο ψηλα. Σημειωσε επισης οτι τα μοντελα 2005 φορανε 4.5 πισω στεφανι κ το ελαστικο "καθεται" κ δουλευει καλυτερα.
    Στον τομεα των φρενων κ οσοι αναφερθηκαν στο ABS, ας με συγχωρεσουν κ παλι οι φιλοι, αλλα το συστημα ABS που φερει το 990, ειναι αθλιο!!! θα μπορουσα να πω μαλιστα οτι ο τροπος λειτουργιας κ η μειωμενη αισθηση φρεναρισματος με εχουν τρομαξει, αντιθετα με το 950 το οποιο δεν με εχει προδωσει ποτε απο φρενα. Φυσικα κρατα στο μυαλο σου οτι μιλαμε για φρενα τα οποια ανηκουν σε μια μεγαλο-κοπελα με πολλες επιρροες απο τον κοσμο του enduro και τα φρενα εχουν τοποθετηθει με γνωμονα να καλυψει και αναγκες off-road κ ουσιαστικα εκει ειναι που διαπρεπει. Δεν πιστευω οτι δεν θα σε καλυψουν σε καποια περιπτωση, ομως θελει συνηθεια να τα εκμεταλευτεις σωστα κ αποτελεσματικα.
    Τωρα τα περι οσων ακουγονται περι τρομπες συμπλεκτη, βενζινης, πισω φρενου κτλ κτλ...........οι αποψεις ειναι πολλες!!! καποιοι δεν εχουν αντιμετωπισει το παραμικρο προβλημα, καποιοι εχουν μεινει στα βουνα στο πουθενα κ καποιοι αντικατεστησαν τα υπαρχοντα με αναβαθμισμενα aftermarket. Εγω προσωπικα, σε κανενα απο τα 3 950 που ειχα, ποτε δεν ειχα προβλημα!!! ομως στο τελευταιο που εχω στην κατοχη μου, προληπτικα εχω αλλαξει την κατω τρομπα με μια της Oberon, τρομπα βενζινης με μια της Facet + φιλτρο και στα πλαισια του σερβις των 45.000χλμ, αναβαθμισα την τρομπα νερου.
    και το 950S κ το 990S μου αρεσουν κ μου αρεσουν πολυ, αν ομως τα λεφτα δεν ειναι ανασταλτικος παραγοντας θα σου προτεινα να παρεις το R!!!! Για εμενα ειναι το μονο το οποιο επιτρεπεται να στεκεται χωρις ιχνος "ντροπης" διπλα σε 950S κ το μονο με το οποιο θα αλλαζα το αγαπημενο μου 950S.
    Αν τωρα εισαι ανθρωπος που θελει βελτιωσεις κ διαθετεις χρηματα, τοτε sky is the limit και τουλαχιστον σε επιπεδο 990 κ με αρκετα πλεον πραγματα να κυκλοφορουν στο εμποριο, μπορεις να εχεις στα χερια σου ενα πολυ καλο ΚΤΜ. Για το 950 το κοστος βελτιωσης ειναι πολυ μικροτερο κ ενδεχομενος "περιορισμενο" εν συγκριση με το ψεκαστο, αλλα αν βαλεις το χερι βαθια ολα γινονται.
    Σημεωσε επισης οτι το 950 διαθετει εναν μικρο αποθηκευτικο χωρο κατω απο την σελα του, ικανος να φιλοξενησει εργαλεια, αδιαβροχα κτλ κτλ, κατι το οποιο απουσιαζει απο το 990, μιας κ εχουν φυτεψει την μοναδα του ABS εκει. Σου παραθετω κ καποιες διαφορες για τα 950.

http://en.wikipedia.org/wiki/KTM_950_Adventure
    Εμένα πάντως με εχεις ψήσει !!!!...

oldog Το avatar του/της bleach
    Τρομερή τοποθέτηση! Πείστηκα και γω!

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Εγω παντως εχω να πω τα καλλιτερα για τον ψεκασμο του 990 οπως και για το abs στο χωμα. Αυτα για μοντελα 09+ που παιρνουν autotune αν και το πιθανοτερο ειναι να μπαινει και στα προηγουμενα. Απο την αλλη, τα καρμπ ειναι σαφως πιο φτηνο να δουλεψουν τελεια, αλλα θελουν να αφιερωσεις περισσοτερο χρονο.
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Συμφωνώ και με τις 2 παραπάνω δηλώσεις.
    Προσωπικά σαν χρήστης 03' 950 Adv εδώ και ένα χρόνο(45.000km σε αυτό το διάστημα) έχω να προσθέσω τα εξής:
    -Έχε κατα νου οτι στα 950 μιλάμε πλέον για ένα μηχανάκι το λιγότερο δεκαετίας. Συνεπώς οτιδήποτε σε σωληνάκι/κολάρο πιθανόν να θέλει αλλαγή.
    -Αξονάκι και τσιμούχες τρόμπας νερού θα έπρεπε να αλλάξεις για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
    -Τρόμπα συμπλέκτη slave δεν έχει βγάλει ακόμα(έχει συνολικά 68.000km), ωστόσο έχω άλλη μία stock ανακατασκευασμένη κάτω από τη σέλα.Το τσιμουχάκι που συνήθως ξερένεται είναι ευτελούς αξίας.
    -Τρόμπα συμπλέκτη master άλλαξα πιστόνι/ελατήριο και τσιμουχάκια. Κόστος 35 euro.
    -Η μόνη ουσιαστική "ζημιά" αυτό το διάστημα ήταν ένας καμμένος ανορθωτής.

Προσωπικά προτιμώ το μοντέλο με τα carb λόγω απλότητας σχεδίασης και λειτουργίας. Τα περι "ομαλότητας" λειτουργίας εξαρτώνται από σετάρισμα/υψόμετρο/θερμοκρασία.
    Η συμπεριφορά του σε άσφαλτο, αλλά και χώμα είναι πολύ καλή, άκρως διασκεδαστικό μηχανάκι, ικανοποιεί και τους "κανίβαλους" του είδους.
    Από κατανάλωση 6-10lt/100km, αναλόγως τη χρήση.
    Συστήνεται ανεπιφύλακτα ως αγχολυτικό καθημερινής χρήσης.

Ωραίες αναλύσεις παίδες Διαφωνώ με 6 λίτρα κατανάλωση και με το ότι ο ψεκασμός του 990 είναι ομαλός. Τα μηχανάκια αυτά για να είναι 'στοιχειωδώς' αγχολυτικά καίνε από 8 λίτρα και πάνω, όσο για την ομαλότητα της παροχής, το καρμπιρατεράτο χωρίς να είναι τίποτα εξαιρετικό, είναι ασύγκριτα πιο γλυκό απ το ιτζέξιο χωρίς βήχες και μπουκώματα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από crfouras Προβολή μηνύματος
    Αυτό είναι μεγααααλη κουβέντα. Το βασικό είναι να χρησιμοποιείς αυτό που έχεις στο γκαράζ σου κατά το δυνατόν για τον σκοπό που κατασκευάστηκε

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Αυτό είναι μεγααααλη κουβέντα. Το βασικό είναι να χρησιμοποιείς αυτό που έχεις στο γκαράζ σου κατά το δυνατόν για τον σκοπό που κατασκευάστηκε
    Πείραζει αν διαφωνισω μαζί σου σε αυτό? Το βασικό (προσωπική άποψη) είναι αυτό που εχεις να σε ευχαριστεί, όπως και αν οδηγείς. Αφού εχεις €€ να το πάρεις και σου αρεσει, τι σημασία έχει αν είναι enduro και το πας μονο άσφαλτο πχ.
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 05/03/2015 στις 10:58. Αιτία: Quote

Πείραζει αν διαφωνισω μαζί σου σε αυτό? Το βασικό (προσωπική άποψη) είναι αυτό που εχεις να σε ευχαριστεί, όπως και αν οδηγείς. Αφού εχεις €€ να το πάρεις και σου αρεσει, τι σημασία έχει αν είναι enduro και το πας μονο άσφαλτο πχ.

Μπορείς να διαφωνήσεις με μένα όσο θέλεις, μπορείς επίσης να αυτοπαραμυθιάζεσαι όσο θέλεις. Το θέμα παραμένει πως αν αγοράσεις adv για να το πηγαίνεις άσφαλτο και να το παίζεις στους γνωστούς σου και τα φόρα κάτσε καλάς, είσαι δήθεν. Κάτι σαν χιπστεράκι για να καταλάβεις, απλά αλλάζει η φορεσιά ώστε να προσαρμοστεί στην ανάγκη του ψευτοadv νεομοτοσυκλετιστή.

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από endopandou Προβολή μηνύματος
    Ωραίες αναλύσεις παίδες Διαφωνώ με 6 λίτρα κατανάλωση και με το ότι ο ψεκασμός του 990 είναι ομαλός. Τα μηχανάκια αυτά για να είναι 'στοιχειωδώς' αγχολυτικά καίνε από 8 λίτρα και πάνω, όσο για την ομαλότητα της παροχής, το καρμπιρατεράτο χωρίς να είναι τίποτα εξαιρετικό, είναι ασύγκριτα πιο γλυκό απ το ιτζέξιο χωρίς βήχες και μπουκώματα.
    Και ομως....
    Ολα περναν αλλα αφηνουν τρυπα.

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. KTM 990 Adventure vs. KTM 950 Adventure
    από Nik0s στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 67
    Τελευταίο μήνυμα: 13/01/2006, 02:07
  2. Ktm 990 Adventure Fotos & 950 Mx
    από DUKASII στο forum KTM
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 21/11/2005, 10:47