Καινουργιο πατωμα πανω απο το παλιο απλα δεν μπαινει.....
Οι συστολες διαστολες ( ξυλο=ζωντανος οργανισμος..) του παλιου θα στο στειλουν περιπατο το καινουργιο......
Υπαρχει μια λυση για να στρωθει πατωμα πανω απο το παλιο αλλα θα σου βγει παραπανω απο την λυση ... Ξυλωμα και καινουργιο...!!
laminate.... Εαν δεν ειναι αλφαδεια το παλιο πατωμα θα βγει μια αηδια.... Συν επισεις το προβλημα που θα εχει με τα παραπανω που εγραψα...!
Δεν παιζει ρολο το παχος στο laminate καθως μπαινει σε πληρη εφαπτωμενη επιφανεια......
Το laminate θα χαλασει η απο κακης ποιοτητας επιστρωση η απο υγρασια στο mdf.....
To pvc αλλουνου παπα ευαγγελιο .... Πολυ ποιο ακριβο ...Ανυπαρκτες επιλογες χρωματων ( αν και δεν εχω ασχοληθει προσφατος εαν κανω λαθος διορθωνεις..)
![]()
Αν το υπάρχον παραμένει καλούτσικα αλφαδιασμένο, ενα ποιοτικό λαμινέιτ είναι καλή λύση,τοποθετείτε γρήγορα, δεν θέλει βάψιμο και δεν έχεις μεγάλο σκαλοπάτι με τα δωμάτια που επικοινωνεί.
Στην περίπτωση όμως που είναι τοσο χάλια που πρέπει να αλφαδιάσεις,χρειάζεται καδρόνιασμα πάνω στο παλιό και τοποθέτηση καινούργιου καρφωτού πατώματος.
Θα σου πρότεινα σουηδικό μονοκόματο στο μήκος, έχει την καλύτερη σχέση τιμής -ποιότητας (15 e /m2)
Λοιπον παιδια,το στορυ :εχουμε ενα παλιο πετρινο σπιτι διπατο.Το πατωμα του επανω οροφου,ειναι ταβανι του κατω.Το υλικο του πατωματος ειναι κατι σανιδες τις πλακας(σαν σανιδες οικοδομης).Απο την κατω μερια η μανα μου πριν 20 χρονια ,εφερε μαστορια,τις τριψανε,τις καψανε!!!(ετσι μου ειπε)και ας πουμε ειναι οκ.Οταν ομως πας επανω και τις δεις σαν πατωμα ,ειναι αφημενες στην τυχη τους.Να αλλαξω ολη την ξυλεια και να βαλω καινουργια ουτε λογος,παμε σε μεγαλους μπελαδες(και δεν υπαρχουν φραγκα)Βαζω μερικες φωτοη πρωτη και η δευτερη απο κατω,η τριτη απο πανω(ΕΚΕΙ που θελω να περασω καινουργιο πατωμα)
Δεν σωνετε;δεν εχω αλλη εναλλακτικη.Σιγουρα οταν εισαι πανω, δεν το λες το πατωμα"αεροδρομιο",αλλα μπας και καποιος εχει(ξερει)λυση.
Είναι αμαρτία να βάλεις σε τέτοιο κτίριο λαμινέ πάτωμα.
Εγώ δεν θα έβαζα ούτε σε πολυκατοικία του '60 πόσο μάλλον σε ένα πέτρινο σπίτι με ξύλινο χώρισμα ορόφων.
Να μην το ψάξεις για αποκατάσταση του υπάρχοντος πατώματος;
ίσως να βγει λίγο πιο ακριβά αλλά μιλάμε για πάτωμα ενός αιώνα και βάλε.
Δεν βλεπω κατι κακο στο πατωμα... Εκτος εαν υπαρχουν ξηλωματα-ραισματα και πετσικαρισματα ( που στις φωτο δεν φαινονται....)
Απο κατω με επενδυση ραμποτε θα εισαι μια χαρα ......
Παρε γνωμη ειδικου.... ισως να θες παλι ενα ρετουσαρισμα μονο και τελος...!
Μαόνι είναι το πάτωμα. Πραγματικά αρχαίο...
Επειδή δεν νομίζω να κάνετε πολύ χρήση, η καλύτερη λύση (όχι η πιο οικονομική ωστόσο) είναι ένα φθηνό λαμινέιτ με χρήση και των 2 υποστρομάτων αν δεν είναι εντελώς λείο το υπάρχων πάτωμα και δεν έχετε καλή ηχομόνωση. Ενώ αν αυτές οι προϋποθέσεις τηρούνται ένα υπόστρωμα σαν αυτό με τα 0.76 γιούρα είναι αρκετό.
it's all a matter of perception
ο ορισμός του ανθρωπάκου: look on and do nothing