Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 137

Θέμα: Για τους δυτες:

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    Κάτι χάνω... τι σημαίνει 15?

Γενικά, οι χρόνοι μετράνε με την παραμονή στο μέγιστο βάθος. Δλδ ένα πλάνο βουτιάς στα 25 σημαίνει κατάδυση στα 25 και παραμονή πάνω κάτω σε αυτό το βάθος. Στα 25 μέτρα, ναι 30 λεπτά περίπου είναι.

Τα τελευταία χρόνια, συνήθως οι οργανωμένες καταδύσεις ή οι σοβαροί ερασιτέχνες χρησιμοποιούν dive computers που υπολογίζει με μεγάλη ακρίβεια τους χρόνους και την αποσυμπίεση, ανεξαρτήτως του πλάνου βουτιάς.

Όσο τα θυμάμαι δλδ, μιας και έχω 2ο αστέρι CMAS αλλά η αυτόνομη κατάδυση δεν με ενθουσίασε ιδιαίτερα. Του ελεύθερου ήμουν.
    αυτοδυτης και εγω.Λεω κατι διαφορετικο;30 min παραμονης απο 0 ως 24 m safety stop στα 3 m σωστα; Αυτο λεει οτι εχει δυνατοτητα 15 m για 45 min σωστα; Επομενως εισαι μεσα στα ορια αυτα;Ναι εισαι.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από R43 Προβολή μηνύματος
    Σωστά τα λές!
    Μιλώντας πάντα για αυτόνομη κατάδυση και όχι ελεύθερη, για να καταφέρεις να αναπνεύσεις στα 5μ χρειάζεσαι αέρα με τουλάχιστον 1,5bar (κάθε 10μ αυξάνεται η πίεση κατά 1bar, επιπλέον του ενός bar της επιφάνειας). Με σύστημα φιαλών, είναι απαραίτητη προϋπόθεση η παροχή αέρα με πίεση τουλάχιστον ίση του περιβάλλοντος για να καταφέρεις να αναπνεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέτει όχι μόνο συμπιεστή αλλά και ικανοποιητικό απόθεμα αέρα. Αν σκεφτούμε ότι μία βαθιά εισπνοή απαιτεί περίπου 7-8 λίτρα αέρα στα 5μέτρα, γεννιέται το ερώτημα που και σε ποια πίεση θα αποθηκευτεί ο αέρας.
    Φυσικά μιλάμε πάντα για αέρα και όχι για οξυγόνο.
    Αν το συγκεκριμένο σύστημα έχει καταφέρει την παροχή καθαρού οξυγόνου (ηλεκτρόλυση?), τότε μιλάμε για κάτι περισσότερο από επανάσταση στην διαχείριση των αερίων. Φυσικά ούτε αυτό είναι ακίνδυνο. Εκτός της εμβολής (ρήξη πνευμόνων), τα 5μ είναι ιδιαίτερα κοντά στο μέγιστο βάθος για κατάδυση με καθαρό οξυγόνο.

Σωστά,μένει να διευκρινιστεί, τι παρέχει η συσκευή? αέρα η καθαρό οξυγόνο? αν παρέχει καθαρό οξυγόνο μειώνεται το βάθος λόγω δηλητηρίασης οξυγόνου, αν παρέχει αέρα δηλαδή Οξυγόνο και άζωτο, τότε το βάθος περιορίζεται απο την δυνατότητα του μικροσυμπιεστή .

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΗΛΙΑΣΚΤΜ Προβολή μηνύματος
    αυτοδυτης και εγω.Λεω κατι διαφορετικο;30 min παραμονης απο 0 ως 24 m safety stop στα 3 m σωστα; Αυτο λεει οτι εχει δυνατοτητα 15 m για 45 min σωστα; Επομενως εισαι μεσα στα ορια αυτα;Ναι εισαι.
    Δεν λέει 15m. 15 ft λέει.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

ΜΑΥΡΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ Το avatar του/της DAYMAN
    Δεν λέει 15m. 15 ft λέει.
    ναι σωστος κεκτημενη ταχυτητα.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Στα 5 μέτρα κάνω 45 λεπτά aquato χωρίς συσκευή!
    Sent from me using a computer.

Σωστά όλα τα παραπάνω, απλά αν δεν κάνω λάθος, το όριο κατάδυσης με καθαρό οξυγόνο είναι τα 10 μέτρα.
    Τουλάχιστον τόσο ήξερα πως ήταν στις συσκευές κλειστού κυκλώματος που χρησιμοποιούν ΟΥΚ και ειδικές δυνάμεις.
    Ίσως τα "πολιτικά" μοντέλα να έχουν μικρότερο όριο για λόγους ασφαλείας.
    Συνήθως, για 1,6 ppO2 έχεις μέγιστη παραμονή 45 λεπτά και για 1,5 120 λεπτά. Είναι προφανές ότι αποκλείεται το καθαρό οξυγόνο σε ερασιτεχνική χρήση.
    Νομίζω ότι στην ΜΥΚ το επιχειρησιακό βάθος ήταν 7μ.

Συνήθως, για 1,6 ppO2 έχεις μέγιστη παραμονή 45 λεπτά και για 1,5 120 λεπτά. Είναι προφανές ότι αποκλείεται το καθαρό οξυγόνο σε ερασιτεχνική χρήση.
    Νομίζω ότι στην ΜΥΚ το επιχειρησιακό βάθος ήταν 7μ.

Δίκιο έχεις, δεν νομίζω να τα θυμάμαι και πολύ καλά. Φαντάσου ότι εκπαίδευση έκανα στο λιμανάκι της Βουλιαγμένης μιας και απαγορευόταν σχεδόν παντού.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Δίκιο έχεις, δεν νομίζω να τα θυμάμαι και πολύ καλά. Φαντάσου ότι εκπαίδευση έκανα στο λιμανάκι της Βουλιαγμένης μιας και απαγορευόταν σχεδόν παντού.
    Τότε, στα πέτρινα χρόνια..........
    β' λιμήν Βουλιαγμένης, μία περιοχή στην Κέρκυρα και φυσικά όλη η Μύκονος.
    Ποια σχολή τελείωσες;

Τότε, στα πέτρινα χρόνια..........
    β' λιμήν Βουλιαγμένης, μία περιοχή στην Κέρκυρα και φυσικά όλη η Μύκονος.
    Ποια σχολή τελείωσες;
    Νομίζω πως επιτρεπόταν και στο Φιλαράκι (Ρόδος).
    Τα σχολεία τα διοργάνωνε το Big Blue που έχουν τα apnea, σε συνεργασία νομίζω με τον Τζανουδάκη (ή Ποζιδη? δεν θυμάμαι).

Όλα τα λεφτά ήταν η βουτιά στην τρύπα. Ο βυθός, λάσπη τελείως.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Όλα τα λεφτά ήταν η βουτιά στην τρύπα. Ο βυθός, λάσπη τελείως.
    Μετά το πλέγμα της τρύπας, ήταν τα δύσκολα. Δυστυχώς κάποιους τους κράτησε κοντά της, όπως (πολύ περισσότερους βέβαια) και η λίμνη της Βουλιαγμένης.
    Πλέον τα έχω παρατήσει, αλλά δεν έχω παράπονο. Την έζησα την Θάλασσα πολλά χρόνια.

Μετά το πλέγμα της τρύπας, ήταν τα δύσκολα. Δυστυχώς κάποιους τους κράτησε κοντά της, όπως (πολύ περισσότερους βέβαια) και η λίμνη της Βουλιαγμένης.
    Πλέον τα έχω παρατήσει, αλλά δεν έχω παράπονο. Την έζησα την Θάλασσα πολλά χρόνια.
    Δεν μπήκε κανείς μετά το κάγκελο βέβαια. Είχαν προηγηθεί τα ατυχήματα, τελευταίο των Αμερικανων νομίζω, και υπήρχε κάγκελο.

Απλά ήταν εντυπωσιακό να βλέπεις την κατάμαυρη τρύπα, όπως και η αίσθηση του σωλήνα που είχε όσο κατεβαινες.
    Επίσης περίεργο μου είχε φανεί που ήταν φωτεινη μέσα.

Ούτε εγώ έχω παράπονο. Εκατοντάδες βουτιές σε υπέροχους βάθους σε όλη την Ελλάδα, μιας και είχα κολλήσει πολλά χρόνια με το ψαροντούφεκο.

Μόνο snorkeling τώρα, αντε και καμιά βουτιά μέχρι τα 15 με μαγιό και πεδιλακια της πλάκας για να μαζέψω κανένα κέλυφος από ποντικό.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Παλαιό μέλος Το avatar του/της tsompanis

Ούτε εγώ έχω παράπονο. Εκατοντάδες βουτιές σε υπέροχους βάθους σε όλη την Ελλάδα, μιας και είχα κολλήσει πολλά χρόνια με το ψαροντούφεκο.

.
    μια απο τα ίδια αλλά εκτός ψαροντούφεκου.Ήμουν της παρατήρησης

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΝIKOLTSOS
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από yes-u Προβολή μηνύματος
    Στα 5 μ αρκεί να αναδύεσαι πιο αργά από τις φυσαλλίδες σου.. το σκεφτόμουν για ψαροντούφεκο, αλλά στα 5μ δε βρίσκεις πια ούτε πεταλίδες...
    ντροπή μόνο που το σκέφτηκες...
    ασε τις πεταλίδες στην ηρεμία τους...
    αν δεν μπορείς να βουτήξεις στα 5 μέτρα ή πούλα τα όπλα σου ή καλύτερα πάνε σε ένα [U]σχολείο ελεύθερης κατάδυσης[/U]...
    "...ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΡΌΜΟΣ..."

Δεν το βλεπω να προχωραει τετοια συσκευη. Ετσι κι αλλιως για να καταδυθεις θελεις και αλλα πραγματα. Ζωνη βαρων , πεδιλα , ισως καποιο τζακετ για να μπορεις να ελεγξεις πλευστοτητα, στολη, καποια backup διαταξη ασφαλειας κτλ. Ολα αυτα για να κανεις μια βουτια στα 5 μ.; Δεν νομιζω.
    Μεγαλη πορωση οι καταδυσεις παντως αλλα θελουν ρεγουλα και καλη εκπαιδευση. Απο τα 20μ. και μετα ξεκινανε τα ωραια...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator

Ούτε εγώ έχω παράπονο. Εκατοντάδες βουτιές σε υπέροχους βάθους σε όλη την Ελλάδα,
    Βυθούς.... πού είναι ο Blitz όταν τον χρειαζόμαστε;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 2 από 10 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. School για τους υπόλοιπους...
    από NLS στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 27
    Τελευταίο μήνυμα: 16/09/2006, 23:42
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 09/02/2004, 14:56
  3. Για τους Ducati..
    από niko13g στο forum Νέα