Νομίζω ότι το μπέρδεμα έγκειται στις προσδοκίες μας. Ίσως νομίζουμε ότι ένα τέτοιο -on off- μηχανάκι μπορεί να καλύψει όλες μας τις ανάγκες.
Από ένα αμιγώς ασφάλτινο τουρισμού, ναι, θέλω άνεση και κυρίως αξιοπρεπή ιπποδύναμη για να μπορώ να ταξιδεύω άνετα και γρήγορα. Αν θέλω όμως να μη σταματάω εκεί που τελειώνει η άσφαλτος, η ιπποδύναμη έρχεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Βάρος και στήσιμο έχουν προτεραιότητα.
Έπειτα, κακά τα ψέμματα, η εμπειρία παίζει ρόλο. Ένας αναβάτης που έχει οδηγήσει αρκετές και διαφορετικές μηχανές ξέρει ότι σήμερα κατά κανόνα δεν υπάρχουν κακά μηχανάκια. Μόνο κακές επιλογές. Γι αυτό και άνθρωποι που ταξιδεύουν πραγματικά ή οδηγούν σβέλτα σε πίστες, σπάνια εκφράζονται με ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια για κάποια μοτοσυκλέτα. Γιατί ξέρουν τι ζητάνε και που να το βρουν.
Οι άπειροι είναι συνήθως εκείνοι που νομίζουν ότι ένα δίτροχο μπορεί να καλύψει όλες τους τις ανάγκες. Από το να πάνε για καφέ 500 μέτρα από το σπίτι τους, να ταξιδεύουν με 200km/h, να μπαίνουν και χωματόδρομο με άνεση κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο.
Σαφώς υπάρχουν εξαιρέσεις. Σίγουρα υπάρχουν και "θύματα" του marketing. Αλλά αυτοί δεν είναι που δεν γνωρίζουν πραγματικά τις ανάγκες τους;
Think faster than you ride
θες πραγματικά να ξεκινήσω να σου απαριθμώ τα αρνητικά χαρακτηριστικά του?
το μόνο που ίσως πλησίασε στο ιδανικό ήταν το 950 S του 2006 αλλά στο ύψος το έφτανε μόνο το 1/10 των αγοραστών.
όσο για το 990 (ξεχνάς τα αμέτρητα ποστ εδω μέσα για το EFI του) και τη συμπεριφορά του στο χώμα (σε ένα μηχανάκι που φημίζεται για αυτό το terain)
δε συζητώ καν για αξιπιστία του 950 προ του 2006 θα σου μιλήσω για αυτή του θεωρητικά αναβαθμισμένου 990 μου.
έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα που έχουν να κάνουν με την έννοια του pumping.
με σταματάει απο το να το αγαπάω? προφανώς και όχι. αλλά μου ζητάει πολλά κάθε χρόνο για να το χω όπως πρέπει να ναι. αυτός είναι και ο λόγος που δε μπορεί να ευχαριστήσει και τους περισσότερους. το τι flame έχει φάει για αυτό το λόγο δε λεγεται
Big games are for big boys...
Προφανώς εσείς ξέρετε καλύτερα, δεν είχα ποτέ. Ξέρω όμως οτι πάει στο χώμα ΑΝΕΤΑ (για την κατηγορία του, οχι την κατηγορία του ΕXC), έχει εξαιρετικό πακέτο περιφερειακών, έχει γκάζι, ο κινητήρας του δεν έχει θέματα, και το γουστάρω.
Ψιλοσπαστικομαλακιούλες θα έχει, όπως έχει κάθε μηχανάκι. Προτιμώ προσωπικά τέτοιες (που επιδιορθώνονται εύκολα), παρά να ψάχνω για αμορτισσέρ, catrige και ελατήρια, δαγκάνες και τρόμπες για να σταματάει αξιοπρεπώς, και να στρίβει χωρίς να το νοιώθεις να χορεύει καρσιλαμά.
Ιδανικό 50/50 κατά την γνώμη μου. Τεσπά, δεν βγαίνει πλέον, και το 1290 μου φαίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Αντίστοιχα και το νέο υδρόψυκτο GS. Εχει ένα στην δουλειά μου, ADV κλαιν μαιν με προβολάκια και 3βάλιτσο. Την πρώτη φορά που το είδα, ανφάς...τρόμαξα. Σαν περίπτερο ήταν σε σχήμα και μέγεθος.
Oλες οι εποχες ειχανε αρκετα μηχανακια που καλυπτανε τις περισσοτερες απο τις αναγκες των ιδιοκτητων.Ημουνα χωματινος επαιρνα το xlr,ημουνα ντεμι ,επαιρναν το xt 550.Οι δρομισιου επαιρναν το Gsx και καθαριζαν.Οσοι ηθελαν ασφαλτο αλλα και καμμια βολτουλα στο χωμα επαιρναν και μια μικρη για το χωμα.Τα προβληματα αρχισανε οταν οι αγοραστες ,μιας και αλλαξαν οι αναγκες και δεν μπορουσανε να εχουνε 2 η 3 μηχανακια,θελανε ενα διτροχο που να τα κανει ολα.
Καπου εκει αρχισαν να δημιουργουνται καποιες νεες κατηγοριες,που παρα του οτι ολοι καταλαβαινουμε οτι δεν γινεται να μας καλυψουνε απολυτα,συνεχιζουμε να εχουμε απαιτησεις.
Εγω σαν ασφαλτινος,θα ηθελα το μηχανακι που θα παρω να ειναι 80 δρομος 20 χωμα.Καποιος αλλος 50-50 και ο χωματινος 20-80.Αρα ο καθενας θα δει το μηχανακι και αναλογα με τις αναγκες του θα το κριτηκαρει.Αν παρω τις μετρητοις αυτα που λες (αν τα καταλαβα καλα) το 80% απο εμας δεν εχει τις πραγματικες γνωσεις και οντως ετσι ειναι,να κανει κριτικη.Οποτε καλυτερα να μην μιλαει και να ακουει τους υπολοιπους.
Αν ειναι ετσι διαφωνω.Ολοι μας ειμαστε αγοραστες και μπορουμε να κανουμε κριτικη στο προιον.Φυσικα καλο ειναι μεχρι εκει που εχουμε γνωσεις.Π,χ.εγω που δεν εχω μηχανολογικες γνωσεις,δεν μπορω να θαψω τον κινητηρα αλλα μπορω να σχολιασω την θεση οδηγησης,η τα φρενα.Επισης μπορω να σχολιασω τον τροπο που μια εταιρεια προωθει τη μηχανη της.Δεν μπορεις ρε φιλε να δημιουργεις προσδοκιες για ενα μοντελο το οποιο συμφωνα με τα στοιχεια που δινεις,ειναι μια απο τα ιδια.
Επισης spyro φαινεται οτι ξεχνας που βρισκεσαι.Ειμαστε μια μεγαλη ομαδα που και θα πουμε πραγματα σωστα,θα μιλησουμε σοβαρα,αλλα θα τραβηξουμε και την πλακα περα απο τα ορια.Θα πουμε ανακριβειες,ισως να βγαλουμε και πραγματα απο το μυαλο μας,αλλα και στο φιναλε τι εγινε,θα ξυνισει το κρασι?
το 990 λόγω της λειτουργίας του EFI χρειάζεται φλαταδούρες στο χώμα για να μην ενοχλεί. εμείς στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές τέτοιες. για αυτό είπα οτι το 950 S του 2006 πλησίασε το ιδανικό. γιατί είχε και καλύτερες αναρτήσεις απο το 990 αλλά και καρμπυρατέρ
το 1290 είναι όπως ακριβώς το είπες. ένα περίπτερο. αν δε σε φοβίζει όμως το βάρος, προσφέρει τα πάντα. αρκεί να μη νομίζεις οτι καβαλάς adv μηχανή. μια όρθια tourer είναι. κάτι σαν του spyrakou το καράβι σε λίγο πιο ψηλό. εαν το πάρεις για τέτοιο τότε είναι σούπερ το μηχανάκι.
το αυτό
ΚΤΜ 1190 και τα κάνει όλα οσα ζητάει ένας απαιτητικός της κατηγορίας.
Και το αρκουδόγκαζο του έχει
Και βουνά πάει
Και δεν είναι τεράστιο όπως το 1190
Και κάλυψη από τον αέρα
Και σέλαρες
Και όλα τα υποβοηθήματα
Ένα αρνητικό δεν μπορώ να του βρώ. Ευτυχώς που δεν μου περισσεύουν τα φράγκα.
παρεμπιπτόντως να ενημερώσω τον Αμυρού και τον Pan οτι εγω συγκαταλέγομαι στη κατηγορία των άμπαλων. λίγο από όλα και στην ουσία τίποτα. αλλά αυτό που με τρελαίνει είναι ότι παντού γύρω μου βλέπω μηχανάρες. εξαίρεση αποτελούσε η Honda των τελευταίων ετώ η οποία δεν έλεγε να βγάλει κάτι της προκοπής.
από πού να το πιάσω όμως και που να το αφήσω.
gs 800 / 1200 / 1250, triumph tiger 800, (το μεγάλο δε μ’ αρέσει οπτικά), Multistrada 1200, ktm 1050 / 1190 / 1290, Tennere γουστάρω τρελά, Aprilia Capponord 1200, ακόμα και Versys, & Vstrom (το παλιό γιατί τι καινούργιο είναι άσχημο). παντού μανάρες. μέσα σε όλες αυτές ερχεται και το Africa τώρα να μπριζώσει και λίγο τους άλλους λίγο περισσότερο προς τα γούστα τα δικά μου. σουπερ λέω εγώ. καλώς το κορίτσι.
το θέμα δεν είναι τι δεν έχουν το θέμα είναι ποια να πρωτο διαλέξεις αμα είχες τα λεφτά.
όχι δε μ’ αρέσει και είναι χάλια που έχει 93 άλογα και αν είχε 109 θα ήταν όλα σούπερ. κατί δε πάει καλά σε αυτό το σκεπτικό ρε παίδες
Το TDR γέννησε την κατηγορία on/off ?
Όχι τα super moto ?
Το θέμα στην πραγματικότητα είναι ότι κανένα από αυτά δεν είναι χτ, dt, xl, xr, klx, klr, dr, drz, μπορώ να γράψω και άλλες δυο γραμμές Ευρωπαϊκά αντίστοιχα.
Είναι καλά μηχανάκια αυτά που αναφέρεις αλλά κανένα τους δεν είναι το on-off το δικό μου να πάω δουλειά βόλτα νησάκι αμμουδιά βουνό και να σπάσει δεν πειράζει το φτιάχνουμε.
Από το boldor πολύ φυσιολογικά πήγαμε στο ninja στο gsxr και φτάσαμε στο r1 ποιός θα γκρινιάξει?
Αλλά αδερφέ ποιός ανώμαλος θα θεωρούσε το 1200gs εξέλιξη του dt?![]()
ποτέ μου δεν αγόρασα ως τώρα ονοφ και απ όσο φαίνεται , ποτέ μη λές ποτέ, δεν πρόκειται
γιατί? γιατί δεν αγοράζω μια μηχανή για να καλύψω τις ανάγκες καθημερινής χρήσης, αυτή τη βάζω σε δεύτερη μοίρα, παράδειγμα
το απρίλια όταν το κυκλοφόραγα μέσα στην κίνηση υπέφερε αλλά τι να κάνουμε έπρεπε να τρέχω στο νοσοκομείο, αυτό είχα κι αυτό έπαιρνα
μηχανή αγοράζω για την κάβλα μου και μόνο. κοινώς η μηχανή είναι ένα παιχνίδι για ένα μεγάλο παιδί στην ηλικία μου.
και γι αυτό δεν συμπαθώ τα ονοφ γιατί μοιάζουν με πασπαρτού κλειδί που πάει να τα κάνει όλα καλά
δεν γίνεται ρε φίλε.
ή κάνεις την μια δουλειά ή την άλλη
ή θα καβαλάς το χώμα ή θα καβαλάς την άσφαλτο
δεν μπορώ να κάνω και τα δύο με ένα εργαλείο
όπως ο μάστορας που βάζει πλακάκια κάνει κεραμοσκεπές βαψίματα σοβατίσματα και από πάνω φτιάχνει και τα υδραυλικά
ε δεν πάει..
και η ζωή συνεχίζεται...
Το πιο καλό μηχανάκι είναι αυτό με το οποίο κάνεις και κάτι.... Διότι τα μηχανάκια παίδες φτιάχτηκαν για να μας υπηρετούν, όχι να τα υπηρετούμε εμείς.
Χίλιες φορές ένα στρόμα να το φορτώσω 200000 και να πάει στα σκουπίδια παρά το πιο γαμάτο ον οφ που θα γυαλίζει στο γκαράζ.
Σόρι γκάις το Άφρικα θα γάμει και θα δέρνει όταν πάει στα βουνά.
Δεν ξέρω αν θα γαμάει πιο πολύ από το ΚΤΜ ή πιο λίγο ξέρω ότι ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΕΙ θα την καταβρεί !
Από το γκαράζ, τη μπιλοτή ή το καφενείο κανένα μηχανάκι δε γάμησε ποτέ...
![]()
ανανήψαντας