Ωραια,ας το πω:με μηχανη εχω παει παρα πολλα ταξιδια,οποτε θελω κατι το διαφορετικο.Σκεφτηκα με ποδηλατο,αλλα δεν μου ταιριαζει.Εδω και 4+χρονια εφυγα απο Αθηνα και ζω μονιμα στην επαρχεια.Τωρα παιρνω μια συνταξη προσωρινη και εχω χρονο,πολυ χρονο ελευθερο.Θελω λοιπον να ξεκινησω μια μερα,να βαλω στο σακιδιο λιγα πραγματα,και να φυγω προς τα "πανω".Αρτα Γιαννινα .......και οπου με βγαλει.....οσο αντεχω.Απο το σπιτι μου και την οικογενεια μου εχω συμπαρασταση,ολοι καταλαβαινουν.Το πλανο δεν εναι αυστηρο ουτε σκληροπυρηνικο,δηλαδη δεν θα την βγαζω ντε και καλα συνεχεια στα βουνα,τυπου επιβιωση.Να καταλαβεις το σχεδιο ειναι οτι δεν εχω σχεδιο.Οπου βραδιασω,οπου ξημερωσω,οπου κοιμηθω,οση αποσταση διανυσω,ολα μα ολα ειναι ρευστα.ΑΥΤΑ.
Γεια σου Μανωλη απο την Μυτιληνη(η καταγωγη της γυναικας μου).Δεν διαφωνω σε οτι ειπες με μια διαφορα:η απολυτη ελευθερια οταν ταξιδευεις ειναι τα ποδια(ουσιαστικα το σωμα σου,ο εαυτος σου).Με κανενα αλλο "οχημα" δεν ειναι δυνατον να εισαι απολυτα ελευθερος.
Φίλε μου σόρυ,,από βιασύνη νόμιζα ότι ρωτούσες για αγορά ποδηλάτου...Μυτιλήνη μένω απο το 2005 αλλά η καταγωγή μου είναι από Θεσσαλονίκη, αλλά είμαστε ομοιoπαθής γιατί και η δική μου σύζυγος είναι από Μυτιλήνη (καλλονή), αν τυχει να έρθεις κατά εδώ περιμένω Pm!
ΥΓ, πάντως δεν είμαι και πολύ της πεζοπορείας, από μικρός είχα φάει φλασιά με το ποδήλατο, σε ηλικία 12-13 έκανα σχεδόν καθημερινά 30-40 χίλ με ποδήλατο, είχα αδυνατίσει πολύ και για τους λόγους αυτούς οι γονείς μου πήραν (πρωτοφανές τότε) μηχανάκι,
Ο πεθερος μου ειναι απο το μπαλτζικη η αλλιως νεες Κυδωνειες.Η γυναικα μου Αθηναια.Πριν γνωρισω την γυναικα μου ειχα κανει φανταρος στην Παγανη (ΤΘ).Ωραιο νησι και τα πρωτα 10χρονια του μεγαλου μου γιου, οι διακοπες του ηταν παντα Μυτιληνη.Να ερθω τωρα κοντα ειναι δυσκολο,αλλα ποτε δεν ξερεις.
Εχεις ξαναμεινει ΜΟΝΟΣ εξω στην φυση; Αν οχι κινδυνευει η ζωή σου, επειδη εχω περάσει τη νυχτα στο ΠΟΥΘΕΝΑ πολλες φορες οτι θελεις στειλε μου πμ. Ενας σχετικά γυμνασμένος αντρας κανει 25-35 χλμ την ημέρα (περιπου 5χλμ/ωρα) χωρις φορτο και για 4-5 συνεχομενες ημερες. Προβλήματα που θα συναντήσεις: Φουσκάλες στα ποδια - αν υπαρχει τριβη με το παπουτσι στο πανω μερος των δακτυλων σου θα χασεις τα νυχια σου, αφυδατωση (για 4 ημερες απο 35 χλμ/ημερα υπολόγισε 35-40 λιτρα νερο)
Η γνωμη μου:
1. Πάρε οτι καλυτερο υπάρχει σε παπούτσι (σου εχω προτείνει salomon ΟΧΙ μποτάκι) και ΣΟΣ καλτσες τρεκινγκ
2. Σχεδιάσε μια διαδρομή με μαχ τα 25 χλμ την ημέρα Χ 5 μερες ΜΑΧ οπου να εχει σημεια διελεύσεως κατοικημενους τοπους.
3. Διανυκτέρευση αν υπάρχουν οργανωμένα καμπινγ στην διαδρομή σου.
4. GPS tracker πανω σου για να σε ''παρακολουθει'' καποιος δικός σου
5. Καποιος να ειναι σε επιφυλακη και να γνωριζει το δρομολογιο σου για να σε ''μαζεψει'' αν χρειαστει αν μεινεις
6. Αν μπορεις βρες ζευγαρι - ειναι επικίνδυνο μονος
aleaxzafeir
Μονος μου οχι.Με αλλο ενα ατομο πολλες φορες(Στα νιατα μου).Ειμαι σχετικα γυμνασμενος,ειμαι 1.80 74κιλα.Επειδη φοβαμαι(να ειμαστε ειλικρινεις)δεν εχω σκοπο να ξενυχτησω επανω σε βουνο,σε κανα δασος.Εχω ξεκινησει προπονηση στο περπατημα.Για το 1 -2-3 οκ.Για το 2-3 δεν νομιζω.Τωρα για το 6....που να βρω ατομο να εχει τοση ελευθερια χρονου;Να πω και του στραβου το δικιο,ισως ενας απο τους γιους μου αν τελικα γουσταρει,γιατι οχι.
Τον εξοπλισμο θα τον κουβαλας φαντάζομαι, αρα μπερκγιν καλο (για να μην σε πονάει η μεση και να μην σκιστεί) να ειναι ελαφρυ (μενεις και μακρυα θα σου δάνειζα τα δικά μου)
Φτιάξε μια λιστα και σε καμία περίπτωση μην ξεπεράσει ο φορτος σου τα 15 κιλά θα δεινοπαθησεις και θα σου βγει ξινό αντί να το διασκεδάσεις
Αν εχεις καποιον γνωστο - συγγενή Χαλκιδα μπορώ να σου δανείσω υλικά - παπούτσια αν φοράς 43 (και τωρα που το θυμήθηκα τα παπουτσια ενα νουμερο παραπάνω κατεβαίνει το αιμα και πριζονται - στασεις πολλες γιατι θα σου πριζονται και τα χερια απο την μη κυκλοφορια του αίματος)
aleaxzafeir
Φυσικα και θα τον κουβαλαω.Αυτο για το ενα νουμερο πιο μεγαλο δεν το ηξερα.Ευχαριστω για την υλικη βοηθεια που θες να προσφερεις,αλλα δυστυχως ειμαστε πολυ μακρια.Α... αν γουσταρεις και τιποτε εργα αναλογα,δες αυτο το καινουργιο με την Reese Witherpoon- wild το λενε.Αν το δεις ,εγω ΔΕΝ θελω κατι τετοιο.Σαφως κατι πιο ηπιο.Αλλο πραμα ψαχνω εγω.
Πιστεψε με σε νιωθω εκανα πέρυσι Γυθειο - Σπαρτη - Δονανια - Τριπολη συνολο 100χλμ σε τρεις μερες στα πλαισια μιας εκδηλωσης και γυρισα σπιτι σαν να ειχα ξαναγεννηθει
Σου ευχομαι να τελειωσεις το ταξιδι σου οπως το εχεις σχεδιασει - καλη διασκέδαση
Παω να δω την ταινια...
aleaxzafeir
Πληκτρολογησα ανδρικα μποτακια στο σκρουτζ και και μετα μαρκαρισα να δω μονο τα asolo.Εχει 13 σχεδια.Ποιο θα προτεινες;Απαντησε αυριο αν θες,παω για υπνο,δυσκολη μερα.
Τα asolo ειναι τοπ για βουνα - ορειβασία πολυ βαρια και υπερβολικα ζεστα για την χωρα μας . Εχω αυτο μοντ 2008
δεν εχουν παθει τιποτα αλλα ειναι για extreme καταστασεις - ορειβατικα μονοπατια - χιονοσκεπείς περιοχες - φαραγγια - δύσβατες περιοχες γενικα για κακομεταχειριση και κρυο ειναι σχετικα ακαμπτο. Αφουν δεν σε επεισα για κοντο παπουτσι παρε δυο τοπ για αυτο που θελεις μποτακια
http://www.amazon.com/SALOMON-Cosmic.../dp/B009Z0AGFU
http://www.planetshoes.com/item/salo...-sky-gtx/13902
aleaxzafeir
Καλημερα.Εχεις δικιο,δεν επρεπε να γραψω"μποτακια".Μαλλον δεν θα βολεψουν αυτα τα γαιδουργια.Εσυ οταν εκανες την 100χλμ διαδρομη τι φοραγες;Ρωταω γιατι ειμαι ασχετος και ειδικα στο θεμα παπουτσι θελω οτι πιο σωστο.
Φίλε κάνε το. Είναι υπέροχη ιδέα. Κάποια στιγμή θα ήθελα και εγώ να το επιχειρήσω αλλά δε νομίζω να με βοηθήσει το σώμα μου. Όσο για τη ταινία, είναι hardcore το σενάριο.
Καλημερα.Αφου το θες,καποια μερα θα το κανεις.Αν σε "καιει" μεσα σου,σιγουρα θα το κανεις.Οσο για το αν βοηθαει το σωμα μας,αν εχουμε σωστο εξοπλισμο,αν εχουμε χρονο κλπ...το παλευουμε.