Και εγώ mt-03 λέω. Θα σε καλύψει σε όλα και θα το χαρείς με όλους τους τρόπους!
Και εγώ mt-03 λέω. Θα σε καλύψει σε όλα και θα το χαρείς με όλους τους τρόπους!
Ξέρω από βέσπα!
Δεν έχω πρόβλημα και δηλώνω ευθαρσώς άσχετος. Άλλωστε ο λόγος που γράφω στο forum είναι για να αποκτήσω λίγη από την πείρα σας και να καταστείλω τον ενθουσιασμό μου. Είμαι εγκρατής άνθρωπος που γενικά κάνει λογικές επιλογές, αλλά με τη μοτοσυκλέτα έχω ενθουσιαστεί και κινδυνεύω να παρασυρθώ. Επομένως καλά κάνετε και μου τη λέτε στις όποιες αντιρρήσεις ή υπερβολές εκφράζω.
Το MT-03 μου αρέσει (περισσότερο βέβαια προτιμώ το MT-07), το Pegaso Strada λιγότερο. Όμως το βάρος του MT-03 διαφέρει μόνο κατά 5 κιλά σε σχέση με εκείνο του Hornet, ενώ και τα κυβικά πλέον έχουν ανέβει στα 660 από τα 250 που προτείνετε οι περισσότεροι.
και απο την αλλη, πρωτο μου μηχανακι 4Κ 650cc και μια χαρα τα λεμε ακομα. ολο αυτο το ανεβα σταδιακα ειναι λιιιιιγο υπερτιμημενο για εναν ανθρωπο που εχει ξεπερασει την εφηβικη ταβλα και εχει λιγο μυαλο.
^^ δας και όχι θας.
έξυπνο παλικάρι φαίνεται από το το πως γράφει.
και γω ξεκίνησα απευθείας με 650 μονοκύλινδρο χωρις κάτι μικρότερο πιο πριν.
το οτι ψάχνει για χόρνετ γυμνά και sm μηχανάκια βέβαια δείχνει οτι η ταύλα υπάρχει ακόμα και ίσως βγει στην επιφάνεια με το καλημέρα παρά τα χρόνια του.
νομίζω όμως οτι γράψαμε τα πάντα, και δε ντεβιλζζζζζ σαηντ και δε παπουδιρεν σαηντ.
Λες ε; Πάνε πάνω από 10 χρόνια από την τελεταία φορά που έτρεξα με αμάξι. Ποτέ δεν ξέρεις όμως...
Το Hornet είναι για εμένα συμβιβασμός, καθότι δε με ενθουσιάζει εμφανισιακά (μου αρέσει όμως), ενώ ξέρω ότι δε θα έχει την άνεση της ροπής που μου αρέσει χαμηλά και τα άλογα θα βρίσκονται σε περιοχές του στροφομέτρου που δε θα βλέπω σχεδόν ποτέ. Το έβαλα στην εξίσωση όμως καθότι δεν είναι βαρύ (177 κιλά άδειο), έχει ABS και λένε οι φίλοι ότι παραμένει αξιόπιστο, ακόμα και σε εκδόσεις 10ετίας.
Όταν έβαλα το mt είπα ότι τα καλύτερα κυβικά για πόλη παραμένουν τα 125-250. Για πάρα πολλούς λόγους και για όλους μας, όχι μόνο για κάποιον νέο στους δύο τροχούς. Ο νέος βέβαια, έχει ένα λόγο παραπάνω να επιλέξει μικρό μηχανάκι για αρχή. Όχι μόνο μέσα στην πόλη αλλά παντού. Η διαφορά δύναμης και βάρους μια μικρής μηχανής θα σε βοηθήσει να μάθεις πολύ πιο γρήγορα. Ένα μικρό μοτοσυκλετάκι 250 κυβικών μαζεύει 120 χλμ με τέτοια ευκολία που δεν το φαντάζεσαι.
Η διαφορά μιας μικρής μοτοσυκλέτας με μια μεγάλη δεν είναι καθόλου ίδια, με την διαφορά που έχει ένα μικρό αυτοκίνητο και ένα πάρα πολύ γρήγορο. Στο αμάξι αν κάποιος άσχετος μαζέψει χλμ που τον τρομάξουν, θα τσαρουχώσει τα φρένα και θα σταματήσει. Με μια μηχανή θα σέρνεται με την πλάτη. Αν είναι τυχερός και δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο να τον σταματήσει, λίγο σπάνιο μέσα στην πόλη. Ας μην αναφέρουμε την περίπτωση που το εμπόδιο είναι κινούμενο.
Το να μαζέψεις χλμ που δεν μπορείς να διαχειριστείς με ένα 4κύλινδρο όταν του πάρεις λίγο τον αέρα θα είναι πολύ πιο εύκολο απ' ότι νομίζεις και ο τρόπος απόδοσης θα σε παρασέρνει.
Μα δεν θέλω να σε τρομάξω! Είμαι απ' αυτούς που συμμερίζονται και την άποψη του amyroukai που θεωρεί ότι μπορείς να παραμείνεις ασφαλής σε οποιοδήποτε περιβάλλον με πολύ πιο γρήγορα μηχανάκια αρκεί να είσαι συνειδητοποιημένος.
Επίσης καταλαβαίνω ότι πολλές φορές και με τα δεδομένα του σήμερα, δεν είναι εύκολο να αλλάζουμε μηχανές όσο συχνά θα θέλαμε.
Το mt03 είναι μονοκύλινδρο δεν είναι τετρακυλινδρο. Ο κινητήρας του παράγει πολύ έργο σε χαμηλές στροφές αλλά σε μικρό εύρος. Η ροπή είναι εκεί αλλά η δύναμη και ο τρόπος απόδοσής της θα είναι σύμμαχος στους "γυάλινους" δρόμους της πόλης δεν έχει σημασία αν είναι 60 κυβικά παραπάνω. Αν σου αρέσει και οι απαιτήσεις σου δεν αυξηθούν για εκτός πόλης διαδρομές, δύσκολα δε θα σε καλύψει κάπου ώστε να το αλλάξεις γρήγορα. Ότι και να πάρεις πρέπει πρώτα να το οδηγήσεις. Όχι πως αν το οδηγήσεις θα είσαι σίγουρος ότι είναι αυτό που θέλεις, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβεις αν είναι κάτι που δεν θέλεις. Για να μάθεις τι θέλεις και να μπορείς να κρίνεις τι σου χρειάζεται με μια μικρή επαφή, πρέπει πρώτα να έχεις κάποια εμπειρία.
Υπάρχουν κι άλλες επιλογές πέραν του mt στα 600 κυβικά αλλά σκέψου και το γεγονός όταν το πάρεις να αποφασίσεις ότι θα προτιμούσες ένα πιο όρθιο δικύλινδρο και ότι θα μπορούσες να πάρεις πάρα πολύ οικονομικά ένα versys το οποίο είναι μια απ' τις καλύτερες επιλογές για πόλη (και όχι μόνο).
Sent from me using a computer.
Εγώ ψηφίζω motard. Αφού θα κινείσαι πόλη είναι πιστεύω από τις πιο καλές επιλογές. Drz400 S ή SM , Crf και WR σε 250 και σε KTM το Duke 390.
Συμφωνώ.
Drz400 S ή SM , ✔✔✔ και σχετικά φτηνό (δεν είπε ο φίλος διαθέσιμα φράγκα)
Crf σε 250 ωραίο μηχανάκι, αλλά τις θέλει τις στροφές του. Πιο εντουράδικο, θά έλεγα.
WR σε 250 - δεν το ξέρω αλλά κια αυτό νομίζω πιο εντουράδικο (ίσως κάνω λάθος)
KTM το Duke 390 ✔✔✔ πολυ καλές αναφορές, μικρό, τέλειο για πήχτρα κίνηση, αν έχεις τα λεφτα πάρτο.
Εγώ λέω οτι το ΜΤ-03 θα τρομάξει τον φίλο σαν πρώτο![]()
Δυστυχώς πήζω στην κίνηση. Να φανταστείτε ότι κάνω τον ίδιο χρόνο στο κατέβασμα, είτε το κάνω με ποδήλατο, είτε με αμάξι. Η διαδρομή αποτελείται κυρίως από πηγμένες λεωφόρους (Κηφισίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Κατεχάκη (αυτή είναι ευτυχώς ανοικτή στο κομμάτι του Καρέα και είναι το μόνο σημείο που δεν θα έχω μποτιλιαρισμένα αμάξια), Βουλιαγμένης. Άμα με το καλό πάρω τη μοτοσυκλέτα, μπορεί να πηγαίνω και από Εθνική Οδό και Ποσειδώνος, που τώρα είναι απαγορευτικές λόγω της πρωινής κίνησης. Όπως καταλαβαίνετε διασχίζω καθημερινά δύο φορές την ΑΘήνα, κάνοντας 50-70 χιλιόμετρα τη μέρα.
Ξέρω ότι σε κατανάλωση καυσίμου δε θα γλιτώσω κάτι με μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού, ενώ αν πάω σε Hornet θα καίει περισσότερα από το αμάξι μου. Θα έχει όμως το ABS, που δεν έχουν τα περισσότερα 250άρια.
Το KTM Duke 390 είναι κατά τη γνώμη μου η πιο όμορφη μοτοσυκλέτα (άντε, μετά τη CB1000R) και ίσως την αγόραζα αν δεν ήταν τόσο μικρή. Λένε ότι είναι για μικρόσωμους αναβάτες. Περιττό να σας πω ότι ενώ κινούμουν με το ποδήλατο σταμάτησα 3 αναβάτες της για να τους ρωτήσω αν είναι ευχαριστημένοι κι αν τους εμφανίζει τα προβλήματα που αναφέρονται στα forum (σβήσιμο στο ρελαντί ή στην αλλαγή ταχύτητας, υπερθέρμανση). Το ίδιο έκανα και με ένα τύπο με Inazuma. Αλλά το Inazuma δε μου αρέσει τόσο... Αν είχε τη σχεδίαση του SYM Wolf και ABS, ίσως το επέλεγα.
Σας ευχαριστώ και για τις προτάσεις με τα motard. Δεν τα είχα υπόψη. Πλέον μπαίνει στις υποψήφιες μοτοσυκλέτες και το drz 400, με το κακό ότι δεν έχει ABS. Μου φαίνεται όμορφο και άκουσα τα αντίστοιχα με αυτά που γράψατε πιο πάνω. Ότι είναι πιο φιλικό στο χρήστη και πιο ασφάλτινο σε σχέση με τα άλλα δύο πιο άγρια 250άρια (wr και crf).
Σας ευχαριστώ και πάλι για την υπομονή που δείχνετε στην αναποφασιστικότητα και την άγνοιά μου.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 18/05/2015 στις 21:17.