http://www.ronayers.com/oemparts/p/s...cylinder-front
Σαν κύλινδρος πάντως αλλάζει το 12 απ ότι φαίνεται.
το σωστο ρεκτιφιε είναι μια πληγή στην ελλάδα, οποτε προτιμώ να αλλάζω κυλινδροπιστονα, αντι για ρεκτιφιέ.
Στον Δράκο τα παω ότι έχω, έχει μειώσει κατα πολύ τα σφάλματα του παρελθόντος.
το nikasil δεν είναι πρόβλημα, απλα το χάνεις με το ρεκτιφιέ. Όταν κανεις ρεκτιφιέ σε Nikasil, πρεπει να βαλεις υποχρεωτικά σφυρήλατο πιστόνι με τα ελατήρια πιστονιού που προτείνει ο κατασκευαστης του πιστονιού
Aυτό σημαίνει ότι από το 2007(ίσως στα μέσα της χρονιάς) απέκτησε νικασίλ.
Το ότι άλλαξε ο κωδικός κάποιες φορές μπορεί να σημαίνει μικροαλλαγές (πχ άλλο χρώμα εξωτερικά).
Εσύ δεν έχεις νικασίλ 100%.
Καταρχήν όλα τα έμβολα των γιαπωνέζικων τα κατασκευάζει η εταιρεία ART japan.
Αυτά βάζουν στο εργοστάσιο και οι 4 εταιρείες.
Επίσης απόλυτη ακρίβεια δεν υπάρχει.
Επειδή όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος,τα ART έμβολα που βάζουν στα μηχανάκια και οι ανοχές εμβόλου-κυλίνδρου είναι αρκετά καλές ώστε να βγάλουν εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα.
Οπότε ναι,είναι αρκετά στρογγυλό και με επαρκή ακρίβεια κατασκευασμένα.
Δε χρειάζεται καθόλου να βάλεις σφυρήλατο αν δε θέλεις αγωνιστική πιεσμένη εφαρμογή.
Το μόνο που πρέπει να κάνεις αν κάνει ρεκτιφιέ(όπου θα χαθεί το νικασίλ) είναι να ΜΗ βάλεις ελατήρια για νικασίλ.
Τα ελατήρια για νικασίλ είναι πολύ σκληρότερα και θα σου φάνε τα τοιχώματα.
Για το Δράκο δε θα σχολιάσω.
Δε βλέπω που είναι το λάθος εκτός αν δε κατάλαβα καλά. Είναι λογικό να σου δίνει 5 μικρά ανοχή στο ταίριαγμα. Αν το πιστόνι είναι στη μικρότερη επιτρεπτή ανοχή και το χιτώνιο στη μεγαλύτερη θα έχουν ελευθερία συναρμογής 6 μικρά. Ε σου λέει άντε μέχρι 5 μικρά, να είσαι δηλαδή στις μεσαίες τιμές των ανοχών των εξαρτημάτων.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.
το να μην "σχολιάζουμε" είναι ευκολο. το να αιτιολογούμε την άποψη μας με παραδείγματα είναι πολύ καλύτερο.
εγω είπα την εμπειρία μου. Ουδεποτε έχω στειλει δουλεια στο δράκο και δεν έμεινα ικανοποιημένος. Υπ' οψην οτι πήγαινα μαζι και το νεο πιστόνι , για να φτιαχτουν τα διακενα όπως πρεπει. Αν πας μόνο τον κύλινδρο, χωρις το πιστόνι είναι λογικό να γίνουν λαθη.
Δεν έβαλα κανένα εισαγωγικό.
Είπα ότι δε θα σχολιάσω.
Τίποτα περισσότερο,τίποτα λιγότερο.
Δεν είπα τίποτε κακό για κανέναν επαγγελματία,οπότε;
Επιλογή μου να μη θέλω να σχολιάσω,είτε θετικά είτε αρνητικά.
Ο καθένας ας το εκλάβει όπως θέλει.
Γνωρίζω πολύ καλά τί μετρήσεις απαιτούνται,πότε πρέπει να παίρνονται,τί άλλα εξαρτήματα χρειάζονται(έν' απ' αυτά είναι το έμβολο) και πώς πρέπει να γίνουν.
Οπότε καταλήξαμε οτι δεν έχει Nikasil το Vstrom και θα κανει ενα ωραιότατο ρεκτιφιέ.
ΟΚ.
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957