Βάλε 9 ευρώ το λίτρο λαδιού, το φίλτρο 5 ευρώ η εργασία 10-20 ευρώ. Το μπουζί πάνω από 10 ευρώ δεν έχει. Σύνολο στη χειρότερη 40-50 ευρώ.... Στην καλύτερη πολύ λιγότερο. Εκεί να υπολογίζεις. Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο το μηχανάκι σου.
μην λετε οτι θελετε σ'εναν ασχετο απο μηχανολογικα...
για να σφιξει σωστα την ταπα λαδιων θελει δυναμοκλειδο εφ'οσον δεν ξερει...το ιδιο και για το μπουζι...
το να κοψεις σπειρωμα στο αλουμινιο ειναι παιχνιδι...
ζημια μπορει να γινει ακομα και με τα πλαστικα αν δεν ξερει να τα βγαζει μονος του...
οταν μαθει ειναι οντως πανευκολο...
λαδακι ενα λιτρο (900ml λεει το μανιουλ αλλα με 950-1000 ειναι μια χαρα)..
δεν εχει φιλτρο..για να καθαριστει η σιτα πρεπει να λυσει πλαινο καπακι συμπλεκτη και να'χει φλατζα καινουργια για να βαλει...
ολα τ'αλλα οπτικος ελεγχος σ'αυτα τα χλμ..
Σωστα,αλλα πως αλλιως θα μαθει;Θα παει στο μηχανικο και θα του πει:ρε ΚΑΝΕΜΟΤΟ ασε να μπω στο ναο την ωρα που κανεις το τελετουργικο ,να μαθω και γω.Εχεις δει πως σε στραβοκοιτανε αμα πεις:να..να...εδω στη γωνιτσα θα κατσω....θα ειμαι υσυχος...........Θα μαθει οπως μαθαμε ολοι μας.
Συμφωνώ εαν έχεις χρόνο και μεράκι το κανείς εύκολα το σέρβις του δε απαιτεί τιποτα ιδιαίτερο αλλα στο βίδωμα πρέπει νά νιώθεις λίγο, ειναι δημιουργικό και δείχνει "αυτόνομο" διαφορετικά έναν μαστορακο τίμιο σε κόστη αλλα εσυ να βρίσκεσαι στον χώρο του σέρβις καλού κακού..!
Πήγα τελικά σε έναν γνωστό ενός φίλου μου που έχει μαγαζί με λιπαντικά και πτυχίου μηχανικού μου άλλαξε μπουζί και λάδια ..έσφιξε αλυσίδα κτλπ με συνολικό κόστος μαζί με τα αναλώσιμα 25 ευρώ έβαλα λάδι castrol 10w40.. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν γελοίος ..το επόμενο θα το κάνω μόνος μου τώρα ψάχνω να βρω δυναμόκλειδα για να μπορώ να κάνω σωστή δουλεία ..άμα είχα πάει στην honda θα έκλεγα τα λεφτά μου τώρα..![]()
service manual, διάβασμα, μερικά εργαλεια και πολύ όρεξη.
Το λαδάκια φιλτράκια και μετά ψάχνουμε μηχανουργείο για τάπα λαδιών, ή φτηνή δισκόπλακα γιατί δεν κοιτάξαμε τακάκια δεν είναι οικονομία.
η αληθεια ειναι οτι αν δε χαλασεις δεν θα μαθεις
κι ο μαστορας ετσι εμαθε
απο κει και περα ειναι θεμα διαθεσης και δεξιοτητας
Αξίζει να ασχοληθείς και να μάθεις, αλλά νομίζω μεγάλο ρόλο παίζουν τα χιλιόμετρα που κάνεις, κάποιος που κάνει 5.000-10.000 χλμ τον χρόνο, και δηλαδή αλλάζει λάδια-φίλτρα μια φορά τον χρόνο, δεν αξίζει να ρισκάρει 10-20 ευρώ στο συνεργείο παραπάνω (είπαμε, μια στα τόσο) από το να χαλάσει το μηχανάκι, και κλώτσημα βίδας είναι το λιγότερο, σκεφτήται λάθος ποσότητα λαδιού, η να ξεχάσει καμιά βίδα..κάποιος όμως που γράφει καθημερινά χιλιόμετρα, και βέβαια θα μάθει να τα κανει, και συμφέρει να αγοράσει και τα σχετικά εργαλεία.