και αν απλά ξήθηκε κατα λάθος? Μόνο σε ένα σημείο γράφει τον αριθμό πλαισίου?
Μπορεί ο προηγούμενος να ήταν γλήγολος και αντί για μαρσπιέδες ξέρω γω να εξυνε πλαίσιο.
Λοιπόν
1)τα καθαρόαιμα εντουρο υποχρεούνται βάση νόμου να φέρουν πινακίδα, άδεια ασφάλεια, κτεο, είτε περπατάνε είτε είναι φορτωμένα. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΤΡΕΙΛΕΡ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΗ Η ΜΕΤΑΦΟΡΆ Η ΣΕ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΜΟΤΟ
2)κανενα καθαρόαιμο εντουρο δεν έχει (τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει ΠΟΤΕ) σε αγώνες, εντουραδες η βόλτες την κανονική πινακίδα, έχουν αυτοκόλλητα γράμματα που συνάδουν με την κανονική πινακίδα.
3)Ο έλεγχος μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε αστυνομικό όργανο που θα σταματήσει το όχημα μεταφοράς
4)Αν στο όχημα (τρέιλερ κλπ) μεταφέρεται και μηχανάκι τύπου ΜΧ θα πρέπει να συνοδεύεται από το πρωτότυπο τιμολόγιο αγοράς που έχει αρ πλαισίου και κινητήρα, καθώς και υπεύθυνη δήλωση (αν έχει αλλάξει ένα /δύο χέρια) του πωλητή στον αγοραστή. Αν έχει χαθεί το τιμολόγιο ισχύει η υπεύθυνη δήλωση εφ όσον αναγράφονται οι αριθμοί πλαισίου /μοτέρ
5)αν για οποιοδήποτε λόγο έχει γίνει κάποια αλλαγή σε πλαίσιο η κινητήρα (αυτό είναι γενικό για όλα τα οχήματα και όχι μόνο για τα ΜΧ) τότε
Α) για αλλαγή πλαισίου πέραν του αναγραφομεμου με αριθμό στην άδεια η στο τιμολόγιο αγοράς-για τα ΜΧ ο νόμος ορίζει απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς από έγκυρο κατάστημα, βεβαίωση μηχανικού πού έκανε την αντικατάσταση και για όλα τα μηχανοκίνητα βεβαίωση τού αρμόδιου συγκοινωνιών και του τελωνείου που θα εκδωσουν νέα άδεια αναγραφοντας τα νέα στοιχεία καθώς η τελωνειακη αρχή μπορεί εκδώσει (χτυπήσει) Νέα νούμερα νόμιμα.
Β) για την αντικατάσταση κινητήρα με άλλο αριθμό, απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς βεβαίωση συγκοινωνιών, βεβαίωση αρμόδιου μηχανολογου μηχανικού ότι ο κινητήρας είναι ιδίου τύπου ,και μηχανικού τεχνίτη που έκανε την αντικατάσταση.
Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αν σε έλεγχο από αρμόδια όργανα, υπάρχουν αλλοιώσεις σε αριθμούς πλαισίου η κινητήρα ακόμα και αν αποδειχθεί ότι δεν πραγματοποιήσατε οι ίδιοι την αλλοίωση, αλλά έτσι το αγοράσατε, μπορεί να κατηγορηθείτε για αποδοχή προϊόντων κλοπής.
Τα τροχισμενα νούμερα μπορούν να<φανερωθουν>
Τα ξαναχτυπημενα με άλλα επίσης
Κάθε όχημα -πλην ΜΧ που οδηγείται η και μεταφέρεται θα πρέπει να φέρει ασφαλιστηριο συμβόλαιο και πινακίδα κυκλοφορίας.
Εξαιρούνται (δεν ξέρω για πόσο ακόμα)τα οχήματα που είναι σε καθεστώς προσωρινής ακινητοποίησης και για την μεταφορά τούς απαιτείται προσωρινή άρση ακινητοποίησης από το αρμόδιο συγκοινωνιών για αλλαγή τόπου ακινητοποίησης κλπ.
Η πινακίδα νομίζω παραβλεπεται εφ όσον υπάρχει η άδεια η ασφάλεια δεν νομίζω