Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 41

Θέμα: Μηχανή για ψηλό αναβάτη

"Αδιάφορο" οπτικά αλλά αξιόπιστο, θέλει λίγο πείραγμα στη σέλα και στα λαδάκια του μπροστινού αν κάποια στιγμή το αποφασίσεις για ταξιδάκι.
    Μιά χαρά "παπάκι" είναι γενικά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tedvj23
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kavouras5 Προβολή μηνύματος
    Παιδιά πως το βλέπετε το KLE500??
    Μην σου πω και με το 250 αερας θασαι...

Πάω να οδηγήσω ενα KLE 500 γιατι δεν το εχω οδηγήσει ποτέ. Με φοβίζει λίγο που είναι αρκετά βαρύ και ίσως κουραστικό για την καθημερινή βόλτα που πάω γύρω στα 10 χιλιόμετρα.

Κουραστικό για 10 χιλιόμετρα το KLE??? Πα καλά; Ρε ψηλέ... Και motogp να σου δώσουν που δεν χωράς, σε 10 χιλιόμετρα δεν προλαβαίνεις να κουραστείς, μέχρι να καβαλήσεις έφτασες. Το KLE το πατάς ΑΝΕΤΑ, το βάρος εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου και περιέργως πως στρίβει και πολύ ωραία και δεν το περίμενα. Φρένα δεν έχει -συγκριτικά με το δικό μου δηλαδή- (Αλέκο φονιά την τρομάρα που πήρα τότε...) αλλά φαντάζομαι άμα τα μάθεις προβλέπεις.

Παλαιό μέλος
    Το KLE 500 το είχε φίλος δίμετρος και το είχε βολευτεί μια χαρά. Εκανε και τις εκδρομούλες του χωρίς κανένα πρόβλημα.

Προκειμένου για καθημερινή μετακίνηση, δεν θα προλάβεις να κουραστείς σε καμία περίπτωση.

Επίσης έχε υπόψιν ότι μπορείς να ψηλώσεις (φουσκώσεις) λίγο τη σέλα σε όποια μηχανή πάρεις, ώστε να μεγαλώσεις τη γωνία στα γόνατα, που είναι το κύριο πρόβλημα μετά από πολύωρη οδήγηση.

Παιδια σήμερα οδήγησα το KLE.
    Το μηχανάκι όντως πάει σαν παπάκι, είναι πολύ ελαφρύ και μανιτζέβελο.
    Και σε μέγεθος μου είναι μια χαρά, που είμαι 1.96 ύψος και 95 κιλά βάρος.
    Το μόνο αρνητικό που εντόπισα και θα ήθελα μια γνώμη είναι οτι η σέλα κάνει την κλασική κούρμπα στη θέση του οδηγού και αυτό με κάνει να μη μπορώ να κάτσω πιο πίσω, οπότε με ζορίζουν λίγο τα πόδια που πάνε αρκετά μπροστά.
    Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα και με την transalp, οπότε της φούσκωσα τη σέλα και την έκανα ίσια. Αλλα ο ταπετσέρης που τη γέμισε δεν έκανε καλή δουλειά, γιατι το γεμισμένο σημείο ήταν πιο μαλακό, οπότε και πάλι βούλιαζα.
    Ενω το klr 650 tengai που είχε ίσια σέλα με βόλευε πολύ.
    Έχει κανένας γνώμη σε αυτό το θέμα; Αξίζει να πάρω το kle και να του ισιώσω τη σέλα; Και αν ναι, ποιός μπορεί να τη φτιάξει σωστά;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά!

edit: Τώρα που κοιτάω συγκριτικά τη σέλα του kle και του tengai βλέπω οτι μάλλον η σέλα του kle θέλει να αφαιρεθεί λόγο υλικό απο το συνεπιβάτη, παρά να προστεθεί υλικό στη θέση του οδηγού. Λέτε να δουλέψει καλύτερα κάτι τέτοιο;;

πολύ καλά λόγια διαβάζω για το μοτοΟΚ, Νέα Σμύρνη είναι αν δεν απατώμαι.

http://www.moto-k.gr/gr/

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kavouras5 Προβολή μηνύματος
    edit: Τώρα που κοιτάω συγκριτικά τη σέλα του kle και του tengai βλέπω οτι μάλλον η σέλα του kle θέλει να αφαιρεθεί λόγο υλικό απο το συνεπιβάτη, παρά να προστεθεί υλικό στη θέση του οδηγού. Λέτε να δουλέψει καλύτερα κάτι τέτοιο;;
    Ψηλός είσαι, καλύτερα να γεμίσεις μπροστά. Εξήγησε το πρόβλημά σου στο σελά που θα το πας, για να σου σκληρύνει λίγο το γέμισμα.

Παιδιά καλησπέρα και ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!

Απ' ότι βλέπω τα πιο παλιά μοντέλα KLE είχαν σέλα ίσια.
    Δείτε πχ αυτό

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	68 
Μέγεθος:	105,0 KB 
ID:	337003

Το πάχος της όπως βλέπετε είναι μικρό, οπότε φαντάζομαι οτι δεν είναι σωστό να προσθέσω υλικό στη θέση του οδηγού, αλλα να αφαιρέσω υλικό απο τη θέση του συνοδηγού.
    Και πιστεύω οτι η εταιρία έχει υπολογίσει το κέντρο βάρους στο συγκεκριμένο ύψος, αν το αλλάξω θα αλλάξει και οδηγικό χαρακτήρα η μηχανή.
    Ή να πάρω μια μεταχειρισμένη σέλα απο παλιότερο μοντέλο? Θα ταιριάζει λέτε?

Παλαιό μέλος
    Τι θα πετύχεις αφαιρώντας υλικό από τη θέση του συνοδηγού;

Και μάλιστα από μία, ήδη, λεπτή σέλα;

Δεν θα μείνει τίποτα για τον συνεπιβάτη και εσύ δεν θα αλλάξεις θέση οδήγησης. Μόνο ζημιά θα κάνεις.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από lykourgi Προβολή μηνύματος
    Τι θα πετύχεις αφαιρώντας υλικό από τη θέση του συνοδηγού;

Και μάλιστα από μία, ήδη, λεπτή σέλα;

Δεν θα μείνει τίποτα για τον συνεπιβάτη και εσύ δεν θα αλλάξεις θέση οδήγησης. Μόνο ζημιά θα κάνεις.
    Το πρόβλημα με τη σέλα που δοκίμασ(όπως και με τη σέλα του transalp) είναι οτι με περιορίζει να κάθομαι μπροστά-μπροστά, με αποτέλεσμα τα πόδια μου να πηγαίνουν πολύ μπροστά και να νοιώθω άβολα.
    Ενω στο tengai μπορούσα να κάτσω ελαφρώς πιο πίσω και βολεύονταν καλύτερα τα πόδια (Είμαι και 1.96 ρε γαμώτο, δε χωράω!! χεχε)

Βρε αγόρι, τα θες και τα λες;
    Εδώ ολόκληρη BMW δίνει στα μοντέλα της τρεις διαφορετικές σέλες χωρίς άλλη αλλαγή, λες το KLE να καταστραφεί με δυό πόντους πάνω ή κάτω;
    Προσωπική γνώμη ΜΗΝ χαμηλώσεις τη σέλα αφού είσαι ψηλό αγόρι, θα στριμώξεις τα γόνατά σου χωρίς λόγο. Σήκωσε το μπροστινό να έχεις αέρα και μην σκέφτεσαι τόσο πολύ. Δεν μιλάμε για τα χιλιοστά που κυνηγάει ο μοτοτζιπής αναβάτης στο γύρο και τις πιθανές συνέπειες της μετακίνησης του ΚΒ... Μιά χαλαρή βολτίτσα θα το κάνεις.

Φίλε amyroukai δε λέω να χαμηλώσω τη σέλα. Η σέλα θα μείνει ως έχει στη θέση του οδηγού, και θα κοπεί ευθεία στη θέση του συονοδηγού.
    Δηλαδή θα χαμηλώσει μόνο ο συνοδηγός και θα γίνει όπως στο παλιό μοντέλο των kle που σας έδειξα συη φωτογραφία.

Μισό λεπτό βρε αγόρι, εσύ δεν είπες ότι ένιωθες περιορισμένος από το σκαλοπάτι;
    Σου φαίνεται πιο λογικό να κόψεις την πίσω σέλα για να κάθεσαι "στο πίσω κάθισμα" πιο εύκολα ή το να φουσκώσεις την εμπρός για να κάθεσαι εκεί που πρέπει με άνεση;
    Αυτή είναι η αντίρρηση και απορία μαζί που έχω.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Όλα τα απαραίτητα για τον αναβάτη
    από Tigas στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 77
    Τελευταίο μήνυμα: 20/02/2025, 08:59
  2. μηχανη για την κοπελια μου
    από stavrogin στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2005, 14:13
  3. Αξεσουάρ Honda για τον αναβάτη
    από Tigas στο forum Honda VFR's
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2005, 13:12
  4. Μηχανή για κοπέλες... Τη βοήθειά σας παρακαλώ!!!
    από Trithen στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 18/04/2005, 15:02
  5. μηχανή για αρχή???
    από monstermind στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 18/11/2004, 19:37

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •