Μια βόλτα με την μηχανή πριν,βοηθάει να κάνεις μια εκτίμηση της περιοχής.
Εγώ πάντως δεν τρέχω σε άγνωστα μέρη εκτός πόλης.Μεσα στην πόλη τα ζώα γενικά είναι φιλικά.
Μια βόλτα με την μηχανή πριν,βοηθάει να κάνεις μια εκτίμηση της περιοχής.
Εγώ πάντως δεν τρέχω σε άγνωστα μέρη εκτός πόλης.Μεσα στην πόλη τα ζώα γενικά είναι φιλικά.
The only easy day was yesterday.
το τρέξιμο που κάνω στο δικό μου το χωριό δε λέγεται. με διαφορά οτι καλύτερο. τα τσοπανόσκυλα βέβαια σε εμάς δεν είναι πρόβλημα
εδιτ: πάντως είναι αδύνατο να απαντηθεί η ερώτηση. κανένας σκύλος δεν είναι ίδιος με το κάποιον άλλον. δεν έχει να κάνει με τα πρωτευουσιάνικα vs χωριάτικα.
Με το που δεις σκύλο σταματάς να τρέχεις, κανόνας.
Αποφεύγεις να τα κοιτάς στα μάτια όταν και αν σε πλησιάσουν. Γυρνάς πλάτη και περπατάς μέχρι να βγεις από την "περιοχή" του, όπου θα σταματήσει να σε ακολουθεί, και συνεχίζεις.
Δεν ρίχνεις νερό γιατί τα θυμώνεις. Τα σκυλιά δεν τα πάνε καλά με το νερό.
Οι φωνές επίσης μπορεί να έχουν τα ίδια αποτελέσματα με το νερό.
Αν δεις και αρχίζει να έρχεται με απειλητικές διαθέσεις αλλάζουν τα πράγματα.
Πρώτη κίνηση είναι να κάνεις ότι σηκώνεις πέτρα ή και να σηκώσεις αν βρεις. Κάνεις ότι την πετάς και αν δεν ψαρώσει την στέλνεις κανονικά.
Εγώ έχω επιλέξει να μην τα χτυπάω.
Μπορείς με δυνατά βήματα και ανοιχτά χέρια να κινηθείς προς το μέρος του. Αν φοβηθεί θα κάνει κίνηση προς τα πίσω. Αν δεν φοβηθεί δεν έγινε και τίποτα.
Απλά θα κρατήσει απόσταση.
Το να το βρίζεις βοηθάει στο να νευριάσεις και παράξει ο οργανισμός ορμόνες που θα μυρίσει ο κόπρος και μπορεί να τον φοβίσουν.
Αν έρθει να σε αρπάξει τότε μαζεύεις χέρια και προσπαθείς όταν πηδάει να το αποκρούσεις με τον ώμο ή την πλάτη.
Πάνω απ' όλα ψυχραιμία και να κάνεις ότι κάνει και ο σκύλος, να τον "μετρήσεις".
Αυτή την εποχή θέλει προσοχή το που πας γιατί έχουν γεννήσει και δεν θες να πέσεις πάνω στα μικρά.
Γενικά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Και τα σκυλιά από φόβο κάνουν ότι κάνουν.
Μετά από προσωπικές εμπειρίες με σκύλους ανέπτυξα αυτές τις κινήσεις και ακόμα δε με έχουν δαγκώσει. Πίστεψε με έχει πολύ πράμα εδώ.
Ελπίζω να σε βοηθήσει όλο αυτό το κατεβατό![]()
εμένα θα είχανε φάει....
https://youtu.be/F16tZbtR9A8
ανανήψαντας
πρόσφατα που βγήκα για τρέξιμο σούρουπο με ακουστικά, σε απομακρυσμενο χωριό 100 κατοίκων, είχα 2 ωραίες συναντήσεις με τσομπανόσκυλα. Εννοείται ότι άλλαξα διαδρομή.
Έδωσαν όλοι καλά τίπς. Να πω και ένα που χω δει να δουλεύει, είναι το φτύσιμο. Φτύνεις κάτω και απομακρύνεσαι. Το τσομπανόσκυλο ήρθε, μύρισε κάτω, πήγε παραδίπλα κατούρησε να σημαδέψει κ αυτός και έφυγε. Κόλπο από έναν τύπο που δούλευε στην ΔΕΗ και περνούσε κολώνες στα πιο απόμερα χωριά. Μπορεί κ να μην πιάσει.
Γκουντ λακ
πριν τον αγώνα ελέγχουμε ΟΛΕΣ τις βίδες...
Να πας διακοπες μαζι με τον Μεσαστου....
Εγγυηση για ολα τα ζωντανα της επαρχιας.....
πουτσ@@@@@@@@@
Αμα τρωνε τους πρωτευουσιανους που τρεχουνε Πασχα και Χριστουγεννα στις ραχουλες,μεγαλα γινονται.
Μολις τα δεις ριξε ρυθμο και αρχισε να περπατας.
Μιλα τους και θα εκπλαγεις με το ποσο φιλικα μπορει να γινουν.Εχε ενα ξυλο μαζι σου αλλα μην τα φοβερισεις,θα σου φανει χρησιμο αμα πεσεις στην περιπτωση.Αν εχεις σακο μαζι σου βαλε καναδυο ξεροκοματα μεσα και πεταξε τους τα ,οχι στο κεφαλι,αλλα στο μερος που θελεις να πανε για να σου ανοιξουνε τον δρομο.Aν εχουνε ασχημες διαθεσεις,σκυψε και πιασε πετρα,συνηθως αυτο το φοβουνται.
Αν δεν πιασουνε τα παραπανω,ψαξε για το δεντρακι που ειπε ο sniper και ο Θεος βοηθος.![]()
Φίλε γελάω σα βλαμένος μόνος μου. Όχι με το tip το οποίο έχει λογική αλλά με τα ψιλά γράμματα που έβαλες στο τέλος "μπορεί και να μην πιάσει".
Άσε μην έρθει μετά κανένας με ένα πόδι και χωρίς αυτί και μου πει ότι έβγαλε τα πνευμόνια του από τις ροχάλες και ο σκύλος νόμιζε ότι ψιχάλιζε
Ο τύπος της ΔΕΗ άλλωστε είχε και plan B: την κολώνα![]()