Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 40

Θέμα: xenon ή προβολάκια

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    Ηθελα κι εγω να βαλω διακοπτη off για τα φωτα,αλλα οταν το ειπα σε ηλεκτρολογο
    ηταν αρνητικος γιατι θα ζοριζα τον ανορθωτη ειχε πει.
    Ισχυει;;
    Λογικα δεν πρεπει να τον ζοριζει μιας και εχει λιγοτερη απαιτηση για ρευμα με κλειστα φωτα

Θα μπορουσανε οι εταιριες να βαλουνε απευθειας διακοπτη με θεση off.Δεν ξερω αν υπαρχει πρακτικος λογος,αλλα λογικα θα τον ειχανε βαλει οι ιδιες.

Παντως και ο δικος μου μαστορας,στον οποιο εχω αρκετη εμπιστοσυνη,μου ειπε οτι υπαρχει λογος που αναβουνε τα φωτα με το γυρισμα του κλειδιου.Πολλες μηχανες νομιζω οτι εχουνε καποιο τρικ για να απενεργοποιουνε τα φωτα.Πχ πρωτα πατας φρενο και μετα γυριζεις το κλειδι.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Τα μόνιμα αναμμένα φώτα είναι και θέμα νομοθεσίας. Γι' αυτό εφαρμόστηκαν αρχικά νομίζω. Τώρα το τι συμβαίνει στο ηλεκτρικό κύκλωμα το αφήνω σε κανέναν που γνωρίζει καλύτερα.
    Sent from me using a computer.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Θα μπορουσανε οι εταιριες να βαλουνε απευθειας διακοπτη με θεση off.Δεν ξερω αν υπαρχει πρακτικος λογος,αλλα λογικα θα τον ειχανε βαλει οι ιδιες.

Είναι θέμα ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Επιβάλλεται να είναι μονίμως αναμμένα τα φώτα πορείας στις μοτοσυκλέτες.

Ηθελα κι εγω να βαλω διακοπτη off για τα φωτα,αλλα οταν το ειπα σε ηλεκτρολογο
    ηταν αρνητικος γιατι θα ζοριζα τον ανορθωτη ειχε πει.
    Ισχυει;;
    Λογικα δεν πρεπει να τον ζοριζει μιας και εχει λιγοτερη απαιτηση για ρευμα με κλειστα φωτα

Έτσι νόμιζα κι εγώ μέχρι που πήρα αφρικα και έμαθα από ανορθώτες..
    Ζοριζονται περισσότερο όταν τα φωτα είναι σβήστα.
    Εδώ και κάποια χρόνια οι μηχανές είναι υποχρεωτικό να έχουν πάντα τα φώτα ανοιχτά λόγω προδιαγραφών ασφαλείας για να βγουν στην παραγωγή. Γι αυτό δεν υπάρχει διακόπτης οφφ..
    Και δεν είναι και κακό μιας και τα ανοιχτά φώτα την μέρα βοηθάνε στο να σε βλέπουν λίγο περισσότερο..

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Έτσι νόμιζα κι εγώ μέχρι που πήρα αφρικα και έμαθα από ανορθώτες..
    Ζοριζονται περισσότερο όταν τα φωτα είναι σβήστα.
    Εδώ και κάποια χρόνια οι μηχανές είναι υποχρεωτικό να έχουν πάντα τα φώτα ανοιχτά λόγω προδιαγραφών ασφαλείας για να βγουν στην παραγωγή. Γι αυτό δεν υπάρχει διακόπτης οφφ..
    Και δεν είναι και κακό μιας και τα ανοιχτά φώτα την μέρα βοηθάνε στο να σε βλέπουν λίγο περισσότερο..
    Ναι το ξερω αυτο,αλλα θα τα εκλεινα μονο σε χωματινη περιπτωση

Απαντησε στον Σουπια που λεει οτι το GS εχει καλυτερα φωτα απο το Τενεκε
    Ουτε με προβολακια δεν επαιξε τετοιο σεναριο

Κώστας - "Ανήσυχο" Μέλος Το avatar του/της el-Gatto
    Οπως λέει κι ο MikeG ,η έλειψη On-Off διακόπτη για τα φώτα ,είναι ΚΑΘΑΡΑ κ Μόνο θέμα Νομοθεσίας κ τήρησης προδιαγραφών απο κάποια χρονιά κι έπειτα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά ΚΤΜ LC8.
    Mέχρι τo 2005-2006 ,έβγαιναν με διακόπτη που έκλεινε τα φώτα.
    Απο το 2007 κι έπειτα ,όλη η σειρά (ADV.SM.SDuke) έβγαινε με τον ίδιο πολυδιακόπτη ,αλλά στη θέση του On-Off των φώτων ,υπήρχε μια πλαστική τάπα.
    Αμεση αντικατάσταση με τον παλιό διακόπτη ,ήταν η μόντα που έκαναν σχεδόν όλοι οι κάτoχοι των άνευ ,αφού το υπόλοιπο κύκλωμα ήταν πανομοιότυπο.
    Μέχρι και η φίσα της πλεξούδας είχε την αναμονή έτοιμη.

Τώρα ,το αν κάνει καλό ή κακό ή καμία διαφορά ,όντως ας πεί γνώστης ,επιχειρηματολογώντας επιστημονικά. (αν έχει κάποιος την διάθεση)

Εγώ πάντως ,βάζω πάντα διακόπτη ,σε όλες τις μοτοσυκλέτες που δεν έχουν ,όταν τις αποκτώ.
    Ισως να είναι εσωτερικό θέμα αντίδρασης στην νομοθεσία.
    Πετριά μου...
    Μάστορα άσε κάτω τη σέλα, θα τ'αλλάξω μόνος μου τα λάδια!
    " the PouroDuro team "

Ναι το ξερω αυτο,αλλα θα τα εκλεινα μονο σε χωματινη περιπτωση

Απαντησε στον Σουπια που λεει οτι το GS εχει καλυτερα φωτα απο το Τενεκε
    Ουτε με προβολακια δεν επαιξε τετοιο σεναριο
    Το gs1200 του 09 που είχα στις πρεσπες εχει μέτρια φώτα... Τα μαμά προβολακια δε, αναβαν, δεν αναβαν το ίδιο ήταν..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Έβαλα διακόπτη γιατί όταν έκανα μικρές διαδρομές ανάμεσα σε μεγάλα διαστήματα ακινησίας δεν προλάβαινε να φορτιστει η μπαταρία λόγω ανοικτών φωτων

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ggs Προβολή μηνύματος
    Το gs1200 του 09 που είχα στις πρεσπες εχει μέτρια φώτα...
    Α οκ! Νόμιζα ότι είχαν καλύτερα φώτα.

Moderator
    Προφανώς για να γίνει σωστή δουλειά θέλει λίγο ψάξιμο και κάποιο αξιόλογο προιόν. Υπάρχουν πολλά δοκιμασμένα και γενικά πολύ πληροφορία όπου και να ψάξει κάποιος.

Σε συνθήκες "βουνού" τα προβολάκια ξένον δεν είναι άσχημη ιδέα αφού είναι τα μοναδικά που μπορούν να κάνουν τη νύχτα μέρα. Παρόλα αυτά με μικρότερο κόστος, απλούστερη κατασκευή και μικρότερη απαίτηση σε ρεύμα τα λεντ είναι αρκετά καλή λύση.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Προφανώς για να γίνει σωστή δουλειά θέλει λίγο ψάξιμο και κάποιο αξιόλογο προιόν. Υπάρχουν πολλά δοκιμασμένα και γενικά πολύ πληροφορία όπου και να ψάξει κάποιος.

Σε συνθήκες "βουνού" τα προβολάκια ξένον δεν είναι άσχημη ιδέα αφού είναι τα μοναδικά που μπορούν να κάνουν τη νύχτα μέρα. Παρόλα αυτά με μικρότερο κόστος, απλούστερη κατασκευή και μικρότερη απαίτηση σε ρεύμα τα λεντ είναι αρκετά καλή λύση.
    Οταν λειτουργουν.

Περασμένα ξεχασμένα... Το avatar του/της Δεινόσαυρος
    Χρόνια Πολλά!!

Σαν οδηγός παλιών μοτοσυκλετών, μπορώ να διαβεβαιώσω με κάποια σιγουριά οτι:
    1) Οι λάμπες μπορεί να είναι σβηστές χωρίς να ταλαιπωρείται ο ανορθωτής/ρυθμιστής. Μια ζωή έτσι ήταν μέχρι να βγούν οι τρέχοντες κανονισμοί. Πρέπει να υπάρχει βέβαια κάποιο φορτίο για να μην καίγεται, αλλά συνήθως αυτό λέγεται "μπαταρία".
    2) Όσοι γνωστοί μου βάλαν xenon αντικαταστάσεις δεν είδαν και μεγαλή προκοπή. Συν τοις άλλοις δεν ξέρω τι γίνεται Ελλάδα, αλλά Αγγλία είναι παράνομα, και ενδεχομένως η ασφάλιστική να μην πληρώσει αν γίνει καμια στραβή. (Α, και αργούν να φτάσουν φουλ ένταση, και θέλουν πολλά εξτρα, μπαλάστια, μπλιμπλίκια, κλπ.)
    3) LEDακια προβολείς είναι μια χαρά! Όσοι γνωστοί μου βάλαν είναι καταευχαριστημένοι, και με όσα έχω δει θα βάλω και εγώ σύντομα.
    4) Το σημαντικότερο. Τα πάντα είναι το κάτοπτρο (κυρίως) και ο φακός. Το αμάξι μου και το μοτο μου παίρνουν την ίδια λάμπα. Στο μηχανάκι είναι καντήλι, στο αμάξι κάνει τη νύχτα μέρα.

Αν μπορούσα να βρω κατάλληλο, θα άλλαζα ολόκληρο το φανάρι, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο (με το ΧΤ μπορεί να είναι, δεν ξέρω). Συνεπώς τα LED είναι μια επαρκώς ικανοποιητική λύση αν δεν γίνεται να αλλάξει όλο το φανάρι. ΑΝ έβαζα xenon, σίγουρα μόνο για βοηθητικά, όχι για κύριο προβολέα.
    Τελευταία τροποποίηση από Δεινόσαυρος; 03/01/2016 στις 16:31.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Pan (dvs) Προβολή μηνύματος
    Οταν λειτουργουν.
    Για πες! Καίγονται?

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Δεινόσαυρος Προβολή μηνύματος
    .
    2) Όσοι γνωστοί μου βάλαν xenon αντικαταστάσεις δεν είδαν και μεγαλή προκοπή.
    Φυσικά εγώ μίλησα για προβολάκια χενον και όχι για πατέντες με λάμπες στο υπάρχον κάτοπτρο. Δε θα αντικατασταθεί τίποτε απ' το υπάρχον σύστημα στη μηχανή. Απλά θα μπει ένα βοηθητικό για όταν και όπου χρειάζεται.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Για πες! Καίγονται?
    Μην ξεχναμε οτι επανω εχουνε ενα κυκλωμα κινεζικο.Ψυχρες κολλησεις και υγρασια τα κανουνε αναξιοπιστα,τουλαχιστον αυτα που κυκλοφορουνε στα 60 το ζευγαρι. Σε πολλους εχουνε βγαλει θεματακια.

Για μενα η καλυτερη λυση ειναι προβολακια με κανονικες λαμπες.Εχουνε μειονεκτημα την καταναλωση,αλλα πλεονεκτημα την αξιοπιστια.

Σελίδα 2 από 3 ΠρώτοΠρώτο 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. H.id Xenon
    από suzuki_k5 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2006, 15:15
  2. ΠΡΟΒΟΛΑΚΙΑ
    από dresg στο forum BMW
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2006, 15:38
  3. XENON lights on ZED
    από dj_Zed στο forum Kawasaki Z series