Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 39

Θέμα: Ιδιο ερωτημα - Διαφορετικα δεδομενα..

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Λοιπόν, εγω έχω να πώ ότι αν δεν πας να πάρεις κανένα Super Sport 600 (για 1000 δεν το συζητώ καν..) και επιλέξεις ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα κι ας είσαι απειρος οδηγός. Όλοι μαθαίνουμε σιγά σιγά. Αν συκρατήσεις λίγο τις ορμές σου στην αρχή μέχρι να μάθεις την μηχανή σου τότε δεν θα πάθεις τίποτε. Αλλιώς και με το παπί να κυκλόφορείς πάλι σε νοσοκομείο θα καταλήξεις.

Στην ηλικία σου δεν είμαι της γνώμης να πάρεις μια μηχανή που δεν σε καλύπτει ή που θα χρειαστεί να την αλλάξεις σύντομα γιατί την βαρέθηκες. Επέλεξε πρώτα κατηγορία μηχανής που θέλεις (SM, On-Off, street, γυμνό) γιατί είναι τόσο πολλές που θα μπλέξεις αλλιώς και θα μπορέσουμε κι εμείς να σου προτείνουμε κάτι.

FMX μην πάρεις γιατί είναι μια πατάτα της HONDA που θέλει να ξεστοκάρει ανταλλακτικά από τις αποθηκες της και κοροιδευει τον κόσμο. Υπάρχουν πολύ καλές επιλογές στην κατηγορία. Κοίτα και το SUZUKI DRZ400 που τοι βγάζει σε SM. Πολύ καλό για την τιμή του. Ίσως και μεταχειρισμένο για πρώτη αγορά να σε βόλευε λόγω τιμής και ίσως κάποιων μικροπτώσεων (που σίγουρα θα έχεις όπως όλοι μας) και δεν θα τις λυπηθείς τόσο πολύ.

Το Monsterακι πολύ καλό και δεν βγάζει προβλήματα κι ας λένε διάφοροι μπούρδες. Το BMW είναι άψογο για την κατηγορία του (on-off) και πολύ ευκολο και φιλικό αλλά το Vstrom650 μονόδρομος πια στην κατηγορία (απλα έχει παραπάνω όγκο). Αν ειναι να παίξεις σε Fazer τότε κοίτα και το Kawasaki Ζ50 (αυτό θα έπαιρνα αν ήμουν εσύ). Ακόμη και το CBR600 (το F) παίζει.

Βάρος και όγκος μην σε τρομάζουν τόσο. Αν η μηχανή είναι καλοστημένη τότε αυτά εξαφανίζονται όσο κινείται. Αν είναι χαλι τότε και 100 κιλά να είναι θα πάει βάρκα στο γυαλό.

Παίξε στην κατηγορία των 600-750cc (όχι SS) και διάλεξε ότι σου αρέσει. Με μια ήρεμη μηχανή θα αισθάνεσαι πιο άνετα στην αρχή αλλά θα θελήσεις να την αλλάξεις σε λίγο. Με κάποια πιο αγρια θα σε ζορίσει και θα πηγαίνεις πιο μαζεμένα στην αρχή από φόβο (ισως να ειναι και καλο αυτο παντως) αλλά μολις την μαθεις θα γουσταρεις. Αλλωστε υπάρχουν και τα μαθηματα του CSS στην πίστα.

Καλως ήρθες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της devil's animal
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
    Λοιπόν, εγω έχω να πώ ότι αν δεν πας να πάρεις κανένα Super Sport 600 (για 1000 δεν το συζητώ καν..) και επιλέξεις ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα κι ας είσαι απειρος οδηγός. Όλοι μαθαίνουμε σιγά σιγά. Αν συκρατήσεις λίγο τις ορμές σου στην αρχή μέχρι να μάθεις την μηχανή σου τότε δεν θα πάθεις τίποτε. Αλλιώς και με το παπί να κυκλόφορείς πάλι σε νοσοκομείο θα καταλήξεις.

Στην ηλικία σου δεν είμαι της γνώμης να πάρεις μια μηχανή που δεν σε καλύπτει ή που θα χρειαστεί να την αλλάξεις σύντομα γιατί την βαρέθηκες. Επέλεξε πρώτα κατηγορία μηχανής που θέλεις (SM, On-Off, street, γυμνό) γιατί είναι τόσο πολλές που θα μπλέξεις αλλιώς και θα μπορέσουμε κι εμείς να σου προτείνουμε κάτι.

FMX μην πάρεις γιατί είναι μια πατάτα της HONDA που θέλει να ξεστοκάρει ανταλλακτικά από τις αποθηκες της και κοροιδευει τον κόσμο. Υπάρχουν πολύ καλές επιλογές στην κατηγορία. Κοίτα και το SUZUKI DRZ400 που τοι βγάζει σε SM. Πολύ καλό για την τιμή του. Ίσως και μεταχειρισμένο για πρώτη αγορά να σε βόλευε λόγω τιμής και ίσως κάποιων μικροπτώσεων (που σίγουρα θα έχεις όπως όλοι μας) και δεν θα τις λυπηθείς τόσο πολύ.

Το Monsterακι πολύ καλό και δεν βγάζει προβλήματα κι ας λένε διάφοροι μπούρδες. Το BMW είναι άψογο για την κατηγορία του (on-off) και πολύ ευκολο και φιλικό αλλά το Vstrom650 μονόδρομος πια στην κατηγορία (απλα έχει παραπάνω όγκο). Αν ειναι να παίξεις σε Fazer τότε κοίτα και το Kawasaki Ζ50 (αυτό θα έπαιρνα αν ήμουν εσύ). Ακόμη και το CBR600 (το F) παίζει.

Βάρος και όγκος μην σε τρομάζουν τόσο. Αν η μηχανή είναι καλοστημένη τότε αυτά εξαφανίζονται όσο κινείται. Αν είναι χαλι τότε και 100 κιλά να είναι θα πάει βάρκα στο γυαλό.

Παίξε στην κατηγορία των 600-750cc (όχι SS) και διάλεξε ότι σου αρέσει. Με μια ήρεμη μηχανή θα αισθάνεσαι πιο άνετα στην αρχή αλλά θα θελήσεις να την αλλάξεις σε λίγο. Με κάποια πιο αγρια θα σε ζορίσει και θα πηγαίνεις πιο μαζεμένα στην αρχή από φόβο (ισως να ειναι και καλο αυτο παντως) αλλά μολις την μαθεις θα γουσταρεις. Αλλωστε υπάρχουν και τα μαθηματα του CSS στην πίστα.

Καλως ήρθες

+1

καλες βολτες και με προσοχη.....

Καλώς ήρθες και απο εμένα,

σούπερ καλυμμένος απο SeNNinhA

ciaozzzzzzz

δέρματα , κράνος και μπότες προτεραιότητα σου

Thanks guys, για να τσεκαρω λιγο τα μοντελακια που λετε...

Εννοειται θα εξοπλιστω κι οσο πιο σωστα γινεται....
    Greeks don't fight like heroes, heroes fight like Greeks

Ουφφφφ.....μονο ευκολη υποθεση δεν ειναι....αν δεν εχεις ενα σχετικο παρελθον κιολας. Μπορω να πω οτι εχω καταληξει σε ορισμενα πραγματα. Αποκλειω τις στριτ-σκυφτες μηχανες. Οσο κι αν μερικες ειναι φοβερες απο εμφανιση, δε μου αρεσει αυτο το στυλ οδηγησης.

Κατηγορια γυμνων. Σε τετοια εμαθα κιολας, μπορω να πω οτι βολευει, το θεμα ειναι οτι δε πολυγουσταρω τη s4. Τεινω πολυ περισσοτερο προς monster 620 dark (of course....), οπου πολλες φορες εχω ακουσει τα καλυτερα.

Κατηγορια on-off. Πρεπει να λαβουμε υποψιν οτι εγω σε χωμα-ταξιδια σχεδον ποτε δε θα "παιξω". Οποτε αναμεσα σε bmw 650 cs scarver και gs, προφανως θα παιξει η πρωτη.

Τελευταια αφηνω τη κατηγορια που για να το πω ωμα με "καυλωνει" ρε παιδι μου (μετα τη naked b-king 1000 αλλα φευ...), τα super motard. To Fmx ειναι μαπα οκ. Το καινουριο XTX φαινεται να ειναι too much για μενα. Για να πω την αληθεια ομως, αυτο που μ'αρεσει περισσοτερο απ'ολα ειναι το μπλε xt sm του 2001. Μαλιστα το βλεπω κι αρκετα "μινι" σα μηχανη. Το θεμα ειναι, θα με βολεψει που θα ειμαι ψηλα; Αναρωτιομουν, αν γινεται να χαμηλωσει και ποσο, μιλαω γι'αναρτησεις, σελα, οτι γινεται. Μηπως γινει "επικινδυνο" ας πουμε μετα; Υποθετοντας οτι γινεται...

Τη γνωμη σας γι'αυτα;;;;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της manos426f
    Αν παρεις ενα WR και το κανεις supermoto ξερεις ποσο καυλα θα ειναι?Αλλο πραμα!
    Μα,αμα μου λες για ΧΤ600 ρε φιλε,το WR γιατι δε σου κανει δηλαδη?
    (οπως καταλαβες εχω λυσσαξει να βρω κι εγω εναν ομοιοπαθουντα να λεμε τα δικα μας...)
    Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Billiards, Ping Pong, Darts, Wooden Table Football και Nova

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    [i]
    Το καινουριο XTX φαινεται να ειναι too much για μενα. Για να πω την αληθεια ομως, αυτο που μ'αρεσει περισσοτερο απ'ολα ειναι το μπλε xt sm του 2001. Μαλιστα το βλεπω κι αρκετα "μινι" σα μηχανη. Το θεμα ειναι, θα με βολεψει που θα ειμαι ψηλα;
    Τη γνωμη σας γι'αυτα;;;; [/B]
    Δεν νομίζω ότι το ΧΤΧ είναι too much για κενάνα
    Μπας περιπτώση..το ΧΤ του 2001 είναι ελαφρύτερο και γρηγοτότερο από το xtx...φυσικά το ΧΤΧ είναι ομορφότερο...
    Η σέλα το κ΄βω χλωμό να κατεβαίνει..ας απαντήσει για σιγουριά όμως καποιος κάτοχος..αυτά τα καλούδια δεν τα έχουν ιαπωνικές μηχανές τέτοιοι επιπέδου.,..σε καμία BMW μπορεί να τα πετύχεις..
    αν χαμηλώσεις τις αναρτήσεις πιθανότατα θα χαλάσεις όλο το στήσιμο της μηχανής....και θα την κάνεις πιο απότομη..
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από manos426f
    Αν παρεις ενα WR και το κανεις supermoto
    Τι εννοεις να το κανω supermoto? Ειναι πολυ ωραιο βρε, αλλα με ανησυχει απασχολει αυτο που λεω "θα με βολεψει που θα ειμαι ψηλα; Αναρωτιομουν, αν γινεται να χαμηλωσει και ποσο, μιλαω γι'αναρτησεις, σελα, οτι γινεται. Μηπως γινει "επικινδυνο" ας πουμε μετα; Υποθετοντας οτι γινεται..."

Μηπως εννοεις αυτο;

Και δεν εστιαζομαι μονο στο xt αλλα και σε ολα τα SM ανεξαιρετως.

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris26
    Τι εννοεις να το κανω supermoto? Ειναι πολυ ωραιο βρε, αλλα με ανησυχει απασχολει αυτο που λεω "θα με βολεψει που θα ειμαι ψηλα; Αναρωτιομουν, αν γινεται να χαμηλωσει και ποσο, μιλαω γι'αναρτησεις, σελα, οτι γινεται. Μηπως γινει "επικινδυνο" ας πουμε μετα; Υποθετοντας οτι γινεται..."

Μηπως εννοεις αυτο;

Και δεν εστιαζομαι μονο στο xt αλλα και σε ολα τα SM ανεξαιρετως.
    γιατί δεν παίρνεις ένα duke ή κάποιο άλλο sm KTM που είναι τέλεια στημένα από τη μάνα τους
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

εεεεε;;;;;;;;;

Πες μου οτι αστειευεσαι.........Εγω σε τετοια σκοτωστρα επανω;

Πιστεψε με πολυ θα γουσταρα αλλα δεν ειναι με τιποτα για τις γνωσεις μου κατι τετοιο(τωρα). Ασε που θα μαι και στις μυτες παλι....(δεν εχω ανεβει για να ξερω αλλα.....)

Re: εεεεε;;;;;;;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris26
    Πες μου οτι αστειευεσαι.........Εγω σε τετοια σκοτωστρα επανω;

Πιστεψε με πολυ θα γουσταρα αλλα δεν ειναι με τιποτα για τις γνωσεις μου κατι τετοιο(τωρα). Ασε που θα μαι και στις μυτες παλι....(δεν εχω ανεβει για να ξερω αλλα.....)
    φίλε δεν είναι οι μηχανές σκοτώστρες...τα μυαλά σκοτώνουν
    μου φαίνεσαι σοβαρός και μετρημένος και δεν νομίζω ότι θα πάρεις το ΚΤΜ κ θα αρχίσεις τις καγκουριές...εξάλου είναι πολύ καλύτερο να έχει ένα μηχανάκι με τέλειο στήσιμο, τρομερές αναρτήσεις και πολύ καλά φρένα τα οποία θα σε σώσουν εκεί που δεν το περιμένεις...
    το θέμα είναι ποτέ να μην υπερεκτιμάς τις δυνατότητές σου...αλλιώς και παπί να πάρεις μπορεί να φάς τα μούτρα σου...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Να καταργηθει η οπισθεν ! Το avatar του/της tifoefs
    Σε ζαλισανε καργα οι υπερλαλησαντες !!!

Λοιπον πριν παρεις μηχανη παρε σβαρνα τις αντιπροσωπειες και μαζεψε υλικο .............

Μετα απλωσε ολη τη χαρτουρα στο σαλονι και αρχισε το διαβασμα ...

Μετα οταν τελειωσεις παρε μια σαμπανια, διαλεξε αυτη που θες και φωναξε μας να την πιουμε ...........

Εσυ δε πινεις μιας και νεος και αγρατζουνιστος ..............

το σιγουρο ειναι οτι θα κανω αρκετα τεστακια drives με διαφορες πρωτα για να δω και πρακτικα τι μου κανει. Θα τη παρω και τη KTM εστω για το χαβαλε, δε σου κρυβω οτι την εχω ποθο!!αλλα ποτε δε τη σκεφτηκα σαν υποψηφια για 1η.... Ειδωμεν...

Πού είναι τα κλειδιά μου; Το avatar του/της booZe
    Γεια,

Είμαι στην ίδια κατάσταση με σένα (και ακόμα χειρότερα αφού μόλις τώρα ξεκίνησα μαθήματα και είμαι γεροντότερος). Ψάχνω λοπόν κι εγώ υποψήφια πρώτη μηχανή (αν πάρω δίπλωμα πρώτα ) με αντίστοιχα κριτήρια και ένα από τα μοντέλα που έχω ψηλά στη λίστα είναι το Aprilia Pegaso 650 Strada -μετά από αρκετό διάβασμα και ουχί προσωπική εμπειρία.

Έχω θέσει προσωπικό πάνω όριο τους 50 ίππους, γιατί αν και με θεωρώ συνετό οδηγό (αυτοκίνητου), ώρες-ώρες η πολλή αδρεναλίνη είναι κακός σύμβουλος και το γκάζι γλυκό. Έχουν υπάρξει στιγμές στο παρελθόν, που έχω κάνει αρκετές ταρζανιές σε επαρχιακούς δρόμους (οι στροφές είναι πρόκληση) που θα μπορούσαν να είχαν καταλήξει σε αγορά οικοπέδου. Η αγορά οικοπέδου με το αυτοκίνητο δημιουργεί φιλίες τον φαναρτζή της γειτονιάς, με τη μηχανή όμως -στην καλύτερη των περιπτώσεων- σε κάνει κολλητό με τους ορθοπεδικούς του ΚΑΤ.

ΥΓ1: Είναι εύκολα τα wheelies με το Strada; :rotflmao: :rotflmao:
    ΥΓ2: Καλώς σας βρήκα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της manos426f
    Α ρε πουστη γκαντεμια,να μην εχω τη μηχανη τωρα να προτεινα συναντηση το Σαβ/κο καπου για καφεδακι και συζητηση πανω στο θεμα!

Παντως ενταξει,εγω αστειευομαι,το WR ασφαλως και ΔΕΝ κανει για πρωτη μηχανη!Οπως,θα σε συμβουλευα να αποφυγεις και τα ΚΤΜια για αρχη!Δεν αργει να γινει η μαλακια απο εναν απειρο πανω σε τετοιες μηχανες!
    Τωρα αναμεσα σε ΧΤΧ και FMX ας αφησω καλυτερα να σε συμβουλεψουν αλλοι,μια και εγω δεν γουσταρω κανενα απο τα δυο και δεν θα ειμαι αντικειμενικος!Sorry....
    Ballywood - Αίθουσα ψυχαγωγίας στη Νέα Χαλκηδόνα με Billiards, Ping Pong, Darts, Wooden Table Football και Nova

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 07/07/2006, 09:35
  2. Υποθετικό Ερώτημα
    από Nik0s στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 01/06/2005, 13:28
  3. Ερωτημα-βοηθεια-γνωμεσ
    από bmour στο forum BMW
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 21/03/2005, 08:35
  4. Επειδη εγινε πανικος με τα πολλαπλα ποστ για το ιδιο...
    από hornet στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 05/05/2004, 17:35
  5. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 29/01/2004, 06:46

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ