Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 48

Θέμα: Βοήθεια για αγορά μοτοσικλέτας 750-1000cc+

Παλαιό μέλος
    Λέτε αν πάω σε fazer600 ή bandit 650 θα το βαρεθω και θα σκέφτομαι γιατί δεν πήρα το fazer 1000;
    Τα έξοδα συντήρησης πχ με τέλη service κλπ στο έτος ποια είναι η διαφορά των μηχανών που ανέφερα πχ fazer600-fazer1000;

Υγ:το Z750 δε το θεωρείτε μια μέση λύση ή ειναι πάνω κάτω όπως το fazer600 όσο αφορά τη δύναμη, πέραν του φερινγκ κλπ που λέγαμε πιο πάνω.Εχει πάρα πολλά σε καλή κατάσταση και τιμή βλέπω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Xlitos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από takisdemi Προβολή μηνύματος
    Λέτε αν πάω σε fazer600 ή bandit 650 θα το βαρεθω και θα σκέφτομαι γιατί δεν πήρα το fazer 1000;
    Τα έξοδα συντήρησης πχ με τέλη service κλπ στο έτος ποια είναι η διαφορά των μηχανών που ανέφερα πχ fazer600-fazer1000;

Υγ:το Z750 δε το θεωρείτε μια μέση λύση ή ειναι πάνω κάτω όπως το fazer600 όσο αφορά τη δύναμη, πέραν του φερινγκ κλπ που λέγαμε πιο πάνω.Εχει πάρα πολλά σε καλή κατάσταση και τιμή βλέπω.
    τα τέλη είναι 55 ευρω στα 600-750cc και 120 ευρω στα 1000cc αλλα μπορει να τα αλλαξουν καποια στιγμη

Τα Service είναι τα ίδια,μη τα κοιτάς,αυτο που πληρωνεις πιο πολυ είναι τα ελαστικά,στα 1000άρια τρωγονται πιο γρηγορα λογω ιπποδυναμης/ροπης.

τωρα τι θα παρεις δε ξέρω,απλα να ξέρεις το fazer 600 δουλευει ψηλά και ίσως σε κουράσει αυτό,ένα z750s έχει πιο ''γεμάτο'' κινητηρα και μπορείς να κινηθεις πιο σβελτα με μια ταχύτητα πάνω.

hayabusa/k1200 πάρε μόνο αν θελεις να πηγαινεις συχνές γρηγορες βόλτες στις μεγάλες εθνικες οδους Αθηνων-Θεσσαλονικης,Εγναντια κτλ Αν κινεισαι πιο συχνα σε επαρχιακο δικτυο ένα fazer 600-1000,z750s κτλ είναι πιο ευκολοδηγητο.

Παλαιό μέλος
    Αν μπορεις καλυτερα ειναι να τα δοκιμασεις. Μην κοιτας μονο την ιπποδυναμη. Τα κυβικα δεν εχουν υποκαταστατο. Μπορει ενα 1200 να εχει τα ιδια αλογα με ενα 750 αλλα η συνολικη του συμπεριφορα ειναι πολυ καλυτερη και στη πολη και στα ταξιδια λογο ροπης.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Ληστης Προβολή μηνύματος
    Αν μπορεις καλυτερα ειναι να τα δοκιμασεις. Μην κοιτας μονο την ιπποδυναμη. Τα κυβικα δεν εχουν υποκαταστατο. Μπορει ενα 1200 να εχει τα ιδια αλογα με ενα 750 αλλα η συνολικη του συμπεριφορα ειναι πολυ καλυτερη και στη πολη και στα ταξιδια λογο ροπης.
    +1300
    πουτσ@@@@@@@@@

Ιπτάμενο Μέλος Το avatar του/της Kepler Fun
    Εάν όταν λες BMW-Κ εννοείς GT και όχι S να ξέρεις ότι πρόκειται για ένα εύκολο και φιλικό μηχανάκι παρά τα κυβικά του.

Δεν έχει καμία σχέση με την απόδοση των γιαπωνέζικων που αναφέρεις και η ροπή του είναι κατανεμημένη σε όλη την κλίμακα των στροφών. Αυτό δίνει ένα συνεχές γλυκό τράβηγμα ανεξαρτήτως φορτώματος που διαρκεί για ασφαλείς προσπεράσεις και αρκετά πάνω από τα 200. Από την άλλη μπορείς να κινείσαι αργά με πολύ ροπή παντού.

Είναι εξαιρετικά σταθερό λόγω της μοναδικής διάταξης του μοτέρ (χαμηλό κέντρο βάρους) και είναι πολύ δημοφιλές μηχανάκι σε Ευρώπη - Αμερική. Εγώ το χρησιμοποιώ καθημερινά παντού (κατά κανόνα κέντρο Αθήνας) και μόλις γύρισα από νησί που το λύσσαξα σε χωματόδρομο δικάβαλο και φορτωμένο χωρίς κανένα πρόβλημα, εκτός από τα σημάδια από τις πέτρες χαμηλά στο φέρινγκ.

Κόστος service μια φορά το χρόνο σχετικά υψηλό με παροχή υπηρεσιών όμως καλή για τα Ελληνικά δεδομένα και μακριά από την νοοτροπία των μαστόρων που καταπιάνονται σε κάθε γειτονιά με τα γιαπωνέζικα. Φυσικά μεταχειρισμένα ανταλλακτικά τα ξεχνάς.

Καύσιμο ευθέως ανάλογο του τρόπου οδήγησης. Από 6-7λτ /100χλμ σε λογικές ταχύτητες έως και τα διπλά αυτών όταν ανοίγεις.

Αναζήτησε και οδήγησε ένα. Μεταχειρισμένα Κ-GT υπάρχουν αρκετά δεν πωλούνται όμως εύκολα. Εάν κατευθυνθείς εκεί απέφυγε σε κάθε περίπτωση τα εισαγωγής και ψάξε ιδιώτη με πλήρες service-book.
    Βλέπω αρκετά τέτοια μηχανάκια όταν κάνω service από ανθρώπους που τα πήραν καινούργια και τα κρατούν αχρησιμοποίητα με απίστευτα λίγα χλμ.
    'Η ανάγκη είναι η μητέρα της δημιουργίας'

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Φιλε μου μηχανη 1000+ για πολη δεν λεει.Ταλαιπωρια για το τιποτε.Ψαξου στα 650-750 που ειναι και τα ιδανικα απο αποψη ευκολιας και κοστους.Ασε που οτι και ταξιδι να κανεις θα σε βγαλουν ασπροπροσωπο.

Αν θελεις να νοιωθεις τη δυναμη,ψαξου στα τετρακυκινδρα.Αν θελεις ηχητικα εφε,παρε μια εξατμιση αναλογη.Επισης το γυμνο θα σου δινει καλυτερη αισθηση ατην πολη ,αλλα θα το σκυλομετανοιωνεις στα ταξιδια.

Ασε που αν νοιωσεις την ευχαριστηση του ταξιδιου το 80-20 γινεται 70-30,50-50 και παει λεγοντας.

Πριν αρχισεις το πραγματικο ψαξιμο,καλο ειναι να καταληξεις ποια κατηγορια ακριβως σε ενδιαφερει.Τα πραγματα θα γινουν ποιο ευκολα και θα κανεις καλυτερη επιλογη.Μην εντυπωσιαζεσαι,σκεψου πρακτικα και λογικα.
    Συμφωνώ με όλα τα παραπάνω απλά δεν πολυκαταλαβαίνω τον λόγο για τετρακύλινδρο, ειδικά για πόλη. Πιστεύω πως τετρακύλινδρο έχει νόημα από 750 και πάνω. Αν έχεις κακούς δρόμους κοίτα και κανένα vstrom, bmw F800 gs. Ειδικά το πρώτο αν δεν σου ταιριάξει θα το πουλήσεις πολύ εύκολα.

Προσπάθησε να οδηγήσεις αυτά που σε ενδιαφέρουν (αν και για μένα θέλει αρκετό χρόνο να προσαρμοστείς και να καταλάβεις αν σου πάει )
    Τελευταία τροποποίηση από mesastou; 24/08/2015 στις 10:07.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    αν καταληξεις σε 1000αρι το fazer ειναι ιδανικη περιπτωση και κυριως αξιοπιστη..πρωτα ομως κανε καπου ενα τεστ ραιντ για να δεις αν σου κανει κλικ...

Παλαιό μέλος
    Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι η ταλαιπωρια για τα 1000 στη πολη. Οδηγω 250- 650- 1250 στην Αθηνα, και το ποιο ευχαριστο στη οδηγηση ειναι το 1250! Αλλο πραμα, με ελαχιστες αλλαγες ταχυτητας, ελαχιστο γκαζι! Που ταλαιπωρισε; Στο 250 που πρεπει να ανοιγεις βαθεια το γκαζι και να αλλαζεις 6 ταχυτητες μεχρι το επομενο φαναρι;
    Για να μην παρεξηγηθω, μιλαω για θεμα οδηγησης και ευχαριστησης και οχι για οικονομια. Αν σε ενδιαφερει οικονομια ναι στο 250, για το 650 πολυ λιγοτερο.

Παλαιό μέλος
    Παιδιά όπως ανέφερα το 80-90% κινούμαι σε επαρχιακη πόλη με μικρή κυκλοφοριακή φόρτιση και σκέφτηκα να δω το Z1000 που μου αρέσει οπτικά και είναι και λίγο φθηνότερο 2κ από το fazer.
    Κοιτάω για μοντέλα 2008-09 αλλά δεν ξέρω αν έχουν abs.Σε τέτοια μοτοσικλέτα θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο ή σταματάνε πάλι εύκολα σε περίπτωση που δεν έχει abs
    Μίλησα με έναν γνωστό που είχε παλιότερα z1000 μου ειπε έχει πολύ ροπή και για τα φρένα ότι ήταν καλά ενώ δεν είχε abs, καθότι βυθίζεται η μηχανή στο φρενάρισμα και σταματάει.Θεωρει το μπροστινό φρένο του z1000 εφάμιλλο μερικών ss που έχει δοκιμάσει .
    Θα κάνω φυσικά κι εγώ ένα test ride για να δω.
    Τελευταία τροποποίηση από takisdemi; 24/08/2015 στις 18:41.

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Φιλε μου ολες η μοτοσυκλετες βυθιζονται στο φρεναρισμα...........
    Καλα οχι και ολες,υπαρχουν και τα βαβαρικα με το telelever.............
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Παιδιά όπως ανέφερα το 80-90% κινούμαι σε επαρχιακη πόλη με μικρή κυκλοφοριακή φόρτιση και σκέφτηκα να δω το Z1000 που μου αρέσει οπτικά και είναι και λίγο φθηνότερο 2κ από το fazer.
    Κοιτάω για μοντέλα 2008-09 αλλά δεν ξέρω αν έχουν abs.Σε τέτοια μοτοσικλέτα θεωρείτε ότι είναι απαραίτητο ή σταματάνε πάλι εύκολα σε περίπτωση που δεν έχει abs
    Μίλησα με έναν γνωστό που είχε παλιότερα z1000 μου ειπε έχει πολύ ροπή και για τα φρένα ότι ήταν καλά ενώ δεν είχε abs, καθότι βυθίζεται η μηχανή στο φρενάρισμα και σταματάει.Θεωρει το μπροστινό φρένο του z1000 εφάμιλλο μερικών ss που έχει δοκιμάσει .
    Αν η σχεση σου με τα φρενα ειναι οπως την περιγραφεις παρε 100% με ABS...

χωρις παρεξηγηση και φιλικα παντα...
    Quod me nutrit... me destruit.....

σχετικά με το φρενάρισμα η κάτι έχεις μπερδέψει και μάλιστα άσχημα η ακούς λάθος συμβουλές , πρόσεχε γιατί η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να αποδειχθεί πολύ κακός σύμβουλος και να την πατήσεις κάνε αν μπορείς δοκιμή ο ίδιος στα μηχανάκια

φιλικά τα λέω

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από teogtp Προβολή μηνύματος
    Φιλε μου ολες η μοτοσυκλετες βυθιζονται στο φρεναρισμα...........
    Καλα οχι και ολες,υπαρχουν και τα βαβαρικα με το telelever.............
    ακριβώς

Ο καφετζης Το avatar του/της teogtp
    Απο τα λεγόμενα σου, μαλλον δεν είσαι έτοιμος για μοτοσυκλέτα.
    Απο θεμα επιλογών (μονο σε ον οφ δεν αναφερθήκαμε ) μεχρι και το ποιο σημαντικό που είναι η στοιχειωδη οδικη συμπεριφορα ενος δικυκλου.
    Φιλικα πάντα και χωρίς ίχνος τρολλαρισματος (σπανιο για εμενα....).
    Gagourus agamitus Parthenopipitsus!

Παλαιό μέλος
    Το bandit το έχω από το 1999 δηλ έχω μια μικρή εμπειρία φυσικά σε 400cc 59hp,παλιότερα xt και srx400.
    .Ισως η διατύπωση δεν έγινε σωστά και το ερώτημα μου σχετικά με τα φρένα
    Κοιτάω όπως σας είπα το z1000 είναι σίγουρα λιγότερες οι επιλογές που βλέπω στο car σε σχέση με τα z750 που είναι πάρα πολλά.
    Στα 750cc έχω βρει κάποια με book service και φαίνονται "καθαρα" δεν έχουν την καγκουραδικη πινελιά που ως συνήθως βγάζουν το μούσι της πινακίδας και τους καθρέφτες. Αυτά τα απορρίπτω εξ αρχής. . Αλλά σίγουρα όταν υπάρχει βιβλίο service και είναι πρώτο χέρι μετράει.
    Θα τα δοκιμάσω και τα δυο.
    Τελευταία τροποποίηση από takisdemi; 25/08/2015 στις 00:39.

Παλαιό μέλος
    Ψάξε κάτι με abs, εμένα με έχει σώσει 2 φορές τα τελευταία 6 χρόνια παρόλο που έχω συνδιασμένα (cbs)

Σελίδα 2 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. βοήθεια για αγορά παιδικού κράνους
    από Skakinen στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/09/2007, 21:59
  2. Βοηθεια για αγορα H/y
    από X_NR750 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 26/06/2007, 11:32
  3. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 03/06/2007, 19:23