Από πότε η θρησκεία έχει σχέση με την απανθρωπιά η μη;
Στην υπογραφή μου φαίνεται το πόσο "θρήσκος" είμαι αλλά αυτό με κάνει απάνθρωπο; δεν νομίζω....
Από πότε η θρησκεία έχει σχέση με την απανθρωπιά η μη;
Στην υπογραφή μου φαίνεται το πόσο "θρήσκος" είμαι αλλά αυτό με κάνει απάνθρωπο; δεν νομίζω....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
μια ζωη την εχουμε.....και την μιση την ζησαμε
Στο θέμα μας, μάλλον στο θέμα του video που είναι ρατσισμός και ξενοφοβία, πάντα έλεγα και θα συνεχίσω να λέω ότι οι Έλληνες δεν είναι ούτε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Αντίθετα με τα όσα υποστηρίζουν κάτι μ@λ@κισμέν@ γιαλατζί αναρχοδιεθνιστικοφασιστάκια που τσουβαλιάζουν συλλήβδην τους πάντες (γιατί αυτές οι πρακτικές συμβαίνουν και άλλου), η ουσία είναι μια και ο μπακλαβάς γωνία: Σε καμία άλλη χώρα της δύσης δεν έχει σημειωθεί τέτοια αθρόα και ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών τα τελευταία χρόνια. Αναλογικά, οι ρατσιστικές επιθέσεις και η φασιστοσυμπεριφορά, είναι ένα θραύσμα μπροστά σε αυτά που γίνονται σε "πολιτισμένες" χώρες της Ευρώπης (και όχι μόνο) οι οποίες παρ΄ότι έχουν αφομοιώσει και έχουν εντάξει στο κοινωνικό τους σύνολο αλλοδαπούς, αυτοί συνεχίζουν να αποτελούν στόχο.
Τα περί ΧΑ και λοιπές παπαριές, δεν συνδέονται καν με το θέμα, αφού αφορμή για την άνοδο των φασισταριών δεν ήταν το μεταναστευτικό αλλά η οικονομική κρίση.
Η μαυρίλα γλυκέ μου είναι δυστυχως μόνιμη. Απλά, αυτές τις μέρες που η υποκρισία χτυπάει κόκκινο, όταν προσπαθείς να αισθανθείς μια κατάνυξη, μια ανύψωση που μπορεί να προέλθει
σε ένα χώρο ιερό, όπως είναι μια εκκλησία, είναι που καταντά αηδιαστικό.
Σας πληροφορώ, ότι σε τζαμί ποτέ δεν έχω δει τα δικά μας τα χάλια (όχι ότι έχω και μεγάλη εμπειρία βέβαια... )
Υ.Γ. Πάντως τόσο βρουμ για μύνημα δεν έχω ξαναπάρει![]()
Τελευταία τροποποίηση από nikos_abel; 13/04/2015 στις 17:28.
[QUOTE=nikos_abel;
Υ.Γ. Πάντως τόσο βρουμ για μύνημα δεν έχω ξαναπάρει[/QUOTE]
Και αυτός πήρε βρούμ αλλά δεν το έκανε θέμα.
Είναι ΙΝ μάλλον να δηλώνεις άθεος, αλλά δεν γινεται θέμα.
Μην προσπαθείτε να πείσετε ότι έχετε δίκιο.
Δεν προσπάθησε κανένας νοήμων χριστιανός να πείσει η να μεταπεισει κάποιον άθεο η αλλόθρησκο .
Η ορθόδοξη θρησκεία είναι η θρησκεία της αγάπης και της συγχώρεσης.
Δεν έχει καμία σχέση με κομπογιαννίτες ,ματζουνια, και λοιπά εισπρακτικά παραφερναλια.
Χαλαρώστε και αλλάξτε σελίδα.
Σε φόρουμ για μηχανάκια είσαστε και μιλάτε, το να δηλώνετε παντού και πάντα με το στανιό ότι είσαστε άθεοι δεν σάς κάνει ποίο χαι.
Ποίο χαϊβάνια σας κάνει( δεν συμπεριλαμβανω όλους, όπου δεν είχα και δεν πρόκειται να έχω ΠΟΤΈ πρόβλημα)
Με το να πείσεται την λογική του τίποτα καθυβριζοντας τούς άλλους.
Μπορώ να κάτσω να μιλήσω στο ίδιο τραπέζι να μιλήσω και να πω τα πάντα με τον καθένα για πολιτική θρησκεία κλπ, αλλά ρε φίλε μην γα-@ ς κεφάλια,
Όχι δεν είναι η σημερινή εκκλησία Αγνή, άσπιλη κλπ.
Δεν δίδαξε αυτά ο ΧΡΙΣΤΟΣ.
Δεν δίδαξε να μην βοηθάς η να καταφερεσαι σε μετανάστες ή αλλόθρησκους και όσοι το κάνουν δεν είναι χριστιανοί+ που λέτε ότι είναθ- τι σας δείξανε ?
Ταυτότητα?
Πιστοποιητικό πίστης?
Και βγάλατε συμπεράσματα?
Όποιος νιώθει δεν διατυμπανίζει.
Οποιος πιστεύει δεν καθυβριζει, δεν κοροϊδεύει.
.όποιος πιστεύει είναι πραος και; ίσως ταπεινός και Βοηθάει όποιον έχει ανάγκη.
Αυτά ξέρω εγώ, οπότε μάλλον αυτοί που αναφέρεται δεν είναι και πολύ χριστιανοί.
Μην τα μπερδεύεται όλα εμφανίζοντας την πιστη σας ως εξιδανίκευση.
Οταν φάω χαστούκι δεν γυρνάω το άλλο μάγουλο.
Θα τού γα@- σω τι νταχντιριρι.
Και δεν είπα ποτέ ότι είμαι σωστός χριστιανός( προλαμβανω τους δείχτες)
Είμαι ο τελευταίος, το τσουβάλιασμα όμως δεν το σηκώνω
Μήτσο, ειλικρινά, η επίθεση, η ειρωνία και η απειλές που έχω φάει το τελευταίο καιρό από χριστιανούς ή "χριστιανούς" για τα δικά μου πιστεύω (και την άρνηση
να αφήσω να προσυλητιστεί το παιδί μου), δεν μπορεί να περιγραφεί.
Ελάχιστοι κάθησαν σε ένα τραπέζι να κουβεντιάσουν μαζί μου, ακόμη πιο ελάχιστοι αποδέχθηκαν τη στιγμή που δεν είχαν πλέον επιχειρήματα.
(Αφήνω ασχολίαστο το κλασσικό επιχείρημα "είναι θέμα πίστης", σηκώνει 2 ζωές ανάλυση).
Αν θες μπορώ να κάτσω και να σου βγάλω τον χριστό τον πιο μαμάουα από όλους τους ιδρυτές θρησκείας (παρόλο που ο ίδιος δεν ήταν ιδρυτής - αν υπήρξε γενικώς).
Και τη διδασκαλία του, η οποία είναι ξεπατικωμένη από εκατοντάδες άλλες πηγές, τη θεωρώ ένα πολύ καλό σημείο αναφοράς για να αποκτήσει
κάποιος συνείδηση και καλή συμπεριφορά στους συνανθρώπους του (όπως πρέπει ένα παιδί).
Όμως, για να μην γράψω ένα σεντόνι άσχετο με το νήμα, θα αρκεστώ στο παρακάτω κι ότι πιάσετε πιάσατε:
Ακριβώς οι αντιδράσεις σας και οι φράσεις σας, ακριβώς αυτές είναι που αυτοαναιρούν το χριστιανισμό σας.
Οι ίδιες σας οι λέξεις, το ότι τις γράφετε και μόνο, αποδεικνύουν τα λεγόμενά μου αυτομάτως.
Κάθε, μα κάθε αντίδραση που ξεστομίζετε, από μόνη της αντιφάσκει σε αυτό που θέλετε να στηρίξετε.
Αν προσβάλεστε από τη γνώμη των κάφρων σαν και μένα, κρατήστε το μέσα σας και ως πράοι χριστιανοί, συγχωρήστε με και
λυπηθήτε με.
Τι πάει να πει "εγώ δεν είμαι σωστός χριστιανός;" Άστο τότε, άσε να μιλήσουν οι σωστοί, άφησε τη σπάθα, δεν τη δικαιούσαι.
Και να είσαι σίγουρος, οι σωστοί και πραγματικοί χριστιανοί (ναι, ξέρω και κάποιους απο αυτούς) όντως θλίβονται και από τους άθεους, και τους γιαλατζί άθεους
αλλά περισσότερο από όλα με τους γιαλατζί πιστούς.
Κρατάω αυτή την τελευταία φράση σου, λόγω περασμένης ώρας και κούρασης θα ήθελα να προσθέσω 3-4 πραγματάκια, μπορεί να το κάνω αύριο... απλά βλέπω κάποια πράγματα (δεν αναφέρομαι σ' εσένα σε καμία περίπτωση) που έλεγα πως θα είχαν εκλείψει εδώ μέσα και με ώθησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα να σταματήσω να γράφω και να επισκέπτομαι το φόρουμ... δυστυχώς δε βλέπω βελτίωση και το γαμώτο είναι ότι είναι μοτοσυκλετιστικό φόρουμ πρωτίστως που υποτίθεται πως υπάρχει ένα κοινό σημείο αναφοράς και μερικά πράγματα δεν έχουν θέση εδώ...
O κάθε άνθρωπος ειναι ελεύθερος να πιστεύει σε ότι θέλει και να ζει οπως θέλει ΟΜΩΣ η ελευθερια του σταματάει εκει που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου ...
Για να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι αρμονικά λοιπον σε αυτη την γη θα πρέπει να έχουμε κάποιους ηθικούς κανόνες, τωρα ο ανθρωπος που σέβεται την αντοτητα του άλλου, την διαφορετικότητα του, βοηθάει οταν μπορεί ειναι ευγενικός κτλ , είτε λέγεται χριστιανός είτε άθεος ειται βουδιστής έχει πραγματικά λιγη σημασία. Ετσι λοιπον για να μπορέσουμε ολοι οι ανθρωποι να ζήσουμε αρμονικά και ευτυχισμένα πρέπει να να έχουμε καποιους ηθικούς κανόνες- εδω σε εμενα βοηθάει η θρησκεία, σε άλλον το μυαλο του ΣΙΓΟΥΡΑ ομως δεν βοηθάει ο φανατισμός σε μια θρησκεία
aleaxzafeir
Οι πιστοί που ακολουθούν κατά γράμμα τις διδαχές της κάθε θρησκείας και διάγουν βίο απόλυτα εναρμονισμένο με αυτήν, είναι ελάχιστοι και τους συναντά κανείς στα μοναστήρια (και αν...)
Για όλους τους υπόλοιπους, το θέμα είναι καθαρά πρακτικό. Το που πιστεύει κάποιος αφορά αυτόν και μόνο αυτόν και κανένας δεν έχει δικαίωμα να του ασκήσει κριτική ή να του υποδείξει πως και που θα πιστεύει (ή δεν θα πιστεύει)
Το πράγμα περιπλέκεται αν η θρησκεία ή η διαστρεβλωμένη άποψη αυτής, επιτάσσει σεξουαλική καταπίεση, καλλιεργεί το μίσος και προάγει την αμετροέπεια.
...και εδώ είναι το πρακτικό του όλου θέματος...
-ο @γ@μητος άνθρωπος μπορεί να είναι ο γιατρός που θα σε χειρουργήσει, ο δάσκαλος του παιδιού σου ή ο δημόσιος υπάλληλος πίσω από το γκισέ.
-ο ταλιμπανισμένος ηλίθιος μπορεί να σε πάρει στον λαιμό του ανά πάσα στιγμή επειδή αυτουνού του κ@υλωσε να γίνει μάρτυρας ή μπορεί να σου απαγορέψει να εκφράζεσαι ελεύθερα επειδή αυτά που λες και κάνεις ΕΣΥ δεν συνάδουν με τα εκείνα που πιστεύει ΑΥΤΟΣ.
-ο κρετίνος που νομίζει ότι η Γη και ότι περιέχεται σε αυτή είναι η παιδική χαρά που του έφτιαξε ο θεός του και ότι έχει το ελεύθερο να κάνει ότι γουστάρει αφαιρεί ζωτικό χώρο από τους υπόλοιπους.
Αν αυτά τα τρία πραγματάκια εξαφανιστούν από κάθε θρησκεία και πιστεύω, όλα καλά και ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει, όπου θέλει και όπως θέλει αρκεί να μην τα πρήζει, ενοχλεί ή βλάπτει τους υπόλοιπους.
Ωραία προσέγγιση, με καλύπτεις σε μεγάλο βαθμό, επίτρεψέ μου να προσθέσω ο φανατισμός γενικά δεν ωφελεί παντού... πριν κάποια χρόνια θυμάμαι που λαοπρόβλητο και δημοφιλές μέλος του φόρουμ επαιρόταν που Μεγάλη Παρασκευή έβαζε μουσική heavy metal απέναντι από την εκκλησία στο τέρμα για να φρικάρουν οι γριές που πήγαιναν λέει να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο, γιατί του την έδινε που χτυπάγανε οι καμπάνες όλη μέρα και γούσταρε με τις εκφράσεις τους και την πλάκα που έσπαγε... μπορείς να μιλήσεις με τέτοιο άτομο καλοπροαίρετα και νηφάλια; Το ειρωνικό είναι που σε άλλα θέματα μίλαγε για την αξία του σεβασμού στη γνώμη και στα πιστεύω που καθενός - προφανώς δεν περιλαμβάνονταν οι γριές που πήγαιναν στον Επιτάφιο.
δες εδω τωρα τι μπερδεμα δημιουργητε.Μιλας για πιστους που ακολουθουν κατα γραμμα τις διδαχες της θρησκειας τους..στον χριστιανισμο ποιες ειναι αυτες?Ειναι το αγαπατε αλληλους που διδαξε ο Ιησους?η το μισος που βγαζουν ορισμενοι ιερεις και πιστοι εναντια σε καθε τι διαφορετικο?Ειναι μηπως το "μη χτιζεται μεγαλοπρεις ναους..οποια πετρα και να σηκωσεις θα με βρεις απο κατω.." που επισης αποδιδεται στον χριστο?Η ολοι αυτοι οι ναοι με τους παπαδες ντυμενους μεσα στη χλιδα οι οποιοι απαιτουν την παρουσια στο ναο για να αποδειξεις την πιστη σου?παραδειγματα υπαρχουν και αλλα..
εγω προσωπικα συγκινουμαι απο τις διδαχες του χριστιανισμου-και ας μη πιστευω το παραμυθακι.σημασια εχει η ουσια.Και αυτο που βλεπω ειναι οτι οι σκοποι της εκκλησιας (και γενικοτερα ολων των οργανομενων θρησκειων) δεν εχουν καμια σχεση με τα μυνηματα του χριστου(στην προκειμένη περιπτωση).Οποτε,οχι δεν παω εκκλησια,δεν φιλαω χερια παπαδων και δεν κανω τον σταυρο μου.Ομως προσπαθω να αγαπω τον συνανθρωπο μου και να συγχωρω οσους με αδικουνε.
Καμία ιδέα δεν ευθύνεται για τους μαλάκες που την ενστερνίζονται..-Κωστάκης Ανάν-
http://www.tokoulouri.com/
Μην μπλεκετε την θρησκεια με την εκκλησια...
....νιώθω μεγάλη μοναξιά μέσα στο πλήθος....