Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 21 από 21

Θέμα: Μειωση Αποζημιωσης λογο Παλαιοτητας ....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    απο την στιγμη που πηρε σκελετο 99,999% παει για ολική. θεωρείτε ασυμφορη η επισκευή κτλπ κτλπ

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Θυμάμαι το θέμα σου, μένω καθαρά στο θέμα του οχήματος γιατί εσύ είχες και κάτι άλλα θέματα με τον αποζημίωση του εξοπλισμού, με τον άλλο που δεν είχε κάνει δήλωση, με τον εμπειρογνώμονα, δεν είχες νομική προστασία αλλά δικηγόρο δικό σου κτλ. Δεν ξέρω πόσο έπιανε το 2012 ένα CBR125 στο car, παλαιότητα οχήματος δηλ. 6 χρόνια όταν έπαθες το ατύχημα. Πάντως μιας και έχει έρθει εδώ η κουβέντα, καλό είναι σε κάθε ανανέωση ασφάλειας να ρωτάμε ποιο είναι το ασφαλιστικό ποσό της κάλυψης. Στους γενικούς όρους της AIG και πάλι, αναφέρει επί λέξει: "Η εταιρεία σε κάθε επέτειο του ασφαλιστηρίου προβαίνει σε επικαιροποίηση του ασφαλιστικού ποσού της κάλυψης και σε αντίστοιχη μείωση της ασφαλιζόμενης αξίας του οχήματος. Η αναπροσαρμογή δεν είναι δεσμευτική αλλά ενδεικτική αφού η ασφαλιζόμενη αξία που αναγράφεται στον πίνακα ασφάλισης δεν είναι συμφωνημένη και ρητά διευκρινίζεται ότι την ευθύνη της αναπροσαρμογής της στα επίπεδα της τρέχουσας εμπορικής αξίας την έχει ο ασφαλιζόμενος".

Παράδειγμα επί των παραπάνω: Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα καινούριο μικρομεσαίο diesel ΙΧ, η τιμή αγοράς ακριβώς € 16.000, έρχεται η επέτειος της ανανέωσης, ρωτάω την ασφαλιζόμενη αξία και μου απαντάνε πως από €16.000 είχε πάει στις €13.000. Θεώρησα κοροϊδία μια μείωση 3 χιλιάρικα μέσα σε ένα χρόνο, μια μείωση της τάξης του 10% την έβρισκα λογική, οπότε έφυγα και πήγα σε άλλη εταιρεία, δήλωσα πως θέλω να το ασφαλίσω για αξία € 14.500, το δέχτηκαν και έκανα τη νέα ασφάλεια εκεί.
    Όχι, στο δικό μου θέμα είχε κάνει δήλωση θετική ο άλλος,κανονικά.Είχα και εξτρά δικηγόρο πέρα της ασφαλιστικής μου. Γιατί αυτοί με δείνανε 500€ για μηχανή και εξοπλισμό όλα,που είχαν καταστραφεί. Το μηχανάκι τότε κόστιζε μέση τιμή στα 1600€ άσχετα αν το δικό μου ήταν πιο "καθαρό" και τα έβρισκες και με 1900€.

Τέλος πάντων,αυτό είναι και εν μέρη off-topic.

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    το μηχανακι πωλειται ιδιο καινουριο με ψεκασμο οποτε τα ανταλλακτικα υπαρχουν ολα και επισης υπαρχει τρεχουσα τιμη αγορας
    αν υποθετικα ο φιλος το πουλαγε πριν το ατυχημα θα επαιρνε πανω απο 3000;
    ή πας για επισκευη με καινουρια ανταλλακτικα και παζαρευεις την απομειωση λογω παλαιοτητας ή ψαχνεις στα παλια για ενα ιδιο ολοκληρο και πληρωνεσαι 100%
    η απορια μου ειναι:
    επιτρεπεται αλλαγη σκελετου;
    ο παλιος σκελετος δεν ερχεται σε καλυμπρα αφου ειναι σιδερενιος;
    ο σκελετος εχει παρει πολυ .. ισως να φταιει που ηταν τοσο ευαισθητος που περναει απο μεσα το λαδι .

ειπαμε..fournas Το avatar του/της fournas
    ευχαριστουμε ολους για τις απαντησεις και για την κουβεντα που εχετε ανοιξει , δεν ειναι off-topic . μαθαινουμε πραγματα που δεν τα ξεραμε .

οποιος εχει καποιον δικηγορο που ασχολειται με τροχαια ατυχηματα ας στειλει κανενα π.μ. Ευχαριστω .

Δηλαδή σορρυ κιολας…όλα τα SR κάνουν το ίδιο? Το ίδιο είναι ένα παρτάλι με ένα πένα μηχανάκι?
    Από αξεσουάρ? Δηλαδή αμα προσέχεις το μηχανάκι σου και γίνει η στραβή, είσαι και χαμένος που το πρόσεχες ….

Και κάτι άλλο πρέπει να παίζει περά από το άρθρα νόμων που ανέφεραν παραπάνω…

Ας μας πει κανένας δικηγόρος…

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Κατ αρχήν περαστικά στον φίλο σου!!
    Κρίμα για το SR , και ηταν και σε πολύ καλή κατάσταση.
    Φαντάζομαι οτι τσακισε κατω απο το κούτελο όπως είχε γίνει παλιότερα και σε αλλο που ξέρω. Το οτι εχει ζεστό λάδι μεσα εχει να κάνει.
    Αν επιτρέπεται πλέον αλλαγή σκελετού απο το υπουργείο, τότε φτιάχνεται με αλλον σκελετό, αλλά θα σας συμβούλευα να μην προσπαθήσετε να τον ισιώσετε τον δικό του σε αυτό το σημείο, δεν αξίζει και μπορεί να ξανανοίξει με μια ψιλή.

Τωρα το αν θα το πληρώσει η ασφαλιστική δεν το ξέρω, ειναι αλλουνού παπα ευαγγέλιο.

Παλιότερα υπήρχαν SR στην αγορά, αν ο φιλος θελει να το φτιάξει ας περιμένει να βρεί να πάρει ενα αθλιο αλλά με πινακίδα και τελη πληρωμένα και να χρησιμοποιήσει τον σκελετό και μονο.
    Πρόσφατα η παρέα μας πήρε αλλο ενα SR500 που ψάχναμε καιρό. Υπόμονή.

Επισης ευκαιρία να παρει 500, καμμία σχέση με το 400.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. Για ενα παραξενο λογο........
    από GTZ750 στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 27/07/2005, 10:36