Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 59

Θέμα: Πατωματζης;

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Απλα προσοχη στο laminate.
    Αν παρεις το φθηνο 8mm θα το μετανοιωσεις. Με το παραμικρο ξεφλουσιζει και κατα την εγκατασταση και κατα τη χρηση. Αν πας για laminate θελει μια A ερευνα αγορας. Εχω βαλει laminate σε 2 σπιτια, στο ενα 2 φορες μεσα σε 2 χρονια λογω κακης ποιοτητας.
    Το φθηνο με το ακριβο δεν εχουν καμμια σχεση στην φθορα οσο αφορα το παχος...!!!

Στην φθορα μετραει μονο η επιστρωση ( που σημαινει οτι οταν θα ειναι μαπα στα 6 χιλ θα ειναι και στα 12...)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PetranGR Προβολή μηνύματος
    +1

Μπορείς να το βγάλεις φώτο ; να μας το δείξεις; μπορώ να σε βοηθήσω έστω λίγο,γιατί το είχα ψάξει πολύ το θέμα σε forums κτλ κτλ. και ρωτούσα από εδω και από εκεί.
    Ίσως αξίζει να το κάνεις ,μην τρελένεσαι.

+1
    Η ποιότητα παίζει μεγάλο ρόλο να πάρεις 12mm αλλά και Α' ποιότητα και μετά δεν μασάς.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

Πάτωμα:
    http://www.praktiker.gr/p/patoma-lam...rush-oak-60908

Υπόστρωμα:
    http://www.praktiker.gr/p/ypostroma-...poma-5mm-43911

Αν έχεις πολύ υγρασία από το πάτωμα προς τα πάνω βάζεις και αυτό:
    http://www.praktiker.gr/p/ypostroma-...rolo-25m-19646

Και το σέτ τοποθέτησης:
    http://www.praktiker.gr/p/set-topoth...-laminate-3332

Εμείς έτσι τα κάναμε

Προελευση δεν γραφει και ανησυχω.....

Left peg scraping. Το avatar του/της zannisvel
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Το φθηνο με το ακριβο δεν εχουν καμμια σχεση στην φθορα οσο αφορα το παχος...!!!

Στην φθορα μετραει μονο η επιστρωση ( που σημαινει οτι οταν θα ειναι μαπα στα 6 χιλ θα ειναι και στα 12...)
    Δεν ειπα το αντιθετο, ουτε εγραψα οτι οσο πιο χοντρο τοσο καλυτερο, Αν και καλο θα ηταν, να ειναι 12mm και καλη ποιοτητα (PVC) που απο δικη μου εμπειρια ειναι οτι πιο δυνατο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    Ναι για το "σφραγισμένο" για ένα ΣΚ ίσως. Διαφωνώ με την παρατήρηση όσον αφορά στην μυρωδιά γιατί τα νέα βερνίκια δεν βρωμάνε όσο τα παλιά, την επόμενη μέρα κιόλας το σπίτι είναι ΟΚ από μυρωδιές.
    ακριβώς.

Όσο για το "ποιότητα" κτλ. μπορώ να πώ ότι το συγκεκριμένο 12mm που πήραμε,εμάς προσωπικά άντεξε με το παραπάνω.

Ρίξε και μια ματιά στα leroy merlin.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Η λυση να φτιαξω το ηδη υπαρχων ,no way.Ειναι 100+χρονων.Μονο καινουργιο απο πανω.Δηλαδη καποιος που πιανουν τα χερια του,το καταφερνει(μονος του);Ευχαριστω παιδια,συνεχιστε να δινετε πληροφορειες παρακαλω.

Καινουργιο πατωμα πανω απο το παλιο απλα δεν μπαινει.....

Οι συστολες διαστολες ( ξυλο=ζωντανος οργανισμος..) του παλιου θα στο στειλουν περιπατο το καινουργιο......

Υπαρχει μια λυση για να στρωθει πατωμα πανω απο το παλιο αλλα θα σου βγει παραπανω απο την λυση ... Ξυλωμα και καινουργιο...!!

laminate.... Εαν δεν ειναι αλφαδεια το παλιο πατωμα θα βγει μια αηδια.... Συν επισεις το προβλημα που θα εχει με τα παραπανω που εγραψα...!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zannisvel Προβολή μηνύματος
    Δεν ειπα το αντιθετο, ουτε εγραψα οτι οσο πιο χοντρο τοσο καλυτερο, Αν και καλο θα ηταν, να ειναι 12mm και καλη ποιοτητα (PVC) που απο δικη μου εμπειρια ειναι οτι πιο δυνατο.
    Δεν παιζει ρολο το παχος στο laminate καθως μπαινει σε πληρη εφαπτωμενη επιφανεια......

Το laminate θα χαλασει η απο κακης ποιοτητας επιστρωση η απο υγρασια στο mdf.....

To pvc αλλουνου παπα ευαγγελιο .... Πολυ ποιο ακριβο ...Ανυπαρκτες επιλογες χρωματων ( αν και δεν εχω ασχοληθει προσφατος εαν κανω λαθος διορθωνεις..)

Παλαιό μέλος
    Αν το υπάρχον παραμένει καλούτσικα αλφαδιασμένο, ενα ποιοτικό λαμινέιτ είναι καλή λύση,τοποθετείτε γρήγορα, δεν θέλει βάψιμο και δεν έχεις μεγάλο σκαλοπάτι με τα δωμάτια που επικοινωνεί.
    Στην περίπτωση όμως που είναι τοσο χάλια που πρέπει να αλφαδιάσεις,χρειάζεται καδρόνιασμα πάνω στο παλιό και τοποθέτηση καινούργιου καρφωτού πατώματος.
    Θα σου πρότεινα σουηδικό μονοκόματο στο μήκος, έχει την καλύτερη σχέση τιμής -ποιότητας (15 e /m2)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Λοιπον παιδια,το στορυ :εχουμε ενα παλιο πετρινο σπιτι διπατο.Το πατωμα του επανω οροφου,ειναι ταβανι του κατω.Το υλικο του πατωματος ειναι κατι σανιδες τις πλακας(σαν σανιδες οικοδομης).Απο την κατω μερια η μανα μου πριν 20 χρονια ,εφερε μαστορια,τις τριψανε,τις καψανε!!!(ετσι μου ειπε)και ας πουμε ειναι οκ.Οταν ομως πας επανω και τις δεις σαν πατωμα ,ειναι αφημενες στην τυχη τους.Να αλλαξω ολη την ξυλεια και να βαλω καινουργια ουτε λογος,παμε σε μεγαλους μπελαδες(και δεν υπαρχουν φραγκα)Βαζω μερικες φωτοΚάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00088.jpg 
Προβολές:	159 
Μέγεθος:	100,4 KB 
ID:	334005Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00090.jpg 
Μέγεθος:	99,5 KB 
ID:	334009Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00092.jpg 
Προβολές:	160 
Μέγεθος:	97,3 KB 
ID:	334010η πρωτη και η δευτερη απο κατω,η τριτη απο πανω(ΕΚΕΙ που θελω να περασω καινουργιο πατωμα)

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Λοιπον παιδια,το στορυ :εχουμε ενα παλιο πετρινο σπιτι διπατο.Το πατωμα του επανω οροφου,ειναι ταβανι του κατω.Το υλικο του πατωματος ειναι κατι σανιδες τις πλακας(σαν σανιδες οικοδομης).Απο την κατω μερια η μανα μου πριν 20 χρονια ,εφερε μαστορια,τις τριψανε,τις καψανε!!!(ετσι μου ειπε)και ας πουμε ειναι οκ.Οταν ομως πας επανω και τις δεις σαν πατωμα ,ειναι αφημενες στην τυχη τους.Να αλλαξω ολη την ξυλεια και να βαλω καινουργια ουτε λογος,παμε σε μεγαλους μπελαδες(και δεν υπαρχουν φραγκα)Βαζω μερικες φωτοΚάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00088.jpg 
Μέγεθος:	100,4 KB 
ID:	334005Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00090.jpg 
Μέγεθος:	99,5 KB 
ID:	334009Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00092.jpg 
Προβολές:	160 
Μέγεθος:	97,3 KB 
ID:	334010η πρωτη και η δευτερη απο κατω,η τριτη απο πανω(ΕΚΕΙ που θελω να περασω καινουργιο πατωμα)
    Δεν είναι Δρυς, πάντως. για πευκόξυλο μου κάνει, αν τοποθετήσεις νέο πάτωμα από πάνω του θα βγει κάτι σε κυματοειδές.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Δεν σωνετε;δεν εχω αλλη εναλλακτικη.Σιγουρα οταν εισαι πανω, δεν το λες το πατωμα"αεροδρομιο",αλλα μπας και καποιος εχει(ξερει)λυση.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από STOYBI Προβολή μηνύματος
    Καινουργιο πατωμα πανω απο το παλιο απλα δεν μπαινει.....

Οι συστολες διαστολες ( ξυλο=ζωντανος οργανισμος..) του παλιου θα στο στειλουν περιπατο το καινουργιο......

Υπαρχει μια λυση για να στρωθει πατωμα πανω απο το παλιο αλλα θα σου βγει παραπανω απο την λυση ... Ξυλωμα και καινουργιο...!!

laminate.... Εαν δεν ειναι αλφαδεια το παλιο πατωμα θα βγει μια αηδια.... Συν επισεις το προβλημα που θα εχει με τα παραπανω που εγραψα...!
    Ωχ...το χανουμε το ματς.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Ζεύκας
    Είναι αμαρτία να βάλεις σε τέτοιο κτίριο λαμινέ πάτωμα.
    Εγώ δεν θα έβαζα ούτε σε πολυκατοικία του '60 πόσο μάλλον σε ένα πέτρινο σπίτι με ξύλινο χώρισμα ορόφων.

Να μην το ψάξεις για αποκατάσταση του υπάρχοντος πατώματος;
    ίσως να βγει λίγο πιο ακριβά αλλά μιλάμε για πάτωμα ενός αιώνα και βάλε.

Δεν βλεπω κατι κακο στο πατωμα... Εκτος εαν υπαρχουν ξηλωματα-ραισματα και πετσικαρισματα ( που στις φωτο δεν φαινονται....)

Απο κατω με επενδυση ραμποτε θα εισαι μια χαρα ......

Παρε γνωμη ειδικου.... ισως να θες παλι ενα ρετουσαρισμα μονο και τελος...!

σκαουντερ πορνοσταρ Το avatar του/της endopandou
    Μαόνι είναι το πάτωμα. Πραγματικά αρχαίο...
    Επειδή δεν νομίζω να κάνετε πολύ χρήση, η καλύτερη λύση (όχι η πιο οικονομική ωστόσο) είναι ένα φθηνό λαμινέιτ με χρήση και των 2 υποστρομάτων αν δεν είναι εντελώς λείο το υπάρχων πάτωμα και δεν έχετε καλή ηχομόνωση. Ενώ αν αυτές οι προϋποθέσεις τηρούνται ένα υπόστρωμα σαν αυτό με τα 0.76 γιούρα είναι αρκετό.
    it's all a matter of perception

ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing

Καλα Ζευκα,δεν το εχεις δει το σπιτι,για αυτο τα λες.Και δεν ειναι ολο το σπιτι της οικογενειας μου.Το μισο ειναι.Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC00095.jpg 
Προβολές:	153 
Μέγεθος:	34,9 KB 
ID:	334013

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ