Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 25 από 25

Θέμα: Πρόβλημα με Honda Scoopy 50 πενηντάρι αυτόματο

skid in broadside Το avatar του/της chr1s_86
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από duke200 Προβολή μηνύματος
    Με την σειρά θα κάνεις τα παρακάτω και θα δοκιμάζεις σε κάθε στάδιο άν εφτιαξε:

τσεκαρε αν έχει καλή σπίθα το μπουζί (πρέπει να σου τινάζει το χέρι καλά).
    καθαρισε το καρμπυρατερ μην έχει παρει κανα σκουπιδάκι μεσα στον πλωτήρα και βουλώνει. ψεκασε όλα τα ζιγκλέρ και φύσηξέ τα καλά

τσεκαρε βαλβίδα reed μην έχει σπασει (είναι εκει που ακουμπαει ο λαιμός απο το καρμπυρατερ στον κορμό)

Βγαλε την εξατμιση και καψτη πολλή ώρα με ένα καμινέτο μέχρι να πάρει φωτιά μέσα.

Αν κανεις όλα αυτα και πάλι δεν παει στο τέλος λυσε την κεφαλή να δεις τι παίζει με το ελατήριο.

κομπρεσσιον πως μετρησατε? Με κολάρο στη θέση του μπουζί και μιζάρισμα?
    Ανάφλεξη-καρμπ-reed είναι εντάξει. Εξάτμιση όπως έχω γράψει βάλαμε καινούργια.

Ναι η συμπίεση μετρήθηκε βιδώνοντας στη θέση του μπουζί το σωληνάκι του συμπιεσόμετρου. Υπάρχει άλλος τρόπος;
    Give me fuel, Give me fire

Παλαιό μέλος
    εφόσον η μετάδοση ειναι οκ και όλα τα περιφερειακά είναι οκ μονο ένα πραγμα μένει. Κοίταξα λίγο τιμές κομπρεσσιον για 50αρια, είναι αλήθεια οτι είσαι αρκετα χαμηλά, έπρεπε να σουν πανω απο τα 100psi.

έχει φαει κύλινδρο μάλλον. Δεν πειράζει όμως που κανατε όλα τα προληπτικά, θα τα κάνατε ούτως η άλλως κάποια στιγμή.

αν δεν έχεις το manual και δεν το βρίσκεις στείλε μοντέλο και χρονολογία να στο βρω...

Ο κόσμος νομίζει οτι είναι απλή δουλειά να επισκευάσεις ένα σκουτεράκι 50αρι, όμως σε πληροφορώ είναι σαν κανονικής μοτοσυκλέτας θέλει ώρες, προσοχή και πιστή τήρηση του manual

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Μαλλον θα χρειαστει κατεβασμα η κεφαλη γιατι υπαρχουν εντονες υποψιες για ραγισμα στην περιοχη που βιδωνει το μπουζι..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Νέο μέλος
    Καλησπέρα παιδιά, εδώ και καιρό έχω λύσει το πρόβλημα και ήθελα να ποστάρω για να υπάρξει ένα feedback και μην πάει άκαρπη η όλη κουβέντα.

Λοιπόν, το θέμα ήταν η διαφυγή καυσαερίων από τα ελατήρια προς τα κάτω, όπου στην περίπτωση του δίχρονου από εκεί περνάει και το μίγμα προς καύση.
    Άρα εκτός της απώλειας ώθησης του πιστονιού από τη διαφυγή, αναγκαζόταν καίει (αντί για καθαρό μείγμα) και τα παλιά καυσαέρια (ξανά )

Με λίγο ψάξιμο βρήκα κάτι που γενικώς το ξεχνάμε, ότι η μέτρηση συμπίεσης είναι η μισή δουλειά γιατί είναι μια στιγμιαία (peak) τιμή που επιτυγχάνεται με το πιστόνι να βρίσκεται στο ανώτατο σημείο. Λίγο πιο κάτω όμως τι γινεται?? Σφραγίζει ο κύλινδρος ή όχι? Ή ακόμα και στο ανώτατο σημείο πόσο καλά σφραγίζει?
    Για αυτό υπάρχει το "Leak Down Test". Και όπως πολύ ωραία λέει και το wiki "Any test should include both compression and leak-down".

Οπότε άλλαξα από δεύτερο μηχανάκι (που έχω για ανταλλακτικά) κύλινδρο-πιστόνι-ελατήρια.
    Και εδώ σε θέλω, το μηχανάκι πετάει, παρ'ολο που μετράω νέα συμπίεση ακόμα πιο χαμηλή από πριν (φυσικά με το ίδιο όργανο...)

Και ιδού τα διαπιστευτήρια - τι αντίκρισα εκεί μέσα:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20151008_174056.jpg 
Προβολές:	116 
Μέγεθος:	102,8 KB 
ID:	351030

Όνομα:	IMG_20151008_215828.jpg 
Μέγεθος:	84,5 KB 
ID:	351031

Όνομα:	IMG_20151008_215832.jpg 
Μέγεθος:	89,3 KB 
ID:	351032

Νέο μέλος

Όνομα:	IMG_20151008_215909.jpg 
Προβολές:	114 
Μέγεθος:	90,0 KB 
ID:	351034

Έχει μαυρίσει ακόμα και ο στρόφλος

Όνομα:	IMG_20151009_011733.jpg 
Μέγεθος:	99,0 KB 
ID:	351035

Όνομα:	IMG_20151009_011853.jpg 
Μέγεθος:	80,2 KB 
ID:	351036

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    υπαρχουν ανταλλακτικα για αυτο το μοτερ η και γενικως για το μηχανακι η ολα ειναι discontinued ??ρωταω γιατι θελω ενα για την πολη για να μην φθειρω τον καβασακουλα που εχω στο πηγαινε ελα ψωνια σουπερμαρκετ δουλεια κλπ
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Νέο μέλος
    Απ'οσο ξέρω ο Σαρακάκης σου φέρνει ό,τι θες....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leo1964
    Κυλινδροπίστονα βρίσκονται,προσοχή στα λάδια μίξης που χρησιμοποιείται,εδώ δεν χωράει ο όρος οικονομία

Παλαιό μέλος
    εγω στου πεθερού μου ειχα βαλει 65αρι topkit (κινεζικο), μια χαρά κραταει για 2 χρόνια, μόνο στα ρεύματα έχω προβλημα μια ζωή..(1985 honda lead SS)

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AlkisRR Προβολή μηνύματος
    ......
    Με λίγο ψάξιμο βρήκα κάτι που γενικώς το ξεχνάμε, ότι η μέτρηση συμπίεσης είναι η μισή δουλειά γιατί είναι μια στιγμιαία (peak) τιμή που επιτυγχάνεται με το πιστόνι να βρίσκεται στο ανώτατο σημείο. Λίγο πιο κάτω όμως τι γινεται?? Σφραγίζει ο κύλινδρος ή όχι? Ή ακόμα και στο ανώτατο σημείο πόσο καλά σφραγίζει?
    Για αυτό υπάρχει το "Leak Down Test". Και όπως πολύ ωραία λέει και το wiki "Any test should include both compression and leak-down".

Οπότε άλλαξα από δεύτερο μηχανάκι (που έχω για ανταλλακτικά) κύλινδρο-πιστόνι-ελατήρια.
    Και εδώ σε θέλω, το μηχανάκι πετάει, παρ'ολο που μετράω νέα συμπίεση ακόμα πιο χαμηλή από πριν (φυσικά με το ίδιο όργανο...)

......
    Πολύ σωστά. Η συμπίεση έδειχνε μεγαλύτερη λόγω της καρβουνίλας που είχε μαζευτεί εκεί μέσα και είχε μειώσει τον όγκο του χώρου καύσης στο μισό...
    Βέβαια η αύξηση της πίεσης είναι πιο έντονη λόγω του μικρού μεγέθους του θάλαμου καύσης. Σε ενα 500 πχ. θα ήταν πολύ μικρότερη...
    Και ας μην ξεχνάμε οτι στα δίχρονα, ελατήρια-πιστόνι (τουλάχιστον) είναι αναλώσιμα...
    (και πάντα συνθετικό λαδάκι για λιγότερα κατάλοιπα)....

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτοΠρώτο 12

Παρόμοια θέματα

1. SOS! Προβλημα με honda cbr400 '99
    από Dalt0n στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 14/02/2016, 17:58
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 05/12/2013, 17:42
  3. Προβλημα με Honda Innova
    από Fotis12 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/05/2013, 19:12